Evleneceğiniz/evlendiğiniz insanın doğru insan olduğunu nasıl anladınız?

benim en zor anımda elimden tuttu ve o gün bugündür de hiç elimi bırakmadı.onunla çıkmaya başladıktan 3 ay sonra bi rüya gördüm.rüyamda o kadar güzel lezzetli ve çeşit çeşit meyveler vardı ki oturup hepsini yiyodum.ertesi gün anlamına baktığımda evlilik demek olduğunu öğrenmiştim ve bana o gün evlenme teklif etmişti.yaza da evleniyoruz :)

hic tipim degildi. ayni zamanda zevklerimizde asla uyusmaz. benimki allahin mucizesi. 3 ay icinde soz nissn nikah oldu:) Cok sukur rabbime tekrar dunyaya gelsem yine onunla evlenirdim.
Annem ayni sofraya oturmadan bir insani tanimazsin derdi. Ama su bir gercek 20 senede gecse yine tamamen taniman mumkun degil insanin her gecen gun yeni bir karakteri cikiyor. Kendin icinde ayni sekilde.
Birde ailesi cok onemli once aileden baslanmali gozleme.

Son düzenleme:
Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum, takip edeceğim bu topici
Ben de 20 yaşındayım bu arada

Eşimle ilk tanıştığımızda içimden ben bu adamla evleneceğim dedim his gibi birşeydi. Hatta arkadaşıma da söyledim. Kendime çok yakın buldum eşimi. Ama doğru insan mıydı hala bunun cevabını verebilmiş değilim

yaseminA ; yazdıklarına tamamıyla katılıyorum .

Benim esim beni benden cok düşündü, kolladı ve en kotu oldugum anda bile yanımda o varsa bana hic bir sey olmaz i düşündürdü.

Bunlara ek olarak bana gore bir erkek; herhangi bir olumsuzlukta ya da tartışmada sana saygısını bozmuyorsa, asla ağzını bozmuyorsa, ailesine önem veriyorsa ideal koca adayidir.

Ben esimin ailesini beni istemeye geldikleri gun tanıdım; ondan önce telefonda dahi konuşmadım. Yani aileye hic bakma şansım olmadı. Tek dikkat ettigim esim ailesiyle konuşuyorsa nasıl konuşuyor, ailesi diyalogu nasıl bunlara dikkat ederdim. Tabi telefon konuşmalarına şahit oldugum kadarıyla:)

Ben evliliğin fazlaca şans olduguna inanıyorum. İnsanlar 30 yıl evli kalıp ta hic tanımamışim da diyebiliyor.

Ben simdi düşündüğümde hangi cesaretle hemen karar verip te evlenmisim de diyorum :) sanırım ask denen sey geldi mı o cesaret de geliyor :)

Rüyamda gördüm yaşadığı yeri ve ben buradan biri ile evlenicem dedim.3-4 ay sonra annem (kayınvalidem) geldi görmeye beni bana sarıldı içimin gittiğini hissettim ikimizde titriyorduk
Eşimle tanışma günü geldiğinde tel. arayıp biraz işinin uzadığını söyledi,kapattıktan sonra kuzenim vardı yanımda ben bu adamla bir ömür geçiririm demiştim...Buluştuk ve o ilk gülüş 5 saat muhabbet ettikten sonra eve geldim ve anneme ben evleniyorum dedim...
3 ayda tanışma,nişan,düğün oldu...

Babam hep derdi önce aile ile evliyonuyorsun diye doğruymuş ben şanslı olanlardanım sanırım eşimin ailesi çok iyi kızım dediler halada öyle kayınvalidem biri ile tanıştırırken önce kızım der sonra gelinim der...

Son düzenleme:
Valla benim pek efsanevi bir anlama anım olmadı açıkçası. Yürümeyen, hiç başlamayan, yolda bir yerlerde saçmalayan bir takım flörtlerden sonra bu ilişkimin düzgünce, insanca, sevgiyle, kötü şeyler yaşanmadan, taraflar birbirini kırmadan yürüdüğünü gördüm. sonra dedim ki hayat böyle geçebilir, neden olmasın... Ben de epey korkardım evlilikten ama bu kadar da basit oldu anlayacağın.

erkeğin doğru kişi olup olmadığını ancak evlendiken sonra anlayabilirsin çünkü ona aşıksındır ve körsündür evlendikten sonra ailesiyle biraraya geldiğinizde anlarsınız.

Lise 1. sınıfa giderken bir rüya gördüm.
Ve o rüyayı hiç kimseye anlatmadım.
Sonu kötü biten bir rüyaydı ama şimdiki eşimi,
bir oglum ve bir kızım olacagını görmüştüm.

Sonra ben bu rüyayı unuttum gitti :)

Üniversiteyi kazandım. 2. sınıfın ders kaydı yapılacagı ilk gün ,
bölüm panosundan ders programını alıyordum , arkamı dönmemle eşimle göz göze gelmemiz bir oldu...
Ve o an lise 1. sınıfta gördüğüm rüya gözümün önüne geldi :) Evet işte o dedim :)

O ara hayatımda başka biri vardı :) Hemen ayrıldım ondan :)
Yaklaşık 3-4 ay biz eşimle kampüste her karşılaştıgımız yerde bakışıp durduk :)
Sonra bir gün yanıma geldi, ben sana aşık oldum dedi, böylece başladı ilişkimiz.

Tam 7 yıl flört ettik.
Bu süreçte arada çok badireler atlattık.

