Öncelikle yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun. Sağlıklı upuzun bir yaşam diliyorum sana, sevdiklerinle ve evladınla beraber. Ümitsizliğe kpılmakta evet çok haklısın ama bu yaşın anne olduğun yaş olacak aynı zamanda. daha ne kadar gelmeyeck ki sıra...
Biliyorum şuan dediğim hiçbir şey anlam ifade etmeyecek sana... Tıpki beklerken bana da ifade etmediği gibi... yine de söylemeden geçemeyeceğim... Beklerken hep dedim ki, keşke adam akıllı araştırsaydım da daha önce eşime açsaydım bu konuyu (ben 5 yıllık evlilik şartını biliyordum sadece 30 yaş üstünü anlamamıştım, 35 yaşına kadar bekledim konuyu eşime açmak için), sonra dedim ki kurumdan ilk bilgi almaya gittiğimizde başvursaydım keşke... sonra telefon geldi, binbir heyecan 1-2 saatte birçok şey hazırlandı geliyor diye, 18 saatlik yoldan. tam son anda öğrendik kız beklerken bebeğin erkek olduğunu, kimse kabul eder misiniz diye bile sormadı; o an sorsalar kabul ederdik koşar gider alırdık. ama o 20 günlük erkek bebek, 20 günlükken erkek bebeklerini kayybeden bir ailenin evladı oldu... o dönemde kendimi yuvaya zincirlemeyi ve kızımı verin burda bensiz üşüyor demeyi bile ciddi ciddi düşündüm ben. şimdi kızıma bakıyorum, ben bunları düşünürken, depresyonların en dibinde sürünürken tek güdüm anne olmakmış, ama aslolan alnımda yazılan evlada anne olmakmış, şimdi anlıyorum. şuan iyi ki bir gün önce bile olsa başvurmamışız da tam da o gün başvurmuşuz diyorum mesela. hep gönlümden geçen biraz daha büyük bir bebekti, hatta ilk başvurmaya 3-6 yaş diye gittik, sonrasında da 6 yaşa kadar olur dedik, kızım 2 aylıktı kavuştuğumuda... şimdi bunu demek bile komik geliyor ama çok korkuyordum ben bir bebeğe bbakmaktan, bceremeyecekmişim gibi hissediyordum. işin özeti şu aslında, sen ne düşünürsen düşün, ne istersen iste alnında yazılı bir çocuk var 2 günlük veya 2 yaşında/ kız veya erkek/ terk veya rız her neyse, sonunda alnında yazılı evlada kavuşacaksın emin ol. sabrın sonu gerçekten selamet. evladını daha gördüğün an geçecek tüm bu yaşadığın zorluklar ve diyeceksin ki, neden üzülmüşüm ben meğer seni bekliyormuşum...
belki tükenmiş gibi gelebilir ama az daha sabır...