• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendiğiniz adama yada sevdiğiniz adama bakıp ne diyorsunuz içinizden

Ben tiple alakalı birşeyden bahsetmiyorum canım sen konuyu oraya çekiyorsun . Eşinden istediğin değeri görmediğindende bu duyguları hissediyor olabilirsin bu daha akla yatıyor 2. etkende bu bence . Lütfen biraz anlayışlı karşılayın yorumları herkese çıkışmaya çalışıyorsunuz gibi geliyor kırıcı oluyor açıkcası kimsenin kötü yorum yaptığı yok kuzum fevri davranma lütfen.
İnanın niyetim kötü birşey söylemek değil. Fiziksel olarak direk yargılamak ve bu şekilde kendini beğenmiş biri olarak aksedilmek bu hoş olmayan benceyada özgüvensiz olarak anlatılmak. Kusura bakmayın sizi kırmak gibi bir niyetim yok aksine sadece düşüncelerimi belirtiyorum ve inanın sizinkide hoş değil :) evet haklısınız eşimden beklediğim değeri görememek belki ilk hetap da bunu deseydiniz hiç üzmezdim sizi

İnanın niyetim kötü birşey söylemek değil. Fiziksel olarak direk yargılamak ve bu şekilde kendini beğenmiş biri olarak aksedilmek bu hoş olmayan benceyada özgüvensiz olarak anlatılmak. Kusura bakmayın sizi kırmak gibi bir niyetim yok aksine sadece düşüncelerimi belirtiyorum ve inanın sizinkide hoş değil :) evet haklısınız eşimden beklediğim değeri görememek belki ilk hetap da bunu deseydiniz hiç üzmezdim sizi
Kuzum ben özgüvensiz diyerek seni kırmak için söylemedim her insan zaman zaman özgüvensiz olabiliyor çoğu insan özgüvensizdir bu yüzdende hissettiklerinizi buna bağlamıştım psikolojik bir şey bu ama bunu neden yanlış algıladınız onu anlamadım ? kırılmanız için söylemedim kısaca. Ama alıngansınız gerçekten.

Eşim için herşeyi yapıp onun hiç birşey yapmamasından bu yana
Son zamanlarda karantina yüzünden çok fazla basbasa kaldıysanız o yüzden olmuş olabilir diye düşünmüştüm bi arkadaşım da eşiyle arası bozuldu bütün gün evde birlikteler çünkü.

Eşiniz biraz vurdumduymaz biri bence, sizi sahiplenmiyor, güven vermiyor o yüzden de kendinizi adayamiyorsunuz sürekli sorguluyorsunuz. Çünkü size bunları sorgulamak için çok fazla zaman bırakıyor. Kendinizi evliliğin içinde yalnız hissediyorsunuz. Aranızdaki bag da bu sebeple güçlenmiyor.

Çocuğunuz yoksa acele etmeyin derim Biraz daha zamana ihtiyacınız var

Beyhan Budak şey diyordu “erkekler evlenmeden önce karşısındakini o kadar etkilemeye çalışıyor ki kendi olmadığı bir insana dönüşüyor, evlendikten sonra kendi gerçek hallerine döndüklerinde karşı taraf ‘n’oluyo, sen evlenmeden önce böyle değildin’ demeye başlıyor” gibi bişey demişti bi videosunda, yanlış hatırlamıyorsam evlilikte kadın ve erkeğin yaptığı yanlışlar videonun ismi. Bilindik bir şey bu tabii ama Beyhan Budak daha güzel anlatmıştı :)
Evliliğinizde daha erkenden yaşadığınız sorunlar sizi böyle düşündürüyor olabilir. Ben eşimle bi akraba vasitasıyla tanıştım, yarı görücü usulü bizim ki 😂 özellikle ilk 5,6 ay kavgadan başka bir şey yaşamadık, farklı bir şehire geldiğimden de çok zorluk çektim ve tabii kayınvalideyle aynı sokakta oturmaktan. Eşimin bilmediğim öyle farklı yönlerini gördüm ki, ha çok şükür aşılmayacak çok kötü şeyler değildi konuşularak halledilirdi ama İlk başlarda çok zorlandım. Hiç küfür duymadığım ağzından küfür duydum, annesinin ağzına çok baktığını, ablasının sözünden çıkmadığını filan gördüm. Allah’a çok şükür hepsini aştık 2 sene oldu evleneli. Ama benim eşim yontulacak cinsten galiba o yüzden. Sinirliyken kabul etmez hiç bişeyi ama sakinleşince anlaşırız. Tabii bunda benim baskın taraf olmasında etkisi var. Evlilikte hep öyledir ya bi taraf bi tık daha baskındır denge böyle kurulur.
Başlarda bende “niye evlendim” dediğim zamanlar oldu. “İstanbuldan bi köye hiç alışmadığım bir hayata bu muameleyi görmek için mi geldim?” Dediğim zamanlar oldu. Çok şükür evliliğimiz rayına oturdu. Tabi çocuktan sonrası da alışılması gereken bir süreç evlilikte deniyor bakalım inşallah sağsalim atlatırız.
Sana tavsiyem içinde tutma. Aklında olan seni sıkıntıya sokan ne varsa söyle ve zaman geçmeden halletmeye çalışın. Sorunların üzerini kapata kapata gidersen ilerde çok zorlanırsın. Ama bu bir alışma süreci unutma.
İnan aynı muhamele ile karşı karşıyayım asla tutmam anlatırım hissettiklerimi hissettirdiklerini iyi kötü yönlerini kendimi falan ama ne kadar uğraşırsam daha da kötüye gidiyor bazen diyorum anlıyor düzeliyor sonra yok annesi ailesi arkadaşları falan herkesin ağzına bakar bi bana bi benim dediğime bakmaz benim eşim. Sizin anlattığınız gibi evliliğimizin oturduğu evresine geçmek istiyorum. Başta söylediğiniz o kadar doğru ki o kadar çok dedim ki bak ilerde de hep böyle kal aynı pencereden bakamıyor bile olsak ortak yolda buluşabilelim yada bunun gibi şeyler ama hepsinin hepsinin dediğiniz gibi olduğunu anladım. Ben eşime çok açık şekilde konuştum. Herşeyimi ne bileyim iyi kötü tüm huylarıma kadar herşeyimi anlattım. Ben baştan beri ona söylediğim gibiyim ama onun bunladar yabancı birine dönüşmesi çok üzüyor

