- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
- Konu Sahibi Mucizemmbr
-
Kendi imkanlarıyla ayakta duran bir sürü kadın tanıyorum.benim 1 çocuğum var ve hamile iken ben de şiddet gördüm.şiddet çocuğu öğrendikten sonra başladı.kürtaj için2 hafta daha vardı yasal süre.düşündüm kürtaj olup boşanmayı.yapamadım.birçok kürtaj videosu izledim ve yapamadım.şimdi dünyaar güzeli bir oğlum var.ne yapabilirdim mesela ben.
Bebeğimin hiçbir suçu yok ben kendim de çok güzel bakabilirim . Evliliğimi düzeltmek için hamile kalmadım kesinlikle , genelleme yapmadan konuşur musunuz . Ben hamileyken bir kere şiddet gördüm her gün şiddet görüyorum demedim kavga ve tartışmanın dozunu ayarlayamyip bana vuran kocaya sahibim. Sanki her gün dayak yiyorum da boyun egiyorum gibi lanse etmeyin. Bulunduğum durum çok karisik evet hata üstüne hata yaptım. Mutsuzum su anda . Buraya da derdimi anlatıp destek görmek veya hiç değilse yalnız olmadığımı bilmek için konu açtım .Yo gayette yargılarım kusura bakmayın.
Daha düğün gecesi başlamış olan birşey bu.
Boşanacağım demiş adam.
Sonra hemen arkasından şiddet gelmiş.
Tamam,olabilir anlayabilirim bunu.
Cinselliği de anlayabilirim.
Fakat 8 ayda 2 çocuk niye yahu ni ye? Niye?
O sabinin ne suçu var? Onu neden bu hayata getiriyor. Daha anne karnında bile şidset görmeye başlamış.
Asıl bencillik budur.
Herşeyi anlayabiliyorum ama herşeyi.
Ama şiddet gören kadının hemen ardından kendi annelik duygularını tatmin etmek ya da evliliğini düzeltmek için yaptığı bebeği anlamıyorum. Bebeğin suçu ne söyler misiniz? M Mucizemmbr cevap verir misiniz diyeceğim ama verecek cevabınız yok.
Çok ben her gün dayak yiyorum diye bir şey yazmadım şurada lütfen bu kadar saldırmayın artikKendi imkanlarıyla ayakta duran bir sürü kadın tanıyorum.
Tekstil atölyelerinde çalışıp kendi evini geçindirmeye çocuğuna bakmaya çalışan bir sürü kadın var.
Sırf para rahatlık için koca yanında kalıp dayağa boyun eğmek saçmalıktır. Çocuğu aldırsın demedim zaten ben,kendi tercihi olabilirdi ancak o. Ama gidip ailesinin evine sığınabilirdi ya da kendisi hayatını kurabilirdi.
Büyük konuşmayayım ama yapmam ya,hergün kavga ettiğim adamdan çocuk yapmam 3 yöntemle birden korunurum yine de yapmam. Kendi rezik hayatıma o çocuğu da eklemem. Mağdur sayısını 1'den 2'ye çıkartmam.
Anlatamazsın canım,bende anlatamadım bu hanımefendiye.O çocuk kendisini bekleyen hayatı bilse gelmek ister miydi acaba... daha doğmadan dayaktan nasibini almış zira.
Ya da şöyle sorayım, hangimiz bu adamla bu kadının çocuğu olarak doğmak isterdik ki. İnsanlar 1 gram düşünmüyorlar doğacak çocuğu, patır patır hamile kalıyorlar. Niye?yeter ki bu kadınlar annelik duygusu tatsın da, o çocuklar bazı şeyleri tatmasa da olur nasıl olsa. Yazık ya. Dünyada sadece birileri anne olmak istedi diye tonla insan ziyan oldu. Aha bir tane gariban daha geliyor. Bencilliğin bu kadarına pes.
İşte suçlu olan sizlersiniz.Bebeğimin hiçbir suçu yok ben kendim de çok güzel bakabilirim . Evliliğimi düzeltmek için hamile kalmadım kesinlikle , genelleme yapmadan konuşur musunuz . Ben hamileyken bir kere şiddet gördüm her gün şiddet görüyorum demedim kavga ve tartışmanın dozunu ayarlayamyip bana vuran kocaya sahibim. Sanki her gün dayak yiyorum da boyun egiyorum gibi lanse etmeyin. Bulunduğum durum çok karisik evet hata üstüne hata yaptım. Mutsuzum su anda . Buraya da derdimi anlatıp destek görmek veya hiç değilse yalnız olmadığımı bilmek için konu açtım .
Önceden evet ama artık değil kendisini görmek bile istemiyorumDurumunuza çok üzüldüm size tek bir soru sormak istiyorum isterseniz cevabı özelden verebilirsiniz zaten sizin cevabinizdan sonra bende özelden yazacağım
-Onu seviyor musunuz küçük de olsa düzelir o da benim gördüğüm çiftler gibi mutlu eder beni diye umudunuz var mı?
