• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendiğiniz adama yada sevdiğiniz adama bakıp ne diyorsunuz içinizden

“Unutamadığı biri var benle de evlendi işte,acaba istediği kişiyle daha mı mutlu olurdu? Ya da hala düşünüyor mu acaba?” Diye mi düşünüyorsun😔
Yo anlattığına göre uzun ilişkisi olmamış olanda evli bir kadınla olan ilişkisiymiş onuda çok sonra öğrendim. Ama olay geçmişi de değil ne yaşarsa yaşasın dedim sonunda ama insan seni herkesten çok sevdiğini söylerken nasıl bu kadar değişebilir kırgınlığımı üzüldümü anlamayacak kadar ayrı pencereden bakar ki ?

Gerçekten öyle mi ? Biz eşimle görücü usulü evlenip sonrasında sevip gerçekten değer verip hani herşeyim olsun o kadar çok istedim ki ama zaman geçtikçe yıllardır evliymişiz gibi hani olur ya sevilirsiniz ama bu sadece normal iki insan arasındaki gibi hani siz onun için herşeyi yapabilecekken onu sizin için yapabilecekleri sadece maddiyata dayalı olabilecek şeyler gibi mesela oyunu bile sizden çok sevmesi saçma bir karşılaştırma ama benim için uykusundan fedakarlık yapmayan adam oyun için sabahlayabilir bu sadece en ufak bir örnek
Bu biraz beklentiyle ve yönlendirmeyle de alakalı. Erkekler bizler kadar düşünceli veya anlayışlı olmayabiliyorlar, ben de eşimin bana olan sevgisinden eminim ama bazen düşüncesizce davrandığını görüp uyarıyorum böyle yapmamalıydın diye, beni dinleyip hak veriyor ve bir daha tekrarlamıyor. Düşüncelerimiz, duygularımız çok farklı kadın ve erkek olarak o yüzden bazı konularda ben de ona anlayış gösteriyorum. Siz de rahatsız olduğunuz durumları konuşun anlatın mutlaka, bu işe yarayacaktır. Yoksa kendi kendinize kurarsanız bir çözüm olmaz aksine üzülürsünüz. Şu da bir gerçek zaman geçtikçe evlilik tabi ki rutine ve arkadaşlığa dönüyor ama bana sorarsanız bu hali çok daha keyifli çünkü ne kadar severseniz de anlaşamadığınız durumda o ev cehenneme dönüyor.

Yo anlattığına göre uzun ilişkisi olmamış olanda evli bir kadınla olan ilişkisiymiş onuda çok sonra öğrendim. Ama olay geçmişi de değil ne yaşarsa yaşasın dedim sonunda ama insan seni herkesten çok sevdiğini söylerken nasıl bu kadar değişebilir kırgınlığımı üzüldümü anlamayacak kadar ayrı pencereden bakar ki ?
Ben de o yüzden dedim acaba başka bişey mi düşünüyor diye... benim içim içimi yerdi. 😨 İnşallah kıymetini bilir canım. Geç anlamaz umarım.

Eşimin yüzüne bakınca hoşuma gidiyor yüz hatları güzel hoş bir erkek. Ama aklımdan keşke evlenmeseydim geçiyor. Yani benim onunla şahsi sorunlarım var ama ondan ziyade evlilik sorumluluğu ağır geldi bundan dolayı pek mutlu değilim.

Sizin neden oluyor acaba altta yatan sebebi bulmaya çalışın
Yaşananlar galiba davranışları o bir zamanlar hissettirdiği herşeyimsin olayı bittikten sonra yada ne bileyim ağladığımda kalbim kırıkken yada ne kadar içten samimi davrandığımı bunaltma olarak görüp yada daha fazla şey bilmiyorum geçer mi ama mutsuzluk evliliğimin en başından beri ağlamaktan anlamak yerine beni en hassas yerimden vurmasından bir sürü şey çok sebep var

Bu biraz beklentiyle ve yönlendirmeyle de alakalı. Erkekler bizler kadar düşünceli veya anlayışlı olmayabiliyorlar, ben de eşimin bana olan sevgisinden eminim ama bazen düşüncesizce davrandığını görüp uyarıyorum böyle yapmamalıydın diye, beni dinleyip hak veriyor ve bir daha tekrarlamıyor. Düşüncelerimiz, duygularımız çok farklı kadın ve erkek olarak o yüzden bazı konularda ben de ona anlayış gösteriyorum. Siz de rahatsız olduğunuz durumları konuşun anlatın mutlaka, bu işe yarayacaktır. Yoksa kendi kendinize kurarsanız bir çözüm olmaz aksine üzülürsünüz. Şu da bir gerçek zaman geçtikçe evlilik tabi ki rutine ve arkadaşlığa dönüyor ama bana sorarsanız bu hali çok daha keyifli çünkü ne kadar severseniz de anlaşamadığınız durumda o ev cehenneme dönüyor.
Kaç kere anlattım biliyor musunuz eskiden düzeltmeye çalışan adam artık benimle afedersiniz sidik yarıştırmaya çalışıyor. Kırılmışım elimden tutup gözyaşlarımı silmek yerine sizin canınızı daha çok acıtması bir tarifi yok işte

