• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ölümü acı koca mı

Çocuğumu kaybetsem evet çocuk yapardım açık ve net ölüm Allahın emri kimse değiştiremez. Hiç uyumasam hep ağlasam yine değişmez.

Tabiiki evladini kaybeden anne yeniden cocuk yapabilir. Ben bundan bahsetmiyorum ki. Neyse diger arkadaslar belki anlatir ne demek istedigimi

Bunun tartışması yok tabiki evlat. Ama bende kocamı kaybettim e insafsızlar arkamdan konuşup yanımda ima edip ne çekiyor ki olan bize oldu demek
Acımızı kıyaslamayın şimdi, hepimiz için zor, girmeyin böyle muhabbetlere diye cevap verin sizde yanınızda ima edildiğinde.

6 yıl önce babamı kaybettim.
O gün 75 yaşındaki babaannem evladını,
54 yaşındaki annem 32 yıllık kocasını,
25 yaşındaki ben babamı kaybettim..
Sorsan hepimizin acısı çok büyüktü. Nasıl kıyas yapalım? Ne anneme senin canın benimki kadar yanmamıştır diyebilirim ne de babaannem gelip sizin canınız benimki kadar yanmamıştır diyebilir.
Boşverin yani bu konuyu herkesin acısı sevgisi kadar demiş Müslüm baba takmayın etrafı :)
Allah razı olsun canım benim kızım da inşallah senin kadar büyür böyle akıllı bir evlat olur. Ne mutlu o anne babana. Etrafı takmamaya çalışacağım hatta bu formu da hiç takmayacagim benim etrafımdan da kötü çıktı burası.

Konuyu direkt kıyas üzerine açtığı için cevaplar o yönde oldu.
Yaşadığı her neyse baştan onu yazsaydı farklı yaklasirdik.
Kimse onun acısını küçümseme burada.
Ama evlat acısıyla kiyaslayinca çocuğumuz ayni şeyleri düşündük.
Evet ondan oldu. Sanırım onun acısı kiyaslanmis.
Ama başlık böyle olunca gelin kv arasında bunun da rekabeti olmaz be diyor insan.
Kim acı kıyasliyorsa kalbi kötüdür bence. Ya Cook yaralıdır saracak yer arıyordur ya kalbi kötüdür

Sen kocan ölünce üzüldüğünü söyleyince başka birisi de acını küçümseyip evlat acısından mı bahsetti?
Ben üzüldüğümü söylemiyorum herkes üzülüyor zaten. Ama oturup aralarında gelin ne çekiyor ki olan bize oldu demişler ve yine bugün ana babam bitti diye konuşuldu

Ben üzüldüğümü söylemiyorum herkes üzülüyor zaten. Ama oturup aralarında gelin ne çekiyor ki olan bize oldu demişler ve yine bugün ana babam bitti diye konuşuldu
hah işte bu böyle anlaşılmıyor. Kadının kocası gideceğine yine aynı kadının çocuğu gitseymiş demişsin gibi anlaşılıyor insanlar ondan tepki göstermiş olabilir. Geç saat ya. İkinize de çok zor Allah sabır versin. Sen el kızı olunca seni düşünmüyordur, acısından ne dediğini bilmiyordur. Haklısın üzülmekte. Allah sabır versin hepinize.

Eşim vefat etti , ben henüz bebek olan oğlumla baş başa kalmıştım
Sorunuz çok korkunç, elbette evlat acısı daha fazladır ve yeri doldurulamaz
Allah kimseyi evladiyla sınamasın
Koca bulunur ama evlat bulunmaz , yeniden cocuk yapsanız da kaybettiğiniz evladın yerini tutmaz
Hayatımda duyduğum en saçma soru bu

Eşim vefat etti , ben henüz bebek olan oğlumla baş başa kalmıştım
Sorunuz çok korkunç, elbette evlat acısı daha fazladır ve yeri doldurulamaz
Allah kimseyi evladiyla sınamasın
Koca bulunur ama evlat bulunmaz , yeniden cocuk yapsanız da kaybettiğiniz evladın yerini tutmaz
Hayatımda duyduğum en saçma soru bu
Sizi de gördüler mi gelin ne çekiyor diye

Konuyu düzenle istersen o zaman herkes hak verir. Görümce galiba bunu söyleyen ama o da kardeş açısından saçmalamış. Annesine de kardeşlerine de eşine de evlatlarına da zor. Kendisi duyuyorsa bu kıyaslamalardan o da huzursuzdur eminim.

Belki siz konuyu biraz eksik anlattınız ilk başta insanlar kıyas yapmalarını istediğinizi düşündüler bence. Ben de öyle anladım diğer yorumlarınızı okumadan. Çünkü hangisine daha zor gelir gibi bir soru sormuşsunuz. Sanki siz de acı yarıştırıyorsunuz gibi algılanmış olabilir sormuş şeklinizden dolayı yani.

Sizin için bunun büyük bir acı olmadığını iddia edenler kötü kalpli insanlardır. Ama burada çoğu insanın demek istediği şu eşini kaybedersin çok seviyorsundur çok üzülürsün ve çocuklar ufaksa hayat gerçekten zor gelebilir. Her şey üstünüze geliyor olabilir. Hayat anlamında bence küçük çocuklarla ve o psikolojiyle tek başına kalana zor gelir. Ancak muhtemelen bir annenin içi daha çok yanar. Allah korusun kendiniz de bu acıyı yaşadığınızı düşünseniz aynı sonuca varırsınız eminim.

Teşekkürler aynı psikoloğum gibi konuştunuz. Herkes tuttu da ben kıyas ediyorum diye aldı yürüdü
Acıları kıyaslayanlar çok sığ, çok cahilce davrandıklarının farkında değil.
Bırak insanın acısını, hayvanın acısını dahi kendinle veya başka bir canla kıyaslayamazsın, kıyaslamamalısın.
Fiziksel acıyla duygusal- ruhsal acıları da kıyaslayamazsın.
Hatta genelleyemezsin.
Her can biriciktir.

Çocuğumu kaybetsem evet çocuk yapardım açık ve net ölüm Allahın emri kimse değiştiremez. Hiç uyumasam hep ağlasam yine değişmez.
Bu mantıkta yeniden çocuk yapabileceğiniz gibi , yeniden koca da bulabilirsiniz. Sizin mantığınız çok değişik

Allah sabır versin.
Evet akıl sağlığı yerinde olan her kadın önce çocuğum der.
Ancak insanlarda çeşit çeşit.
Yakın arkadaşımız olan bir astsubay şehit oldu.Hanımı calismiyordu 2 çocuğu vardı.anne baba askeriyeden parayı alabilmek için neler yaptılar. En son gelini tehdit ettiler,biz büyüttük,okuttuk o para bizim hakkımız diye. Bu gözler bunları da gördü. Her ailenin değer yargıları aynı olmuyor.

Back
X