Evlenmeyi düşünüyorum ama sizin de fikirlerinize ihtiyacımız var

Öncelikle evlilik yaşım geçiyor demeniz kendinize haksızlık. Sırf yaşım geçiyor diye evlilik yapılmamalı. Siz adamı beğeniyorsanız mutluysanız iyi tanıdığınızı düşünüyorsanız 9 yaşın sorun olacağını sanmam.

Bence 31-40 yas farkinin cok goze batacagi yillar ve aralik degil. Ama mesela biri 20 biri 29 olsa host derdim:) benim esimle 7 yas var aramda. Bazen hissediliyor o daha evcimen falan mesela ama ben esimi 31 yasindaylen de taniyordum gene ayniydi:) kukumav kusu gibi ev beklesin:) simdi 44 yasinda ben de 38. O zaman da sorun degildi 7 yas simdi de degil. Sirf evlenmek icin kabul etmiyorsaniz yani aranizda bir cekim varsa bence kabul edin. Ama cocuk yapacaksaniz cok geciktirmeyin :)) esim simdi uzun sure bebegi tasiyinca sikayet ediyor belim agridi diye:) ‘dede olacagin yasta cocuk sahibi olmayi sectin’ diye takiliyorum:)

Bence siz sevdıkten sonra birde yaş farkı olsun ıkınızde olgun insanlarsınız bence

Ben bayanın büyük olmasınıda erkegın büyük olmasını da 6 7 yaşa kadar normal buluyorum

18 yaşında bir kadın ile 27 yaşında bir erkeğin paylaşımı malesef ki ne hoş ne de sağlıklı olur.. biri henüz ergen, diğeri 30lara merdiven dayamış artık yetişkin bir birey...
Ancak 31 40 yaş bana aynı skala gibi geliyor. ikisi de artık olgun, yetişkin, emsal standartlardalar.. ben bir problem görmüyorum yaşla ilgili..

Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görüşmeye devam ediyorum. Huy ve karakter olarak tam istediğim tarzda. Her şey yolunda görünüyor şu anda. İnşallah daim olur

1 yildir beni taniyor dediginiz ayni servise binip ise gitmek herhalde. Aranizda hic bir paylasim yok bu tanimak degil. Iyice tanimadan kesinlikle evlilik lafini etmeyin.

40 yasina kadar hic bana evlilik dusundurecek biri karsima cikmadi laflarina da inanmayin. Ha boyle hissediyor olabilir ama bunun sebebi belki artik aile baskisi (ki gelinimde gelinim diye konusuyorlarsa bence bu ihtimal cok yuksek) ya da biyolojik saat olaylari olabilir.

Beraber vakit gecirin. Sadece iste degil, disari cikin. Fikirlerini ogren, ailesini ogren. Kesinlikle tanisma falan olaylarina girme. Evlilik lafi etme.

Olur da evlenme kararı alırsan şaka yapmıyorum. Üroloji doktoru güvenilir birine gönderip ultrason da dahil ayrıca spermiogram yaptırmasını iste. 40 yaşına kadar hiç evlilik düşünmemesi normal değil

Şu an yaşınız 31.Karşı 40.Anormal bir durum yok.18/20 lerde olsaydınız olmazdı.Şu an bu konuda sorun yok.
Ancak 40 yaşına kadar bekar yaşamış bir insan var karşınızda.İyi tanımanız gerekiyor.Bir kere evlilik büyük sorumluluk.Evde bir eş var artık ona karşı sorumlusun.Kararlar birlikte alınacak vb.gibi hayat birden çok değişecek.Buna hazır mı.
Benim ilk evlendiğim yıllarda (genç yıllarım) iş arkadaşım vardı erkek 40 lı yaşlarda.Hiç evlenmemişti.Çok seçiciydi.Titizdi kurallı biriydi.Evlenmek istiyordu.Sizin yaşlar gibi meslek sahibi bir kızla evlendi. (o da meslek sahibi bu arada denkler yani)İkisininde ilk evliliği.Fakat bir yıl sonra erkek ayrılmak istedi ayrıldı.Bir cümlesini hiç unutmam 40 yaşına kadar kimseye hesap vermemişim kimseyi çekmemişim bu yaştan sonra neden çekeyim demişti bana.İnanın eş ayrılacak bir eş değildi.Hiç gereksiz o yuvayı bozdu.Sonra tekrar evlenmek istedi.Buldu birini evlendi onunla da mutlu olamadı.
Demem o ki iyi tanıyın önce gezin tozun para harcamayı paylaşmayı biliyor mu.Kadın erkek ilişkilerine bakışı nasıl .Hep ben benim kuralların diyen biri mi.Ev hayatı nasıl vb.İşte inceleyin iyice...