Yo kendimi beğenmiyor değilim ben fiziki bir yakıştırama değil bu yanlış anlamışsınız beni eşime göre fazlayım ama olay o değil. Ben evlenirken dış görünüşe bakıp evlenmedim. İçinin güzelliğine kanıp yanılanlardanım ben. Aynı pencereden bakmamaktan yakınıyorum ben.
Yanlış anlaşıldım galiba şöyle iza ediyim. Özgüvensizlik belirtisi gösteriyorsunuz bana göre kendinizi yetersiz buluyorsunuz eşime göre fazlayım yazmanızdan buna kanaat getirdim. Kendinize güvenmemenizden kaynaklı olabilir mi düşünceleriniz ? yada çevrenizde size böyle hissettirecek birileri mi var? biraz zamanın akışına bıraksanız duygularınızı kabullenip yaşasanız bazen sorunlu olduğumuzu düşünmek bizi yorar duygularımızı karmaşıklaştırır .

Bende anladım onu önceden nikahlandığı biz tayin muhabbetine sonra dedim o kimselere benzemiyor beni anlıyor falan o annesine benzemiyor falan ne zaman kendi evimizi kurduk 2 ay sonra hiç tanımadığımı öğrendim ama çok geçti
Benim eski eş evlenmeden önce kapımda yatıyor du ben çok aşık değildim evlilik isteğim vardı değerimi bilir sandım el üstünde tutulurum sandım ama maalesef içinden bir canavar çıktı. Ama o zamana geri dönebilsem yine evlenirdim oda başka bir nedenden ötürü

Bu cümle bile bir çok şeyi anlatıyor aslında.
Haha anlatmıyor ne yazık ki kiz resmin tümüne bakmak yerine art niyet arayan bana yüklemiş olduğunuz bu kendini beğenmişliğin kendinize yüklüyorsunuz anlatmak istediğimi anlamayıp mümkünse siz bir cevap vermeyin lütfen

Gerçekten öyle mi ? Biz eşimle görücü usulü evlenip sonrasında sevip gerçekten değer verip hani herşeyim olsun o kadar çok istedim ki ama zaman geçtikçe yıllardır evliymişiz gibi hani olur ya sevilirsiniz ama bu sadece normal iki insan arasındaki gibi hani siz onun için herşeyi yapabilecekken onu sizin için yapabilecekleri sadece maddiyata dayalı olabilecek şeyler gibi mesela oyunu bile sizden çok sevmesi saçma bir karşılaştırma ama benim için uykusundan fedakarlık yapmayan adam oyun için sabahlayabilir bu sadece en ufak bir örnek
Bahsettiğiniz örnekler gayet iyi anladım.Karakteristik uyumsuzluktan tutunda sevgi eşiğine kadar gidiyor bu konular .

Yıllar sonra hiç bir şey değişmiyor sadece siz alışmaya çalışmakla geçiriyorsunuz yıllarınızı.
Kültür olsun sevgi olsun libido olsun bunların seviyeleri aynı olmadıgı zaman da olmuyor bir şeyler hep eksik kalıyor .

