Evlenme teklifinde istediğim yüzüğün alinmamasi

20 bin size çerez parası gibi geliyor sanırım.O parayı bir ayda kazanamayanlar var.Borca girip en lüks en şatafatlı şeyleri alıp daha sonra kedi köpek gibi birbirine giren çiftler gördü bu gözler gerek var mı bence hayır ?

Eşim evlilik teklifi ederken taşı olan altın yüzükle teklif etti. Tek taş diye kafamıza giriyorlar ya. Yıllar sonra oğlumun doğumunda tek taş istedim. Gittik. Ben elmas yüzük alıp çıktım.

Bu tek taş evlilik teklifi öyle olmuyor. Erkek seçip alıyor kızda takıyor bu kadar. Nişanlının zaten orada parası yetmemiş nasıl alabilirdi. Yalan söylemesine siz zorlamışsınız. Bunun gelinliği eşyası vs birsürü tantanası var. Yol yakınken çok zengin birini bulun. Sevgilizle olmaz.

Sorun yalan söylemesi olsaydı başlığı o şekilde atmazsınız

Sonra param buna.yetti sorun olur mu

Bunu söyledikten sonra anlayış gösterseydiniz keşke. Hatta durumu o söylemeden anladıysanız altını deşmeseydiniz. Erkekler param yok demeyi gururlarına pek yediremezler. Benim eşimde parası olmadığı zaman bir şey istediğimde param yok demez başka bahane öne sürerdi. Abim de öyle

Bu arada benim yazım niye böyle koyu oldu nasıl düzeltebilirim

Aynen para yokken ve alamayacakken gırtlağa kadar borçlanıp yiyecek yemek bulamıyorlar sonra kavga gürültü...

İkiniz farklı dünyaların insanisiniz

Altın olan taşli bir yüzükle evlenme teklifi etmişti eşim,öylede çok mutlu olmuştum çokta beğendim, sembolikti çünkü benim için amacıma giden yolda.Daha burda böyle keskin ayrımlara girerseniz ilerde daha büyük sorunlar çıkması muhtemel,çokta yormadan birbirinizi karar vermelisiniz.

niye sonra alınmıyor mesela?
yasa mı var bununla ilgili?
kuyumcular kimlik kontrolü mü yapıyor evlilere satmıyor mu?

Kadinlar kulubunden gordugum kadariyla sonra alinmiyor. Evlenince alinmaz ne istegin varsa evlilik oncesi aldir zorla aldir diye birbirlerine akil veriyorlar. 9 yillik evliyiz eşim bana bu sure icinde dugundekinden cook daha fazlasini ve iyilerini aldi.
Dugun öncesi her şeyi yolmaya calisanlarin gorup gorebilekleri o aldiklari oluyor bu yuzden.

Herkes kiminle evlendigini, maddi durumu neye yeter biliyordur ona göre davranir ve istekte bulunur.
Karşisindakinin butcesini aşip onu isterim bunu isterim diye etrafi yolan birine deger veren erkekler zaten cokta sey degildir.

Birde bayıl istersen Feriha

Adam başta demiş param çıkışmıyor diye. Teklif ederken de utanmıştır tekrar param çıkışmadı diyememiştir bunu anlama yetisinden yoksun musunuz? Tutturmuşsunuz dürüst olmadın dürüst değilsin öff. Söylemiş en başta niye tekrar tekrar söyletiyorsunuz utandırıyorsunuz? Empati yetisinden yoksunsunuz.
Ayrıca yine sizin beğendiğiniz olmayan ama karatı daha büyük bir şey alıp gelseydi yine dürüst ol diye tutturacak mıydınız, hiç sanmıyorum.

Nişandan önce düğün, düğünden sonra evlilik teklifi vs vs... Herşeyin olduğu gibi bunun da anlamını bozduk. Ayrılın, o da sizinle siz de onunla yapamazsınız.
Sorun zaten dürüstlük değil. 20 karat(abartı evet) yüzük alan adama bu değirmenin suyu nerden geldi, bu parayı nasıl buldun diyebilen kadının meselesidir dürüstlük. Yazık ya insanların gururuyla oynanmaz ki böyle.

o kadar önemli mi yüzüğün o yüzük olması. adamın parası ona yetmiş işte?

Bencil paragöz birisin

evlenme teklif edilecek yüzük bir çesit hediye olarak alınan bir şey değil mi?
Bunu neden siz secmeye çalışıyorsunuz anlamadım dürüst olmadığı içinde degil gayet aradaki fark için kendinizi değersiz hissediyorsunuz bence.
yarın öbürgün 22 gr sectigim bilezikleri 18 gr almış diyede kavga çikartirsiniz siz.
ya ben çok safım zaar eşim gayet yüzüksüz evlenme teklif etmişti ilk yüzüğü parmagimiza nişanda taktik. etraftaki herkes aaa neden tek taşın yok demişti sevmiyorum çünkü demistim gerçektende sevmem sevseydim de ay benim neden tek taşım yoook demezdim gücü buna yetiyo derdim.
bu şekilde çok zor olur zaten sizin işiniz evlenmeyi sadece altın pırlanta vs saniyorsunuz sonra kendi evine girip kapilari kapatip borclarla baş başa kalinca bir birinizi yemeye başlıyorsunuz.
önce ikinizde evlenecek olgunluğa erişin sonra yüzüge karar verirsiniz

20 yıl önce evlendim.
Biz teklifin lafını etmezdik.
O anın büyüsü bozulsun istemezdik.
Ne alıp getirse kabulümüzdü.
En kötü parmağımıza olmazsa gider kuyumcuya ayarlatırdık. Şimdi nerde teklif edeceksin, ne zaman edeceksin, nereye götürceksinden tut yüzüğün taşının karatına kadar karışıyorsunuz.
Herşey değişti kabul de ;gençler bu kadarı da basitlik kusura bakmayın.

Aynen demek ki yazmama gerek yok almayacaksa laga luga yapmasın En doğru yorum.

Son düzenleme:

En güzel aşklar böyle de işte, erkek de almayacağı şeyin sözünü vermesin. Nasıl tiple evlendiğini bilsin. Bana şunu al diye direteni de yarı yolda bırakırım çokta beni sevdiğini düşünmezdim.

ne olacak istediğin yüzüğü alsa ne almasa ne önemli olan mmutlu olmanız değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…