• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten Sonra Kilo Alanların Beraber Zayıflama Günlüğü

tabi canım bide yarısını yaptım oyle kocaman oldu yarısnıda su unlu lahana corbası varmıs ya zayıflatan ondan yapıcam :)

evet tatlım ya spor oncesı ve sonrasını ılla arastırıcam o detaylar cok onemlı. esim aclıktan bayılmadan ben agırrr agırr :52: yemegı hazırlıyım 1 saat oldu sanırım :1:

herkes bısıler sooluyo ama bana mantıklı gelenı sana yazdım:ssz:

hadı hazrla afıyet olsunn:nazar:

oncesi ve sonrası ici besin tavsiyelerinde bulunmuslar biz bunların cogunu yiyoruz zaten iyi yanlış birşey yapmıyormusuz :52:

Spor öncesinde hangi besinler tüketilmeli? Spor sonrasında ne yenmeli? Spor yapanlar beslenmelerinde nelere dikkat etmeli?
Yediğiniz yemek yaptığınız sporun etkili olup olmamasıyla doğrudan bağlantılıdır. Spor öncesinde doğru beslendiğinizde daha fazla enerji depolayacak, daha fazla kalori yakacaksınızdır. Spor sonrasında doğru beslendiğinizdeyse kaslarınız daha kuvvetli olacak ve daha iyi şekillenecektir.
Daha önce sizlerle Spor yapanlar nasıl beslenmeli? konusunda genel bilgilendirici bir yazı paylaşmıştık. Bu kez sizlere daha detaylı bir besin listesi sunmak istedik. İşte spor öncesi ve sonrasında yiyebileceğiniz ideal yiyecekler…

Spordan önce beslenirken…
Spordan önceki beslenmenizde önemli olan miktara çok dikkat etmenizdir. Çünkü spordan önce aşırı yemek yerseniz bu mide bulantısına neden olabilir. Eğer spordan önce bu kez de aşırı az yiyecek tüketirseniz egzersizlerinizin ortasında açlık ağrılarına ortam yaratmış olursunuz.
Tükettiğiniz miktar kadar, yediklerinizin özellikleri de tabii ki önemlidir. Sporun öncesinde size enerji verecek ve kaslarınızı destekleyecek yiyeceklerden yemeniz gerekir.

Spordan önce yenilebilecekler…
•Yarım muz ve yanında fıstık ezmesi
•Hardala banılmış çubuk kraker
•Birkaç parça peynirle birlikte kraker
•Badem yağı ve elma
•Bir küçük avuç ceviz
•Hindi dilimleriyle hazırlanmış minik bir dürüm
•Birkaç meyve ile süzme peynir
•Mısır gevrekli süt
•Yoğurt ve yulaf ezmesi
•Meyveli smoothie

Spordan sonra beslenirken…
Spordan sonra yediğiniz bazı şeyler size çok farklı açılardan yarayacaktır. Vücudunuz spordan sonra yorgundur ve fazlasıyla çalışan kaslarınızın biraz benzine ihtiyacı vardır!
Ayrıca spor bittiğinde aniden kalori yakımını durdurduğunuz için yediğiniz yiyecekler metabolizmanızın dengesizliğini düzene sokacaktır.

Spordan sonra yenilebilecekler…
•Domates soslu makarna
•Yoğurt ve taze meyve
•Sebze ve humus
•Spor içecekleri
•Hindili burger
Şekerli içeceklerden uzak durun!
Spor yaparken beslenmenizde dikkat etmeniz gereken konulardan biri de içeceklerinizdir. Şekerli içecekleri tüketmeniz doğru değildir. Çünkü şekerli içecekler hazmedilmeleri zor olduğu kadar, vücudunuza spor esnasında yetecek yeterli enerjiyi de sağlamazlar. Spor öncesi, esnası ve sonrasındaki su ihtiyacınızı karşılamak için sadece su içmeyi tercih edin.

Hemen spor öncesi yemeyin
Dikkat etmeniz gereken konulardan bir diğeri de sporun hemen öncesinde yememenizdir. Uzmanlar eğer hafif bir şeyler atıştıracaksanız, spora başlamadan yaklaşık 1 saat önce yemenizi önerirler. Eğer tüketeceğiniz ağır bir yiyecekse de, spordan 2-3 saat önce yemeniz doğru olacaktır.

Sıvılar katıları döver!
Başlığın şakası bir yana, gerçekten de sıvılar katılardan her zaman için daha sağlamdır. Yemek ve spordan sonra mide bulantısı yaşıyorsanız mutlaka sıvı besinler veya içecekler tüketmeniz önerilir. Örneğin yoğurt her zaman idealdir! Sıvılar kolay hazmedildikleri için de faydalıdır.

