Evlenme teklifinde istediğim yüzüğün alinmamasi

simdiden kavgalariniz basladiysa ileride birbirinizin hatalari ve kusurlariyla nasil idare edebileceksiniz evlilik bence birbirini idare etme iyi gecinmek mutlu etmek icin ciftlerin mutluluklarinin bozulmamasi icin huzur bulma sanatidir

Bence ikinizinde iletisim sorunu var. Yasiniz kac, bilmiyorum ama ben biraz daha olgun davranmaniz gerektigini düsünüyorum. üstelik Egitimcimissiniz (profilinizde öyle yaziyor). Tabi ki hepimizin bazen hayal ettigi seyler oluyor. Sanirim sizin sectiginiz yüzük biraz pahaliydi sevgilinize göre ama onunda bu konuda daha acik olmasi gerekirdi. Size deger veriyor ama anlattiginiza göre. Yoksa sürpriz yapayim yada gelip gönlünü alayim diye düsünmezdi. Ben böyle bir seyin sorun olmasini yanlis buluyorum. En güzel günlerinizi zehir etmeyin. Kendinizi mutlu his edin size deger veren birini bulduysaniz. En önemlisi bu. Evlilikte o kadar cok daha önemli noktalar var ki bu sorun sorun degil. Cok gereksiz bir gerginlik.
Insana sevdiginden gelen her hediye cok degerlidir bence. Maddi seylere fazla anlam yüklüyoruz. Halbuki önemli olan düsünce ve ben sizi düsünen birini gördüm anlatis seklinizde. Sadece cekinmis sizin istediginize gücü yetmeyince. Ona size karsi dürüst olabilecegine söyleyin. Siz ona ama huzursuzluk cikar gibi bir his vermissiniz (yanilmamis). Ama bence sorun etmeyin. Mutlu olun derim. :)

Annemin zamanında tektaş mı vardı yaf, max 30 yıl önce tektaş mektaş yoktu. Şimdi medya sayesinde, evlilik teklifinin 'vazgeçilemeyen' itemı olmaya yükseldi, üstüne çok anlamlar yüklendi de, basbayağı Amerika kapitalizminden ithal bir nane işte öyle anlamı falan yok.
Daha bile az olabilir 30 seneden. Benim için hiçbir anlamı olmayan bir takı. Eşimin seçip aldığı bir kolye, bileklik (madeni fark etmez altın gümüş çelik) çok daha kıymetli.

Ben sadece dürüst olmasını istedim
O da aç gözlü olmayan birini istemiştir belki. Bana göre yalandan ziyade ki bu yalan bile sayılmaz, böyle borçlu adama olmayan parasıyla sırf hava için bir ton masraf çıkartmak!
Ne biçim ilişkiler yaşıyorsunuz hayretler içerisindeyim ben.

Arkadaşlar merhaba sizden bir konuda akıl almak istiyorum. 2 yıldır görüştüğüm bir erkek arkadaşım var işlerinden dolayı evliligi ertelemek zorunda kaldık. Daha sonra bu aralık ayı içerisinde bize geldiler ailelerimizi tanıştırdık. erkek arkadaşım önceden beri güzel bir evlenme teklifi etmek istediğini benimle paylaşmıştı. Bende ben sürprizlerden hoşlanmam edeceksen bana haber ver hazırlanıyim dedim. Ve benim istedgm yüzüğü almak istediğini söyledi . Bende sen hangisini istiyorsan onu al dedim beni götürdü seçtim. Yuzuk yılbaşından önce 20 bindi indirimli fiyatı 0.31 karat. Daha sonra parası cikismadi bende diğer düşük olandan alalım sen kendini zora sokma ben onu beğendim ama sorun degl dedim. Sonra beni tanıdık kuyumcuya götürdü dayisi önermiş. Ben ordaki yüzüğü beğenmedim aklım hep o yuzukte kaldı. Tamam ben onu alcam dedi. Bende peki dedim . Kendisi alcakti. Geçtiğimiz haftada 13 Ocak ta evlenme teklifi etti Bir yer ayarlamış. Yolda giderken bana arabada yüzük gelmemis daha bu yüzüğü verdiler emaneten sipariş ettiğim daha gelmemis tekrar olcunu alcaklarmis garanti olsun diye dedi. Neyse mekana gittik her şey çok iyi evlenme teklifi etti falan . Otururken bana o daha güzel iste bundan 0.24 Karat dedi bende benim beğendiğim o değildi ki dedim. Karistirdim demeye başladı. Sonra param buna.yetti sorun olur mu arkadaşlarım hep mutluluae kimse böyle bir şeyden dolayı kavga etmiyor. Bende sen beni kandırmaya kalktın anlamam diye galiba dedim. Kavga etmeye başladık. Sen bana dürüst davranmadin sorun parası pulu değil senin yüzügune yada Parana ihtiyacm.yok cok şükür elim.ayagm tutuyo çalışıyorm ben dedim . O gün tartıştık iste sonra ben önemsemiyor gbi davrandim tamam önemli degl sadece dürüst olmanı isterdim dedim. Ama iki gündür soğuk davraniyorm o da farkında dün sürpriz yapmış evimin önüne.gelmis ama benim kafam karışık aileme bile anlatmadım. Haftaya sozum olacak lütfen kendinizi benim yerime koyun.
Bu konuyu akşam kocam gelince kocama okutucam, okusun ki daha çok değerim kıymetim bilinsin 😂

