• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
şimdi araştırdım bakanlığın güncel sitesine girdim baktım .... öle bi kanun yok ..... adres verilmiyor ..... gizlilik var yani .... bende korkmuştum....lütfen birbirimizi araştırmadan korkutmayalım...zaten bu konuda herkes hassas....insanın uykuları kaçıyor ....neyse içiniz rahat olsun ....

Kurum uzmanınızla görüştünüz mü?
Biz yeni başvuru yaptık ve kanunun değiştiğini evlat edinen ailenin bilgilerinin öz aileye mahkeme bilgileri giderken verildiği söylendi.
Lütfen kurumdan uzmanınızla görüşün siz de. Böyle bir durum var maalesef keşke olmasaydı.

Malesef bakanlıklar mevzuatlarının güncel halini hemen sayfalarına eklemiyor. Ben de arayıp soracağım kurumu İçimde bir boşluk oluştu sanki. o korku ile yaşanır mı? Bir dk bile ayrılamazsın evladından aklın hep onda kalır evimiz gözetlenir mi? Rahatsız edilir mi? Çok üzücü umarım değişir.

evet malesef bu bilgi gerçek, aile bakanlığı vermiyor zaten adresi, adalet bakanlığının uygulaması böyleymiş sanırım ve hakim diğer aileyi mahkemeye davet için tebligat yollanmasını istiyormuş. o tebligatta adresimiz adımız herşeyimiz yazabiliyormuş davacı bilgileri adı altında. ama her hakim istemiyormuş hakimden hakime değişiyormuş. her kurum kafasına göre hareket ediyo bizim ülkemizde. aile bakanlığının burda devreye girip buna engel olması işbirliği yapması lazım mahremiyeti korumak için. mesela velayet davasını önce aile bakanlığı açıp velayeti kendisi alacak aileden. böylelikle giden tebligatta sadece bakanlığın bilgileri yazar. sonra biz velayeti aile bakanlığından almak için tekrar dava açarız. 2 aşamalı işlem olur ama enazndan taraflar birbirini tanımaz. tabi nerdee direkt öne atıyorlar bizi :(

evet malesef bu bilgi gerçek, aile bakanlığı vermiyor zaten adresi, adalet bakanlığının uygulaması böyleymiş sanırım ve hakim diğer aileyi mahkemeye davet için tebligat yollanmasını istiyormuş. o tebligatta adresimiz adımız herşeyimiz yazabiliyormuş davacı bilgileri adı altında. ama her hakim istemiyormuş hakimden hakime değişiyormuş. her kurum kafasına göre hareket ediyo bizim ülkemizde. aile bakanlığının burda devreye girip buna engel olması işbirliği yapması lazım mahremiyeti korumak için. mesela velayet davasını önce aile bakanlığı açıp velayeti kendisi alacak aileden. böylelikle giden tebligatta sadece bakanlığın bilgileri yazar. sonra biz velayeti aile bakanlığından almak için tekrar dava açarız. 2 aşamalı işlem olur ama enazndan taraflar birbirini tanımaz. tabi nerdee direkt öne atıyorlar bizi :KK43:
napicaz ya büyük sıkıntı

Kurum uzmanınızla görüştünüz mü?
Biz yeni başvuru yaptık ve kanunun değiştiğini evlat edinen ailenin bilgilerinin öz aileye mahkeme bilgileri giderken verildiği söylendi.
Lütfen kurumdan uzmanınızla görüşün siz de. Böyle bir durum var maalesef keşke olmasaydı.
ben uzmanımızla görüştüm böle bi durum olmadığını söledi bugün aradım ....rahat olun dedi.....mahremiyet var dedi ....çocuk isterse 18 yaşından sonra çocuğa verilir adres dedi bu kadar ....

