• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Bebeğin biyolojik ailesinin adresini size zaten önceden de veriyorlardı
evet biz biliyoruz ama ona bizler hakkında herhangi bir bilgimizin verilmediğini söylüyordu kurum 3 yıl boyunca şimdi ben bebeğimi kucağıma almışım eee yasa değişti bilgileriniz açıklanacak deniliyor böyle saçmalık olabilirmi...

evet biz biliyoruz ama ona bizler hakkında herhangi bir bilgimizin verilmediğini söylüyordu kurum 3 yıl boyunca şimdi ben bebeğimi kucağıma almışım eee yasa değişti bilgileriniz açıklanacak deniliyor böyle saçmalık olabilirmi...
Eğer öyleyse bende iptal ederim başvurumu çok zor bu inanın

merhaba bayanlar sizlerle bişey paylaşmak istiyorum bi bebek evlat edindik iki ayını doldurdu bugün kurumdan eve gelmişler eşim eve gitti bebeğin odasını görmek istemişler bebeği görmek istemişler ve bebek yaşına girdikten sonra mahkemeye biyolojik annesininde çağrılacağını söylemişler yani yüz yüze olacakmışız adresimiz verilecekmiş onunda bize adresi verilecekmiş kanun hükmünde karar name ile yeni çıkartılmış bu yasa şimdi eşim söyledi çılgına döndüm devlet hükümet tuzu kurular nasıl böyle bi vicdansızlık yaparlar bebeğin bizim psikolojimizi nasıl düşünmezler ya bebeğim rahatsız edilirse yada kadının talepleri olursa bizi rahatsız ederse biz ne yapacağız devlete güvendiğimiz için devlete müracaar ettik yoksa gayri resmi yollardanda evlat edinilebilirdi bu konuda bilgi sahibi olanlar varmı yada yeni bebek edinenler veya henüz nüfusuna almamış olanlar bu konudaki tepkimizi gösterelim nolur bi fikir bi akıl verin çok kötü durumdayım...

merhaba bayanlar sizlerle bişey paylaşmak istiyorum bi bebek evlat edindik iki ayını doldurdu bugün kurumdan eve gelmişler eşim eve gitti bebeğin odasını görmek istemişler bebeği görmek istemişler ve bebek yaşına girdikten sonra mahkemeye biyolojik annesininde çağrılacağını söylemişler yani yüz yüze olacakmışız adresimiz verilecekmiş onunda bize adresi verilecekmiş kanun hükmünde karar name ile yeni çıkartılmış bu yasa şimdi eşim söyledi çılgına döndüm devlet hükümet tuzu kurular nasıl böyle bi vicdansızlık yaparlar bebeğin bizim psikolojimizi nasıl düşünmezler ya bebeğim rahatsız edilirse yada kadının talepleri olursa bizi rahatsız ederse biz ne yapacağız devlete güvendiğimiz için devlete müracaar ettik yoksa gayri resmi yollardanda evlat edinilebilirdi bu konuda bilgi sahibi olanlar varmı yada yeni bebek edinenler veya henüz nüfusuna almamış olanlar bu konudaki tepkimizi gösterelim nolur bi fikir bi akıl verin çok kötü durumdayım...
Aaa cok üzüldüm bu bizimde yaşayacağımiz bir sorun. fakat bu durumun ne kadar rahatsız edici bir sorun olduğunu duyurmamiz lazim.lutfen facebookdan elif adanın annesine adli bloga yazın. Duygu gizli çağlar isimli instegramda d hesabi var. Kendisi evlat edinme ile ilgili seminerler düzenliyor umarım yardımcı olabilir

Merhaba arkadaşlar,

Bizde 7 ay önce başvurumuzu İzmir'den yaptık. Onayımızı aldık. Allahın izniyle yavrumuzu bekliyoruz.

Maalesef bahsedilen yasa doğru bize uzmanımız açıkladı. Bebeğin biyolojik annesine mahkeme kağıdı giderken bizim ev adres bilgimiz de gidiyormuş. Nasıl yani dedik. Yani bizim adresimizi bilecekler!

Hatta bu yasanın içinde mesela annenin ya da babanın dava açma hakkı 5 yıl ile sınırlı iken şimdi o süre sınırlaması kalkmış. İnsan haklarına aykırı diye. İstediği zaman dava açabiliyormuş velayet için. Bana mahkeme kağıdı gelmedi deyip .

Ziyaretlerimiz sırasında kurumdan çıkarken orada olan bir çocuğun ailesi geldi ziyarete. Nasıl tipler korktuk yani genelde de aileler bu şekilde zaten.