Beyhan Budak şey diyordu “erkekler evlenmeden önce karşısındakini o kadar etkilemeye çalışıyor ki kendi olmadığı bir insana dönüşüyor, evlendikten sonra kendi gerçek hallerine döndüklerinde karşı taraf ‘n’oluyo, sen evlenmeden önce böyle değildin’ demeye başlıyor” gibi bişey demişti bi videosunda, yanlış hatırlamıyorsam evlilikte kadın ve erkeğin yaptığı yanlışlar videonun ismi. Bilindik bir şey bu tabii ama Beyhan Budak daha güzel anlatmıştı :)
Evliliğinizde daha erkenden yaşadığınız sorunlar sizi böyle düşündürüyor olabilir. Ben eşimle bi akraba vasitasıyla tanıştım, yarı görücü usulü bizim ki 😂 özellikle ilk 5,6 ay kavgadan başka bir şey yaşamadık, farklı bir şehire geldiğimden de çok zorluk çektim ve tabii kayınvalideyle aynı sokakta oturmaktan. Eşimin bilmediğim öyle farklı yönlerini gördüm ki, ha çok şükür aşılmayacak çok kötü şeyler değildi konuşularak halledilirdi ama İlk başlarda çok zorlandım. Hiç küfür duymadığım ağzından küfür duydum, annesinin ağzına çok baktığını, ablasının sözünden çıkmadığını filan gördüm. Allah’a çok şükür hepsini aştık 2 sene oldu evleneli. Ama benim eşim yontulacak cinsten galiba o yüzden. Sinirliyken kabul etmez hiç bişeyi ama sakinleşince anlaşırız. Tabii bunda benim baskın taraf olmasında etkisi var. Evlilikte hep öyledir ya bi taraf bi tık daha baskındır denge böyle kurulur.
Başlarda bende “niye evlendim” dediğim zamanlar oldu. “İstanbuldan bi köye hiç alışmadığım bir hayata bu muameleyi görmek için mi geldim?” Dediğim zamanlar oldu. Çok şükür evliliğimiz rayına oturdu. Tabi çocuktan sonrası da alışılması gereken bir süreç evlilikte deniyor bakalım inşallah sağsalim atlatırız.
Sana tavsiyem içinde tutma. Aklında olan seni sıkıntıya sokan ne varsa söyle ve zaman geçmeden halletmeye çalışın. Sorunların üzerini kapata kapata gidersen ilerde çok zorlanırsın. Ama bu bir alışma süreci unutma.

Haha ne tuhaf insanlarsınız biri beni özgüvensiz olarak görür diğerinde daha güzel yada başkaları tarafından beğenilip Totomun havada olmasından yahu siz hiç tatmadınız mı ruh uyumu bakış açısı sevmek sevildiğini hissedememek aşk yada bunlardan herhangibir duygu kalpten gelen. Sanırım sizde bunların hiç biri olmamış
Kafan mı güzel gece gece? İnsan gibi bişey sordum, başkaları tarafından çok beğenilince, eşinden daha iyilerine layık olduğun iması yapılınca mı böyle hissettin demek istedim.
Tuhaf olan biri varsa sensin canım..👍🏻👍🏻👍🏻

Kaç kere anlattım biliyor musunuz eskiden düzeltmeye çalışan adam artık benimle afedersiniz sidik yarıştırmaya çalışıyor. Kırılmışım elimden tutup gözyaşlarımı silmek yerine sizin canınızı daha çok acıtması bir tarifi yok işte
Üzüldüm açıkçası 8 ay bunları yaşamak için erken çünkü. Peki siz üzgünken canınızı neden acıtmaya çalışıyor, öfke problemi olabilir mi?

Haha anlatmıyor ne yazık ki kiz resmin tümüne bakmak yerine art niyet arayan bana yüklemiş olduğunuz bu kendini beğenmişliğin kendinize yüklüyorsunuz anlatmak istediğimi anlamayıp mümkünse siz bir cevap vermeyin lütfen
Art niyet aramıyorum sizede yüklediğim bir sıfat yok fazla alıngan davranıyorsunuz. Sakince düşünüp cevap verseydiniz ne demek istediğimi açıklardım ama gerek yok anlaşılan.

Yanlış anlaşıldım galiba şöyle iza ediyim. Özgüvensizlik belirtisi gösteriyorsunuz bana göre kendinizi yetersiz buluyorsunuz eşime göre fazlayım yazmanızdan buna kanaat getirdim. Kendinize güvenmemenizden kaynaklı olabilir mi düşünceleriniz ? yada çevrenizde size böyle hissettirecek birileri mi var? biraz zamanın akışına bıraksanız duygularınızı kabullenip yaşasanız bazen sorunlu olduğumuzu düşünmek bizi yorar duygularımızı karmaşıklaştırır .
Belkide ama bunu tiple yada dış görünüşlükle aynı kefeye koymayın bence. Ortalarda ben iyiyim eşim iyi herşey süper diyebilecek kadar kendime güvenmiyorum ki bunu diyemicek kadar da kendimi birşey sananlardan değilim. Aynı pencereden bakmak hissettiklerimizi bakışımızı aynı pencereden bakmayada gerek yok aslında farklı olup aynı noktada buluşamamakdan bahsediyorum. Sevgi sevildiğini hissedememek bu özgüvensizlik değildir bana göre. Karşınızdaki kişi için dünyayı yerinden oynatacağınızı düşünün karşınızdaki kişinin taşın altına elini koymamasından bahsediyorum. Umarım anlatabilmişimdir