Beyhan Budak şey diyordu “erkekler evlenmeden önce karşısındakini o kadar etkilemeye çalışıyor ki kendi olmadığı bir insana dönüşüyor, evlendikten sonra kendi gerçek hallerine döndüklerinde karşı taraf ‘n’oluyo, sen evlenmeden önce böyle değildin’ demeye başlıyor” gibi bişey demişti bi videosunda, yanlış hatırlamıyorsam evlilikte kadın ve erkeğin yaptığı yanlışlar videonun ismi. Bilindik bir şey bu tabii ama Beyhan Budak daha güzel anlatmıştı :)
Evliliğinizde daha erkenden yaşadığınız sorunlar sizi böyle düşündürüyor olabilir. Ben eşimle bi akraba vasitasıyla tanıştım, yarı görücü usulü bizim ki 😂 özellikle ilk 5,6 ay kavgadan başka bir şey yaşamadık, farklı bir şehire geldiğimden de çok zorluk çektim ve tabii kayınvalideyle aynı sokakta oturmaktan. Eşimin bilmediğim öyle farklı yönlerini gördüm ki, ha çok şükür aşılmayacak çok kötü şeyler değildi konuşularak halledilirdi ama İlk başlarda çok zorlandım. Hiç küfür duymadığım ağzından küfür duydum, annesinin ağzına çok baktığını, ablasının sözünden çıkmadığını filan gördüm. Allah’a çok şükür hepsini aştık 2 sene oldu evleneli. Ama benim eşim yontulacak cinsten galiba o yüzden. Sinirliyken kabul etmez hiç bişeyi ama sakinleşince anlaşırız. Tabii bunda benim baskın taraf olmasında etkisi var. Evlilikte hep öyledir ya bi taraf bi tık daha baskındır denge böyle kurulur.
Başlarda bende “niye evlendim” dediğim zamanlar oldu. “İstanbuldan bi köye hiç alışmadığım bir hayata bu muameleyi görmek için mi geldim?” Dediğim zamanlar oldu. Çok şükür evliliğimiz rayına oturdu. Tabi çocuktan sonrası da alışılması gereken bir süreç evlilikte deniyor bakalım inşallah sağsalim atlatırız.
Sana tavsiyem içinde tutma. Aklında olan seni sıkıntıya sokan ne varsa söyle ve zaman geçmeden halletmeye çalışın. Sorunların üzerini kapata kapata gidersen ilerde çok zorlanırsın. Ama bu bir alışma süreci unutma.
Ve umarım inşallah çocuğunuzla birlikte daha da güzelleşir yuvanız :)

Benim anladığım şu sevgili konu sahibi:

Eşinden sevgi görmüyorsun. Evlilik aranızdaki iletişimi etkilemiş. Eşinin bilgisayar oyununa olan sevgisini hissediyorsun. Ama sana olan sevgisini hissetmiyorsun.

Sen aslında "ben ona fazlayım" derken... onun eksik kalan kısımlarını sevgi ile doldurmasını istiyorsun.

Çok da haklısın bence bu beklentinde.