Yine de uzmanınızla konuşup bilgi alın tabi..

Bir de arkadaşlar ikinci bir konu daha var sizlere bahsetmek istediğim. Biliyoruz ki küçük ile evlat edinen aile arasında en çok 40 yaş farkı vardı. Geçen aylarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bir açıklama yaptı. Bu yaş sınırının 45 ' e çıkarılması ile ilgili.

Haber kaynağı da şu: http://www.hurriyet.com.tr/evlat-edinmede-40-yas-siniri-kalkiyor-40597745

O yasa ne zaman çıkacak? Şu an yaşı sınırda olup başvuramayan ya da başvurmuş ama yaşı sınırda olanlar var. Bu çok önemli bir gelişme. Ne zaman uygulamaya gireceği çok önemli Ben Bimer'e yazı yazacağım. Sizler de yazarsanız en azından bu yasa bir an önce yürürlüğe girer.

Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Amin canım , Allah senin de bebeğine sağlıkla kavuşmanı nasip etsin. Desteğin için çok teşekkür ederim. Benden süt gelmeye başladı bile :KK49: Rabbim'e sonsuz şükürler olsun. Ve inanıyorum ki sağdıkça da çoğalacak Allah'ın izniyle. Bu arada Mo...lium adlı mide ilacı var ondan da içiyorum.
sut gelmesine cok sevindim. Galactago. Diye bi damla vardi arastir cnm.. Sut arttirici. Ayrica humanada cok etkili.. Her bi sagista 50 cc kadarda olsa sut gelmeye basladiginda sut saklama posetlerine koy. Mutlaka uzerine tarihide yazzz. Ohh miss..

Merhaba arkadaşlar,

Bizde 7 ay önce başvurumuzu İzmir'den yaptık. Onayımızı aldık. Allahın izniyle yavrumuzu bekliyoruz.

Maalesef bahsedilen yasa doğru bize uzmanımız açıkladı. Bebeğin biyolojik annesine mahkeme kağıdı giderken bizim ev adres bilgimiz de gidiyormuş. Nasıl yani dedik. Yani bizim adresimizi bilecekler!

Hatta bu yasanın içinde mesela annenin ya da babanın dava açma hakkı 5 yıl ile sınırlı iken şimdi o süre sınırlaması kalkmış. İnsan haklarına aykırı diye. İstediği zaman dava açabiliyormuş velayet için. Bana mahkeme kağıdı gelmedi deyip .

Ziyaretlerimiz sırasında kurumdan çıkarken orada olan bir çocuğun ailesi geldi ziyarete. Nasıl tipler korktuk yani genelde de aileler bu şekilde zaten.

Yine de uzmanınızla konuşup bilgi alın tabi..

Bir de arkadaşlar ikinci bir konu daha var sizlere bahsetmek istediğim. Biliyoruz ki küçük ile evlat edinen aile arasında en çok 40 yaş farkı vardı. Geçen aylarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bir açıklama yaptı. Bu yaş sınırının 45 ' e çıkarılması ile ilgili.

Haber kaynağı da şu: http://www.hurriyet.com.tr/evlat-edinmede-40-yas-siniri-kalkiyor-40597745

O yasa ne zaman çıkacak? Şu an yaşı sınırda olup başvuramayan ya da başvurmuş ama yaşı sınırda olanlar var. Bu çok önemli bir gelişme. Ne zaman uygulamaya gireceği çok önemli Ben Bimer'e yazı yazacağım. Sizler de yazarsanız en azından bu yasa bir an önce yürürlüğe girer.

Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Gercekten cok uzucu ve cok sakincali bu.peki annesi ve babasi olmayan bir evlat edinildiginde nasil birsey uygulaniyor.nasil bir mantik anlamiyorum.biz evlat edinmek istiyoruz anneligi ve babaligi evlat sevgisini tatmak istiyoruz ve bu bize ozel olmasi gerekirken neden boyle bir yasa cikiyor.annesi ve babasi olmayan bir cocuk alma sansimizda yok cunku secme hakkimiz yok.devlet bize neyi uygun gorurse o olacak.ben kaldiramam bunu neyapmamiz lazim bu mantik disi olaya.inanin vazgecme asamasindayim.ve bu hic kolay olmuyor.hayallerimiz umitlerimiz gidecek.neden ya neden :( :(

Arkadaşlar riza ile verilen bebegin durumu mu böyle yoksa terk- buluntu diye adlandırdıkları bebekde de bu durum söz konusu mu?

