Evlat ölümü acı koca mı

Benim bizzat gördüğüm bir aile de kadın eşini kaybetti çocuklarına sarıldı yuvasına sahip çıktı öyle böyle toparladı ama kaynanası oğlunun acısını aşamadı gittiği yola ağladı yiyemedigi yemeğe ağladı evlatlarını büyütememesine ağladı insan oğlu kocayı deli gibi sevse bile belli bir süre geçince yeniden aşık olup evlenebiliyor ama bir anne evladını ömür boyu unutamaz ki hele genç yaşta kaybetmişse asla kiyaslanacak bir acı değil

Teyzemde depremde 3 çocuğundan birini kaybetti ve dediğiniz gibi yaşıyor ama öylesine. Yüzünde güller açan teyzem gitti yerine bir başkası geldi sanki.

Benim acım o kadar kücümseniyor ki bende kocamı kaybettim. Tabiki evladımı kaybetmek istemem kesinlikle. Ama sanki ya senin acında ne ki biz canımızı kaybettik gibi bir tavır var. Ama bende cananımı kaybettim.
Tabii ki siz de hayat yoldaşınızı kaybettiniz hiç küçümsenicek bi durum yok ortada ama böyle bi konu açmanız çok absürt. Yani burdaki kadınların size kocayı kaybetmek daha zor demesini ve akabinde destek bulup rahatlamayı mı bekliyosunuz anlamadım ki. Allah sabır versin bu arada

Genç yaşta kocanı kaybedip çocuklarla kalmak mı zor?
65 yaşında 3 evladından birini kaybetmek mi daha zor
Benim evladim gittikten sonra kocam bambaşka olsa nolcak .ne koca görür gözüm ne bir başkasi .birde yorumlari okuyorum ama hic birinede cevap vermemişsiniz madem soru sorarak sacma konu aciyorsunuz cevapta verin .bizlere cevap vermiceginiz konularida acmayinn .bir anneye sorulcal bir konu degil bu

Kayınvalidenizin acısı ayrı, sizin acınız ayrı. Eşiniz rahmetli olmuştu ve 2 çocuğunuz vardı. Bu soruyu aynanın karşısına geçip; kendinize sordunuz mu ? Sizin cevabınız nedir ?
Bende tabi ki evlat acısı derim ama diğeri kızım da olsa gelinim de olsa onun acısını küçük görmem sanki acısı yokmuş gibi tavır almam

Konu sahibinin kocası vefat etmiş. Kendisinin 2 çocuğu var. Bu konusunda kayınvalidesi ile kendisini kıyaslıyor gibi görünüyor.
Acıyı ölçen bir skala mı varmış? İkiside aynı insanı kayıpetmiş, birisi evladını birisi kocasını
Ben sanmiyorumki evlat acısı üzerine acı olsun. Allah düşmanımada yaşatmasın.
Eşim, hayat arkadaşım tabiki yeri çok farklı ama evlat ile bir olmaz.

Son düzenleme:
Benim acım o kadar kücümseniyor ki bende kocamı kaybettim. Tabiki evladımı kaybetmek istemem kesinlikle. Ama sanki ya senin acında ne ki biz canımızı kaybettik gibi bir tavır var. Ama bende cananımı kaybettim.
Başınız sağolsun zamanla hafifleyecek kimseyle acı yaristirmayin yasınızı yaşayın

4 aylık Hamileyken bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. 5 ay oldu, daha “iyileştim” diyemiyorum. Ömür boyu acısı kalbimde sızlayacak. Ben hiç görmediğim yavrumun acısını bu denli yaşıyorsam emek vererek büyüttüğün evladının kaybını yaşamak kim bilir ne kadar zordur… “acısı üstünde kalsın” derler bizim buralarda. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın.

siz eşinizi kaybettiniz, şu an 2 çocukla hayatınıza devam etmeye çalışıyorsunuz. Allah göstermesin ama evlatlarınızdan birini kaybetseydiniz, eşiniz sağ olsaydı yine bu soruyu sorar mıydınız?

bence kimseyle acılarınızı yarıştırmayın. Herkesin acıyı yaşayışı, durumu kabullenişi farklıdır. Başınız sağ olsun. Allah evlatlarınıza sağlıklı ve uzun ömür nasip eylesin.

Yargılamak değil amacım ama siz ikinci evlilik düşüncesini aklınıza getirme aşamasına gelmişsiniz. Konunuz var bu yönde.
Elbette eş acısı da çok zordur ama evlat acısı mı daha zor diye bir kiyasa girmek de gereksiz. Kiyasa girecek bir konu değil bu.

Sağolun zaten kimse rahatlatmıyor sanki sen ne acısı çekiyorsuna getiriyor burada rahatlıcam

Allah ikisiyle de sınamasın.
En doğrusu bu. Allah ikisini de göstermesin. Koca bulunur diyenler olmuş ama çocuklara baba bi daha bulunmaz. Evlat acısını ise tarif edebilecek Bi kelime yok. Allah yaşatmasın hiç öğrenmeyelim. Eşiniz vefat etti sanırım. Allah sabır versin. Eş öldükten sonra kv ile hala acı yarıştırarak kapışmak yerine birbirinize sarılıp destek olun.

Küçümsenecek bir acı değil fakat inanın kıyaslanacak bir acıda değil bunu iki ölümcül hasta çocuğu olan bir anne olarak yazıyorum, cananımı kaybettim diyorsunuz Allah sabırlar versin ama evlat insanın canındanda değerli

Evet siz de eşinizi kaybettiniz. Ancak hayatınıza devam edecek ve silkelenecek gücü bulduğunuzda; 20 Şubatta yeniden evlilik konusunda forumdan tavsiye istediğinizi hatırlatırım. Yeniden evlenme, sevme ve sevilme isteğiniz normal. Ancak evlat acısıyla, eş kaybı kıyasınız normal değil.

Acının hiyerarşisi yoktur ,herkese çektiği acı fazla gelir.
Siz onun diğer evlatlarını acıyı hafifletici sebep olarak görüyorsanız , o da dünyadaki sizinle olabilecek erkek nüfusu sizin için öyle görebilir yani yeniden birini sevip ,acınıza avuntu bulabileceğinizi düşünebilir o da
İkinize de Allah sabırlar versin .

Başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun eşinizin.
Sizin acınızı küçümsediklerini düşünmüyorum, acınızı farklı yaşiyorsunuz hepsi bu. Benim halam genç yaşta vefat ettiği zaman babaannem delirmişti. Sokakta ona gülümseyerek selam verenlere bile saldırası geliyordu benim acım var onlar yüzüme gülüyor diye. Evlat acısının tarifi olamaz Siz yarın birgün yerine başkasını koyabilirsiniz ama anne koyamaz, 10 tane daha evladıda olsa kimseyi koyamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…