• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ayrıca evlat edinip , evladını emziren anneler var :63:
Oy canim benim ben sana nasil kiyarim.inan kotu bir niyetim yoktu kirdimsa ozur dilerim.bende internetten aratirdim hatta sut olmadini koyu renkte gelirse hastalik belirtisi oldunu solemisler bende korktum valla oyuzden yazdim.yoksa hicbir art niyetim yok kiyamam sana.yoksa bende isterim bebegimi emzirmeyi buyuyunce tipki annemin bize dedigi "sütüm haram olsun" gibi sözleri sakasina tabi bende soylemek isterim.direk aklima bu geldi hatta annemi aradim nasil agladi.tekrar kusura bakma ltf olurmu

Tamam canım önemli değil. Yani biz elimizden geleni yapalım da sonrasında göğüslerimize sütü verecek olan da vermeyecek olan da ALLAH'tır . O verirse olur yeter ki biz isteyelim :KK66: . İnşallah hepimiz de emzirme duygusunu tadar evlatlarımızı sütümüzle besleriz.

Bu arada görümcem rüyasında eşimle beni görmüş. Bebeğimizi almışız kalabalık bir ortamdaymışız , hayırlara çıksın inşallah :KK16:

Tamam canım önemli değil. Yani biz elimizden geleni yapalım da sonrasında göğüslerimize sütü verecek olan da vermeyecek olan da ALLAH'tır . O verirse olur yeter ki biz isteyelim :KK66: . İnşallah hepimiz de emzirme duygusunu tadar evlatlarımızı sütümüzle besleriz.

Bu arada görümcem rüyasında eşimle beni görmüş. Bebeğimizi almışız kalabalık bir ortamdaymışız , hayırlara çıksın inşallah :KK16:
Hayirli haber alirsiniz insallah.ruyada bebek gormek guzeldir.biz neye yorarsak o cikar.insallah evladiniza kavusma haberini alirsiniz amin

Arkadaşlar öncelikle süt doğum yapmadan hamile kalmadan da olur. Sıranız çok düşünce başlayın çalışmalara erken yapmayın. İlk gelen ağız sütü çook önemli. Erken başlarsanız çocuk bundan faydalanamaz. Bende merak edip denemiştim. Şeffaf su gibi bişey gelmeye başladı bıraktım.

Evet canım denemeye devam ediyorum inşallah süt de gelecek inanıyorum :super: . Araştırdım örnekleri var , uzmanlar bile destekliyor. Ayrıca desteğin için çok sağol , böyle birbirimize moral olursak Allah'ın izniyle her şeyin üstesinden geliriz.
Insallah gelcek canim yeterki beyne ilet bizi bizden baskasi anlayamaz ki

Evet canım denemeye devam ediyorum inşallah süt de gelecek inanıyorum :super: . Araştırdım örnekleri var , uzmanlar bile destekliyor. Ayrıca desteğin için çok sağol , böyle birbirimize moral olursak Allah'ın izniyle her şeyin üstesinden geliriz.
merhabalar.. Durumum aslinda biraz alakasiz bu baslik icin.. Emzirme ile ilgili cabanizi gorunce 2 laf etmeden duramadim.. 2 yasinda bi oglum var ve diger ogluma hamileyim. Ama suan bile hamileyken bile bi yavruya daha aile olabilmek fikri icindeyiz esimle. Simdi degil hemen bi kac yila. Ama olur mu nasil olur . Basarabilir miyiz. Evde hic cocuk yokken gelen bebek herturlu sahiplenilir ama ya 2 cocuk sahibi olmusken yeni bebege de ayni esit sevgi ile birbirinden asla ayirt etmeksizin bakabilirmiyiz. Bunun icin hazir miyiz hazir olmak icin neler yapabiliriz diye arastirirken gordum yazilarinizi..

Dogum yaptiktan sonra oglu 3 ay emzirdim zar zor 6 ay gitti. Bu hamileligimde ise gogsumden sivi akmaya basladi. Daha hamile oldugumdan habersizdim. kolayda hamile kalamiyordum. Netten arastirdim ki sut hormonu fazla olunca bole oluyormus. Dusunun bebek emerken sut yoktu. Oysa simdi bebek emmiyor birakali 1.5 yil olmus sut akiyor. Akiyo dedigimde damlacik ucinda kaliyo. Ama bu durum hamile kalmayi dahada zorlastiriyormis. Aha dedim 2. Bebek hayal oldu. Megerse hamile imisim. Ve hamilelerde sut gelme olayida 7. Aydan sonra olur oysa ben daha en en basinda oldu. Demem o ki.. Olmaz diye bisey yooook. Ama pompayi emziren anneyede pek tavsiye etmiyolar. Sutu azaltiyor baska yolu varmidir bilmiyorum ama hormon takviyesinede mutlaka baslayin. Ve en onemliso ne biliyor musunuz. O bebegi kucaginda aldiginda his var ya o iste. O hissi hic kaybetme ve hayalini kur.. Anne bebek bagi.. Rabbim hepinizi mucilerinize kavustursun. Kimsenin kucagini bos eylemesin..