Görmek istememeniz suan ki kirginliginizdan sizé yapılanların farkına varmanizdan o uyurken onu seyretmek kuş bile olsanız olmadık yerde onu öpmek gibi şeyler gelir mi mesela içinizdenÖnceden evet ama artık değil kendisini görmek bile istemiyorum
Anladım . Konuyu açarken fazlayisyla eksik yalnız ve kötü durumdaydim belki de o açıdan öyle gelmiş olabilir. Kesinlikle öyle değil çocuk yapmak için değil mutlu bir hayatım olmasını istediğim için evlendim . Daha sevgiliyken adam parmak uçlarıma kadar olerdi safmisim inanmisim başka bir şey değilYazdıklarınız ve genel olarak yazım şekliniz fazla sakin ve aklı başında konuda yaşadığınız olaylara göre. Sanırım insanların konunun sahte olduğunu düşünmesi de bu yüzden.
Açıkçası yaşınız kaç bilmiyorum ama bana siz adamın ne mal olduğunu bilerek çocuğunuz olsun diye evlendiniz gibi geldi. O nedenle de şiddet olmasına rağmen çocuk yapmış, o düşmesine rağmen tekrar çocuk yapmışsınız. Şimdi de evlilikten istediğinizi aldığınız için boşanmak bir sonraki adım.
Ben sadece burada nasıl bir yardım istediğinizi anlayamadım. Hangi konuda desteğe ihtiyacınız var?
Kesinlikle hayır ayaklarıma bile kapansa istemiyorum kesin kararliyimGörmek istememeniz suan ki kirginliginizdan sizé yapılanların farkına varmanizdan o uyurken onu seyretmek kuş bile olsanız olmadık yerde onu öpmek gibi şeyler gelir mi mesela içinizden
Ben hamileyken bir kere şiddet gördüm her gün şiddet görüyorum demedim kavga ve tartışmanın dozunu ayarlayamyip bana vuran kocaya sahibim. Sanki her gün dayak yiyorum da boyun egiyorum gibi lanse etmeyin.
O zaman yapacağınız şey belli darp raporu alıp işi resmiyete dokmenin zamanı gelmiş ailen arkanda olsa da olmasa da senin kimseye ihtiyacın yok hamilelik boyunca kadın sığınma evi veya ailenin evi yeter sana doğumdan sonra zaten mahkeme işlerin ancak biter çalışır cocugunla yaşarsın insan gibi hangi şehirdesin bilmiyorum en kotusunden bi markete bile girsen asgari ücret alırsın sgk olur tanıdık bir arkadasin olmazsa kresler çocuğuna bakar çalıştığınla ev de geçinir çocuğun da bakılır 2 ksi olacaksinjz sonuçtaKesinlikle hayır ayaklarıma bile kapansa istemiyorum kesin kararliyim
şu an baba evinde misin.darp raporun var mıKesinlikle hayır ayaklarıma bile kapansa istemiyorum kesin kararliyim
Çocuk olunca düzelir diye düşünüyor başka cevabı yok bu sorunun
Çünkü bu ikinci gebeliği
İlki üçüncü ayda düşmüş
Yani nerden baksak 8 aylık berbat evliliğin 6 ayı hamile geçmiş
Evet çocuk evliliği duzeltemez ama karsidakine baba olma bilinci haraketler ine laflarına her şeyine düzen getirmesi gerektiğini anlatacak şekilde konusulursa küçük bir şans var laftan anlayacak düşünüp tartacak eşler için geçerli bu söylediğim ( örneğin bir annenin sigarayı bırakması sağlıksız beslenmesi gibi duzeltilebilecek telafi edilebilecek haraketler se)kadınlara inanamıyorum. Çocuk düzeltemez ve hatta sorumluluk yüklediği için iyice gerer ortamı.
ne zannediyorlar çocuğun elinde shirli asayla doğduğunu filan mı?
kadınlar kocayı elden kaçırmamak için hamile kalıyor olan zavallı günahsızlara oluyor.
Anladım . Konuyu açarken fazlayisyla eksik yalnız ve kötü durumdaydim belki de o açıdan öyle gelmiş olabilir. Kesinlikle öyle değil çocuk yapmak için değil mutlu bir hayatım olmasını istediğim için evlendim . Daha sevgiliyken adam parmak uçlarıma kadar olerdi safmisim inanmisim başka bir şey değil
Hamile kalmana laf edenlere de bir cevabım var korunma yöntemleri falan hikaye nasiptir kısmettir imtihandir korunma yöntemleriyle de hamile kaliniyor bunun kim önüne geçebilir eşler ne kadar anlasamayip gecinemeselerde evli oldukları için cinsel ihtiyaclarini tabiki birbirinden karşılayacak lar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?