Evet hepimiz birebir dengimizle evlenmiyoruz. ama hepimiz de bir başka yönümüzle eşimizden fazlayız ya da eksiğiz.

Burda önemli olan hem kel hem de fodul olmamak.

Biz kadınlar zaten evlerimize, eşlerimize ve evliliğimize dünyadaki hemen bütün kadınlardan daha fazla kıymet veriyoruz.

Yeter ki evliliğimiz bitmesin diye insanüstü bir caba veriyoruz.

Erkeklere nispeten çok daha fazla şeyi görmezden gelme ve idare etme egilimimiz var.

Ve buna karşılık sadece daha çok sevilmek istiyoruz. Çünkü tabiatimiz güzel olmak ve sevilmek eksenlidir.

Ve yeterince sevgi görmeyince (geri kalam olumlu ve olumsuz bütün değişkenleri göz ardi edip) sevilmedigimize odaklanıyoruz. Çünkü bizi en çok bu yaralıyor.

Sizin sorununuz da bu. Sevgiyi görmüyorsunuz artık. Evet sevgi somut bir şeydir ve gayet tabi görünür.

Eğer gözle görünmüyorsa da ... o yoktur.

Umarım anlatabilmişimdir.

Bu arada sevgili konu sahibi... hissettiklerinizi bütün açıklığıyla yazma becerinizden dolayi tebrik ederim. Zira ne demek istediğiniz bence çok açık.
Gözlerimi yaşarttınız okurken biliyor musunuz o kadar iyi anlamışsınız ki beni kalbimi açmış da aklımı ve yüreğimi okumuşsunuz gibi insan o kadar çok ödün verince malı mülkü parayı tipi falan görmüyor ağladınızda göz yaşını silip silmediğinizle ilgileniyorsunu. Ağlatan o veya başka bir şey değilmişcesine bekliyorsunuz çünkü o ağlasa siz o sussa bile onun acısıyla yanıp kül olabilecekken onun sizin acınızla sizin kadar ilgilenmeyişi sizi herşeyden çok yaralıyor. Yapamam ben buna katlanamam dediğiniz şeyi bile eyvallah diyip tek bir tebessüme olanı unutabiliyorsunuz. Teşekkür ederim ilkkez bir bu kadar net anlattığımı anlayıp sözlerine döküyor.

Son zamanlarda karantina yüzünden çok fazla basbasa kaldıysanız o yüzden olmuş olabilir diye düşünmüştüm bi arkadaşım da eşiyle arası bozuldu bütün gün evde birlikteler çünkü.

Eşiniz biraz vurdumduymaz biri bence, sizi sahiplenmiyor, güven vermiyor o yüzden de kendinizi adayamiyorsunuz sürekli sorguluyorsunuz. Çünkü size bunları sorgulamak için çok fazla zaman bırakıyor. Kendinizi evliliğin içinde yalnız hissediyorsunuz. Aranızdaki bag da bu sebeple güçlenmiyor.

Çocuğunuz yoksa acele etmeyin derim Biraz daha zamana ihtiyacınız var
Eşim 12/24 bir sistemde çalışıyor ve aksine virüsten etkilenmeyen bir işi var. Aksine eşim balık tutmak için iki gün kafasına göre izin alabilirken 2 gün zaman geçireyim seninle diye izin alamamış bir insan ilk günümüzü ilk yıl dönümümüzü kutlamak yada doğum günümüzü ikimizin aynı ayda olaması bile etkilemez gerçi bunlarda göz ardı edilebilir. Dediğiniz gibi ‘Eşiniz biraz vurdumduymaz biri bence, sizi sahiplenmiyor, güven vermiyor o yüzden de kendinizi adayamiyorsunuz sürekli sorguluyorsunuz. Çünkü size bunları sorgulamak için çok fazla zaman bırakıyor. Kendinizi evliliğin içinde yalnız hissediyorsunuz. Aranızdaki bag da bu sebeple güçlenmiyor.’ Dediğini için bunları düşünüyorum