Merhaba,
Biraz önce kurumla görüştüm.
Şuan için böyle bir değişiklik yok dedi.
Ancak mevzuatta değişiklik olabilirmiş yakında.
Birara uğrayın görüşürüz dedi. O arada sıramızı da sordum hala 2yiz.
Cuma günü görüşmeye gideceğiz eşimle.
Size yazarım.

arkadaşlar herkese merhaba uzun zamandır yazamadım kızım 4 aylık oldu şükürler olsun çok bekledim 3 yıl sabredin Ankaradan bekleyen arkadaşlar Ankara yavaş malesef yaklaşık 4 ay olmadan ev ziyaretine geliyorlar sonra kurumda görüşme oluyor erkek bebek daha çabuk geliyor herşeye değiyor inanın emzirme konusundan bahsedilmiş evet emzirmek iiçin doğum yapmış olmak gerkemez bende kızımı emzirdim toplamda 6 kez fln kızım çok gaz problemi olduğu için çok ağlıyordu tutamadı fazla benim sütüm pompa fln kullanmadan geldi ilaç kullandım bir kaç tane ama bırakmıştım sıra ilerlemiyor diye ALLAhın hikmeti kızım geldiğinin 4 günu sütüm geldi inanın isteyin oluyor bu mahkeme işlerine gelince her davada adres gitmiyor korkmayın gerçi gitsede korkmayın zaten bebeklerin tc si oldugu sürece onlar bizi istediği gibi bulur RABBİM unuttursun onlara şöyle kii rızalı rızasız dediğimiz olay ankarada mesela bebekler küçük yerleştiriliyor yani henüz rıza davası bitmeden kişi gelip mahkemede rıza vermesi gerekiyor eğer gelip verirse adres fln birşey gitmiyor diyelim gelmedi ozaman kurum rıza kararaı arnmamsı davası acıyor eger hakim karar onaylarsa yine gitmiyor adres ama hakim derseki velayete kalsın bu dava hah işte ozaman davalı davacı olarak karşı tarafa celb gidiyormuş korkmayalım lütfen Allahın dediği olur napalım bizim yolumuz zor bir yol sakın kimse vazgeçmesin sakın benim kızımda aynı şekilde rıza davası olmadı daha korkmayın herkez en kısa sürede kavuşssun yavrusuna inşAllah sevgiler

arkadaşlar herkese merhaba uzun zamandır yazamadım kızım 4 aylık oldu şükürler olsun çok bekledim 3 yıl sabredin Ankaradan bekleyen arkadaşlar Ankara yavaş malesef yaklaşık 4 ay olmadan ev ziyaretine geliyorlar sonra kurumda görüşme oluyor erkek bebek daha çabuk geliyor herşeye değiyor inanın emzirme konusundan bahsedilmiş evet emzirmek iiçin doğum yapmış olmak gerkemez bende kızımı emzirdim toplamda 6 kez fln kızım çok gaz problemi olduğu için çok ağlıyordu tutamadı fazla benim sütüm pompa fln kullanmadan geldi ilaç kullandım bir kaç tane ama bırakmıştım sıra ilerlemiyor diye ALLAhın hikmeti kızım geldiğinin 4 günu sütüm geldi inanın isteyin oluyor bu mahkeme işlerine gelince her davada adres gitmiyor korkmayın gerçi gitsede korkmayın zaten bebeklerin tc si oldugu sürece onlar bizi istediği gibi bulur RABBİM unuttursun onlara şöyle kii rızalı rızasız dediğimiz olay ankarada mesela bebekler küçük yerleştiriliyor yani henüz rıza davası bitmeden kişi gelip mahkemede rıza vermesi gerekiyor eğer gelip verirse adres fln birşey gitmiyor diyelim gelmedi ozaman kurum rıza kararaı arnmamsı davası acıyor eger hakim karar onaylarsa yine gitmiyor adres ama hakim derseki velayete kalsın bu dava hah işte ozaman davalı davacı olarak karşı tarafa celb gidiyormuş korkmayalım lütfen Allahın dediği olur napalım bizim yolumuz zor bir yol sakın kimse vazgeçmesin sakın benim kızımda aynı şekilde rıza davası olmadı daha korkmayın herkez en kısa sürede kavuşssun yavrusuna inşAllah sevgiler
Allah bağışlasin yavrunuzu hayirla buyutun insallah. Yüreğime biraz su serpildi

