- Konu Sahibi BenKendimeYeterim
-
Aynı mantikla koca ölünce de başka koca alirsiniz yerine.Nasıl demez Allah'm esirgesin çocuğum ölse ben yine doğurmayacak mıydım kocam iyiyse 3 de 4 de olur
Nasıl demez Allah'm esirgesin çocuğum ölse ben yine doğurmayacak mıydım kocam iyiyse 3 de 4 de olur
Evet bunu diyebilirler kıyas yapıp benim acımı nasılsa unutur evlenir diye basit görmektense genç çocuklar küçük Rabbim sana da güç versin denilir.Anlamadığınız nokta şu, biri evladımı kaybettim deyip hayatını durdurabiliyorken, diğeri bebeklerine çocuklarına layığıyla bakmak zorunda.
Acı yarışmaz zaten, kan bağına gerek yok dostun ölür babadan beterdir bilinmez.
Verilen örnekte 65 yaş ile küçük çocuklu bir kadının durumun altından kalmadaki avantaj dezavantajıydı anlattığım.
Acı değil, acıyla yaşamayı öğrenmedeki şartları eşit değil.
Eşi kaybetmek ohh aman çok rahat diyen olmadı ki. Siz kiyasliyorsunuz evlat kaybedenleEşiniz ölünce bir bakın tamam mı durumunuza bakalım davulun sesi uzaktan nasıl geliyormuş
Çocuğumu kaybetsem evet çocuk yapardım açık ve net ölüm Allahın emri kimse değiştiremez. Hiç uyumasam hep ağlasam yine değişmez.Siz cok carpitiyosunuz yorumlarimi. Allah korusun cocugunuzu kaybettiginiz icin mi cocuk yapardiniz diyorum. Kocaniz iyiyse tabiki dogurursunuz, bu farkli bisey
İşte düşün, peşpeşe hem evladını hem eşini kaybeden kadın var, görümcesi olacak salak açısına saygı duymuyor, küsüyor.Bizde de tam tersi örnek var. Önce eşini kaybedip bir kaç yıl sonra çocuğunu kaybeden birisi... Hatta cenazede içini dökmüş. Eşimin açısı da çok zordu ama çocuğumun bambaşka diye. Sırf bu cümleden gorumceleri küsmüş hatta kadının.
Herkesin çocuğa veya eşe yüklediği anlam, bağlılık bir değil. Bunun ölçüsü yok bence.
Buraya sormakla hata etmişim boş yere gerçekten uykumu kaçırdım. Tüm insanlar da aynıymış. Çok görmemek lazımmış anam babam yandı el kızı gözüyle bakılması ne kadar normalmisEşi kaybetmek ohh aman çok rahat diyen olmadı ki. Siz kiyasliyorsunuz evlat kaybedenle
Eşi kaybedince de evlenirsiniz.Çocuğumu kaybetsem evet çocuk yapardım açık ve net ölüm Allahın emri kimse değiştiremez. Hiç uyumasam hep ağlasam yine değişmez.
Aminİşte düşün, peşpeşe hem evladını hem eşini kaybeden kadın var, görümcesi olacak salak açısına saygı duymuyor, küsüyor.
Sence böyle bir eş ailesine sahip kadının mutlu bir evliliği olabilir mi?
Kimi insan kocasıyla beraber hayattaki yoldaşini,tek sirdasini kaybediyor, kimi insan için ömür törpüsü biri gidiyor,ardından maaş birakiyor. Evde ota b.ka bağıran, kendi ailesini mutlu edicem diye onları üzen ,ya da belki aldatan adam gidiyor.
Yani kim böyle kocanın neyine üzülsün ki?
Es var, es var.
Bir yaşlı akrabamız var mesela. Aksi,huysuz bir dedeyle evliydi. Adam öldü de kadın rahata erdi. Bir süre sonra adamın hastalığı çocuğunda da çıktı , çocuğunu kaybettikten sonra kadın toparlanmadi, on ay sonra da o vefat etti
Allah kimseyi sevdikleri ile sınamasın. İnsanın neresi ağrıyorsa canı orada atar, demişler. Kimsenin acısıni kimseyle kıyaslamak doğru değil.
