• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ben de kızıma kavuştuğumda 2 aylıktı, il dışından gelmişti sıra ve mahkemesi daha açılmamıştı bile. hatta mahkemesi bittiğinde 15 aydır kızımın annesiydim. sorasında şükür evlat edinme davamız da bitti, darısı tüm bekleyenlerin başına...

acaba bu kadar uzun zamandır ilk sırada beklemenize 1 yaş altı mahkemesi bitmiş demeniz neden olabilir mi? çünkü gördüğüm kadarıyla mahkeme hemen bitmiyor, çoğunlukla bebişler 1 yaşının üstüne çıkmış oluyor. tabiki istisnalar vardır ama sanırım siz o istisnayı bekliyorsunuz. hakkınızda hayırlısı, yine de mahkeme olayından bu kadar çekinmeyin demek isterim
Katılıyorum sana. Davası bitmiş uzun sürüyor.

yanlış anlamayın ama ildışı daha iyi değil mi ? gelen yavrunun bir bağı olmaması her açıdan daha kolay diye düşünmekteyim ben.
biz zaten bebeğin gelmesini bekliyoruz.... tayin isticez... niyetim burdan alıp gitmek 3 sene şartı vardı tayin için ..... belerken sırada bize geldi....bizde alıp öle gidelim dedik

Ben de kızıma kavuştuğumda 2 aylıktı, il dışından gelmişti sıra ve mahkemesi daha açılmamıştı bile. hatta mahkemesi bittiğinde 15 aydır kızımın annesiydim. sorasında şükür evlat edinme davamız da bitti, darısı tüm bekleyenlerin başına...

acaba bu kadar uzun zamandır ilk sırada beklemenize 1 yaş altı mahkemesi bitmiş demeniz neden olabilir mi? çünkü gördüğüm kadarıyla mahkeme hemen bitmiyor, çoğunlukla bebişler 1 yaşının üstüne çıkmış oluyor. tabiki istisnalar vardır ama sanırım siz o istisnayı bekliyorsunuz. hakkınızda hayırlısı, yine de mahkeme olayından bu kadar çekinmeyin demek isterim
iki kişinin bebeği elinden alındı o yüzden korkuyorum ...... hele burda geçen yaz 4 kız bebek vardı mahkeme sürecinde anneler geri aldı... o yüzden korkuyorum mahkemesi bitmiş istiyorum .... burası ufak yer mahkemeler uzun sürmüyor 2-3 ay sürüyor uzmanımız öyle demişti

iki kişinin bebeği elinden alındı o yüzden korkuyorum ...... hele burda geçen yaz 4 kız bebek vardı mahkeme sürecinde anneler geri aldı... o yüzden korkuyorum mahkemesi bitmiş istiyorum .... burası ufak yer mahkemeler uzun sürmüyor 2-3 ay sürüyor uzmanımız öyle demişti

belki bulunduğun şehir için öyledir. yanlış birşey de yazmak istemiyorum aslında ama mesela burada uzmanlar bebekler ilk bırakıldığında biyolojik anne dışında mesela varsa teyze/anneanne vs hepsiyle görüşüyor, bu görüşmelerden sonra da bebek bırakılmak isteniyorsa evlat edinme statüsüne alınıyor. yada ben kızıma dediğim gibi başka şehirden kavuştum; biyolojik anne evlat edindirilsin dediğinin iki gün sonrası aldım kızımı kucağıma. tabiki hikayeler de önemli (ki ben kızıma kavuştuğumda anlatılan dışında birçok detayı mahkeme aşamasında öğrendim ve iyiki o gün bana anlatmamışlar, belki tereddüt ederdim o zaman dedim). yani şehir dışındaysa ve hikayesini az çok biliyorsanız mahkeme sürecini çok dert etmeyin demek isterim sadece. bunu diyorum çünkü, milyonlarca şükür ediyorum kızıma, yaşadığımız herbir ana... hani insan çok mutlu olduğu birşeyi sevdikleri için de ister ya, yanlış anlama ne olur dediklerimi, aynı yollarda yürüdük o yüzden korkma yaşa demeye çalışıyorum sadece. ama bir yandan da ben ne dersem diyeyim, zaten senin alnında yazılı bir bebek var ve belki o kader için sen şuan bunlara hayır diyor ve bebeğini bekliyorsun. veya öyle bir an (belki bir dakka sonra gelecek o an) gelecek ki, bugüne kadar hayır dediğin ne varsa kabul edip koşacaksın evladına. sadece yürğini dinle, o seni hedefine ulaştıracak zaten.

