• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
hakkınızda doğru olan ne ise rabbim size onu versin. Evet baba olacak bireyin bu duruma bakış açısı çok önemli. elbette buna zaman gerekiyorsa bizler eşlerimize doğru zamanı vermeliyiz. Vaktin boşa geçtiğini bu anlamda düşünmüyorum, siz de güzel bir amel için yola çıkmışsınız sizi tebrik ederim. Kendi kaderimde ne varsa ben ona razı hissediyorum kendimi, Allah büyük dertlerle sınamasın bizi. Kalbinizi temiz tutuyorsunuz, böyle de devam edin. En kısa zamanda o meleği kucağınıza almanızı diliyorum.
Çok teşekkür ederim biz çok güzel anneler olacağız inşallah

kızlar uzun bir süredir yoktum.... kız kardeşim doğum yaptı ona bakmaya gittim .... tabiki yeğenimede banada biraz bebek bakmada ustalık oldu :) .... şimdi ondan ayrrılmak çok zor oldu 1 buçuk aydır bebişleydim.... onun kokusu anlatılmaz alıp getirmek geldi buraya annesi verirmi.... annem kuruma başvuru yapmadan önce sölemiştim asla olmaz demişti.... dinlemedim başvurdum ....sonra annem kabul etti .... iyiki başvurmuşum bebek herşey insanın dünyası ondan ayrıldım geldiğimden beri ağlıyorum....hergün kardeşimden vidyo resim istiyorum....bağlandım çocuğa....bide kendimin olsa...gelse kızımmm ....bekletmese daha fazla....kimse pişman olmasın .....evin resmen kokusu değişiyor .....bu arada yeğenimde kız....kızıma arkadaş geldi bile.....kurumu aradım .....MALESEF.....kız bebek hala yokmuş.....ben yine beklemede....aralıkta 3 sene olacak .....bu nasıl iş anlamadım ....geçen yılbaşından beri ilk sıra benim ..... ama benim kız hala gelmedi ....:KK12::KK12::KK12::KK12::KK61::KK61::KK61::KK61:
Daha sonuc cıkmafı mı

arkadaşlar dün bana bir haber geldi....bursada bir anne gayri meşru bir kız çocuğu 40 günlük kız kardeşine bırakıp kaçmış istemiyorum demiş sadece doğum belgesi var nüfus kağıdı yok ....bebek down sendromlu muhtemelen onun için bıraktı bence....teyzesi kıyamımıyorum kuruma bırakmaya iyi bir aile olursa vericem demiş ...beni aradılar .....napıcamı bilemedim ....usülsüz oluyor açıkcası korktum kanunen almak daha mantıklı.... o yüzden yıllardır bekliyorum kurumu dedim ..... usülsüz alıcak olsam şimdiye kadar birçok yolu vardı zaten ..... en güzeli kuruma versin dedim.....onuda bekleyen özlemle ne kadar iyi aileler var emin olsun teyzesi dedim ..... kanunen almak için bu kadar zorluk çekmedikmi aşmadıkmı yıllardır bekliyoruz.....en güzeli kanunen olanı ...... o yavrununda Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin .... işte malesef böle annelerde var arkasına bile bakmadan bırakıp giden ...teyzesi bile kıyıp bırakımıyor bakabilcek gücü olmadığı için vereceğini sölemiş teyzeside malesef .işte bunlarda anne bu lafı hak etmiyolar malesef doğurmakla anne olmuyor işte örnek size ....hepimize ....
Doğrusunu yapmışsınız.
arkadaşlar dün bana bir haber geldi....bursada bir anne gayri meşru bir kız çocuğu 40 günlük kız kardeşine bırakıp kaçmış istemiyorum demiş sadece doğum belgesi var nüfus kağıdı yok ....bebek down sendromlu muhtemelen onun için bıraktı bence....teyzesi kıyamımıyorum kuruma bırakmaya iyi bir aile olursa vericem demiş ...beni aradılar .....napıcamı bilemedim ....usülsüz oluyor açıkcası korktum kanunen almak daha mantıklı.... o yüzden yıllardır bekliyorum kurumu dedim ..... usülsüz alıcak olsam şimdiye kadar birçok yolu vardı zaten ..... en güzeli kuruma versin dedim.....onuda bekleyen özlemle ne kadar iyi aileler var emin olsun teyzesi dedim ..... kanunen almak için bu kadar zorluk çekmedikmi aşmadıkmı yıllardır bekliyoruz.....en güzeli kanunen olanı ...... o yavrununda Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin .... işte malesef böle annelerde var arkasına bile bakmadan bırakıp giden ...teyzesi bile kıyıp bırakımıyor bakabilcek gücü olmadığı için vereceğini sölemiş teyzeside malesef .işte bunlarda anne bu lafı hak etmiyolar malesef doğurmakla anne olmuyor işte örnek size ....hepimize ....
Doğru olanı yapmışsınız.Üzülmeyin.O güzeller güzeli masum bebişin de vardır bir yerde kısmeti.umarım kuruma teslim edilmiştir.ordan oraya Savrulmaz.Çok küçük minicik.

