- 1 Ağustos 2022
- 371
- En iyi cevaplar
- 1
- 393
- 18
- Konu Sahibi 2Nota1Beste
-
Bence 31-40 yas farkinin cok goze batacagi yillar ve aralik degil. Ama mesela biri 20 biri 29 olsa host derdim:) benim esimle 7 yas var aramda. Bazen hissediliyor o daha evcimen falan mesela ama ben esimi 31 yasindaylen de taniyordum gene ayniydi:) kukumav kusu gibi ev beklesin:) simdi 44 yasinda ben de 38. O zaman da sorun degildi 7 yas simdi de degil. Sirf evlenmek icin kabul etmiyorsaniz yani aranizda bir cekim varsa bence kabul edin. Ama cocuk yapacaksaniz cok geciktirmeyin :)) esim simdi uzun sure bebegi tasiyinca sikayet ediyor belim agridi diye:) ‘dede olacagin yasta cocuk sahibi olmayi sectin’ diye takiliyorum:)Merhaba sevgili KK,
Daha önceleri de birçok konuda yazıp ufkumu genişlettiğim çeşitli tecrübelerle yazılan yorumlardan ders çıkartan biri olarak yine benim için çok önemli bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.
31 yaşında bekarım, aynı kurumda çalışan bir talibim oldu, ikimiz de memuruz, yaklaşık 6-7 aydır ara ara kısa muhabbet ettiğim biriydi, aynı servisi kullanıyoruz çoğu zaman. Önceleri hiç düşünmesem de zaman geçtikçe hal ve hareketleriyle aklıma yatmaya başladı evlilik için. Kendisi şu an 40 yaşında. Aramızda 9 yaş var. Evlilik konusunda çok ciddi, ona kalsa yarın gelip isteyecek durumda. Aileler de uyumlu, aynı yörenin insanlarıyız. Fakat ben biraz yaşa takıldım kime yaşı 40 desem aa çokmuş diyor. Ben minyon olunca yanımda daha yaşlı görünüyor maalesef. Kanıma ısındı, yanında kendimi çok rahat hissediyorum. Bugün ilk defa baş başa yemek yedik. Saatlerce muhabbet ettik yanında sıkılmadım da. O ailesine beni anlatmış göstermiş hepsi olumlu bana karşı. Ne zaman gelinimizi tanıştıracaksın diyorlarmış hatta ama merak ettiğim şu; illa ki aranızda yaş farkı ile evlenmiş olanlar vardır. Yıllar geçtikçe sorun yaşadınız mı acaba evlendikten sonra pişmanlık duyduğunuz oldu mu? 9 yaş sizce çok mu? Yeni tanıyoruz birbirimizi ve şu ana kadar konuştuğumuz her konuda uyum sağladık ve ben de artık evlilik yolunda bir adım atmak istiyorum. Haftaya ailem yanıma gelecek. Sizce geldiklerinde bu konuyu açayım mı? Yoksa biraz daha mı beklemeliyim, onların da yaşı çok bulacağından eminim ama arada kaldım maalesef. Benim de evlilik yaşım geldi de geçiyor o yüzden çok beklemek istemiyorum açıkçası ama acele de etmek istemiyorum. En azından gizli gizli görüşmek istemiyorum ki rahat olalım rahat tanıyalım birbirimizi.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında, olur mu sizce? Zamanla uyum problemi yaşar mıyım?
Sigara ve alkol kullanmıyor. Kendisine de bakıyor spor yapıyor her gün.yaş normal olabilir yaştan ziyade kendisine bakıyormu sigara alkol bunlarda önemli bunada siz karar vereceksiniz.
Bence siz sevdıkten sonra birde yaş farkı olsun ıkınızde olgun insanlarsınız benceMerhaba sevgili KK,
Daha önceleri de birçok konuda yazıp ufkumu genişlettiğim çeşitli tecrübelerle yazılan yorumlardan ders çıkartan biri olarak yine benim için çok önemli bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.