Kahve ve çaydan uzak durun
Spor yapanların kafeinden kesinlikle uzak durmaları gerekir. Kahve, çay hibi kafein içerikli içecekler enerjinin azalmasına, susuzluğun artmasına ve açlığın fazlalaşmasına neden olurlar. Dolayısıyla spor yapanlar için hiç önerilmezler.

evet tatlım 2 saat demişler bi de sure dısındaspor sonrası ceviz, yogurt gibi yagsız protein yada meyve yiyin demişler ya.. bu durumda benim aksam olayını tamamen değiştirip ara oğun oncesine almam daha mantıklı sporu. :53:

ara

1 yeşil emla...tatlı krızındeyım çok fena

yaaa kayısı alsaydın simdi tatlı niyetine yerdin :19:

canım sakın iradene yenik dusme bak ben gecen hafta aynı durumdaydım hayatımda ılk defa tatlı yemeden bir regl atlattım ben yapıyorsam sen kesin dayanırsın. :16:

yaaa kayısı alsaydın simdi tatlı niyetine yerdin :19:

canım sakın iradene yenik dusme bak ben gecen hafta aynı durumdaydım hayatımda ılk defa tatlı yemeden bir regl atlattım ben yapıyorsam sen kesin dayanırsın. :16:

kaysı aldım attım ama ıslemedı... bı dondrma ıyı gdebılır tırnaklarımı yıorm o derece. 2 ayda trkan falan kalmadı zaten:52:

bak bn spordan sonra muhhakkak lıght sut ıcerım...
bugun ıcemedım cok acıkmıstım zaman gecırıp yemege otrdum

kaysı aldım attım ama ıslemedı... bı dondrma ıyı gdebılır tırnaklarımı yıorm o derece. 2 ayda trkan falan kalmadı zaten:52:

bak bn spordan sonra muhhakkak lıght sut ıcerım...
bugun ıcemedım cok acıkmıstım zaman gecırıp yemege otrdum

bende ılk zamanlar bıraz daha erken cıkıyordum arkasına yogurt yıyordum ama bu hafta hep cok gec cıktım spora eve gelınce 15-20dk sonra yemege oturdum.

aman tatlım niyeti bozma dondurma falan kendine guzel bir turk kahvesi yap ic unut unut :1:

bende ılk zamanlar bıraz daha erken cıkıyordum arkasına yogurt yıyordum ama bu hafta hep cok gec cıktım spora eve gelınce 15-20dk sonra yemege oturdum.

aman tatlım niyeti bozma dondurma falan kendine guzel bir turk kahvesi yap ic unut unut :1:

turk kahvem yok ne yazıkkı esım sewmez bnde almıyorum nescafe yapım dur sütlu...:18:

aman ne işi var oyle tehlikeli biseyın mutfakta :53: ben suan delirsem evde bisey yok :52: ev diyet biskuvileri, galeta, badem, ceviz vs olusuyor. oyle tehilkeli madde yok :52:

esın ozamn cok vefalı
benmkı saolsun tatlılar bılmem neler alıp alıp gelıyo
buzluk dondurmadan kapanmıyo kı alıswerıse cıkmayalı 2 hafta oldu

esın ozamn cok vefalı

o da diyette de ondan hayatım. diyette olmasa o konuda az vicdansız değil çikolata alıp karsımda yıyor. :47: gerci tartıda dusmuyor bi turlu gunduz ne yapıyor ne kacırıyor bılmıyorum o kadar tembihliyorum ama.

selam kızlar:3: anca fırsat buldum topiğe bakmaya
akşam :56:
yemek biraz geçe kaldığı için hafifi olsun dedim
bulgur pilavı domates salatalık yoğurt ile geçiştirdim
suyumu içtim 2 lt oldu sanırım:21:
ara yapmadım

ara

1 yeşil emla...tatlı krızındeyım çok fena

off o tatlı krizi bendede başladı bugün zor tuttum kendimi yasak olması sanki dahada cezbediyor beni:18:

esın ozamn cok vefalı

bizim evde de yasak olan herşey var korkuyorum kendimi tutamamaktan:45:
eşim sağolsun beni destekliyor hatta kendide yemeği azaltacağım deyip porsiyonları küçültsede yiyor yinede benim yiyemediğim dondurmaları tatlıları
ballar reçeller :43: ama neyseki gözümün içine baka baka yapmıyor allahtan:1:

Son düzenleme:
bugün yediklerim
sabah:4 yesil zeytin ama baya büyüktüler,bir dilim beyaz peynir, maydanoz,domates,kahve
öglen:yine kuru dolma yedim(cok yapmisim napiyim, bitti cok sükür),yogurt
aksam:sebze corbasi
ara 1 kivi
kahveleri yazmiyim:)
bu arada efeeylül kahve makinam bozuldu:)))

gunaydın kızlar
bugun cok erkenciyim. dunde soylemistim bugun sınavlarım var bana dua edin. :18: evden erken cıkıcam kahvaltımı yaptım.