Fiziksel mi yoksa ruhsal mı bir uzaklaşma hissettiğiniz? Önvesinde ne kadar süre beraberdiniz? Sanıyorum mantık evliliği.. ben eşime baktığımda tam olmam gereken yerde olduğumu hissediyorum ama bu kişinin beklentilerine göre değişir illa tam birbirimize göre yaratılmışız yapboz gibi birbirimizi tamamlıyoruz hissi şart değil mesela bir çok mantık evliliği için.
Yani demem o ki mantık evliliği yaptınız ve aşk evliliği olmaması, o heycanı hissedemiyor olmanız mı canınızı sıkan
Belki de hep içimde bir yerlerde deli gibi aşık olup gerçekten sevdiğini düşündüğüm, benim onu deli gibi sevdiğim bir evlilik olmasıydı. Ama ne var biliyor musunuz mantığa rağmen insan bir zaman sonra kalpsiz değilse gerçekten sevip hatta çokça sevebiliyor. Ben eşimin beni gerçekten çok sevdiğini düşündüğüm için evlendim. Mantık bir yerden sonra bırakıyor yerini kalbe o mantık dışında atmaya başlıyor. Evet dediğiniz gibi uzun zaman birlikte olup herşeyi birlikte yaşayıp sizin gibi hissedebilseydik ne mutlu olurdum. Biliyormusunuz benim eşimle birlikte 3 kişi girdi hayatıma sadece eşimden önceki ikisiyle uzun zamanlar birlikte oldum birini çok sevdim ikimizde ilk aşkıydık birbirimiz için çocuktuk olmadı, diğeri beni çok sevdi sonra bende çok sevdim yıllarımı verdim olmadı bazı sebeplerden. Sonra eşim ile tanıştırdılar öyle davrandı ki ikisinde hissetmediğim o duyguyu anlayışı samimiyeti sohbeti herşeyi o kadar kısa zamanda hissettirdi ki 1 Yıl olmadan evlendik mantık terketti kalbimle düşünmeye başladım kaybettim. Eşim git git gide kendi benliğine döndü ondan sonra anladım. Hissettirdikleriyle asıl yerimi. Ama sabır belki dediğiniz gibi bende bir gün sizin gibi güzel bakıp olamam gereken yer işte burası yaşadıklarıma deydi diyebilirim.

Hissinizi anlıyorum sanırım, bulutların üzerinden birden düşmek gibi bir şey... çok mu romantik bir anlatım oldu?
Türk filmlerindeki gibi bir aşk yaşama inancındayken aslında seni önemsemediğini farketmen tabi ki canını yakar. Açık açık konuşmaktan başka çare yok ki insan 'konusunca düzelecekse ne anlamı var ki' diyor değil mi?
Bu bir süreç, yolunuzu davranışlarınız belirleyecek hisleriniz ona göre şekil alacak. Her ne olursa zamana ihtiyacınız var çift olarak ve hayırlısını dilerim.

Hissinizi anlıyorum sanırım, bulutların üzerinden birden düşmek gibi bir şey... çok mu romantik bir anlatım oldu?
Türk filmlerindeki gibi bir aşk yaşama inancındayken aslında seni önemsemediğini farketmen tabi ki canını yakar. Açık açık konuşmaktan başka çare yok ki insan 'konusunca düzelecekse ne anlamı var ki' diyor değil mi?
Bu bir süreç, yolunuzu davranışlarınız belirleyecek hisleriniz ona göre şekil alacak. Her ne olursa zamana ihtiyacınız var çift olarak ve hayırlısını dilerim.
Ya ben hiç konuşunca yada ben söyleyince yapmasının ne anlamı var diye yaklaşmadım hiç bir mevzuya hep konuştum hep anlatmaya çalıştım. Ne kadar anlatsamda pek anlamadı. Haklısınız bulutların üzerinden düşmek deyimi uyuyor lakin o buluta ben çıkmadım. Çıkmak istemedikçe çıkardı sonra dediğiniz gibi çakıldım. Hemde ne iyi çakıldım anlatamam. Kendime de kızıyorum biliyordum her erkek bu şekilde değişir diye ama işte ben değişmezsin dimi dedikçe değişti değişti hal bu durumu aldı yabancılaştı. Elbette zaman ve bu süreçte daha neleri görüp nelere tanık olacağım bilemiyorum. Umarım dediğiniz gibi herşeyin hayırlısı olur

Surekli yuzune bakip icimden o gun tanismaya giderken ayaklarim kirilsaydi diyorum.yada keske su adam agac kovugundan cikmis olsaydi ailesi olmasaydida daha cok sevseydim diyorum

Eşini beğenmiyorsun ve onu yabancı gbi görüyorsun bu bence hazır cocukta yok iken ayrılık nedeniyle. Daha yeni evlisin aşk olsa hala yanında kıpır kıpır olman gerekiyordu cicim dönemindesin çünkü.
Eşini beğenmiyorsun olayınıda bir arkadasa eşime fazlayım yazmışsın cevap olarak ondan öyle düşündüm.

Bu bendede hep oluyor sevgilime karsı sanki bir geri çekilme istediği mutsuz değilim ama mutluda değilim uymayan birşeyler var gibi o yuzden evlenmekten korkuyorum. Burcunuz ne sizin?

Ev alma düşüncemiz var ama ben ara ara vazgeçiyorum bu fikirden. Ben bu adama 10 sene tahammül edemem; sonumuz olacağını hiç sanmıyorum sadece çocukların biraz büyümesini bekliyorum

Back