- 16 Eylül 2015
- 190
- 4
- 98
- Konu Sahibi BenKendimeYeterim
-
Yok yani onların beni kıyaslaması yanlış değil benim yaptığım yanlış. Her çocuk koşuyor anam babam diye bana gelince ya ne çekiyor biz yanıyoruz deniliyor. Hem bu bana ima ediliyor hem arkamdan konuşuluyor sonra da bana iletenler oluyor. Bende öyle didiniyorum çocuklarıma bakayım diye mücadele vereyimtabi sizin için de zor ama, siz annesinin acısıyla kendi acınızı kıyasladiginiz icin yanlış yapiyorsunuz.
Sadece kendi tarafınızdan açsaydiniz konunuzu, yorumlar ona gore sekillenirdi.
Aci yaristirilamaz.
Hele bir anneyle
Hele de sacma bir sekilde 3 çocuğundan birini kaybeden anne diyerek..
hele de yaş vererek.
Yazdiklarinizin hepsi size de sacma geldi değil mi?
rabbim yolunuzu acik etsin.
Şimdi için diyemem biz şimdi çocuklarımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Ama eski insanların ya bu çocuk hasta ölsün yine olur dediklerini çok duydum.Ben size burada bir ornek verebilirim, kocasini kaybettikten 2 ay sonra asik oldugu icin evlendigini soyleyen bir akrabami..
Ama siz bana ornek veremezsiniz, cocugunu kaybettikten sonra ayni hayat nesesiyle gulumseyeni...
onlarin yaptigi yanlış, sizin onlarin soylediklerine uzulmeniz gereksiz.Yok yani onların beni kıyaslaması yanlış değil benim yaptığım yanlış. Her çocuk koşuyor anam babam diye bana gelince ya ne çekiyor biz yanıyoruz deniliyor. Hem bu bana ima ediliyor hem arkamdan konuşuluyor sonra da bana iletenler oluyor. Bende öyle didiniyorum çocuklarıma bakayım diye mücadele vereyim
eskiye gitmeye gerek yok, doğurup çöpe atani da, kendi eliyle öldüreni de var. Hep olacak. Biz insanlığın doğal ilerleyisi, normal olanlar icin konuşuyoruz.Şimdi için diyemem biz şimdi çocuklarımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Ama eski insanların ya bu çocuk hasta ölsün yine olur dediklerini çok duydum.
Evet bende bunu diyorum herkes anasına babasına yanıyor gelmişler 70 yaşına çok zor çok evlat sonuçta ama insanlar ya gelin başının caresine bakar yarın bir gün evlenir gider diyor yani kolay mı evlenmek ya da iki çocuğu riske atmak. Yıllarca sabredip bakmak çalışmak hem ana hem baba olmak.
Ben kıyas etmiyorum tabiki kaynanam daha çok yanar ama benim acım küçükmüş gibi tavır alıyorum ve tek onlar değilmiş tüm kadınlarda varmış bu. Forma sorarak aldığım tepkilerden gördüm. Koca gidince işte baştan ne arkanda ne yanında duran oluyor iyisen iyisin yoksa ne yaşıyorsun ki sene geliyorBence kayinvaldesiyle kendi acısını kiyasliyor
Kadının da evladı var destek alabileceği, annesi babası da var. Hiç bir şekilde kıyas olmaz. Kimin ne kadar acı çektiğini de kimse bilemez. Herkesin sabır eşiği acı eşiği farklıdır. Bazısı 50 kilo taşır, bazısı 20. Ama 20 taşıyan rahattır diye birşey yok.Her zaman için evlat acısı derdim ama daha 30 a gelmeden, hayat arkadaşını çocuklarının babasını kaybetmek de feci zor.
65 yaşındaki annenin omzunda ağlayacağı 2 evladı, eşi varken 30 yaşında kadının ağlayacak dağı gitti, tesellisi yok.