Kızlar ben 2 gündür göğüslerime pompa yapıyorum , böyle ufacık damla şeklinde biraz beyaz biraz sarımtırak gibi bir renkte sıvı geliyor ama böyle akıp akıp gitmiyor yani damla şeklinde gelip akmadan öylece kalıyor. Acaba sütü gelenlerinki de en başta böyle sıvı mı gelmişti , yani sizce pompaya devam etsem süte çevirir mi çoğalır mı ? Bi akıl verin bakim :KK15:
Merhba arkadasim bende yaklasik 6 aydir dedigin gibi geliyo pompayla bilen virine bende çok ihtiyac duyuyorum
Umarım süt annesi olabiliriz

Kızlar buarada cok heyecanlıyım yarın sosyal hizmetlere gidicez eşimle birlikte görüşmeye çağırdılar. Acaba siramiz belli olur mu. Umarım bir sorun cikmaz

merhabalar.. Durumum aslinda biraz alakasiz bu baslik icin.. Emzirme ile ilgili cabanizi gorunce 2 laf etmeden duramadim.. 2 yasinda bi oglum var ve diger ogluma hamileyim. Ama suan bile hamileyken bile bi yavruya daha aile olabilmek fikri icindeyiz esimle. Simdi degil hemen bi kac yila. Ama olur mu nasil olur . Basarabilir miyiz. Evde hic cocuk yokken gelen bebek herturlu sahiplenilir ama ya 2 cocuk sahibi olmusken yeni bebege de ayni esit sevgi ile birbirinden asla ayirt etmeksizin bakabilirmiyiz. Bunun icin hazir miyiz hazir olmak icin neler yapabiliriz diye arastirirken gordum yazilarinizi..

Dogum yaptiktan sonra oglu 3 ay emzirdim zar zor 6 ay gitti. Bu hamileligimde ise gogsumden sivi akmaya basladi. Daha hamile oldugumdan habersizdim. kolayda hamile kalamiyordum. Netten arastirdim ki sut hormonu fazla olunca bole oluyormus. Dusunun bebek emerken sut yoktu. Oysa simdi bebek emmiyor birakali 1.5 yil olmus sut akiyor. Akiyo dedigimde damlacik ucinda kaliyo. Ama bu durum hamile kalmayi dahada zorlastiriyormis. Aha dedim 2. Bebek hayal oldu. Megerse hamile imisim. Ve hamilelerde sut gelme olayida 7. Aydan sonra olur oysa ben daha en en basinda oldu. Demem o ki.. Olmaz diye bisey yooook. Ama pompayi emziren anneyede pek tavsiye etmiyolar. Sutu azaltiyor baska yolu varmidir bilmiyorum ama hormon takviyesinede mutlaka baslayin. Ve en onemliso ne biliyor musunuz. O bebegi kucaginda aldiginda his var ya o iste. O hissi hic kaybetme ve hayalini kur.. Anne bebek bagi.. Rabbim hepinizi mucilerinize kavustursun. Kimsenin kucagini bos eylemesin..

Amin canım , Allah senin de bebeğine sağlıkla kavuşmanı nasip etsin. Desteğin için çok teşekkür ederim. Benden süt gelmeye başladı bile :KK49: Rabbim'e sonsuz şükürler olsun. Ve inanıyorum ki sağdıkça da çoğalacak Allah'ın izniyle. Bu arada Mo...lium adlı mide ilacı var ondan da içiyorum.

Merhba arkadasim bende yaklasik 6 aydir dedigin gibi geliyo pompayla bilen virine bende çok ihtiyac duyuyorum
Umarım süt annesi olabiliriz

Ben 1 haftada sonucu görmeye başladım. Çalıştığım için sabah - akşam ve gece olmak üzere 3 öğün pompa ile sağım yapıyorum ve süt gelemeye başladı şükürler olsun , mesela sabah işe gelmeden sağdığımda 8-10 damla kadar bir göğsümden , 5-6 damla kadar da diğer göğsümden geldi. Müsait olsam 3 saatte bir pompa yapacağım ama şartlarım uygun değil maalesef.