Ve şu an 9 yıllık evliyiz, bir oglumuz, bir kızımız var :)

Aileyi baz almadım ben, zira ailesiyle istemeye geldikleri gün tanıştım :)
Ben eşimi baz aldım. Her şeyiyle çaktırmadan denedim onu.
Çok şükür beni yanıltmadı...

Son düzenleme:
Hicbirimiz, evlenecegimiz kisiden 100% emin olamaz. Ayni evi paylasmadan, onun karakterini, huyunu, suyunu tam olarak bilemezsin.
Kimse mukemmel degildir, 4/4luk insan yoktur. Buyuk sorunlar, eksikler olmazsa, saygi sevgi varsa, evlilik dusunulur.
Rabbim herkesin kaderini, kismetini guzel kilsin.

aramizdaki duygusal ve kimyasal çekim disinda, kisiligi etkiledi beni.. Ciddi, durust, sorumluluk sahibi, olgun, guvenilir..

tabi dikkatimi çeken ve hosuma gitmeyen seyler de vardi fazla baskin bir karakter ve kiskançlik gibi..

kendisi uyardi ama beni zor bir insanim, kiskancim herkes benimle yapamaz kiz arkadaslarima çok çektirdim diye tabi ben bunlara ragmen kabul ettim çunku her ne kadar ozgurlugume duskun olsamda onun için bazi konularda fedakarlik yapmayi goze aldim..

neyse ki artik gereksiz kiskançliklar yok ve bazen onun sozu geçiyorsa bazen de benim ki geçiyo...

esimden onceki erkek arkadasim ise çok çok çok iyi biriydi herseye evet derdi, hep girgir samata, sadik, beni el ustunde tutar falan ama ne bileyim boyle olunca sIkIlIyordum, sanki kankayiz ne kiskançlik var ne "kocam" dedirtecek durus (otorite, ciddiyet..) o yuzden ayrildim..

çok gençsin simdiden bu konulari dusunmene gerek yok bence dogru insani bulunca anlarsin zaten.. ben 27 gibi evlenmeyi dusunuyordum 23 yasimda hem de okulum bitmeden evlendim !

Son düzenleme:
bence aileye bakmamak lazim ! esimin ailesindeki herkes çok konuskan, girisken ve malesef biraz yuzsuz insanlar iken esim son derece ciddi, biraz utangaç ve asiri gururludur !
hatta esime surekli ailende senin gibi bir tane daha yok, çok farklisiniz kesin seni evlatlik aldilar diyorum..
bir insan kendini yetistirebilir... ki genç yasta ailesinden uzak yasamaya basladiysa..
esim zekasini annesinden fizigini babasindan almis onun disinda hiç ortak noktalari yok çok sukur.. (yani onlara çekmemis çok sukur yoksa keske ailesi de onun gibi olsaydi daha ne isterdim ki...)

Son düzenleme:
görücü usülü evlendim. eşim yakışıklı kültürlü akıllı biriydi. ailesini tanımıyordum. evlendik. bana göre ondan daha mükemmelini bulamazdım. 2 buçuk sene geçti. keşke ailesini tanısaydım eşim arkadaşlarına değil geri kalmış ailesine göre hareket ediyordu. baskıcı ve geri kafalıydı. pişmanım daha iyileri istemişti ama aptal gibi onu seçtim. reddettiklerimin eşleri o kadar mutlular ki. bense bir o kadar pişman. evet herşey aileymiş.

iyide kizlar soyle bir problem var aileleri her ne kadar kotu olsa da onlari da taniyamiyoruz ki, benimkiler soz den evlilik+1 yil a kadar bana karsi çok iyiydiler, ozellikle kv 2 yilda ancak ozune dondu iki yila kadar hep rol yapti (neyse ki esim hep beni destekledi...)

Son düzenleme:
Bilemeyiz galiba..
Evlenince göreceğiz..
Evlendikten sonra bile yıllar sonra...

birde ASK sureci var ki en az 3-4 yil surer.. ask'in gozu kordur derler ya o iste :)
4 yil sonra seviyorsaniz ve anlasiyorsaniz dogru insan olma ihtimali yuksektir...

birde ASK sureci var ki en az 3-4 yil surer.. ask'in gozu kordur derler ya o iste :)
4 yil sonra seviyorsaniz ve anlasiyorsaniz dogru insan olma ihtimali yuksektir...

Bakınca hep doğru ama güvenemiyor ki insan.. Kaç sene oldu, en ufak falsosunu görmedim..
Ama evlilik sonrası için teminat veremiyorum, kendime bile veremiyorum ki adama nasıl vereyim..
Allah'ım şaşırtmasın..

Bakınca hep doğru ama güvenemiyor ki insan.. Kaç sene oldu, en ufak falsosunu görmedim..
Ama evlilik sonrası için teminat veremiyorum, kendime bile veremiyorum ki adama nasıl vereyim..
Allah'ım şaşırtmasın..

ya birde bazi erkekler var, "askim, canim, sensiz yapamam" falan kiz arkasini donunce aldatiyor (yakin çevremde goruyorum), desem ki kiza boyle diye asla bana inanmaz sevgilisine inanir ben kotu olurum..
boyle biri olup olmadigini anlamak çok zor bi kere..
kuzenim ise 7 yil çiktigi kisiyle bir yil evli kalmadan bosandi...
çok zor kizlar ins hepiniz dogru insani bulursunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…