• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhabalarben öncede yazmıştım başvuru yaptık diye sizlere o başvuru iptal edildi yani biz iptal ettik ilk yüz yüze görüşmede evimiz yeniydi iskani yoktu yani adreste olmuyor iskan olmayınca biz iskan çıkmasını bekleyemedik taşındık şimdi tekrar başvurduk ve evrakları tamamlamak üzereyiz çok heycanliyim
Allahım gönlümüzün muradını tez zamanda nasip etsin inşallah. Bizde perşembe evrakları teslim ettik beklemedeyiz .Ankaradan basvurduk.

Sizin yaşadığınız duyguları burada bulunan herkes yasamistir. Ben 9yillik evliyim. Evliligimin 4.yılında aynen yasadigin şeyleri yaşadım. Her gece ağlayarak ve o çocukların bize ihtiyacı var neden bukadar tedavilerle uğraşıyoruz maddi manevi giden yıllarımız diye. Birgün çocuk esirgeme kurumuna gittim ve aylarca kendime gelemedim. O dönem eşimi ikna edemedim edemedim çünkü zamanı bu zamanmis.herseyin vakti zamanı var neler yaşadık neler 2yil önce evlat edinmek için eşimi ikna etmiştim ve başvuru için gittiğimizde eşim görevlinin bizimle konuşmalarından etkilenip tekrar vazgeçti evrak falan hazirlamadik devam ettik hayatimiza. Maddi yondede tam hazir değildik zaten. 1yildir eşim yalvarıyor ve çok pişman keşke ozaman başvursaydık şimdiye sıramız gelirdi diye.onun ısrarıyla perşembe günü evrakları teslim ettik ve bekliyoruz. Rabbim eşimi bu kıvama getirmek için beklemişiz Sen kendini parçala rabbim bizi seçmiş bu güzel görev için ve zamanını kendi vermiş

hakkınızda doğru olan ne ise rabbim size onu versin. Evet baba olacak bireyin bu duruma bakış açısı çok önemli. elbette buna zaman gerekiyorsa bizler eşlerimize doğru zamanı vermeliyiz. Vaktin boşa geçtiğini bu anlamda düşünmüyorum, siz de güzel bir amel için yola çıkmışsınız sizi tebrik ederim. Kendi kaderimde ne varsa ben ona razı hissediyorum kendimi, Allah büyük dertlerle sınamasın bizi. Kalbinizi temiz tutuyorsunuz, böyle de devam edin. En kısa zamanda o meleği kucağınıza almanızı diliyorum.

ankara da herkes sıra çok fazla diyor nası geceke zaman ne zaman gelecek bilmiyorum hepimize hayırlı evlattlar ve kısa zamanda nasip etsin allahım

size ev ziyaretine ne zaman geliriz dediler
Ankarada bekleme süresi gittikçe uzuyor, başvurduğumuz zamanlarda kız bebek için 1,5 yıl bekleniyordu. Biz 2 yıl oldu başvuralı ancak sıramıza bakılırsa daha 2 yıl daha bekleyeceğiz sanırım. Bizde kalan bekleme süresi hiç azalmadı yani.. Rabbim hepimize sabır versin..

malesef ne sıra ilerliyor..... ne bebiş geliyor .....kavuşan olmadı yakında ......ben hala beklemedeyim .....geçen hafta sonu sakaryadaydım yeğenimin bebek mevlütünü yaptık.....çok duygulandım.....banada kucağımda sallattılar mevlütte ağladım Allahım banada yaşat dedim muhteşem bi duygu.....eşim kucağımda gördü bebeği sana çok yakışmış çok güzel anne olacaksın dedi beraber ağladık :) ......tez zamanda rabbim hepimizi kavuştursun ......

malesef ne sıra ilerliyor..... ne bebiş geliyor .....kavuşan olmadı yakında ......ben hala beklemedeyim .....geçen hafta sonu sakaryadaydım yeğenimin bebek mevlütünü yaptık.....çok duygulandım.....banada kucağımda sallattılar mevlütte ağladım Allahım banada yaşat dedim muhteşem bi duygu.....eşim kucağımda gördü bebeği sana çok yakışmış çok güzel anne olacaksın dedi beraber ağladık :) ......tez zamanda rabbim hepimizi kavuştursun ......
:cry::anne::emir_bebek::işsiz:

Gözün aydın olsun canım. Ne güzel bir haber , hem de 2 tane melek :KK28: kaç aylıklar prenseslerin çok merak ettim . Allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin.