Rabbim hayirli büyümeler nasip etsin inşallah. Biz bugün ankara dan evrak teslim ettik 251.sıra dedi. 10gun sonra arayip dosya yetkilimizi öğrenecekmişiz. Ev ziyareti tarihini alacakmışız.çok değil mi sira

Rabbim hayirli büyümeler nasip etsin inşallah. Biz bugün ankara dan evrak teslim ettik 251.sıra dedi. 10gun sonra arayip dosya yetkilimizi öğrenecekmişiz. Ev ziyareti tarihini alacakmışız.çok değil mi sira
251 mı ??? Yüksek bı sıra bide Ankara yavaş ilerliyor diyorsunuz şaşırdım. İnşallah hızlı gider kavuşursunuz kısa sürede.

Birde size nasıl baştan sıra söylediler? Normalde herşey bitip onay kağıdında öğreniyorsunuz sırayı?!

size sırayı nasıl hemen söylediler bizde ankaradan eylülde başvurduk daha ev ziyaretine gelmediler

Merhaba, ben de defalarca tüp bebek denedim ama olmadı. Biz de eşimle evlat edinmeye karar verdik önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde. O yüzden şimdiden konu ile ilgili paylaşımları takip ediyorum. Ama bu site dışında tecrübelerin paylaşıldığı bir yer göremedim :(( Sadece, Bir Doğum Hikayesi isimli bir kitap bulabildim evlat edineme ile ilgili. Yazarı Duygu Çağlar Gizli. Evlat edinen bir anneni yazdığı, duygularını ve evlat edinme dönemini anlattığı bir kitap.Çok güzel, ben çok beğendim. Çok da ağladım okurken, beni çok etkiledi. Ama olumlu yönde :) Evlat edineme hala Türkiye'de çok konuşulup paylaşılmadığı için bu kitabı çok faydalı ve yol gösterici buldum, sizlerle de paylaşmak istedim.

Merhaba, ben de defalarca tüp bebek denedim ama olmadı. Biz de eşimle evlat edinmeye karar verdik önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde. O yüzden şimdiden konu ile ilgili paylaşımları takip ediyorum. Ama bu site dışında tecrübelerin paylaşıldığı bir yer göremedim :KK43:( Sadece, Bir Doğum Hikayesi isimli bir kitap bulabildim evlat edineme ile ilgili. Yazarı Duygu Çağlar Gizli. Evlat edinen bir anneni yazdığı, duygularını ve evlat edinme dönemini anlattığı bir kitap.Çok güzel, ben çok beğendim. Çok da ağladım okurken, beni çok etkiledi. Ama olumlu yönde :) Evlat edineme hala Türkiye'de çok konuşulup paylaşılmadığı için bu kitabı çok faydalı ve yol gösterici buldum, sizlerle de paylaşmak istedim.
Tebrik ederim en doğru kitabı ve yazarı bulmuşsun. Devamını özel yazıcam...

