Evlenince eşime yük olmaktan korkuyorum

23 yaşımın sonlarında düğün nikah olacak
Bende 24e girdiğim ay evlendim hiç pişman değilim benim okul durumu yoktu 4,5 senedir memurdum, o anki aklımla çalışmasam ertelerdim (ekonomik özgürlük olmadan ayrılık vs durumunda muhtaç duruma düşmemek için), şuan baktığımda -eşimi tanıdığım için- öğrenci olsaydımda bu adamla olurdu diyebiliyorum. Evliylen lisans bitirdim bir sürü meslek eğitimine katıldım (fiziksel ağır iş temalı eğitimler) yani evlilik hayatını bariz etkileyen şeylerdi ve hep destek oldu, ne iş bekledi ne yemek bunuda yaşadıkca tanıdıkca anladım.
Ailen baskıcı değilmiş eşinde destek olursa yürür gider, parayıda düşünme ben çalıştığım halde istiyorum çünkü neden istemiyim kocam yani😄

Tehdit mesajların duruyor yukarıda.
Bende 24e girdiğim ay evlendim hiç pişman değilim benim okul durumu yoktu 4,5 senedir memurdum, o anki aklımla çalışmasam ertelerdim (ekonomik özgürlük olmadan ayrılık vs durumunda muhtaç duruma düşmemek için), şuan baktığımda -eşimi tanıdığım için- öğrenci olsaydımda bu adamla olurdu diyebiliyorum. Evliylen lisans bitirdim bir sürü meslek eğitimine katıldım (fiziksel ağır iş temalı eğitimler) yani evlilik hayatını bariz etkileyen şeylerdi ve hep destek oldu, ne iş bekledi ne yemek bunuda yaşadıkca tanıdıkca anladım.
Ailen baskıcı değilmiş eşinde destek olursa yürür gider, parayıda düşünme ben çalıştığım halde istiyorum çünkü neden istemiyim kocam yani😄
Güzel ve destekleyici yorumunuz için çok teşekkür ederim uğraşıp yazdığınız için sağ olun

Kızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
26 mı bin ahahahahah sen de yedin öyle mi 🤣 şuan mesleğini yapmayan bir avukat olarak hiçbir mezun olalı 3 sene geçmiş avukat aylık 26 bin kazanmaz diye net konuşucam.

26 mı bin ahahahahah sen de yedin öyle mi 🤣 şuan mesleğini yapmayan bir avukat olarak hiçbir mezun olalı 3 sene geçmiş avukat aylık 26 bin kazanmaz diye net konuşucam
26 mı bin ahahahahah sen de yedin öyle mi 🤣 şuan mesleğini yapmayan bir avukat olarak hiçbir mezun olalı 3 sene geçmiş avukat aylık 26 bin kazanmaz diye net konuşucam.
Sanırım dediğim rakama öyle dedin. Sevgilimin İstanbul’da lüks bir semtte hukuk bürosu var. Kendi kazancının kat ve kat fazlasını kazanan onunla aynı kıdemde meslektaşları var

Buradaki çoğu kişi evli çok mutlu olanda vardır mutsuz olan da ya da eh işte bi iyi bi kötü devam ettiriyoruz diyen de vardır. Herkesin karşı çıkması yaştan da ziyade okurken böyle bir sorumluluk almak istemeniz. İstediğiniz kadar iyi anlaşın evlilik asla sevgililik gibi olmuyor. O imza atılınca işin içine aileler giriyor akrabalar giriyor. Kocanın bakımı giriyor . Giriyor da giriyor. Özel okulda okurken ne gerek var bu kadar sorumluluğa. Okulunu bitir sonra evlen.sevgiline de bu kadar çok güvenme o eve gelecek yardımcılar bi anda gelmez. Bi anda okul seni zorluyor maddi sıkıntımız var bu dönem dondursan mı olur. Sen evli bi kadınsın erkek arkadaşlarınla ödev yapman doğru olmaz olur. Erkek milleti imzayı attığı an değişme ihtimali çok yüksek.

Sanırım dediğim rakama öyle dedin. Sevgilimin İstanbul’da lüks bir semtte hukuk bürosu var. Kendi kazancının kat ve kat fazlasını kazanan onunla aynı kıdemde meslektaşları var
iyi hoş da
seküler aileden geliyor, kazancı iyi, seni de herhalde eşkıyalar alıp kaçırmayacak? annen avrupalı, ailenin yarısı hristiyan. "bak ya kızımızla evlenirsin ya topuğuna sıkarız haa, bizde namustur konuştuğun kızı bırakamazsın" diyen de yok.
o neden 26 yaşında evlenelim diye tuttursun ki? sen daha öğrenciyken? adam "küçük kızı gözü açılmadan nikahıma alayım" diyen enine çizgili tişört giyen esnaf emmi gibi davranıyor. ama plazada avukat he mi?

hadi sen onun durumu iyi dedin, okul da uzadı filan sıkıldın o da belli. onun derdi nedir?

burada kimse hakaret etmedi bu arada
anlattığın şedeki tuhaflıkları yazdık, yazıyoruz sadece.

😆 benimde ruhsatım var ama avukatlık yapmıyorum bu arkadaşın yanında yapmalıymışız stajı tüh kaçırdık 🤣🤣

E hem yuk olmak istemiyorum diyorsun hem para isteyecegim diyorsun?
Madem adam kaciyor evlen ailenden harclik almaya devam et
Cunku koca onemli 🎀

Bak şimdi seni kardeşim yerine koyuyorum kendisi de 22 yaşında gencecik bi kız. Söylediklerimi gerçekten bi abla söylüyomuş gibi algılamanı rica ediyorum hiç bi kötü niyetim yok

Tavırların konuşma biçimin hemen laf sokmaya başlaman sizin jenerasyonun ortak özelliği galiba. Kardeşim, arkadaşları çevremdeki 2000 başları gençler hep böyle. O yüzden biraz rahatsız oldum çünkü buna günlük hayatımda da maruz kalıyorum. Hiç hoş değil. Bunu sevgiline ya da onun ailesine ya da ileride çalışma hayatında da kullanırsan başın ağrır emin ol. Neyse bu 1.