Bugün gittiğim bir yerde tv de o saçma sapan programlar izleniyordu evlat edinmek kötü bir şeymiş gibi yansıtılıyor sanki.belkide ben öyle hissettim üzüldüm bilmiyorum.bir genç var yasal olmayan yollarla evlat edinilmiş. Konuyu bilmiyorum ama biyolojik ailesini bulmak için katılmış galiba..onu büyüten aileye çok öfkeli.sizin gibiler yüzünden bizlerin hayatı mahfoluyor dedi.sanki doğuran kadının hiç suçu yokmuş gibi.bu cümle icime oturdu Çok üzüldüm çok sıkıldım.Biz kötü bir şey yapmıyoruz.bir melek bizi seçecek bizlere anneliği babalığı tatdırcak.Bizlerde varımızı yoğumuzu ona vereceğiz.kusuruma bakmayın nolur içimdeki ateşi paylaşmak istedim sadece :mad::KK1::kızgın::kızgın::kızgın:

Bugün gittiğim bir yerde tv de o saçma sapan programlar izleniyordu evlat edinmek kötü bir şeymiş gibi yansıtılıyor sanki.belkide ben öyle hissettim üzüldüm bilmiyorum.bir genç var yasal olmayan yollarla evlat edinilmiş. Konuyu bilmiyorum ama biyolojik ailesini bulmak için katılmış galiba..onu büyüten aileye çok öfkeli.sizin gibiler yüzünden bizlerin hayatı mahfoluyor dedi.sanki doğuran kadının hiç suçu yokmuş gibi.bu cümle icime oturdu Çok üzüldüm çok sıkıldım.Biz kötü bir şey yapmıyoruz.bir melek bizi seçecek bizlere anneliği babalığı tatdırcak.Bizlerde varımızı yoğumuzu ona vereceğiz.kusuruma bakmayın nolur içimdeki ateşi paylaşmak istedim sadece :mad::KK1::kızgın::kızgın::kızgın:
bu programlar benimde canımı çok sıkıyor..... dediğiniz gibi bırakan annenin suçu yok sanki ...doğurmakla annelik olmuyor malesef.... her çocuk bunlar gibi düşünürse yanmışız ozaman :( ..... onların bize bizim onlara ihtiyacımız var bunda kötülük yokki ..... onlara sevgi sıcacık bir aile yuva şevkat vermek kötülük mü oluyor.....bakıp büyütüp okutup meslek sahibi yapmak Allah izin verirse.... bunlar güzel şeyler .... bence onu diyen cahil ukala bizim yetiştirdiğimiz çocuklar böyle yapmaz inanıyorum ...... yapsada kendimi artık avutma şeklim bana en azından anneliği yaşatacak .....annelik ne demek onu bilicem bebek kokusuna hasret ölmicem :( ...... inşallah başımıza böle şeyler gelmez dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor ....... yavrum gelmeden gideceği telaşına düştüm :( bence annelik bu işte hepimizde bu var ....bir bize bakın birde bırakıp arkasına bile bakmadan kaçan anneye anne bile denmez malesef

