Evlenmek için ne yapabilirim

23 yaşında mezun olur olmaz evlendim herkes errkeen erkeen dedi. Neye göre kime göre erken? İyi ki de evlenmişiz. 9. Yılımızdayız öncesi 10 yıla yakın flört. Bir aday olsa evlenmek isteseniz çok normal… ama sizin öncelikli beklentiniz seveceğim sevileceğim bir ilişki olmalı. Olaya direk evlenmek istiyorum diye girerseniz hüsranla bitmesi çok muhtemel…
Bende 22 yaşımda evlendim. Yaş olarak bencede problem yok ama direkt ona focuslanmak yanlış. Zaman içinde gelişen bir durum olursa evlenilir zaten. Okulum bitmişti calisiyordum, eşim atanmisti çoktan. Maddi olarak herşey hazirdi. Evlendim iki çocuğumuz oldu bencede erken yaşta evlilik her zaman hata değil. Karşındaki insana bağlı birazda.

Kendi kızımdan bile yaşça çok küçük olan birine çocuğum dedim,umarım anlatabilmişimdir.
O zaman o da sizi, kendi annesi yaşında gibi düşünüp "teyze" demiştir? Aynı mantıkla?

Nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın. Saygı bekleyen saygı göstermeli. Siz kimsenin "teyze"si değilseniz kimse de sizin çocuğunuz değil o yüzden "çocuğum" hitabı doğru bi kullanım olmaz. Ya da eğer "çocuğum" demeyi uygun bulursanız "teyze" denmesi de göze almalısınız.

Pardon da yaşı büyük olan üyeler saygı beklerken kendileri neden bekledikleri saygıyı göstermekten imtina ediyorlar?

Karşınızda 5 yaşında bir çocuk yok. Gayet yaşını başını almış, belki de bir üniversite mezunu genç bi kadın var. İlk mesaj şu: "neyin kafasını yaşıyorsun!!"

Gerçekten uslup konusunda ciddi sıkıntılar var. Önce herkes kendisini düzeltmeli ve sonra karşısındaki insanı eleştirmeli. Evlenmek isteyebilir hatta bunu 17 yaşında da isteyebilir. Karşınızdakinin her şeyden önce bir "birey" olduğunu, kişilikleri ve sınırları olduğunu unutmayınız. Bu 6 yaşında bir çocuk bile olabilir. Birinin sınırına bu şekilde giremezsiniz.

Başkasının sınırına düşünmeden dalarsanız istemediğiniz sözleri işitirsiniz. Bunu da göze alırsınız o hâlde. Yaşı büyük diye saygı bekleyen, yaşının gerektirdiği olgunlukta davranmalı.

Konu sahibi sana gelince, yaşın küçük ama yine de evlenmek isteyebilirsin. 23 yaşında evlenen herkes tü kaka bir evlilik, hayat yaşamıyor. Böyle evlilik kötülemesini de bi tek burada görüyorum niyeyse. Evet mutlaka kötü evlilikler de vardır ama bu "evlilik" tanımını ya da evlenmeyi kötü bi şey yapmaz. Milletin bilinçaltına "evlenme"nin saçma, kötü, ne kadar geç o kadar iyi mantığıyla empoze edilmesini doğru bulmuyorum. Evliliği güzelleştiren ve çirkinleştiren bizleriz.

Evlenmek istiyorsan kendine yeni bir çevre yaratmaya çalış, yeni insanlarla tanış, kafana birini sevme fikrini yereştir zaten doğru insan gelince illa evlilik olur.

Bazı üyelerin canı sıkılınca gelip burada gençlerle dalga geçmeye çalışıyorlar
O kadar düşüyorlar ki genç bir kadınla nasıl konuşulur ona bile dikkat etmiyorlar
Pardonda insanlar burada siz dalga geçin diye soru sormuyor.
Burada ciddi bir Üslup problemi var biri gelir çocuğum der biri gelir SEN der sonra kaşısındakinin ona SİZ diye hitap etmesini ister.
Ayrıca 23 yaşında bir kadın var karşınızda Çocuğunuz yok
Evlenmek istiyorsa evlenir kimse sizin doğrularınızla yaşamak zorunda değil
Ha siz isterseniz hiç evlenmeyin orası kimseyi ilgilendirmez
Düzgünce tavsiye verenlere saygım sonsuz!

Bence böyle genellemeler yapmayın. Neden evliliğe karşı olsun ki insanlar? Evlenmek isteyenlere gayet aklı başında yorumlar yapılıyor. Ama konu var konu var yani.
Genel yorumları baz alarak yaptım bu yorumu. Ben şimdiye kadar öyle gördüm burda öyle söyliyim

Back
X