Allah sabır versin tüm sevdiğini kaybedenlere
Eşi kaybedince de evlenirsiniz.
Aynı şey eş içinde geçerli.
Değişen bir şey yok sizin mantığınizla.
Neti ispat
Teşekkürler aynı psikoloğum gibi konuştunuz. Herkes tuttu da ben kıyas ediyorum diye aldı yürüdüAcılar kıyas edilemez.
Evet diyorsunuz ya sizi yargılamama ramak kalmıştı ne yazık kadınlar kulübü değilde de kadın düşmanları kulübüİkisi de çok zor ama evlat kaybı yazarken bile elim titriyor gitmiyor elim yazmaya.. bu soru için sizi yargılamama ramak kalmıştı kayınvalideniz belki laf etti bişey oldu acı yarıştırdı eşinizi kaybetmişimiz sanırım. Mekanı cennet olsun sizlere de sabır diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar.. acınızı yarıştırmasına izin vermeyin kimsenin. İkisi de çok zor.. eşinizin emanetleri evlatlarınız varken çarpı 2 zor.
Güç kuvvet diliyorum.
5 kız kardeşim olsa birini kaybetsem yine acım geçmez. Yerine birini koyup koymamak da mesele değil ki.Eşi kaybedince de evlenirsiniz.
Aynı şey eş içinde geçerli.
Değişen bir şey yok sizin mantığınizla.
Neti ispat emreyle çalışıyorsunuz?
Evet teşekkür ediyorum önce yargılamak yerine anlamaya çalışmışsınızBunları mı yaşadınız anlamadım ki
Bunun tartışması yok tabiki evlat. Ama bende kocamı kaybettim e insafsızlar arkamdan konuşup yanımda ima edip ne çekiyor ki olan bize oldu demek5 kız kardeşim olsa birini kaybetsem yine acım geçmez. Yerine birini koyup koymamak da mesele değil ki.
Konu sahibine ya çok kötü laf sokulmuş bu durumla ilgili ondan hassas yada kendisi böyle bir kıyas icinde. Böyle bir kıyasa kim girmişse onu kötü görürüm açıkçası. Bunun kıyası olmaz ki. Kayıp kayıptır. Neyle ölçülebilir bicilebilir.
Ama illa bicilecekse evet evlat acısı daha fazladır. Çünkü anne gözünde evlat hep küçüktür. Korunmaya muhtaçtır. Anne kaybı da çok acı. Baba da. Kardeş de. Ama Allah korusun en çok evladimin kaybı beni korkutur sanırım. Aileme karşı da çok hassasım. Anneme babama bişi olacak olsa , az bir hastalık ihtimali olsa çok korkuyorum. Ama en hayal bile edemediğim evlattir sanırım. Hiçbirini düşünmemek gerek de. İlla kıyas olacaksa evlat birşeye benzemez diyorum.
Konuyu direkt kıyas üzerine açtığı için cevaplar o yönde oldu.5 kız kardeşim olsa birini kaybetsem yine acım geçmez. Yerine birini koyup koymamak da mesele değil ki.
Konu sahibine ya çok kötü laf sokulmuş bu durumla ilgili ondan hassas yada kendisi böyle bir kıyas icinde. Böyle bir kıyasa kim girmişse onu kötü görürüm açıkçası. Bunun kıyası olmaz ki. Kayıp kayıptır. Neyle ölçülebilir bicilebilir.
Ama illa bicilecekse evet evlat acısı daha fazladır. Çünkü anne gözünde evlat hep küçüktür. Korunmaya muhtaçtır. Anne kaybı da çok acı. Baba da. Kardeş de. Ama Allah korusun en çok evladimin kaybı beni korkutur sanırım. Aileme karşı da çok hassasım. Anneme babama bişi olacak olsa , az bir hastalık ihtimali olsa çok korkuyorum. Ama en hayal bile edemediğim evlattir sanırım. Hiçbirini düşünmemek gerek de. İlla kıyas olacaksa evlat birşeye benzemez diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?