sevgilerimle :)

belki bulunduğun şehir için öyledir. yanlış birşey de yazmak istemiyorum aslında ama mesela burada uzmanlar bebekler ilk bırakıldığında biyolojik anne dışında mesela varsa teyze/anneanne vs hepsiyle görüşüyor, bu görüşmelerden sonra da bebek bırakılmak isteniyorsa evlat edinme statüsüne alınıyor. yada ben kızıma dediğim gibi başka şehirden kavuştum; biyolojik anne evlat edindirilsin dediğinin iki gün sonrası aldım kızımı kucağıma. tabiki hikayeler de önemli (ki ben kızıma kavuştuğumda anlatılan dışında birçok detayı mahkeme aşamasında öğrendim ve iyiki o gün bana anlatmamışlar, belki tereddüt ederdim o zaman dedim). yani şehir dışındaysa ve hikayesini az çok biliyorsanız mahkeme sürecini çok dert etmeyin demek isterim sadece. bunu diyorum çünkü, milyonlarca şükür ediyorum kızıma, yaşadığımız herbir ana... hani insan çok mutlu olduğu birşeyi sevdikleri için de ister ya, yanlış anlama ne olur dediklerimi, aynı yollarda yürüdük o yüzden korkma yaşa demeye çalışıyorum sadece. ama bir yandan da ben ne dersem diyeyim, zaten senin alnında yazılı bir bebek var ve belki o kader için sen şuan bunlara hayır diyor ve bebeğini bekliyorsun. veya öyle bir an (belki bir dakka sonra gelecek o an) gelecek ki, bugüne kadar hayır dediğin ne varsa kabul edip koşacaksın evladına. sadece yürğini dinle, o seni hedefine ulaştıracak zaten.

sevgilerimle :)
evet dediğiniz gibi alnıma yazılan bir bebek var ....belkide onu bekliyorum hala....kısmet 1 yıl kuruma kız bebek hiç gelmez mi şansıma her yıl en az 6 kız yerleştiriyorlardı .... benim kısmetime durdu .... vardır Rabbimin Taktir ettiği bir zaman....ama beklemek çok zor ....elden gelen bişey de yok beklicez

Kızlar slm herkese..
Uzun zmn oldu buraya girmeyeli evladına kavuşunca bu sayfaları unutan annelerden oldum bende kusura bakmayın, ama inanın sizde kavuşunca bebek gelişimi sayfalarına bakmaktan kafanızı kaldıramıyacaksınız onun için en iyisini nasıl yaparım nasıl yetiştiririm gibi binbir çeşit düşünceler alıyor aklınızı.Şu günlerde de çocuk etkinliği sayfalarında geziniyorum ;)inşallah sizlerde bu günleri görürsünüz en kısa zmnda :)
Biz kuruma 2013 mart ayında başvurmuştuk 2015 aralık ayındada kavuştuk kızımıza ve 2017 kasım ayındada kimliğimizi aldık artık BİZİMMMMM KIZIMIZZZZ .
Allah hepinizin gönlüne göre versin evladını benimki benim gönlümdeki gibi darısı sizlere inş.
Beklemeye deger bunu unutmayın.
Dünyam o benim ;)

yine sessizlik hakim.....bir arkadaşımız kavuştu inşallah dün almaya gideceklerdi ..... hadi hayırlısı..... sesi çıkmadına göre aldı kesin koşturuyordur ..... tatlı telaş ..... burda paylaşır umarım...... ben daha beklemedeyim ..... ha bire yelek örüyorum kendime :) ..... dolap yelekle dolup taştı :) can sıkıntısından ..... bir sürü kitap okudum .... neler yapmadım ki ..... çok şeyler denedim ...... ama hiç biri içimdeki yangını söndürmedi :( ..... bir süre sonra hepsinden sıkılıp yine başa döndüm ..... kızım gelene kadar da öyle olacak ..... sanırım bunlar doğum sancısı olur ya insanda benimki de öle bişey sanırım kalbim ağrıyor özlemekten ..... beklemekten.....herkes beni rüyasında görüyor hamileymişim .... msj atıyolar hadi inşallah diyolar.... bilmiyolarki aslında ben çok üzülüyorum hemde öyle böyle değil o rüyaları ondan görüyolar..... napalım beklicez .....dil diyor ama çok zor çok .....gel artık kızım beee ....... :KK61::KK61::KK61::KK61:

yine sessizlik hakim.....bir arkadaşımız kavuştu inşallah dün almaya gideceklerdi ..... hadi hayırlısı..... sesi çıkmadına göre aldı kesin koşturuyordur ..... tatlı telaş ..... burda paylaşır umarım...... ben daha beklemedeyim ..... ha bire yelek örüyorum kendime :) ..... dolap yelekle dolup taştı :) can sıkıntısından ..... bir sürü kitap okudum .... neler yapmadım ki ..... çok şeyler denedim ...... ama hiç biri içimdeki yangını söndürmedi :KK43: ..... bir süre sonra hepsinden sıkılıp yine başa döndüm ..... kızım gelene kadar da öyle olacak ..... sanırım bunlar doğum sancısı olur ya insanda benimki de öle bişey sanırım kalbim ağrıyor özlemekten ..... beklemekten.....herkes beni rüyasında görüyor hamileymişim .... msj atıyolar hadi inşallah diyolar.... bilmiyolarki aslında ben çok üzülüyorum hemde öyle böyle değil o rüyaları ondan görüyolar..... napalım beklicez .....dil diyor ama çok zor çok .....gel artık kızım beee ....... :KK61::KK61::KK61::KK61:
siz ne zaman ve hangi ilden başvurdunuz

