Merhaba arkadaşlar,
Bizde 7 ay önce başvurumuzu İzmir'den yaptık. Onayımızı aldık. Allahın izniyle yavrumuzu bekliyoruz.
Maalesef bahsedilen yasa doğru bize uzmanımız açıkladı. Bebeğin biyolojik annesine mahkeme kağıdı giderken bizim ev adres bilgimiz de gidiyormuş. Nasıl yani dedik. Yani bizim adresimizi bilecekler!
Hatta bu yasanın içinde mesela annenin ya da babanın dava açma hakkı 5 yıl ile sınırlı iken şimdi o süre sınırlaması kalkmış. İnsan haklarına aykırı diye. İstediği zaman dava açabiliyormuş velayet için. Bana mahkeme kağıdı gelmedi deyip .
Ziyaretlerimiz sırasında kurumdan çıkarken orada olan bir çocuğun ailesi geldi ziyarete. Nasıl tipler korktuk yani genelde de aileler bu şekilde zaten.
Yine de uzmanınızla konuşup bilgi alın tabi..
Bir de arkadaşlar ikinci bir konu daha var sizlere bahsetmek istediğim. Biliyoruz ki küçük ile evlat edinen aile arasında en çok 40 yaş farkı vardı. Geçen aylarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bir açıklama yaptı. Bu yaş sınırının 45 ' e çıkarılması ile ilgili.
Haber kaynağı da şu:
http://www.hurriyet.com.tr/evlat-edinmede-40-yas-siniri-kalkiyor-40597745
O yasa ne zaman çıkacak? Şu an yaşı sınırda olup başvuramayan ya da başvurmuş ama yaşı sınırda olanlar var. Bu çok önemli bir gelişme. Ne zaman uygulamaya gireceği çok önemli Ben Bimer'e yazı yazacağım. Sizler de yazarsanız en azından bu yasa bir an önce yürürlüğe girer.
Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.