İyi geceler sevgili anneler ☺ Bugün kuruma gttik mevzuatta herhangi bir değişiklik yokmuş. Sadece yaş ile ilgili bir çalışma var bakanlıkta daha yayımlanmadı ama dedi. Biraz sohbet ettik. Sıramız aynı beklemeye devam :))) Stres yapmayın, sevgiler

Birde size nasıl baştan sıra söylediler? Normalde herşey bitip onay kağıdında öğreniyorsunuz sırayı?!
Bana söylene kesin sıram değil ama 251.siniz dedi eşim son anda kız olarak işaretleyin ama hayirlisi tabi dedi.onlarda daha istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz 10gun sonra arayın dosya yetkiminiz kim öğrenin ev ziyareti tarihini aldıktan sonra onaylandığında gerçek sıranız belli olur dedi zaten

size sırayı nasıl hemen söylediler bizde ankaradan eylülde başvurduk daha ev ziyaretine gelmediler
Söylenen kesin sıra değil 251.kişi olduğumuzu soyledi.ev ziyareti ve onaydan sonra belli olurmuş ben ıllaki hemen bir sıraya girmek istedim sanirim rabbim sizede sabır versin hızlıca gecsinzaman inşallah

inşallah :KK43: görevli ortalama 2 sene beklersiniz dedi
Bizde perşembe günü verdik evrakları Ankaradan basvuru 2 seneyse cok iyi biz beklemenin ne olduğunu en iyi bilenleriz 9yil önce kadınlar kulübüne dış gebelik geçirenler konusu ile giriş yaptim.neler geçti neler en son burdayım mevlam neylerse güzel eyler

İstanbul'da sürenin çok uzun olduğunu duymuştum,bizde deniyoruz ama açıkçası henüz yolun başındayız ve kafamda hep bu ihtimaller var, konu çok uzundu ama aralarda çok garip ve aklımın almadığı yazılar gördüm, arkadaşlar yapmayın neden kimsesiz çocuklar var ve yaradan neden bazılarımıza anne olma şansını vermiyor hiç mi düşünmüyorsunuz. Yaradanın size şu hayatta bir canı kurtarma hakkını verdiğini hiç mi görmüyorsunuz. O sabilerin bir anne babaya, sizin de bir meleğe bir evlada ihtiyacınız var. Açıkçası bu konuda bir kadının tüp bebek tedavisi görürken maruz kaldığı onlarca hormon ilacına verilen dünya kadar paraya da acıyorum,evet acıyorum. 40-45 yaşlarında kadınlar,yüzlerinde sakal kıvamında tüylenmeler, ne için ? elbette ister insan kendi evladı olsun, onlarca deneme neden, orada bir can senin şefkatine muhtaç. biliyor musunuz bilmiyorum ama bazı günler havalandırmaya çıkmamayı bırakın,beşiklerinde gün geçiriyorlar.

kendi adıma eşimi ikna edebilirsem, doğal yollarla kalamadığım sürece, tüp bebekten önceki tercihim evlat edinmektir.
yanlış olduğunu düşünebilirsiniz ama tüm hücrelerim ile doğru olanın bu olduğuna inanıyorum.
Sizin yaşadığınız duyguları burada bulunan herkes yasamistir. Ben 9yillik evliyim. Evliligimin 4.yılında aynen yasadigin şeyleri yaşadım. Her gece ağlayarak ve o çocukların bize ihtiyacı var neden bukadar tedavilerle uğraşıyoruz maddi manevi giden yıllarımız diye. Birgün çocuk esirgeme kurumuna gittim ve aylarca kendime gelemedim. O dönem eşimi ikna edemedim edemedim çünkü zamanı bu zamanmis.herseyin vakti zamanı var neler yaşadık neler 2yil önce evlat edinmek için eşimi ikna etmiştim ve başvuru için gittiğimizde eşim görevlinin bizimle konuşmalarından etkilenip tekrar vazgeçti evrak falan hazirlamadik devam ettik hayatimiza. Maddi yondede tam hazir değildik zaten. 1yildir eşim yalvarıyor ve çok pişman keşke ozaman başvursaydık şimdiye sıramız gelirdi diye.onun ısrarıyla perşembe günü evrakları teslim ettik ve bekliyoruz. Rabbim eşimi bu kıvama getirmek için beklemişiz Sen kendini parçala rabbim bizi seçmiş bu güzel görev için ve zamanını kendi vermiş

Back