Merhaba arkadaşlar
Ben 1,5 yıl bekledikten sonra nihayet 1,5 ay önce kavuştum kızlarıma. Rabbim 2 küçük melek gönderdi bana şükürler olsun.O kadar yoğun geçiyorki günlerim ancak fırsat bulup yazabildim buraya.Dilerim en kısa zamanda Rabbim kavuştursun sizleri de....
Sabah sabah güzel bir haberle uyanmak çok iyi geldi.gözünuz aydın rabbim uzun ömür versin hem size hem meleklerinize.

arkadaşlar dün bana bir haber geldi....bursada bir anne gayri meşru bir kız çocuğu 40 günlük kız kardeşine bırakıp kaçmış istemiyorum demiş sadece doğum belgesi var nüfus kağıdı yok ....bebek down sendromlu muhtemelen onun için bıraktı bence....teyzesi kıyamımıyorum kuruma bırakmaya iyi bir aile olursa vericem demiş ...beni aradılar .....napıcamı bilemedim ....usülsüz oluyor açıkcası korktum kanunen almak daha mantıklı.... o yüzden yıllardır bekliyorum kurumu dedim ..... usülsüz alıcak olsam şimdiye kadar birçok yolu vardı zaten ..... en güzeli kuruma versin dedim.....onuda bekleyen özlemle ne kadar iyi aileler var emin olsun teyzesi dedim ..... kanunen almak için bu kadar zorluk çekmedikmi aşmadıkmı yıllardır bekliyoruz.....en güzeli kanunen olanı ...... o yavrununda Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin .... işte malesef böle annelerde var arkasına bile bakmadan bırakıp giden ...teyzesi bile kıyıp bırakımıyor bakabilcek gücü olmadığı için vereceğini sölemiş teyzeside malesef .işte bunlarda anne bu lafı hak etmiyolar malesef doğurmakla anne olmuyor işte örnek size ....hepimize ....

arkadaşlar öle bişey bişey yokmuş içiniz rahat olsun ....
müdür çağrı tebligat veriliyor artık diyor bizde avukatla anlaştık baktı gizlilik kararı var dedi sonra müdürün numarasını verdim konuştular ve bana döndüğünde o süreçte yardımcı olacağını yargıtayın böyle bir kararının olduğunu söyledi...ama ümidim sizin yazdığınız gibi olmasından yana...

evet malesef bu bilgi gerçek, aile bakanlığı vermiyor zaten adresi, adalet bakanlığının uygulaması böyleymiş sanırım ve hakim diğer aileyi mahkemeye davet için tebligat yollanmasını istiyormuş. o tebligatta adresimiz adımız herşeyimiz yazabiliyormuş davacı bilgileri adı altında. ama her hakim istemiyormuş hakimden hakime değişiyormuş. her kurum kafasına göre hareket ediyo bizim ülkemizde. aile bakanlığının burda devreye girip buna engel olması işbirliği yapması lazım mahremiyeti korumak için. mesela velayet davasını önce aile bakanlığı açıp velayeti kendisi alacak aileden. böylelikle giden tebligatta sadece bakanlığın bilgileri yazar. sonra biz velayeti aile bakanlığından almak için tekrar dava açarız. 2 aşamalı işlem olur ama enazndan taraflar birbirini tanımaz. tabi nerdee direkt öne atıyorlar bizi :KK43:

arkadaşlar ben de eskişehir den başvuru yaptım. oldu da aile mahkemeye verdi bizi. direk kurum davalı olarak görülüyor. işlemler ve muhattaplık direk kurumda. ve emin olun devlet bizim hakkımızı savunuyor bakan aile olarak. içinizi ferah tutun. herşeye kulak asmayın kalbinizi karartmayın. sevgiler.

sürekli emzir canım benim ikinci hafta stüm geldi
Bana da cevap verin lütfen. Ben bir iki hafta masaj yaparak sıkarak o kanalları açtım galiba. Şimdi sıkınca damla damla sıvı akıyor. Şeffaf su gibi... Beyaz yada sarı değil yani. O süt mü acaba? Başka bişey olur diye korkuyorum sıkmıyorum daha.

Back