• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendiğiniz adama yada sevdiğiniz adama bakıp ne diyorsunuz içinizden

Merhabalar
Severek evlendiğiniz yada görücü usülü tanışıp sonradan sevip güvenip evlendiğiniz adama bakınca içinizden ne geçiyor?
Bir tek ben miyim bilmiyorum ama eşime bakıp yüzünde gözünde yanında olması gereken ben değilmişim gibi hissediyorum.
Her seferinde biraz daha biraz daha onu kendime yabancıymış gibi hissediyorum.
Birlikteyim ama neden, ne için diye kendimi düşünmekten alamıyorum. Daha 8 aylık evliliğimde evli olupta yıllara bölüp yaşadıklarını kısa bir sürede yaşadım.
Eşimin yüzüne bakıp sanki bir sonumuz yokmuş gibi sanki o değilmiş gibi hissediyorum. Neden niçin bunu bilip çözen oldu mu yoksa birtek ben miyim bu kadar kısa zamanda bunları hisseden?
İlk evlendiğimde öyle hissediyordum 10 yıl geçti yine öyle hissediyorum. Başkalarıyla evlensek daha mutlu olabilirdik. Çünkü hayata bakış, libido hiç bir şekilde uyumlu değiliz.

Çok değişken benimki.
sinirlerimi bozduysa bunla mı evlendim ben Allahım diyorum. O gün mutlu günümüzdeysek de iyiki evlenmişim ne tatlı adam, hala yakışıklı da diyorum. Sürekli her saniye sevmen beğenmen mümkün değil zaten. Hayatta sürekli bi döngü var. Bazen güzel bazen zor bazen bunaltıcı. Bazen eminim o da bana bakıp cadı, hayatımı yaktı diyordur.
Genelinde mutlu ve huzurluysanız kavga, gerginlik gibi geçiçi duygulara çok takılmayın. Bir süre sonra yine canım cicim olacaksınız. İlişki böyle bir şey

Beyhan Budak şey diyordu “erkekler evlenmeden önce karşısındakini o kadar etkilemeye çalışıyor ki kendi olmadığı bir insana dönüşüyor, evlendikten sonra kendi gerçek hallerine döndüklerinde karşı taraf ‘n’oluyo, sen evlenmeden önce böyle değildin’ demeye başlıyor” gibi bişey demişti bi videosunda, yanlış hatırlamıyorsam evlilikte kadın ve erkeğin yaptığı yanlışlar videonun ismi. Bilindik bir şey bu tabii ama Beyhan Budak daha güzel anlatmıştı :)
Evliliğinizde daha erkenden yaşadığınız sorunlar sizi böyle düşündürüyor olabilir. Ben eşimle bi akraba vasitasıyla tanıştım, yarı görücü usulü bizim ki 😂 özellikle ilk 5,6 ay kavgadan başka bir şey yaşamadık, farklı bir şehire geldiğimden de çok zorluk çektim ve tabii kayınvalideyle aynı sokakta oturmaktan. Eşimin bilmediğim öyle farklı yönlerini gördüm ki, ha çok şükür aşılmayacak çok kötü şeyler değildi konuşularak halledilirdi ama İlk başlarda çok zorlandım. Hiç küfür duymadığım ağzından küfür duydum, annesinin ağzına çok baktığını, ablasının sözünden çıkmadığını filan gördüm. Allah’a çok şükür hepsini aştık 2 sene oldu evleneli. Ama benim eşim yontulacak cinsten galiba o yüzden. Sinirliyken kabul etmez hiç bişeyi ama sakinleşince anlaşırız. Tabii bunda benim baskın taraf olmasında etkisi var. Evlilikte hep öyledir ya bi taraf bi tık daha baskındır denge böyle kurulur.
Başlarda bende “niye evlendim” dediğim zamanlar oldu. “İstanbuldan bi köye hiç alışmadığım bir hayata bu muameleyi görmek için mi geldim?” Dediğim zamanlar oldu. Çok şükür evliliğimiz rayına oturdu. Tabi çocuktan sonrası da alışılması gereken bir süreç evlilikte deniyor bakalım inşallah sağsalim atlatırız.
Sana tavsiyem içinde tutma. Aklında olan seni sıkıntıya sokan ne varsa söyle ve zaman geçmeden halletmeye çalışın. Sorunların üzerini kapata kapata gidersen ilerde çok zorlanırsın. Ama bu bir alışma süreci unutma.
Eşinizle nasıl astiniz kvaldie görümce problemlerini ? Sizi nasıl anlamasını sağladınız acaba