once 2 kayısı bol su ıctım
1 haslanmıs yumurta
2 dilim kızarmıs ekmek
1 kk peynir
Yarım domates

gun içi için yanıma

1 paket diyet biskuvi,
1 siyah kuru erik,
1 ceviz,
2 badem ve
termosla sıcak su alıyorum yanıma bitki çaylarımı sınav aralarında içicem.
geldiğimde gorusuruz kızlar dua edin bana :18:

bende sabahlari yiyorum genelde acayip tok tutuyor, ama yogurdun az yagli olmasina dikkat etmek gerek

Yarım yağlı olabılır yoğurt ben yulaf ezmesı 3 kasık koyuyuorum yoğurtu 2 kasık

bugün yediklerim
sabah:4 yesil zeytin ama baya büyüktüler,bir dilim beyaz peynir, maydanoz,domates,kahve
öglen:yine kuru dolma yedim(cok yapmisim napiyim, bitti cok sükür),yogurt
aksam:sebze corbasi
ara 1 kivi
kahveleri yazmiyim:)
bu arada efeeylül kahve makinam bozuldu:)))

Bende dolmayı cok yaptım ıkı gun yedık hergun ne yemek yapsam stres oluyorum,aksam bebısın corbasınmı ıctın:9:super menun nıye kahvelerı de yazz lutfen hem ben hıc ıcme demedım azalt 5 bardak ıcıyosan 3 ıc,makınan tam zamanın da bozulmus:52:turk kahvesı ıc hemen makınanı yaptırma,yenısını alma:32:
bu arada kıvı ye (diyetlerde en cok kıvı ve cılek önerıyorlarmıs)

gunaydın kızlar
bugun cok erkenciyim. dunde soylemistim bugun sınavlarım var bana dua edin. :18: evden erken cıkıcam kahvaltımı yaptım.

once 2 kayısı bol su ıctım
1 haslanmıs yumurta
2 dilim kızarmıs ekmek
1 kk peynir
Yarım domates

gun içi için yanıma

1 paket diyet biskuvi,
1 siyah kuru erik,
1 ceviz,
2 badem ve
termosla sıcak su alıyorum yanıma bitki çaylarımı sınav aralarında içicem.
geldiğimde gorusuruz kızlar dua edin bana :18:

super canım dılerım sınavın guzel gecer,bol sans

selam kızlar:3: anca fırsat buldum topiğe bakmaya
akşam :56:
yemek biraz geçe kaldığı için hafifi olsun dedim
bulgur pilavı domates salatalık yoğurt ile geçiştirdim
suyumu içtim 2 lt oldu sanırım:21:
ara yapmadım

off o tatlı krizi bendede başladı bugün zor tuttum kendimi yasak olması sanki dahada cezbediyor beni:18:

bizim evde de yasak olan herşey var korkuyorum kendimi tutamamaktan:45:
eşim sağolsun beni destekliyor hatta kendide yemeği azaltacağım deyip porsiyonları küçültsede yiyor yinede benim yiyemediğim dondurmaları tatlıları
ballar reçeller :43: ama neyseki gözümün içine baka baka yapmıyor allahtan:1:

Meyveden sekerınızı alın:10:regl gunu geldığınde bal hakkınız var buarada menun gayet ıyı olmus.

Bugun kayısı yemeyı unuttum annemle konusmaya daldım:9:
Çok az zeytın yağına 1 kk lıght peynırle yaptığım omlet
1 dilim tam buğday ekmek
4 cery domates,salatalık,bol maydonoz,dere otu
2 fıncan az şekerlı cay

nasılsınız bakalım gecmıse bakamadan gıdecegım ck ısım var aksam ugrarım ınsl..sayfalar dolmus gene gece eltımde kaldımyazamadımda aksam menusunu gercı yemedımde aksam 2 tane top ikindi de yedıgımden yedım st 7 gıbı o kdr:))

sabah 9 da 1 brdk suyumu ıctım

10 da 1 dılımbeyaz ekmek(eltım de yoktu cavdar&kepek ekmegı ondan)
-yarım yumurta haslaması+1-2 dal maydonoz dere otu
-3 catal melemen
-1 bardak sekrsız cay

ardında evıme gelmekıcın arabayı kullnmadan 30 dk yolu 45 dk da geldım cunku yolu yarıladım ve eltımde bırseunuttugumu farettım

ve st 14:00 de dernek tolantısı var carsıda ıslerım varr

dernek ıcın pasta yaptım soguyana kdr yazıyım ıstedım
:10: ösledım cunu sızıııı yaa alıskanlık yaptınız ıyıce bana heeeeeeeeee:27::27:

bugun kayserıdede sehıt cenazesı var sanırım carsıda denk gelırım belkı vee:5::5::5: gene aglarım:50:

ara:2 kucuk dılımelma yedımmmo kdr

öglenede ALLAH kerım:44:

sonra gorusuruzz ınsl....:54:

Back