Evlenmek için ne yapabilirim

Ya kusura bakmayın yanlisda anlamayın ama biz evlendik mum diktik noluyoki evlenince boyumuz fln uzamiyo bosverin bekarlık sultanliktir şimdiki aklım olsa çalışırım yer içer gezerim sizin kriterlerinizi karşılıyorsa birlikte gerçekten hayatı paylaşabileceğinizden eminseniz evlenin yoksa evlenmek iicn evlenmeyin naçizane fikrim budur

O da teyze demiş ee?
Aynı şey değil bence. Ben de bazen burda samimi Bi dil olsun diye nadiren de olsa evladım, bacım, hayatım vs hitap ediyorum. Evladım diye kötü niyetli yazmamış, ama karşı taraf yanlış anlayıp yaştan dolayı kendince aşağılamaya çalışmış teyze diyerek. Arada böyle Bi fark var. Verdiği cevap terslemek için olmadıktan sonra, teyzecim ablacım denmesinde de sorun yok yani.

Kimse size burada ponçik yorumlar yapın demiyor karşınızdaki insana yaşı kaç olursa olsun saygı duyun diyor
Ayrıca bu ekonomide eş arıyorsa bu onun tercihi size düşen tavsiye vermek dalga geçer gibi yorum atmak değil
Canınız sıkılıyor gelip burada 23 yaşındaki genç bir kızla dalga geçiyorsunuz.
Bu ekonomide işsiz güçsüz evlenilmeyeceğini biliyorsanız insanlarla nasıl konuşmamız gerektiğinde biliyorsunuzdur.
Az saygı cidden.

Ben genel olarak 23 yasinda evlenmeye karsi degilim. Ben sadece suna karsiyim: Elinde kendi güvencesi veya meslegi olmadan evlenmeleri. Cünkü issiz gücsüz kalan kadinlarimizin ne yasadiklarini burda her gün okuyoruz. Ev hanimi olmak isteyen kadinlar icin de gecerli bu. Dünyanin binbir türlü hali var. Bende mesela bir kac sene calismadan evde kalip cocuklarimi büyüttüm. Simdi yine calisiyorum part time olarak. Ama elimde diplomam ve meslegim her zaman var. Isinde gücünde olan, kendini bile , sorumlulugunu tasiyabilecegini düsünen insan 23 yasindada evlenir. Sadece yalnış motivasyonla evlenmesin yeter.

Cidden öyle aynı evde yaşayıp evlilik dışı ilişki yaşasalar kimse bu tepkileri vermez ama iş evliliğe geldimi insanlar sanki kötü bir şey yapıyormussun gibi dalga geçiyor.
Hayır düzgünce tavsiye verseler başım gözüm üstüne ama evlenmek isteyen biriyle böyle dalga geçilmesi sinirlerimi bozuyor o zaman siz niye evlisiniz arkadaşım bu evlilik bu kadar gülünç birşeyse
Bu arada bekarım ve hiç evlilik gibi bir düşüncem olmadı ama evlenmek isteyenlere sonuna kadar saygıım var.

He bide şu var o yaşta okul düşünmelisin vs vs vs. Evlendikten sonra okunmuyor mu ? Biz eşimle okurken evlendik o bitirdi şuan doktorasını yapıyor ben idealist bir insan değilim ev hayatını seviyorum okulu bıraktım açıktan okudum. 20 yaşında evlendik 23 yaşında anne oldum 27 yaşında 2. bebeğimi doğurdum. Eee hata mı yapmışm ben şimdi Kocamla istediğimiz gibi gezdikte, yuvamızı kurduk, okuduk hayatı yaşadık ve en güzel şekilde yaşıyoruz Rabbim herkesin gönlüne göre versin ne diyelim

Çocuğum kötü bir kelime değil ve evet çocuksun..KK kadınları bu yaş için kendi ayakları üstünde dur der ve bunda alınacak bir şey de yok..

ben de aynen anlattığın gibi anladım.yüzde yüz haklısın.

23 yaşında mezun olur olmaz evlendim herkes errkeen erkeen dedi. Neye göre kime göre erken? İyi ki de evlenmişiz. 9. Yılımızdayız öncesi 10 yıla yakın flört. Bir aday olsa evlenmek isteseniz çok normal… ama sizin öncelikli beklentiniz seveceğim sevileceğim bir ilişki olmalı. Olaya direk evlenmek istiyorum diye girerseniz hüsranla bitmesi çok muhtemel…

bana durmadan teyze diyen üstüne de evladıma hakaretler eden bir şahıstan kurtuldum çok şükür ebediyyen.44 yaşında mezarımı kazmamı bekliyordu galiba
Senin yaşına kazasız belasız gelirse mamut kurban etsin o. Pek güvenli bir işi yok zira.