Merhabalar
Severek evlendiğiniz yada görücü usülü tanışıp sonradan sevip güvenip evlendiğiniz adama bakınca içinizden ne geçiyor?
Bir tek ben miyim bilmiyorum ama eşime bakıp yüzünde gözünde yanında olması gereken ben değilmişim gibi hissediyorum.
Birlikteyim ama neden, ne için diye kendimi düşünmekten alamıyorum. Daha 8 aylık evliliğimde evli olupta yıllara bölüp yaşadıklarını kısa bir sürede yaşadım.
Eşimin yüzüne bakıp sanki bir sonumuz yokmuş gibi sanki o değilmiş gibi hissediyorum. Neden niçin bunu bilip çözen oldu mu yoksa birtek ben miyim bu kadar kısa zamanda bunları hisseden?
4 yil bitti 5.yila dönüyoruz hala iyikim.Ama 2 yil tanima ayril baris flörte ragmen başlarda ikimizde bocaladik sen gibi kaçış aradik.Eger zaman gecer taslar oturmazsa demek siz birbirinize ait degilsiniz ve bir çözüm gerekir

Ben esime bakip mutlu oluyorum cunku cok uzun sure farkli sehirlerde bu hayati kurmayi bekledik. Seviyorum esimi. AMA sevdigim kirmak istemedigim sadece yanindayken sukredemedigim mutluluktan keyifli olmadigimarkadaslarimin yaninda gergin huzursuz kacip gitme hevesinde olurdum. Eger boyle bir hissiyat icindeyseniz yol yakinken donnel bir hayati harcamaktan daha iyi olabilir..

Merhabalar
6 yıldır beraberiz, 1 yıldır evliyiz..
her yüzüne baktığımda, her bana sarıldığında, sevdiğinde, her gece yatağa girerken şükrediyorum.. çok şanslı olduğumu düşünüyorum, onun baba olduğunu görmek istiyorum, çünkü harika bir eş ve çok iyi bi baba olacağına inanıyorum.
şimdilik her şey beklediğimden ve umduğumdan daha güzel gidiyor, 1 yıl öncekinden daha fazla seviyorum..
ama ileride ne olur bilemiyorum, insan "ne oldum değil ne olacağım" demeli..
allah herkese hayırlı yazılar yazsın.

Eşinizle nasıl astiniz kvaldie görümce problemlerini ? Sizi nasıl anlamasını sağladınız acaba
İnatlaşmadım, dargınlık yapmadım. Ailesiyle ilgili kötü yorum yapmadım. Sadece üzüldüğümü belli edip noldu demesini sağladım. Noldu diyince de “canım senin annen,ablan tabii ama bak böyle böyle dedi zoruma gitti, biz artık aileyiz seninle ona göre davranması lazım herkesin” gibi gibi cümlelerle yaklaştım. Eğer inat edip “bak senin annem böyle dedi işte hep böyle yapıyor nolcak senin ablan işte” diyip kızdırsaydım haklıyken haksız duruma düşerdim. Aniden değişmesini beklememek lazım. Yıllarca annesinin ablasının dibinde olan adamdan hemen değişmesini beklemek saçma olur. Huyuna git, herkesten çok düşündüğünü belli et, ailesini eleştirme. Hatta ailesini ondan daha çok düşün ki yaptığın tavrın ailesine şahsi olarak değil de sözlerine,hareketlerine olduğunu anlasın.