2.si 22 yaş genç bi yaş deme hakkını kendimde bulmuyorum çünkü evlenirken 23 yaşındaydım. Ama farkımız şuydu. Ben çalışıyordum, mezun olmuştum, ehliyetimi bile kendi başına almıştım. Eşimle de ehliyemi kutladığımız bi arkadaş buluşmasına çağırılmasıyla tanıştık :) neyse işin özü şu mesela yaşta değil. Şu an sevgilin sana pamuk geliyor belki ama her insanın evlenince ortaya çıkan huyları vardır. Bu yüzden kendi ayakların üzerinde duramayacağın bi konumdayken evlenmeni doğru bulamadım.

3.sü eğer ki evleneceğin adama maddi yük olacağını düşünüyorsan, karşındaki sana o güveni veremiyorsa değil 2 5-10 kez düşün. Bunun sadece şimdiki ekonomik özgürlüğünü alakası yok. Yarın çocuğunuz olur kısmet olursa. Bakmak istersin eşinin geliri yüksek sonuçta. Ona bağlı olduğun bi kaç yıl geçirmek demek bu. Üstelik annelik zaten kendinden önce çocuğunu düşündüğün bi nokta ya, eşinden ekonomik şiddet görürsen kendine bi külot alcak fırsatın olmaz. Anlatabildim mi?

4.sü ve son olarak ailenin onaylamadığı bi evliliği asla yapma. Şimdiye kadar ailesine sırt çevirip evlenince mutlu olan çevremde 1 çift dahi görmedim ki bunu en yakın kuzenlerim bile yaptılar. Sonuç? Bi kaç yaşındaki çocukla boşandılar. Zaten ailelerde boşanma durumunda sana destek olsa da başına kakıyor malesef. O yüzden evlen evlenme demek bana düşmez ama çok iyi düşünüp karar ver.

He arada bi papatya çayı içmeyi unutma

Benden sana abla tavsiyesi üniversite de evlenme eşimle univerditede tanıştık okul bitti bir süre çalışıp evlendim iyi ki öyle yapmışım. Üniversite de evli olan arkadaşlarım vardı. Bir kere hiç bir zaman evlilikle üniversite hayatı yasayamazsin. İstediğin gibi istediğin saatte gezip çıkamazsın. İlk göreve geçince kendi parani en özgür olduğun zaman ki gibi harcayamazsin. Farklı sorumlulukların olacağı için kendini sürekli kisitlayacaksin. Bu yaşların bu yılların bir daha gelmeyecek. Evlilik güzel birşey doğru insanla yapılınca inşallah müstakbel eşiniz de sizin için doğru biridir. Ama doğru biri olduğu kadar doğru zamanda da yapılmalı. Bundan 3 yıl sonra da evlenebilirsin.O zaman böyle bir düşüncende olmaz. Yük olmayı da bazen insanları evlenince tanırsın çünkü artık seni elde etmiş olurlar inşallah böyle bir sorun yaşamazsınız ancak ne gerek var böyle bir risk almaya

Biri yazinca merak ettim baktim. E sen ilk konunda da aileme yuk oluyorum falan demissin. Vakif universiteleri burslu bolumlere girmedikce artik okunacak gibi yerler degiller. Asiri pahali oldu egitim ucretleri. Her sey gibi onlar da orantisiz artti. Ama ailen odeme guclugu cekiyor diye de evlenmek nedir ya. Hadi girerken burslu bolume puanin yetmedi, bari okurken ortalama yapsaydin da az bucuk bi burs kapsaydin daha iyi olmaz miydi. Mustakbel kocan okul parani odemeyi teklif etmis ilk konuna gore. Bu da sana mantikli bir cikis yolu gelmis. Pes. Ama iste bi yandan da icin rahat etmiyor. Neyse cevabim, evet canim oyle boyle degil, muthis yuk olursun hem de. Ben kendime yakistiramazdim bu durumu sahsen.

Her şeyi vakitlice yapmak kadar keyifli bir şey yok. Neden bu düşüncelerle kendimi kötü hissederek zamansız olan evliliği kabul edeyim ? İlk bunu sorardım kendime. Kız zaten evleneceksiniz iki sene bekleseydin ya ne olacaktı ?

Onun hayatına yük olurum lafa bak ne kadar küçüksün böyle bu avukat seni çiğ çiğ yer. Bu sayfayı biliyorsan yazdığımız binlerce mesajı okumussundur o aşık adamların nasıl bir cellada dönüştüğünü. Önce okulunu bitir mimarlık okuyup cidden bu kadar vizyonsuz musun? 100 bin TL çok para değil ayrıca onun içinden 10 bin TL tenezzül edip yeri gelir sana vermez.

Valla konu sahibesi çaresizsen, ailen çok eksideyse, 2 yılın da kaldıysa, parayı da verecekse olabilir. Emin misin yalnız öyle muhafazakar tiplerse ilk günden çocuk çocuk derler, evden de çıkarmazlar dikkat. Evlen istiyorsan ama evlendim diye yayılma mutlaka okulu bitir sonra da iş bak. 2 yıl bak, okul parasına kon olursa olur olmazsa da vınlar kacarsın. Bu arada parayı peşin iste, bir bak atıp tutuyor mu yoksa samimi mi.

Son düzenleme:
X