Aileler elbette sizin gibi çalışan eli iş tutan yaş olarak da ondan küçük bir genç kızla evlenmesini çok isterler.Uygun bir gelin adayısınız.Hepimiz çocuklarımızın evlenmesini isteriz.Mutlu oluruz.Ancak bu hızlı evlenme vaadlerine biraz kulakları tıkayın tanışmak için acele etmeyin ..

Teşekkür ederim önerileriniz için.
Zaten şu an akışa bıraktım acele etmeyeceğim.

“Yaşım geldi” ifadenizi okuduktan sonra hayata bakış açımızdaki uç farklılığa istinaden sunu söyleyebilirim size ,bi insan neden evlenir?? Önce bunun üstünde düşünün ..Sizin için bakış açısı yazdıklarınızdan ibaret ise gayet uygun görünüyor buradan her sey .

İçiniz ısındıysa , güzel muhabbet ediyorsanız gelecek yıllara dair endişelenmeyin bence. Yaş farkı, görünüş hep ikinci planda..
Ablamla eniştem arasında da 9 yaş var. Eniştem ondan çok daha olgun görünüyordu. Bir problem olmadı.

Yakın çevrem de onaylıyor dediğiniz gibi olgun olur, senin için daha iyi diyorlar. Ben de yaşıma göre olgun bir insanım ve çok erken yaşta başladım sorumluluk almaya. Evlilik beni korkutmuyor bu yüzden ama yaşım 32 olacak ve bekarım hala, bu kadar beklemişken acaba doğru insan bu mu yoksa ben mi acele ediyorum diyorum kendi kendime. Yoksa aramızdaki uyum şu an çok güzel. Yanında da çok rahatım. İkimizin hayat görüşü birbirine yakın görünüyor.
Geçen gün ailesiyle tanışma mevzusu oldu mesela ben de biraz daha ertelemek istediğimi söyledim çünkü annem kendisinden haberdar ama babam haberdar değil görüştüğümden. İçim rahat etmez dedim. O da anlayışla karşıladı, haklısın dedi. O zaman sen kendini ne zaman hazır hissedersen bana söyle, ben de ona göre bir açıklama yapayım aileme dedi. Tamam dedim öyle anlaştık bakalım artık.

Hissettiğiniz çekim duygusu nasıl? Bu duygu tutarlı mı? Yoksa bazen çekim hissedip bazen hissetmiyor musunuz?

Doğru insan olduğunu anlamanız neredeyse imkansız. Ancak benim önerim beyefendiyi arkadaşlarının ve ailesinin yanında gözlemleyin. Bu gözlem geniş kapsamlı olmalı. Bazen bir mimik bile bizim için çok önemli ipuçları veriyor.

Bir de olumsuz duygu ve durumlarla nasıl başediyor bu önemli.. bunu sormak yerine gözlemlemek daha yerinde olur. Mesela eşim stresli zamanlarda (evlenmeden önce) ailesine karşı oldukça duygusal ve yoğun tepkiler veriyordu. Evliliğimizde de yaşadığımız sorunlarda bu şekilde tepki verdi.
Yaşınızın geldiğini düşünerek acele etmeyin. Kendi üstünüzde baskı kurmayın. Daha çok gençsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…