Verdiğiniz örnek hayatımda bildiğim birine cuk oturuyor, o sebeple gözlemimdir bu.
Evet konu açtım evlilik düşüncesini tarttım ama bakınsanıza evlilik düşüncesi bile sen zaten unutmuşuna geliyor. Ama bunu sormak ya da düşünmek benim hayatımı değiştirmiyor. Ben yine evlatlarım için mücadele ediyorum. Ama işte sordum ya suçluyum evliliği düşündüm ya kocamı sevmedim . Ya vallahi sizler insanın toplanmasını değil yıkılıp gitmesine yararmişsinizE ama doğru degil mi? Zaten evlenmeyi düşünmüyor muydunuz? Konu acmistiniz
Ne sacma bir yorum bu ya… ne demek evlat herzaman olur , bin tane kocayi bir evladimin kesip attigi tirnagina deyismem. Evlat kendi caninizdan kaniniudan bir parca, nasil kocayi daha üstün tutuyorsunuz evladinizdan.Kocan iyiyse koca.
Evlat herzaman olur ama iyi kıymet bilen bi eş bambaşka.
Evlatta olsa gider kocanla eşinle başbaşa kalır hayatı paylaşırsın.
Bizde de tam tersi örnek var. Önce eşini kaybedip bir kaç yıl sonra çocuğunu kaybeden birisi... Hatta cenazede içini dökmüş. Eşimin açısı da çok zordu ama çocuğumun bambaşka diye. Sırf bu cümleden gorumceleri küsmüş hatta kadının.Ananem biri yürüme çağında biri doğumda iki evlat kaybetmiş, çocukken annesini kaybedip üvey anne eline düşmüş, evlenme caginda babasını kaybedip sahipsiz kalmış. Ama dedem öldüğünde 'en acı ölüm, benim canım gitti,ben neden yaşıyorum' cümlelerini kurdu. Ağıt olarak değil,seneler geçti hala kuruyor. 'ana acısı da gördüm evlat acısı da, en zoru eşini kaybetmek' der hep.
Ama tabii ki kıyasa gerek yok. Her acı insana yaradir.
Ayrıca Bazen öyle kocalar var ki, ölünce karısı maaşa kavuşuyor, mendebur yüzünü cekmiyor. Benim yakın bir akrabam var, boşandığı adamla bazı sebeplerden tekrar evlendi. Adam şerefsizin önde gideni. Ona buna salça olur. Her aile muhabbetinde 'koca şehirde su sarhoşu bicaklayacak adam yok mu' muhabbeti döner
Eşiniz ölünce bir bakın tamam mı durumunuza bakalım davulun sesi uzaktan nasıl geliyormuşKadının da evladı var destek alabileceği, annesi babası da var. Hiç bir şekilde kıyas olmaz. Kimin ne kadar acı çektiğini de kimse bilemez. Herkesin sabır eşiği acı eşiği farklıdır. Bazısı 50 kilo taşır, bazısı 20. Ama 20 taşıyan rahattır diye birşey yok.
Burda acının kıyaslanması saçma. Yok onun eşi var, evladı var olur mu. Dogurdugun, hislerine kadar hissettigin evlat gitmiş yerini kim ne doldurabilir. Ne eşin ne annenin acı kıyaslamaya hakkı yok. Baba da , kardeş de herkes ayrı etkilenir. Kimsenin kimseyi bu anlamada ölçmeye biçmeye hakkı yok.
Kocasını kaybeden kadınKayinvalidesi açısından sormuş,
Kayinvalide icin evladını kaybetmek mi, benim kocami kaybetmem mi diye.
Evlat her zaman mi olur ??? Anne misiniz ?Kocan iyiyse koca.
Evlat herzaman olur ama iyi kıymet bilen bi eş bambaşka.
Evlatta olsa gider kocanla eşinle başbaşa kalır hayatı paylaşırsın.