Ben bu konuyu tesadüfen gördüm ve yazmak istedim.Bu konu ile ilgili şaşırtıcı bir deneyimim var.Kendim şahit oldum.Torunu nu emziren bir anneanne.Bebeğin annesi var ama kadının sütü gelmişti emziriyordu .Kendisi bize sevgiden sanırım sürüm geldi dedi.

Bugün kızımız geleli tam 1 yıl oldu bu hafta dava surecimiz başlayacak onun stresi varken şimdi birde biyolojik aile stresimi olacak
Ne kadar kötü bir durum böyle birşey olabilir mi ya burada ne çocuk nede evlat edinen aile korunuyor

arkadaşlar bu mahkeme sürecindeki sıkıntılar için imza kampanyası filan başlatsak bir faydası olurmu sizce. yani evlat edinen aileyi koruyan hiç bir uygulama yok. tum kanunlar hep aleyhimizde. bu işi bi netliğe kavuştrsunlar ya çok saçma. kuruma bebeğini veren kişiden tüm izinler onaylar vs alınsın,sonra bi yasal vazgeçebilme süresi verilsin 6 ay filan. sonra aileyle tüm bağları koparılıp öyle verilsin bebek bize, bizim bu aşamadan sonra tek muhatabımız kurum olsun. ama malesef aile bakanlığının bu hukuki konularda hiç bi fonksiyonu faydası yok bize.
ki bence bu yasal süreçlerin bukadar çetrefilli olmasından ve tebligat vs gelip de aileleri öğrenir korkusuyla insanlar gayri meşru bebeklerini kuruma götürmek yerine apartman boşluğuna çöpe vs atıyorlar. hiç mahremiyet yok malesef hem alan hem veren taraf için. ciddi düzenlemelere ihtiyaç var bu konuda

arkadaşlar bu mahkeme sürecindeki sıkıntılar için imza kampanyası filan başlatsak bir faydası olurmu sizce. yani evlat edinen aileyi koruyan hiç bir uygulama yok. tum kanunlar hep aleyhimizde. bu işi bi netliğe kavuştrsunlar ya çok saçma. kuruma bebeğini veren kişiden tüm izinler onaylar vs alınsın,sonra bi yasal vazgeçebilme süresi verilsin 6 ay filan. sonra aileyle tüm bağları koparılıp öyle verilsin bebek bize, bizim bu aşamadan sonra tek muhatabımız kurum olsun. ama malesef aile bakanlığının bu hukuki konularda hiç bi fonksiyonu faydası yok bize.
ki bence bu yasal süreçlerin bukadar çetrefilli olmasından ve tebligat vs gelip de aileleri öğrenir korkusuyla insanlar gayri meşru bebeklerini kuruma götürmek yerine apartman boşluğuna çöpe vs atıyorlar. hiç mahremiyet yok malesef hem alan hem veren taraf için. ciddi düzenlemelere ihtiyaç var bu konuda
Imza kampanyası yapalım bence de çok zor bir durum sürekli rahatsız edecekler belki

ya bu ne saçmalık ya.... zaten ne zorluklarla ne sabırla bekliyoruz ..... bide bu bizi koruyan yasa nerde ..... bak büyüt aile canı isteyince gelip alsın yok böle saçmalık Allahım sen koru yarabbim .....yaşatma kimseye böle bişey .... daha bebeğim gelmeden gideceği derdine düştük yaaaa ..... :( hergün birşeyler çıkarıyorlar ya .... başka şeylerle uğraşın yaaaaa......yada bizi koruyan şeylerde yapın ....... aile bakanlığına hep bir olalım mesaj atalım yasayı kaldırsınlar ..... betül sayankaya bakanımız hassastır bu konuda .....ilgileneceğine eminim duyarlı olacaktır .....

Evlat edinen arkadaslarim size bir sorum olucak evlat edinince emzirmek icin ne yapmak gerekir bana yardimci olurmusunuz

arkadaşlar öle bişey bişey yokmuş içiniz rahat olsun ....

şimdi araştırdım bakanlığın güncel sitesine girdim baktım .... öle bi kanun yok ..... adres verilmiyor ..... gizlilik var yani .... bende korkmuştum....lütfen birbirimizi araştırmadan korkutmayalım...zaten bu konuda herkes hassas....insanın uykuları kaçıyor ....neyse içiniz rahat olsun ....

şimdi araştırdım bakanlığın güncel sitesine girdim baktım .... öle bi kanun yok ..... adres verilmiyor ..... gizlilik var yani .... bende korkmuştum....lütfen birbirimizi araştırmadan korkutmayalım...zaten bu konuda herkes hassas....insanın uykuları kaçıyor ....neyse içiniz rahat olsun ....
Ay InşaAllah öyledir Allah razı olsun sizden icim ferahladi

Back