31 yaşında bekarım, aynı kurumda çalışan bir talibim oldu, ikimiz de memuruz, yaklaşık 6-7 aydır ara ara kısa muhabbet ettiğim biriydi, aynı servisi kullanıyoruz çoğu zaman. Önceleri hiç düşünmesem de zaman geçtikçe hal ve hareketleriyle aklıma yatmaya başladı evlilik için. Kendisi şu an 40 yaşında. Aramızda 9 yaş var. Evlilik konusunda çok ciddi, ona kalsa yarın gelip isteyecek durumda. Aileler de uyumlu, aynı yörenin insanlarıyız. Fakat ben biraz yaşa takıldım kime yaşı 40 desem aa çokmuş diyor. Ben minyon olunca yanımda daha yaşlı görünüyor maalesef. Kanıma ısındı, yanında kendimi çok rahat hissediyorum. Bugün ilk defa baş başa yemek yedik. Saatlerce muhabbet ettik yanında sıkılmadım da. O ailesine beni anlatmış göstermiş hepsi olumlu bana karşı. Ne zaman gelinimizi tanıştıracaksın diyorlarmış hatta ama merak ettiğim şu; illa ki aranızda yaş farkı ile evlenmiş olanlar vardır. Yıllar geçtikçe sorun yaşadınız mı acaba evlendikten sonra pişmanlık duyduğunuz oldu mu? 9 yaş sizce çok mu? Yeni tanıyoruz birbirimizi ve şu ana kadar konuştuğumuz her konuda uyum sağladık ve ben de artık evlilik yolunda bir adım atmak istiyorum. Haftaya ailem yanıma gelecek. Sizce geldiklerinde bu konuyu açayım mı? Yoksa biraz daha mı beklemeliyim, onların da yaşı çok bulacağından eminim ama arada kaldım maalesef. Benim de evlilik yaşım geldi de geçiyor o yüzden çok beklemek istemiyorum açıkçası ama acele de etmek istemiyorum. En azından gizli gizli görüşmek istemiyorum ki rahat olalım rahat tanıyalım birbirimizi.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında, olur mu sizce? Zamanla uyum problemi yaşar mıyım?
Evet 2 defa sordum bu konuyu. Araştırdım da hatta ortak arkadaşlarımız da çıktı hepsi de çok övdü. Hayrolsun1- 40 yaşında evlenmiş ayrılmış olabilir
2- çocuğu olabilir
Bunları iyi araştırırsınız mı
Asıl, " bu kadar zaman bekledikten sonra" , tek dert edilecek sey bu. Daha once uzun iliskileri olmus mu ?.Onlari falan sorun. Ana kuzusu bakir biri cikmasin.+1
Ayrıca açıkça söylüyorum cinsel uyum da önemli , adamın performansı da
Şu an yaşınız 31.Karşı 40.Anormal bir durum yok.18/20 lerde olsaydınız olmazdı.Şu an bu konuda sorun yok.Merhaba sevgili KK,
Aileler elbette sizin gibi çalışan eli iş tutan yaş olarak da ondan küçük bir genç kızla evlenmesini çok isterler.Uygun bir gelin adayısınız.Hepimiz çocuklarımızın evlenmesini isteriz.Mutlu oluruz.Ancak bu hızlı evlenme vaadlerine biraz kulakları tıkayın tanışmak için acele etmeyin ..Şu an yaşınız 31.Karşı 40.Anormal bir durum yok.18/20 lerde olsaydınız olmazdı.Şu an bu konuda sorun yok.
Ancak 40 yaşına kadar bekar yaşamış bir insan var karşınızda.İyi tanımanız gerekiyor.Bir kere evlilik büyük sorumluluk.Evde bir eş var artık ona karşı sorumlusun.Kararlar birlikte alınacak vb.gibi hayat birden çok değişecek.Buna hazır mı.