Rabbim hayirli büyümeler nasip etsin inşallah. Biz bugün ankara dan evrak teslim ettik 251.sıra dedi. 10gun sonra arayip dosya yetkilimizi öğrenecekmişiz. Ev ziyareti tarihini alacakmışız.çok değil mi sira
Amin darısı size inşAllah malesef Ankara böyle ben 3 yıl önce 90 kusurden girmiştim sıraya 34 ayda geldi kızım Allah yardımcınız olsun

Merhaba,

Konuyu baştan okumak istedim ama 2350 sayfayı okuyamadm tabi :) Öncelikle söylemek istediğim bir şey var; ilk sayfalarda bir arkadaş allah kimseyi düşürmesin bu duruma demiş. Çok kızdım. Ne demek düşmek? Böyle bir kararı vermek her yiğidin harcı değil güzelim düşmek ne demek? Allah herkese evlat edinen çiftlerin merhametinden; sevgi dolu kaplerinden nasip etsin inşallah. Doğru dua bu olmalı.

İşin dini boyutuna varıncaya kadar düşünenlere saygı duyarım, ama Allah kucaklarını boş bırakmasın inşallah da laflarını yutmak zorunda kalmasınlar günün birinde.

Öncelikle evladına kavuşan her aileyi tek tek tebrik ediyorum.

Biz henüz çocuğa net karar vermemiş bir çiftiz, ama ilerde ne olur bilinmez. Çocuğumuz olur mu?
Benim gönlümden geçen; çocuğum olsa da olmasa da evlat edinmek. Bir evladımı da ben doğurmasam ne olur ki? Ama eşimi buna ikna edebileceğimi sanmıyorum. Evlat hasretinden yanar tutuşursa belki, ama ondan bile emin değilim doğrusu. Çok merhametli bir kalbe sahip bir insan değildir kendisi, utanarak söylüyorum. Dışarısıyla ilgilenmez, duyarsızdır. O yüzden çok üzülüyorum. Umarım bir gün talihim döner ve ben de kendimin doğurmadığı bir evladı sevme, ona annelik etme onuruna erişebilirim.

Olay doğurmakta değil, öyle olsaydı doğuran ama çöpe,camiye vs bırakan kadınlar olur muydu?

Kimse kendini üstün görmesin doğurmadığımı sevemem diye. Benim gözümde en güzel anneler babalar; kendi yumurta-spermlerinden oluşmamasına rağmen bir çocuğu evlat edinip onu sonsuza kadar seven-büyüten ailelerdir.

kızlar merhaba .... bugün doğum günüm ama çok mutsuzum .... :( .... bu sene kızım yanımda olur demiştim doğum günümü kesin beraber kutlarız demiştim sıra bendeydi ya gelir demiştim..... bu kadar beklicemizi kim bilirdi.... kesin konuşmamak lazımmış.... bu senede tek.... belki seneyede tek artık umudum kalmadı .... kesin seneyede tek ..... resmen bunalıma girdim yaaa..... birde hergün biri arıyor gelmedimi haber diye arayıp soruyor daha çok deliriyorum .....gelince haber vericem dediğim halde yine arıyorlar.....beni düşünen yok onlar her sorduğunda ben daha çok strese giriyorum ....birde şişiriyorlar 1 senedir sıra sende kesin çocuk gelmiştir torpille başkasına vermişlerdir diye ..... çıldırmamak elde değil bide bunlara laf anlatıyorum .... kendimi başka şeylere veriyorum oyalamaya çalışıyorum ama saolsunlar izin vermiyorlar benim ailede büyük çok kalabalık geniş bir ailem var....onlarda merak ettikleri için anlıyorum ama onlar beni anlamıyorlar her aradıklarında ben çok üzülüyorum gelmiyor gelmedi demek beni çok üzüyor .....bazen diyorum kızım gelince söleseydik herkes gelince görseydi keşke ..... gerçi daha geçen sene öğrendiler sıra bize gelince söledik fazla beklemeyiz dedik gelir dedik ama olmadı .... :( malesef...... kısmet bölemiş...... Allahın vardır bir bildiği hakkımızda ..... benim kadar 1 sırada olup 1 sene bekleyen varmı ben duymadım...... :KK61::KK61::KK61::KK61:

kızlar merhaba .... bugün doğum günüm ama çok mutsuzum .... :KK43: .... bu sene kızım yanımda olur demiştim doğum günümü kesin beraber kutlarız demiştim sıra bendeydi ya gelir demiştim..... bu kadar beklicemizi kim bilirdi.... kesin konuşmamak lazımmış.... bu senede tek.... belki seneyede tek artık umudum kalmadı .... kesin seneyede tek ..... resmen bunalıma girdim yaaa..... birde hergün biri arıyor gelmedimi haber diye arayıp soruyor daha çok deliriyorum .....gelince haber vericem dediğim halde yine arıyorlar.....beni düşünen yok onlar her sorduğunda ben daha çok strese giriyorum ....birde şişiriyorlar 1 senedir sıra sende kesin çocuk gelmiştir torpille başkasına vermişlerdir diye ..... çıldırmamak elde değil bide bunlara laf anlatıyorum .... kendimi başka şeylere veriyorum oyalamaya çalışıyorum ama saolsunlar izin vermiyorlar benim ailede büyük çok kalabalık geniş bir ailem var....onlarda merak ettikleri için anlıyorum ama onlar beni anlamıyorlar her aradıklarında ben çok üzülüyorum gelmiyor gelmedi demek beni çok üzüyor .....bazen diyorum kızım gelince söleseydik herkes gelince görseydi keşke ..... gerçi daha geçen sene öğrendiler sıra bize gelince söledik fazla beklemeyiz dedik gelir dedik ama olmadı .... :KK43: malesef...... kısmet bölemiş...... Allahın vardır bir bildiği hakkımızda ..... benim kadar 1 sırada olup 1 sene bekleyen varmı ben duymadım...... :KK61::KK61::KK61::KK61:
Merhaba.Nice mutlu yılların olsun,en kısa zamanda kızın kollarında olsun inşallah.Herkes çok basit sanıyor.başvuru yapınca tak veriyorlar diye düşünüyor. Ama bilmiyorlar ki zor aşamalardan geçiliyor.Üzülme artık takma kimseyi.Böyle eziyet edersen kendine hasta olursun sonra kızçen gelince nasıl tadını çıkaracaksın.düşünme er ya da geç gelecek.Rabbim hakkınızda hayırlısını versin.

Merhaba.Nice mutlu yılların olsun,en kısa zamanda kızın kollarında olsun inşallah.Herkes çok basit sanıyor.başvuru yapınca tak veriyorlar diye düşünüyor. Ama bilmiyorlar ki zor aşamalardan geçiliyor.Üzülme artık takma kimseyi.Böyle eziyet edersen kendine hasta olursun sonra kızçen gelince nasıl tadını çıkaracaksın.düşünme er ya da geç gelecek.Rabbim hakkınızda hayırlısını versin.
saolun teşekkür ederim .....burası iyiki var .....buraya yazıp dertleşince iyi geliyor ....burda birbirimizi bir biz anlıyoruz ....başka dışardakiler anlıyoruz diyorlar ama işte öle anlamak onlarınki ....

kızlar merhaba .... bugün doğum günüm ama çok mutsuzum .... :KK43: .... bu sene kızım yanımda olur demiştim doğum günümü kesin beraber kutlarız demiştim sıra bendeydi ya gelir demiştim..... bu kadar beklicemizi kim bilirdi.... kesin konuşmamak lazımmış.... bu senede tek.... belki seneyede tek artık umudum kalmadı .... kesin seneyede tek ..... resmen bunalıma girdim yaaa..... birde hergün biri arıyor gelmedimi haber diye arayıp soruyor daha çok deliriyorum .....gelince haber vericem dediğim halde yine arıyorlar.....beni düşünen yok onlar her sorduğunda ben daha çok strese giriyorum ....birde şişiriyorlar 1 senedir sıra sende kesin çocuk gelmiştir torpille başkasına vermişlerdir diye ..... çıldırmamak elde değil bide bunlara laf anlatıyorum .... kendimi başka şeylere veriyorum oyalamaya çalışıyorum ama saolsunlar izin vermiyorlar benim ailede büyük çok kalabalık geniş bir ailem var....onlarda merak ettikleri için anlıyorum ama onlar beni anlamıyorlar her aradıklarında ben çok üzülüyorum gelmiyor gelmedi demek beni çok üzüyor .....bazen diyorum kızım gelince söleseydik herkes gelince görseydi keşke ..... gerçi daha geçen sene öğrendiler sıra bize gelince söledik fazla beklemeyiz dedik gelir dedik ama olmadı .... :KK43: malesef...... kısmet bölemiş...... Allahın vardır bir bildiği hakkımızda ..... benim kadar 1 sırada olup 1 sene bekleyen varmı ben duymadım...... :KK61::KK61::KK61::KK61:

Öncelikle yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun. Sağlıklı upuzun bir yaşam diliyorum sana, sevdiklerinle ve evladınla beraber. Ümitsizliğe kpılmakta evet çok haklısın ama bu yaşın anne olduğun yaş olacak aynı zamanda. daha ne kadar gelmeyeck ki sıra...

Biliyorum şuan dediğim hiçbir şey anlam ifade etmeyecek sana... Tıpki beklerken bana da ifade etmediği gibi... yine de söylemeden geçemeyeceğim... Beklerken hep dedim ki, keşke adam akıllı araştırsaydım da daha önce eşime açsaydım bu konuyu (ben 5 yıllık evlilik şartını biliyordum sadece 30 yaş üstünü anlamamıştım, 35 yaşına kadar bekledim konuyu eşime açmak için), sonra dedim ki kurumdan ilk bilgi almaya gittiğimizde başvursaydım keşke... sonra telefon geldi, binbir heyecan 1-2 saatte birçok şey hazırlandı geliyor diye, 18 saatlik yoldan. tam son anda öğrendik kız beklerken bebeğin erkek olduğunu, kimse kabul eder misiniz diye bile sormadı; o an sorsalar kabul ederdik koşar gider alırdık. ama o 20 günlük erkek bebek, 20 günlükken erkek bebeklerini kayybeden bir ailenin evladı oldu... o dönemde kendimi yuvaya zincirlemeyi ve kızımı verin burda bensiz üşüyor demeyi bile ciddi ciddi düşündüm ben. şimdi kızıma bakıyorum, ben bunları düşünürken, depresyonların en dibinde sürünürken tek güdüm anne olmakmış, ama aslolan alnımda yazılan evlada anne olmakmış, şimdi anlıyorum. şuan iyi ki bir gün önce bile olsa başvurmamışız da tam da o gün başvurmuşuz diyorum mesela. hep gönlümden geçen biraz daha büyük bir bebekti, hatta ilk başvurmaya 3-6 yaş diye gittik, sonrasında da 6 yaşa kadar olur dedik, kızım 2 aylıktı kavuştuğumuda... şimdi bunu demek bile komik geliyor ama çok korkuyordum ben bir bebeğe bbakmaktan, bceremeyecekmişim gibi hissediyordum. işin özeti şu aslında, sen ne düşünürsen düşün, ne istersen iste alnında yazılı bir çocuk var 2 günlük veya 2 yaşında/ kız veya erkek/ terk veya rız her neyse, sonunda alnında yazılı evlada kavuşacaksın emin ol. sabrın sonu gerçekten selamet. evladını daha gördüğün an geçecek tüm bu yaşadığın zorluklar ve diyeceksin ki, neden üzülmüşüm ben meğer seni bekliyormuşum...

belki tükenmiş gibi gelebilir ama az daha sabır...

Öncelikle yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun. Sağlıklı upuzun bir yaşam diliyorum sana, sevdiklerinle ve evladınla beraber. Ümitsizliğe kpılmakta evet çok haklısın ama bu yaşın anne olduğun yaş olacak aynı zamanda. daha ne kadar gelmeyeck ki sıra...