Evet konu açtım evlilik düşüncesini tarttım ama bakınsanıza evlilik düşüncesi bile sen zaten unutmuşuna geliyor. Ama bunu sormak ya da düşünmek benim hayatımı değiştirmiyor. Ben yine evlatlarım için mücadele ediyorum. Ama işte sordum ya suçluyum evliliği düşündüm ya kocamı sevmedim . Ya vallahi sizler insanın toplanmasını değil yıkılıp gitmesine yararmişsiniz
Tabiki bir değil evlat bu. Ama kocasini kaybetmiş birine de benim acım çok sen ne çekiyorsun tavrı da yanlışBizde de tam tersi örnek var. Önce eşini kaybedip bir kaç yıl sonra çocuğunu kaybeden birisi... Hatta cenazede içini dökmüş. Eşimin açısı da çok zordu ama çocuğumun bambaşka diye. Sırf bu cümleden gorumceleri küsmüş hatta kadının.
Herkesin çocuğa veya eşe yüklediği anlam, bağlılık bir değil. Bunun ölçüsü yok bence.
Annelik duygusu olduğunu dusunmuyorum. Bence bekar biri bunu yazabilir. Evlat her zaman olur diyen bir anne tanımadım çok şükür.Evlat her zaman olur mu? Birakip gider mi? Ay saka gibisiniz gercekten. Yazdim yazdim sildim, yuh diyorum. Kınıyorum bu yorumunuzu
Anlamadığınız nokta şu, biri evladımı kaybettim deyip hayatını durdurabiliyorken, diğeri bebeklerine çocuklarına layığıyla bakmak zorunda.Kadının da evladı var destek alabileceği, annesi babası da var. Hiç bir şekilde kıyas olmaz. Kimin ne kadar acı çektiğini de kimse bilemez. Herkesin sabır eşiği acı eşiği farklıdır. Bazısı 50 kilo taşır, bazısı 20. Ama 20 taşıyan rahattır diye birşey yok.
Burda acının kıyaslanması saçma. Yok onun eşi var, evladı var olur mu. Dogurdugun, hislerine kadar hissettigin evlat gitmiş yerini kim ne doldurabilir. Ne eşin ne annenin acı kıyaslamaya hakkı yok. Baba da , kardeş de herkes ayrı etkilenir. Kimsenin kimseyi bu anlamada ölçmeye biçmeye hakkı yok.
ben unuttunuz demedim. Evlenip yeni bir hayat kurma fikrini ölçüp tartmaya baslamissiniz. Ayni mantikla bakarsak evladini kaybeden bir anne yeniden cocuk yapayim ya da evlat edineyim demez. Ikinizin acısı arasindaki farki gostermek iste
Nasıl demez Allah'm esirgesin çocuğum ölse ben yine doğurmayacak mıydım kocam iyiyse 3 de 4 de olurben unuttunuz demedim. Evlenip yeni bir hayat kurma fikrini ölçüp tartmaya baslamissiniz. Ayni mantikla bakarsak evladini kaybeden bir anne yeniden cocuk yapayim ya da evlat edineyim demez. Ikinizin acısı arasindaki farki gostermek istedim.
Bence acınızı ispata çalışmanız da yanlis. Yanlış demeyeyim de. İç güdüsel olarak bundan vicdani olarak rahatsız olup tersi bir tepkiye giriyorsunuz gibi geldi bana. Yani bir yanınız biliyor onlar haklı. Bir yanınız da kendinize de öfkeli ve bu şekilde sinirleniyor olabilir.Ben kıyas etmiyorum tabiki kaynanam daha çok yanar ama benim acım küçükmüş gibi tavır alıyorum ve tek onlar değilmiş tüm kadınlarda varmış bu. Forma sorarak aldığım tepkilerden gördüm. Koca gidince işte baştan ne arkanda ne yanında duran oluyor iyisen iyisin yoksa ne yaşıyorsun ki sene geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?