yine sessizlik hakim.....bir arkadaşımız kavuştu inşallah dün almaya gideceklerdi ..... hadi hayırlısı..... sesi çıkmadına göre aldı kesin koşturuyordur ..... tatlı telaş ..... burda paylaşır umarım...... ben daha beklemedeyim ..... ha bire yelek örüyorum kendime :) ..... dolap yelekle dolup taştı :) can sıkıntısından ..... bir sürü kitap okudum .... neler yapmadım ki ..... çok şeyler denedim ...... ama hiç biri içimdeki yangını söndürmedi :KK43: ..... bir süre sonra hepsinden sıkılıp yine başa döndüm ..... kızım gelene kadar da öyle olacak ..... sanırım bunlar doğum sancısı olur ya insanda benimki de öle bişey sanırım kalbim ağrıyor özlemekten ..... beklemekten.....herkes beni rüyasında görüyor hamileymişim .... msj atıyolar hadi inşallah diyolar.... bilmiyolarki aslında ben çok üzülüyorum hemde öyle böyle değil o rüyaları ondan görüyolar..... napalım beklicez .....dil diyor ama çok zor çok .....gel artık kızım beee ....... :KK61::KK61::KK61::KK61:
Ne kadar şanslı olduğunuzu bilmiyorsunuz :) birinci sıradasınız er ya da geç gelecek. Biz 2,5 yıldır sıradayız daha 50'ye bile düşmedik. Yılda 6-7 sıra ilerlemiyor bile, böyle giderse bir 5 yıl daha bekleriz. Ama sizin kadar harap etmiyorum kendimi. Kısmet ne yapalım bahtımızda ne varsa o olacak ağlasak da, isyan etsek de yapacak bir şey yok.

Ne kadar şanslı olduğunuzu bilmiyorsunuz :) birinci sıradasınız er ya da geç gelecek. Biz 2,5 yıldır sıradayız daha 50'ye bile düşmedik. Yılda 6-7 sıra ilerlemiyor bile, böyle giderse bir 5 yıl daha bekleriz. Ama sizin kadar harap etmiyorum kendimi. Kısmet ne yapalım bahtımızda ne varsa o olacak ağlasak da, isyan etsek de yapacak bir şey yok.
ya ben burda tek başımayım.....ailem uzakta....hiç komşu yok çalışıyolar .... evde bütün gün .... o yüzden düşünmekten harap ettim kendimi ...ister istemez kafayı takıyorum oyalancak bişey yok herşeyi yaptım sıkıldım .... bi komşum olsa belki iki muhabbet kafam dağılır ama malesef yok.... kızım gelse onunla oyalınacam günüm onunla geçecek .....

ALLAH gönlünün muradını versin canım, bir de yalnızmışsın gerçekten senin için çok zor. İnşallah daha fazla beklemeden yakın zamanda hayırlı haberler alırsın. Ben 13 aydır bekliyorum sanki yıllardır bekliyormuşum gibi strese girdim ALLAH sana yardım etsin.

ALLAH gönlünün muradını versin canım, bir de yalnızmışsın gerçekten senin için çok zor. İnşallah daha fazla beklemeden yakın zamanda hayırlı haberler alırsın. Ben 13 aydır bekliyorum sanki yıllardır bekliyormuşum gibi strese girdim ALLAH sana yardım etsin.
Allah razı olsun.... yanlız olup bu süreci beklemek gerçekten çok zor.... Rabbim tez zamanda kucaklarımızı doldursun hayırlısıyla inşallah ....

Hayatımızın een güzel yaşları beklemekle geçti.Herkes gibi evimizi şenlendirecek gülüşlerinin yankılandığı bir tanecik evlat istedik.Olmadı. başkalarının kolayca sahip olduğu yavruya kavuşamadık. Bizimde sınavımız bu.Rabbim başka bir yol çizmiş bize.Kimsesiz bir yavruya sıcacık bir yuva açabilelim diye kocaman sabır dolu bir yürekle yaratmış.Bekleyeceğiz ve güneş bir gün bizim de yuvamıza doğacak.Bugünlerde geçecek güzel yürekli arkadaşım.er ya da geç nazlı kız gelecek.bugünleri de unutacaksın.zor beklemek çok zor biliyorum.ama biraz daha sabır...Rabbim hâkkımızda hayırlı olanı versin hepimize inşallah.

tekirdağ.... 3 yıldır bekliyorum ..... malesef ....1 yıldırda sıra bende ...... :KK43: çocuk yok kurumda ....
ben daha çok yeniyim 3 ay oldu başvuralı ev ziyaretine bile gelmediler daha....sizleri okudukça bende daha ne kadar bekleyeceğim diye düşünmeye başlıyorum.zor ve uzun bir süreç inşallh hepimiz en kısa sürede yavrularımıza kavuşuruz.

5 aydir 1.siradayiz kuruma gelen bebisde yok herseyini hazirlamistim tekrar hepsini topladim kaldirdim gordukce daha kotu oluyorum 1.sirada olupda beklemek daha bi zormus

Back