- 26 Ekim 2022
- 943
- 1.551
Benim için yazılan kurban rolünü kabul etmediğim için barodan adli yardım istedim avukat verildi dava açtım gelecek bir kapım olsun diye ailemi hiçbirşeyin eşimin göstermeye çalıştığı gibi olmadığına ikna etmeye çalıştım. Elimde bir mesleğim yok. Ailem kabul etmezse sıfırdan kendi başıma hayat kuramazdım. O zamanlar kör gibi olmuştum adam beni manipüle ediyordu devamlı. Eğer şuan ki düşünce olgunluğuma yeni evliyken erişmiş olsaydım herşey bambaşka olurdu ama zamanı geri alamam ne yazık ki. Bakıcı paraları ve ev kiraları hakkında biraz bilgi edinin derim. Aile desteği almaya çalışmadan yada bir birikim yapmadan gitmenin kolay olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Adam aylarca rol kesti bana ailesi çocuk baskısı yaptığı için, tepkinizi kontrol edin lütfen. Benim içinde olduğum hayatı siz yaşamadınız. Dışarıdan söylemek kolay geliyor tabii. Elde yok avuçta yok adam beni boşa diyorum bırakmıyor benden soğusun diye çabalamak zorundayım. Bir sürü şey. Bunların içinde siz kalmadınız. Ben kaldım çocuğum kaldı. Şuan verdiğim tüm mücadele kendim için değil çocuğum için. Evladım da öyle bir ortamda olmasın diye maddi bir sürü sıkıntının içinde dava açtım. İş arıyorum üni mezunu değilim bulmam kolay değil. Biz sizi ararız diyip aramıyor kimse. Ama bu duruma düşmeden çok kırıcı bir üslup ile konuşabiliyorsunuz pes.Konu sahibi çocuktan önce şiddet görüyormuş. Konulara ve konuya yorum yapanlara yorum yapmadan önce konuyu iyi okumalısınız.
Yeni evlenecekler, yeni evliler ve çocuk isteyenler için ders niteliğinde.
Herhangi bir canlıya -ki bana sorarsanız ben yere çöp atmayı da eklerim buraya- merhamet göstermeyen adamlar baba olunca mucizevi bir şekilde dönüşüm yaşamıyorlar. Kadına olan şiddetin o savunmasız yavrulara yönelmesi de kaçınılmaz.
Hayatta edilgen olmak, kurban rolünü oynamak insana bir şey kazandırmaz. Kimse yıllarımızı heba etmez, izin veririz.
Siz yeterince duyarlısınız benim realist, pragmatist yorumlarımı takmayın kafanıza.