Beyhan Budak şey diyordu “erkekler evlenmeden önce karşısındakini o kadar etkilemeye çalışıyor ki kendi olmadığı bir insana dönüşüyor, evlendikten sonra kendi gerçek hallerine döndüklerinde karşı taraf ‘n’oluyo, sen evlenmeden önce böyle değildin’ demeye başlıyor” gibi bişey demişti bi videosunda, yanlış hatırlamıyorsam evlilikte kadın ve erkeğin yaptığı yanlışlar videonun ismi. Bilindik bir şey bu tabii ama Beyhan Budak daha güzel anlatmıştı :)
Evliliğinizde daha erkenden yaşadığınız sorunlar sizi böyle düşündürüyor olabilir. Ben eşimle bi akraba vasitasıyla tanıştım, yarı görücü usulü bizim ki
özellikle ilk 5,6 ay kavgadan başka bir şey yaşamadık, farklı bir şehire geldiğimden de çok zorluk çektim ve tabii kayınvalideyle aynı sokakta oturmaktan. Eşimin bilmediğim öyle farklı yönlerini gördüm ki, ha çok şükür aşılmayacak çok kötü şeyler değildi konuşularak halledilirdi ama İlk başlarda çok zorlandım. Hiç küfür duymadığım ağzından küfür duydum, annesinin ağzına çok baktığını, ablasının sözünden çıkmadığını filan gördüm. Allah’a çok şükür hepsini aştık 2 sene oldu evleneli. Ama benim eşim yontulacak cinsten galiba o yüzden. Sinirliyken kabul etmez hiç bişeyi ama sakinleşince anlaşırız. Tabii bunda benim baskın taraf olmasında etkisi var. Evlilikte hep öyledir ya bi taraf bi tık daha baskındır denge böyle kurulur.
Başlarda bende “niye evlendim” dediğim zamanlar oldu. “İstanbuldan bi köye hiç alışmadığım bir hayata bu muameleyi görmek için mi geldim?” Dediğim zamanlar oldu. Çok şükür evliliğimiz rayına oturdu. Tabi çocuktan sonrası da alışılması gereken bir süreç evlilikte deniyor bakalım inşallah sağsalim atlatırız.
Sana tavsiyem içinde tutma. Aklında olan seni sıkıntıya sokan ne varsa söyle ve zaman geçmeden halletmeye çalışın. Sorunların üzerini kapata kapata gidersen ilerde çok zorlanırsın. Ama bu bir alışma süreci unutma.