Benim ilk evlendiğim yıllarda (genç yıllarım) iş arkadaşım vardı erkek 40 lı yaşlarda.Hiç evlenmemişti.Çok seçiciydi.Titizdi kurallı biriydi.Evlenmek istiyordu.Sizin yaşlar gibi meslek sahibi bir kızla evlendi. (o da meslek sahibi bu arada denkler yani)İkisininde ilk evliliği.Fakat bir yıl sonra erkek ayrılmak istedi ayrıldı.Bir cümlesini hiç unutmam 40 yaşına kadar kimseye hesap vermemişim kimseyi çekmemişim bu yaştan sonra neden çekeyim demişti bana.İnanın eş ayrılacak bir eş değildi.Hiç gereksiz o yuvayı bozdu.Sonra tekrar evlenmek istedi.Buldu birini evlendi onunla da mutlu olamadı.
Demem o ki iyi tanıyın önce gezin tozun para harcamayı paylaşmayı biliyor mu.Kadın erkek ilişkilerine bakışı nasıl .Hep ben benim kuralların diyen biri mi.Ev hayatı nasıl vb.İşte inceleyin iyice...
Teşekkür ederim önerileriniz için.Aileler elbette sizin gibi çalışan eli iş tutan yaş olarak da ondan küçük bir genç kızla evlenmesini çok isterler.Uygun bir gelin adayısınız.Hepimiz çocuklarımızın evlenmesini isteriz.Mutlu oluruz.Ancak bu hızlı evlenme vaadlerine biraz kulakları tıkayın tanışmak için acele etmeyin ..
“Yaşım geldi” ifadenizi okuduktan sonra hayata bakış açımızdaki uç farklılığa istinaden sunu söyleyebilirim size ,bi insan neden evlenir?? Önce bunun üstünde düşünün ..Sizin için bakış açısı yazdıklarınızdan ibaret ise gayet uygun görünüyor buradan her sey .Merhaba sevgili KK,
Evet özellikle de yaş ilerledikçe elalemi boş verme konusunda daha iyiyim ama şu anki endişem yıllar geçtikten sonra aramızdaki uyum devam eder mi diye düşünmeden edemiyorum. Evlilik için bu kadar beklemişken yanlış bir karar almak istemiyo
Yakın çevrem de onaylıyor dediğiniz gibi olgun olur, senin için daha iyi diyorlar. Ben de yaşıma göre olgun bir insanım ve çok erken yaşta başladım sorumluluk almaya. Evlilik beni korkutmuyor bu yüzden ama yaşım 32 olacak ve bekarım hala, bu kadar beklemişken acaba doğru insan bu mu yoksa ben mi acele ediyorum diyorum kendi kendime. Yoksa aramızdaki uyum şu an çok güzel. Yanında da çok rahatım. İkimizin hayat görüşü birbirine yakın görünüyor.İçiniz ısındıysa , güzel muhabbet ediyorsanız gelecek yıllara dair endişelenmeyin bence. Yaş farkı, görünüş hep ikinci planda..
Ablamla eniştem arasında da 9 yaş var. Eniştem ondan çok daha olgun görünüyordu. Bir problem olmadı.
Hissettiğiniz çekim duygusu nasıl? Bu duygu tutarlı mı? Yoksa bazen çekim hissedip bazen hissetmiyor musunuz?Yakın çevrem de onaylıyor dediğiniz gibi olgun olur, senin için daha iyi diyorlar. Ben de yaşıma göre olgun bir insanım ve çok erken yaşta başladım sorumluluk almaya. Evlilik beni korkutmuyor bu yüzden ama yaşım 32 olacak ve bekarım hala, bu kadar beklemişken acaba doğru insan bu mu yoksa ben mi acele ediyorum diyorum kendi kendime. Yoksa aramızdaki uyum şu an çok güzel. Yanında da çok rahatım. İkimizin hayat görüşü birbirine yakın görünüyor.
Geçen gün ailesiyle tanışma mevzusu oldu mesela ben de biraz daha ertelemek istediğimi söyledim çünkü annem kendisinden haberdar ama babam haberdar değil görüştüğümden. İçim rahat etmez dedim. O da anlayışla karşıladı, haklısın dedi. O zaman sen kendini ne zaman hazır hissedersen bana söyle, ben de ona göre bir açıklama yapayım aileme dedi. Tamam dedim öyle anlaştık bakalım artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?