En özel gününüzü bile zehir etmişsiniz muhtemelen ilerde maddiyatcinjn tekisin dicek size eş adayiniz parası ona yetmiş onu almış ne önemi var gönüller bir olsun bu devirde evlenmek kolay mı böyle taşa tuşa takilacaksaniz zaten sizin evlilik baştan olmaz ayrıca evlilik teklifine hazırlanıp gidilmeside bana göre çok saçma ve komik

İki tarafta da hata var. Sizde o da bir ileri bir geri vites yapmışsınız başta.
Sonrasında adamın kendini savunma şekli fena. Dürüst davransa veya sizin tepkiniz sağlıklı olsa yine bir şekilde üstesinden gelinebilecek bir mesele ama oda yok.
Ve sizin tek sorun ettiğiniz dürüst davranmaması değil. Yüzüğün kendisi de sorun. Aksi halde karat numaraları okuyor olmazdık ve "Senin alamadığın yüzüğe kalmadım. Kendi paramla alırım."
diye feci bir şekilde bitirmezdiniz konuyu.

Parmağınızda gönlünüze hoş gelen yüzüğü görmek istemenizi anlarım. Ancak bu kavga trip sebebi oluyorsa ilişkinizi ve beklentilerinizi gözden geçirmeniz gerek.

Ben nişanlima "Pırlanta lobisinin beni sömürmesine alet olmayacağım." demiştim.

Biz kendi istediğimiz ürünü satın aldığımızı zannediyoruz. Ancak onlar bize istedikleri ürünü ederinin çok üstünde fiyatlara satıyorlar. Pırlanta piyasasının arkasında zaaflarimızdan beslenen dev bir reklam çalışması var.

kendimi senin yerine koyamam çünkü kendime fiyat biçmiyorum
bir yüzükle mutlu yada mutsuz olacak bi kadın değilim
ısmarlama evlilik teklifi yaptıracak kadar gurursuz da değilim
çalışıyorum demişsin bende çalışan bi kadınım
onun parasına ihtiyacım yok ayakları yapmışsın ama maddiyatçısın
hiç dürüstlük falan deme kimse salak değil burda
senin meselen sana en pahalı yüzük alınsın , o zaman epey zengin bi adamla evleneceksin

Arkadaşlar merhaba sizden bir konuda akıl almak istiyorum. 2 yıldır görüştüğüm bir erkek arkadaşım var işlerinden dolayı evliligi ertelemek zorunda kaldık. Daha sonra bu aralık ayı içerisinde bize geldiler ailelerimizi tanıştırdık. erkek arkadaşım önceden beri güzel bir evlenme teklifi etmek istediğini benimle paylaşmıştı. Bende ben sürprizlerden hoşlanmam edeceksen bana haber ver hazırlanıyim dedim. Ve benim istedgm yüzüğü almak istediğini söyledi . Bende sen hangisini istiyorsan onu al dedim beni götürdü seçtim. Yuzuk yılbaşından önce 20 bindi indirimli fiyatı 0.31 karat. Daha sonra parası cikismadi bende diğer düşük olandan alalım sen kendini zora sokma ben onu beğendim ama sorun degl dedim. Sonra beni tanıdık kuyumcuya götürdü dayisi önermiş. Ben ordaki yüzüğü beğenmedim aklım hep o yuzukte kaldı. Tamam ben onu alcam dedi. Bende peki dedim . Kendisi alcakti. Geçtiğimiz haftada 13 Ocak ta evlenme teklifi etti Bir yer ayarlamış. Yolda giderken bana arabada yüzük gelmemis daha bu yüzüğü verdiler emaneten sipariş ettiğim daha gelmemis tekrar olcunu alcaklarmis garanti olsun diye dedi. Neyse mekana gittik her şey çok iyi evlenme teklifi etti falan . Otururken bana o daha güzel iste bundan 0.24 Karat dedi bende benim beğendiğim o değildi ki dedim. Karistirdim demeye başladı. Sonra param buna.yetti sorun olur mu arkadaşlarım hep mutluluae kimse böyle bir şeyden dolayı kavga etmiyor. Bende sen beni kandırmaya kalktın anlamam diye galiba dedim. Kavga etmeye başladık. Sen bana dürüst davranmadin sorun parası pulu değil senin yüzügune yada Parana ihtiyacm.yok cok şükür elim.ayagm tutuyo çalışıyorm ben dedim . O gün tartıştık iste sonra ben önemsemiyor gbi davrandim tamam önemli degl sadece dürüst olmanı isterdim dedim. Ama iki gündür soğuk davraniyorm o da farkında dün sürpriz yapmış evimin önüne.gelmis ama benim kafam karışık aileme bile anlatmadım. Haftaya sozum olacak lütfen kendinizi benim yerime koyun.
Evlenme teklifinde yüzü secilmezki nişan alışverişi düğün alışverişi deseniz bir nebze