İnatlaşmadım, dargınlık yapmadım. Ailesiyle ilgili kötü yorum yapmadım. Sadece üzüldüğümü belli edip noldu demesini sağladım. Noldu diyince de “canım senin annen,ablan tabii ama bak böyle böyle dedi zoruma gitti, biz artık aileyiz seninle ona göre davranması lazım herkesin” gibi gibi cümlelerle yaklaştım. Eğer inat edip “bak senin annem böyle dedi işte hep böyle yapıyor nolcak senin ablan işte” diyip kızdırsaydım haklıyken haksız duruma düşerdim. Aniden değişmesini beklememek lazım. Yıllarca annesinin ablasının dibinde olan adamdan hemen değişmesini beklemek saçma olur. Huyuna git, herkesten çok düşündüğünü belli et, ailesini eleştirme. Hatta ailesini ondan daha çok düşün ki yaptığın tavrın ailesine şahsi olarak değil de sözlerine,hareketlerine olduğunu anlasın.
Ben de öyle yaklaşıyorum ama hemen savunmaya geçiyor sen yanlış anlamışsındır annem öyle dememiştir o çok saftır hatta başlarda sen çok fesatsin kötü kalolisin falan derdi şimdi şükür aştık onları . İnşallah anliycsk o da beni .

Merhabalar
Evlendiğim adama bakıp 'bugün yemeği sen yapsana, çıkarken de kumandayı uzat,' diyorum.

İlkine bakıp Allah benim belamı verdi diyordum. Şimdikine baktığımda da çektiklerimin mükafatı olsa gerek diyorum.🤭

Valla ben evlendiği adamın suratına bakıp çok..... Şey gördüm ama senin gibi bukadar kalitli şey görmedim diyorum oraya istediğiniz küfürleri koyun

Ben ilk esimin yuzune baktigimda huzur mutluluk hissederdim ama adam aldatmis ogrenince bosandim. Ters kose olmustum yani

Evet tam olarak öyle bende eşime evliliğime sıkı sıkı bağlıyım tam anlatıp kelimelere döktüğünüz gibi çok tuhaf bir duygu bu insanın içi içini yiğen bitiren canını yakan bir duygu herkesin herşeyin sizden daha çok değeri varmış gibi
Bende de öyle oluyordu.O beni tam benimseyemiyordu. Bunuda hissettiriyordu. boşandık. Olmuyor çünkü o bağlılık hissedilmeden olmuyor.

Bir iş nasıl başlrsa öyle gidiyor. İstisnai durumlar vardır elbette ama, bundan 4 yıl önce ilk tanıştığımız hafta ayaklarım yerden kesilmişti, ilk kez yaşadım bu duyguyu, tanımlayamadım bir süre. Resimlerini açıp dakikalarca izlediğmi bilirim.
( Şimdi de durup dururken gecenin bir vakti nişan resimlerimizi açıp bakıyorum, yüzümde salak bir sırıtma ile. )
Sonra tartışmalarımız da oldu, ayrılığımız da, asla olmaz dediğim günler de çoktu.
Zamanla atlattık ve birbirimize çevirdik rotamızı, şimdi bakıyorum, herşeye rağmen '' iyi ki '' diyorum. Mükemmel biri olduğu için, ya da çok iyi olduğu için değil, kırmıştır, kırmışımdır.
Öyle hayran olunacak kadar yakışıklı değil, ben de dünyalar güzeli değilim, ikimizin de huysuzlukları var, aksillikleri var vs ama, birbirimizi bir şekilde tamamladığımızı hissediyorum, seviyorum ya işte. Başkasında olsa tahammül edemeyeceğim, fırtına koparacağım şeyleri görmüyorum bile çoğu zaman.
Yani kimse mükemmel değil, eğer görmezden gelebilmeyi öğrenirsen, asıl mutluluk burada, çünkü kimse kimseyi değiştiremez, değiştirmemeli.

Back