Biliyorum şuan dediğim hiçbir şey anlam ifade etmeyecek sana... Tıpki beklerken bana da ifade etmediği gibi... yine de söylemeden geçemeyeceğim... Beklerken hep dedim ki, keşke adam akıllı araştırsaydım da daha önce eşime açsaydım bu konuyu (ben 5 yıllık evlilik şartını biliyordum sadece 30 yaş üstünü anlamamıştım, 35 yaşına kadar bekledim konuyu eşime açmak için), sonra dedim ki kurumdan ilk bilgi almaya gittiğimizde başvursaydım keşke... sonra telefon geldi, binbir heyecan 1-2 saatte birçok şey hazırlandı geliyor diye, 18 saatlik yoldan. tam son anda öğrendik kız beklerken bebeğin erkek olduğunu, kimse kabul eder misiniz diye bile sormadı; o an sorsalar kabul ederdik koşar gider alırdık. ama o 20 günlük erkek bebek, 20 günlükken erkek bebeklerini kayybeden bir ailenin evladı oldu... o dönemde kendimi yuvaya zincirlemeyi ve kızımı verin burda bensiz üşüyor demeyi bile ciddi ciddi düşündüm ben. şimdi kızıma bakıyorum, ben bunları düşünürken, depresyonların en dibinde sürünürken tek güdüm anne olmakmış, ama aslolan alnımda yazılan evlada anne olmakmış, şimdi anlıyorum. şuan iyi ki bir gün önce bile olsa başvurmamışız da tam da o gün başvurmuşuz diyorum mesela. hep gönlümden geçen biraz daha büyük bir bebekti, hatta ilk başvurmaya 3-6 yaş diye gittik, sonrasında da 6 yaşa kadar olur dedik, kızım 2 aylıktı kavuştuğumuda... şimdi bunu demek bile komik geliyor ama çok korkuyordum ben bir bebeğe bbakmaktan, bceremeyecekmişim gibi hissediyordum. işin özeti şu aslında, sen ne düşünürsen düşün, ne istersen iste alnında yazılı bir çocuk var 2 günlük veya 2 yaşında/ kız veya erkek/ terk veya rız her neyse, sonunda alnında yazılı evlada kavuşacaksın emin ol. sabrın sonu gerçekten selamet. evladını daha gördüğün an geçecek tüm bu yaşadığın zorluklar ve diyeceksin ki, neden üzülmüşüm ben meğer seni bekliyormuşum...

belki tükenmiş gibi gelebilir ama az daha sabır...
çok teşekkür ederimmmm...... umut oldu yazınız ..... gerçekten beklemek çok zorrr..... :(

Bende güncel sıramı öğrenmek için aradım bugün. Malesef iki aydır hiç çocuk yerleştirmedik dedi çok üzüldüm sıram aynı bari ayda bir eksilse :mad:

canım üzülme ne olur, yolun başında bile değiliz biz. sen listede ilk bekleyensin bundan güzel bir şey olamaz. seni üzen insanları uygun bir dil ile uyarırsan cahil değillerse anlarlar, istanbulda mısın ? 1 yıl boyunca hiç evlat gelmemiş olmaması açıkçası bana da tuaf geldi.

Bebeğine kavuşanların gözü aydın.. Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah.. 4 yıllık evliyim daha başvuru bile yapamıyorum. ama hergünüm birbirini aratmıyor,birbirinden beter...
zamanla bazı acılara alışırmış ya insan bu alışılacak gibi değil.. zamanla artıyor... içimde yarattığı boşluğa sığamıyorum artık.. ALLAHımdan bol bol sabır diliyorum o kadar zor ki bir bebek kokusuna hasret yaşamak...
Anne olamamanın acısı hepsinden beter....

canım üzülme ne olur, yolun başında bile değiliz biz. sen listede ilk bekleyensin bundan güzel bir şey olamaz. seni üzen insanları uygun bir dil ile uyarırsan cahil değillerse anlarlar, istanbulda mısın ? 1 yıl boyunca hiç evlat gelmemiş olmaması açıkçası bana da tuaf geldi.
tekirdağdayım ben ....ilk sıradayım ama sevincim kursağımda azap oldu resmen .... sanki hiç gelmeyecekmiş gibi geliyor hiç .... :( bu kadar bekleyince insanda umut tükeniyor .....

Canım üzme kendini nolur. Vardır bunda da bir hikmet. Biliyorum çok zor ama sabretmekten başka çaremiz yok maalesef. RABBİM hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize de.

Back