Belkide ama bunu tiple yada dış görünüşlükle aynı kefeye koymayın bence. Ortalarda ben iyiyim eşim iyi herşey süper diyebilecek kadar kendime güvenmiyorum ki bunu diyemicek kadar da kendimi birşey sananlardan değilim. Aynı pencereden bakmak hissettiklerimizi bakışımızı aynı pencereden bakmayada gerek yok aslında farklı olup aynı noktada buluşamamakdan bahsediyorum. Sevgi sevildiğini hissedememek bu özgüvensizlik değildir bana göre. Karşınızdaki kişi için dünyayı yerinden oynatacağınızı düşünün karşınızdaki kişinin taşın altına elini koymamasından bahsediyorum. Umarım anlatabilmişimdir
Ben tiple alakalı birşeyden bahsetmiyorum canım sen konuyu oraya çekiyorsun . Eşinden istediğin değeri görmediğindende bu duyguları hissediyor olabilirsin bu daha akla yatıyor 2. etkende bu bence . Lütfen biraz anlayışlı karşılayın yorumları herkese çıkışmaya çalışıyorsunuz gibi geliyor kırıcı oluyor açıkcası kimsenin kötü yorum yaptığı yok kuzum fevri davranma lütfen.

Üzüldüm açıkçası 8 ay bunları yaşamak için erken çünkü. Peki siz üzgünken canınızı neden acıtmaya çalışıyor, öfke problemi olabilir mi?
Olabilir belkide benimde olabilir ama önemli olan en hasarsız bir şekilde olanı atlatamamak sorun düşünün zamanında üzüldüğünüz bir konuyu anlatmışsınız sevgiliyken evlendiğiniZde kavga bile etmeden sohbet esnasında konuyla alakalı fikrinizi söylüyorsunuz benzetmesi ise sizin ona anlatmış olduğunuz en acı olayınızla sizinle dalga geçerek konuşması sizin kalbimizi kırar mı endişesi duymadan konuşması

Benim anladığım şu sevgili konu sahibi:

Eşinden sevgi görmüyorsun. Evlilik aranızdaki iletişimi etkilemiş. Eşinin bilgisayar oyununa olan sevgisini hissediyorsun. Ama sana olan sevgisini hissetmiyorsun.

Sen aslında "ben ona fazlayım" derken... onun eksik kalan kısımlarını sevgi ile doldurmasını istiyorsun.

Çok da haklısın bence bu beklentinde.

Evet hepimiz birebir dengimizle evlenmiyoruz. ama hepimiz de bir başka yönümüzle eşimizden fazlayız ya da eksiğiz.

Burda önemli olan hem kel hem de fodul olmamak.

Biz kadınlar zaten evlerimize, eşlerimize ve evliliğimize dünyadaki hemen bütün kadınlardan daha fazla kıymet veriyoruz.

Yeter ki evliliğimiz bitmesin diye insanüstü bir caba veriyoruz.

Erkeklere nispeten çok daha fazla şeyi görmezden gelme ve idare etme egilimimiz var.

Ve buna karşılık sadece daha çok sevilmek istiyoruz. Çünkü tabiatimiz güzel olmak ve sevilmek eksenlidir.

Ve yeterince sevgi görmeyince (geri kalam olumlu ve olumsuz bütün değişkenleri göz ardi edip) sevilmedigimize odaklanıyoruz. Çünkü bizi en çok bu yaralıyor.

Sizin sorununuz da bu. Sevgiyi görmüyorsunuz artık. Evet sevgi somut bir şeydir ve gayet tabi görünür.

Eğer gözle görünmüyorsa da ... o yoktur.

Umarım anlatabilmişimdir.

Bu arada sevgili konu sahibi... hissettiklerinizi bütün açıklığıyla yazma becerinizden dolayi tebrik ederim. Zira ne demek istediğiniz bence çok açık.

Olabilir belkide benimde olabilir ama önemli olan en hasarsız bir şekilde olanı atlatamamak sorun düşünün zamanında üzüldüğünüz bir konuyu anlatmışsınız sevgiliyken evlendiğiniZde kavga bile etmeden sohbet esnasında konuyla alakalı fikrinizi söylüyorsunuz benzetmesi ise sizin ona anlatmış olduğunuz en acı olayınızla sizinle dalga geçerek konuşması sizin kalbimizi kırar mı endişesi duymadan konuşması
Zararın neresinden dönersen kardır kendini üzme lütfen biraz daha oldurmaya çalış olmazsa da olmasın

Back