Ne kadar boğucu birisiniz ya evlilik teklifi böyle haberli olmaz zaten bu ne ben ne okudum

Ben de böyleyim sizin gibi. Şu ana kadar bir zararını görmedim aslında ama çevremde ve sosyal medyada herkes bizim gibi kadınların üzüldüğünü, çok şey isteyenlerin daha kıymetli olduğunu ve el üstünde tutulduğunu söylüyor valla. Bu hanım kızımızın da evine gidip özürler dilenmiş :rolleyes:
Ben hiç öyle düşünmüyorum ya . İnsan çok aşıkken gözü kör oluyor bu denileni yapar ama evlilik çoook uzun bir yol . Evlenenlerin üçte biri boşanıyor . Bu yolda gerçekten birbirini seven insanlar anca yükleri sirtlanabilir . Maymunun gözü birgün açılır yani . Gerçek aşkta insan birbirine kıyamaz . Ben biliyorum ki eşim ne zaman eline toplu para geçse öncelikli olarak benim hayalini kurduğum istediğim şeyi yapar. Bana asla sesini yükseltmez her şeyden önce onun yanında kendim olabilirim . Otuz yaşına gelmiş insan hala karatin hesabını yapacak bir ilişki yaşıyorsa ben buna sadece üzülürüm

evet bu ekonomide bunu veremeyen kadın da erkekte evlenmemeli. kusura bakmayın öyle bir çağda yalamıyoruz. maddi olarak çiftler kendimi hazır hissetmeden asla evlenmemeli. sonra mahkemede bir birini bıçaklıyorlar
23 yaşında evlendim üniversiteden yeni mezun olmuş iki çaylak mühendis eksik gedik bı sekilde ailelerde destek çıktı .Eşimle tek sorunum da ailesi yüzünden oldu . Çok sukur birşey de olmadı altın yüzük yanına gümüş baget aldım . Sonra arabamızı da aldık birikim de yapabildik . Şimdi yine zorlu bir dönemdeyiz çocukta var yine hiç birbirimizin kalbini kırmadık. Hayatta sürekli yükselişler yok .şimdi büyük bir iş alacak . Bakın yaşanıyor yani . İnsan yeter ki karşısındakini gerçekten sevsin . O zaman gözünüz onları görmüyor zaten duygusal tatmin yaşıyorsunuz

Satarken cam parasına gidecek kapitalizmin en zirve olayı için daha fazla kazıklanamadik diye trip atman çok saçma. Dürüstlük demişsin ama olayı kandırılmak olarak algılaman senin o yüzüğin maddi değerinden dolayı. Yoksa yüzük yuzuktur derdin maneviyat olsaydı

Satarken cam parasına gidecek kapitalizmin en zirve olayı için daha fazla kazıklanamadik diye trip atman çok saçma. Dürüstlük demişsin ama olayı kandırılmak olarak algılaman senin o yüzüğin maddi değerinden dolayı. Yoksa yüzük yuzuktur derdin maneviyat olsaydı
Tamam da tek taşı neden satalım? Evlilik yüzüğü bu satılmak için alınmıyor. Erkek bakış açısı sizin baktığınız yer.
Bir kadın takılarını değeri düşecek diye seçmez
:KK66:

X