Ne uyaniksin var ya..
Hem ticaret,hem ziyaret..
Kargaya yavrusu şahin gorukur.
Tabiki mikimmel olacak
Yarın da istemeyi gidin..
Niye kardeş kız evlenmek istiyor bnimde kardeşim. Evlenmek istiyor yardımcı oluyorum olmayan bseyi neden söyleyim gerçekten öyle gideriz sen dert etme mazallah bişey olur sonra

Ay dolunay halindeyken ırmakta ters kulaç atarak yüz.Nefesini bırakırken “sabah erkenden kalkaaaaar, bacak arasındaan sarkaaaarr ...” tekerlemesini imgeleyerek mırıldan. Irmak çıkışında suya 1 lira at

Ben de benzer bir konu açtım. Demediklerini bırakmadılar. Bir iki kişihariç gelen cevaplar igneleyiciydi. Herkes burada sıkıntısını paylaşıyor,dua istiyor.herkese cevap veriliyor bana gelincesenin kuru evlilik istegine millet dua mi edecek dedi biri. Ben de ona laf soktum ben de o şahıs da engel yedi 2 gun. Bazıları burada laf sokmaktan zevk alıyor

Pardon yaşınızın büyük olduğunu atlamışım teyze.
Yalnız birine saygı göstermek, siz diye hitap etmek için yaşça büyük olmaya gerek yok. İlkin toplum içinde nasıl davranılır, nasıl konuşulur onu öğrenin. Evlenince malum toplumla muhatap olacaksınız mecburen.

Sizinle alakası yok. Buradaki üyelerin çoğunluğu evliliğe karşı. Evliliklerin önüne set çekmeye çalışıyor. Sevgili bulmak istiyorum diye yazsaydınız tonla tavsiye alırdınız ya da 20 yaşında birliktelik yaşadım yazsaydınız sevişmek istedin ve seviştin kimseye hesap vermek zorunda değilsin yazarlardı ama evlenmek isteyemezsin. Bu insani bir duygu değil. O zaman koca meraklısı oluyorsun sevilmek istiyorsan bunu sevgili yoluyla halledeceksin
Üzgünüm burda böyle

Ayne öyle. Konulara bakıyorum. Evliyim cocugum olmuyor diyor biri. O kişiye 1000 tane tavsiye veriliyor. O zaman ona da desinler madem olmuyor zorlama allah böyle uygun görüyor demek ki.. ama demiyorlar. Evlenmek isteyip ne yapabilirim diyenlere giciklar. Belki de evlendikleri.icin mutsuzlar kocalarından dolayı sıkıntılılar. Burada bu sekilde yorum yaparak rahatliyorlar anlamadım gitti. 4 gün engellendim buradakilerin bazıları yüzünden. Tanimiyon etmiyon ne diye dan da yorum yapiyon sana laf eden mi oldu öyle degil mi?

Bence böyle genellemeler yapmayın. Neden evliliğe karşı olsun ki insanlar? Evlenmek isteyenlere gayet aklı başında yorumlar yapılıyor. Ama konu var konu var yani.

İşin ilginç tarafıda birçoğu evli evlenmek isteyenlere koca meraklısıymış gibi muamele ediyorlar.
Oysa ki burada sevgilimle hergün ilişki yaşıyorumbdeseniz bu çok normal diye yorumlar gelir ve o kişi erkek meraklısı olmaz ama evlenmek isteyince koca meraklısı olunuyor.
Ha kaldıki 23 yaşındaki bir kız gayette evlenmek isteye bilir çünkü sevme sevilmek istiyodur
Veya kendi hayatını kurmak istiyordur
Veya cinsel ihtiyaçları vardır yani bunu söyleyince herkes bir tepki veriyor ama 23 yaşındaki bir kızın ihtiyaçları oluyor.
Tonla genç kız evlilik dışı ilişki yaşıyorlar saygı duyuyorum ama evlenenlere niye saygı duyulmuyor?
(Bu arada ne evliyim neden öyle bir düşüncem var.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…