Ben 1 haftada sonucu görmeye başladım. Çalıştığım için sabah - akşam ve gece olmak üzere 3 öğün pompa ile sağım yapıyorum ve süt gelemeye başladı şükürler olsun , mesela sabah işe gelmeden sağdığımda 8-10 damla kadar bir göğsümden , 5-6 damla kadar da diğer göğsümden geldi. Müsait olsam 3 saatte bir pompa yapacağım ama şartlarım uygun değil maalesef.
Disarda oldugunuzda da lavaboya falan girdiginizde goguslerinize elinizle masaj yapin bu da sut uretimini tetikler. Bir de cok siki sutyen kullanmayin ki sut damarlariniz sıkışmasin.
Kuru agaclara can veren rabbim, çölde bur bebegin ayaginın eşelemesiyle zemzemi fışkırtan rabbim ol derse sizin de gogusleriniz dolar tasar. Yeter ki isteyin ve inanin....

Nasıl birşey sizden gelen? Benim soldan su gibi birşey şeffaf... sizinde öyle mi oldu? Ne olduğunu bilmediğim için sıkmayı bıraktım .

Disarda oldugunuzda da lavaboya falan girdiginizde goguslerinize elinizle masaj yapin bu da sut uretimini tetikler. Bir de cok siki sutyen kullanmayin ki sut damarlariniz sıkışmasin.
Kuru agaclara can veren rabbim, çölde bur bebegin ayaginın eşelemesiyle zemzemi fışkırtan rabbim ol derse sizin de gogusleriniz dolar tasar. Yeter ki isteyin ve inanin....

İnşallah canım inşallahh. Evet wc ye gittiğimde masaj yapma fikri güzelmiş , mutlaka uygulayacağım tesekkürler.

Nasıl birşey sizden gelen? Benim soldan su gibi birşey şeffaf... sizinde öyle mi oldu? Ne olduğunu bilmediğim için sıkmayı bıraktım .

Evet önce şeffaf su gibi geliyor sonra günden güne süt rengine döndü bazen de daha koyu kıvamlı sarımsı bir renk oluyor. Ama bu sabah ki gayet süt rengindeydi. Bence çalışmaya devam etmelisin zamanla süte dönüşecektir. Allah yardımcımız olsun .

Ayy masallah.darısı bana ama ben dedigin gibi yapmadim aksamlari 1 saat ugrasiyorum.

Günde 1 saat çok az olur canım. Göğüsleri ne kadar çok uyarırsak o kadar çok verim alırız. İnşallah isteyen herkes evladını emzirebilir.

E peki kızlar ben evladimi nezaman kucagima alacagim daha yeni basvurduk en assa 1 yil var.sut geldi diyelim onu nasil muhafaza edecem.yada mesela almaya yakinmi baslasam bilemedim.sizler nasil yapacaksiniz merak ediyorum;) m

E peki kızlar ben evladimi nezaman kucagima alacagim daha yeni basvurduk en assa 1 yil var.sut geldi diyelim onu nasil muhafaza edecem.yada mesela almaya yakinmi baslasam bilemedim.sizler nasil yapacaksiniz merak ediyorum:KK66: m

Senin için daha çok erken canım. Ben Kasım 2016 da başvurmuştur. Bu ayın 15 inde 1 senem bitecek. Ev ziyaretin olsun onayını da al öyle denemeye başla bence. Ben öyle yaptım. Sonra sütün geldiğinde saklama poşetine koyup Derin Dondurucuya atarsın , 6 ay dondurucuda saklanabiliyor.

kızlar merhaba.... bugünden beri telefon başından ayrılmıyorum ama sonuç yine hüsran..... :KK61::KK61::KK61:....eşim geçen gün rüya görmüş rüyasında ... gözünüz aydın kızınız geldi çarşamba günü gelin alın demişler .... bende bir umut .....olur ya belki rüya çıkar .... bugün salı telefon çalar gelin derler .... ama hüsran ..... :KK61::KK61::KK61::KK61: ...... rüyalarada çok bağlanmamak lazımmış :( ...... beklemek kadar sabretmek kadar zor birşey yok ..... herşeyi hazır onlara baktıkça ne zaman içinde görücem kızımı çıldırıyorum ..... biliyorum onu görünce bütün bunları unutucam ama insan görmeden severmi özlermi ...... özlüyoruz seviyoruz ......gel artık .... bugün çok duygusalım haberde gelmediya rüyayada çok inanmıştım .....:KK61::KK61::KK61::KK61:

Back