Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
arkadaşım biz ocakta evliliğimizin 5 yılımıza gireceğiz. 32 yaşındayım ben. bize çocuğunuz olmaz demediler ama hiçbir zaman da sperm bulunmadı. eşim hiç tedavi olmadan micro tese oldu . sonuç yine sıfır. bizim ki sebepsiz azosperm herşey normal sadece sperm yok. biz de belki tedavi uygulanırsa (ilaç , iğne vs..) bulunabilir diye araştırma yaptık. kaan aydosu buldum ama daha hiç gitmedik. evlat edinmek ise çok bambaşka bir şey. bizim için hangisi nasipse o olsun dedik. kimsesiz bir bebeğe anne baba olmak kadar güzel bir şey yok bence. kendi çocuğu olanlar da bence evlat edinmeli. Rabbim ne verirse kabülümüz. siz de düşünün tabi ki. yurtlarda kurumlarda sokaklarda büyüyeceğine sıcacık bir yuvada büyüsün. her çocuğun annesi babası olmalı. bulunduğunuz şehrin sosyal hizmetler il müdürlüğünü arayıp birgün gidin eşinle. bir fikir alın. neden olmasın :)
Canim benim eşimle azo hastası bizim doktorumuz emre bakircioglu şiddetle tavsiye ediyorum eşim geçen sene mikro tese oldu ve bulundu çok şükür kesinlikle bir gidip gorusmelisiniz adam isinde çok uzman

Canim benim eşimle azo hastası bizim doktorumuz emre bakircioglu şiddetle tavsiye ediyorum eşim geçen sene mikro tese oldu ve bulundu çok şükür kesinlikle bir gidip gorusmelisiniz adam isinde çok uzman

yorumunuz için tşk ederim. burada bir çok şey öğrendim. uzun kararsızlıklar sonucu nisan ayına kaan aydostan randevu aldık. bir yandan da evlat edinme sürecimiz devam ediyor. zaten kaan hoca olursa olsun, olmazsa da bu defteri kapatalım dedik. Allahım hangisi hayırlı ise onu nasip etsin. evlat edinme sıramız daha çok. daha doğrusu en az 2,5 yıl sürecek. bu süreçte de şansımızı bir deneyelim dedik. bu süreçte hamile kalırsam kurumdan aldığımız bebeğimizi de emzirme şansım olur diye düşündük ama uzmanımız sırada olup da bebeği olanların sırasının düştüğünü söyledi. zaten sizin bir bebeğiniz olmuş olacak. sırada o kadar bekleyen varken hiç evladı olmayanlara sıra gelsin dedi. bu da bana çok mantıklı geldi açıkcası. Allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah . sizin azosperm sebebiniz neydi. sperm bulundu ve tüp bebeğe mi geçeceksiniz ?

kızlar merhaba....yarın kızımın mevlütlüklerini almaya gidicez eminönüne....hediyelik ufak cep yasini istiyorum dışı kadife....buralarda çok pahalı bide oraya bakalım dedik...halısını ufak tefek eksiklerini alalım dedik....nolur nolmaz heran haber gelebilir ben hazır olim....okadar çok şey aldım ...aslında eksik kalmadı gibi bişey ...ama ben sanki daha çok eksik varmış gibiyim eşim hepsi bitti diyor sıkıntı yapma diyor...ama ben çok stresliyim sanki bişeler eksik heyecandan olsa gerek....öyle bi oldum ki lavaboya bile telefon elimde gidiyorum haber gelir diye .....tez zamanda kavuşalım yavrularımıza....peş peşe kavuşma haberleri alalım inşallahhhh....zaten haber gelince aileme sölemicem dayanabilirsem....alalım kızımızı eve getirelim ilk geceyi eşim kızım la birlikte geçirelim istiyorum yoksa gelen giden ilk gecenin tadını çıkarmak istiyorum....buraya yazıcam ama haber gelince mutlaka inşallahhhh.....ilk geceden sonra herkesi arayıp kızımın sesini dinleticem.....:anne::anne::anne::anne::halay::halay::halay:
Yazamasam da bende seni takip ediyorum
Acaba haber geldimi diye her gün bakmaya çalışıyorum
Hazırlıklarını okurken o günler aklıma geldi
İyi ki herseyini hazırlamışim inan bulmuş gibi oluyor
Ailelere haber vermeye gelince o telefon geldiğin de işte o anda dünya duruyor ağlamak ama ne ağlamak el ayak tutmuyor telefon elinde deli gibi herkesi arıyorken buluyorsun kendini
Biz küvetini biberonu almamistik birde o heyecanla apar topar gidip almak çok zor olmuştu halbuki biberonun emzigi 0-6 aymis al dursun dimi
Bebis gelince ilk zamanlar alışveriş zor
Hele bu kış dönemi daha zor
Netten de alınabilir de işte vakit varya ah o vakit hiç yetmiyor
Hele kucağına alınca ilk bir kaç gün bilen tecrübeli biri çok yardımcı oluyor
Hele kuzun çok minnak olursa yıkamak üstünü değiştirmek yedirmek ilk günün heyecanı derken yer gök değişiyor
Bizde eve ilk gün annem gelmişti eve ilk girdigimiz de odalari gezdirdik bak burası senin odan bak burasi mutfagimiz gibi sonra annem yıkadı biz yardımcı olduk üstünü giydirdi yedirdik pamuğum nasıl güzel oldu minik kuşum uyudu uzun uzun uyurken izledik sonra annem gitti o gece üçümüz beraber uyuduk
Demem o ki bir bilen şiddetle lazım oluyor
O günler dilerim senin için çok yakında gelir
İnşallah artık peş peşe güzel haberler alırız

İyi akşamlar bayanlar öğrendiğim bi bilgiyi benim gibi yurt dışında bulunup evlat edinmeyi düşünen bayanlar için yazayım dedim hemen gecen gün bi arkadaş yurt dışında olanlara bazı saglık sorunu olan cocukların verildiğini
yazmıştı
Türkiyede ikamet ettigim şehirdeki yetkili kurumu aradım ve bilgi aldım öyle bir durumun olmadıgını söylediler burdakilerin durumuda aynı Türkiye dekiler gibi sırayla ilerliyomuş
İçiniz rahat olsun diycektim

Yazamasam da bende seni takip ediyorum
Acaba haber geldimi diye her gün bakmaya çalışıyorum
Hazırlıklarını okurken o günler aklıma geldi
İyi ki herseyini hazırlamışim inan bulmuş gibi oluyor
Ailelere haber vermeye gelince o telefon geldiğin de işte o anda dünya duruyor ağlamak ama ne ağlamak el ayak tutmuyor telefon elinde deli gibi herkesi arıyorken buluyorsun kendini
Biz küvetini biberonu almamistik birde o heyecanla apar topar gidip almak çok zor olmuştu halbuki biberonun emzigi 0-6 aymis al dursun dimi
Bebis gelince ilk zamanlar alışveriş zor
Hele bu kış dönemi daha zor
Netten de alınabilir de işte vakit varya ah o vakit hiç yetmiyor
Hele kucağına alınca ilk bir kaç gün bilen tecrübeli biri çok yardımcı oluyor
Hele kuzun çok minnak olursa yıkamak üstünü değiştirmek yedirmek ilk günün heyecanı derken yer gök değişiyor
Bizde eve ilk gün annem gelmişti eve ilk girdigimiz de odalari gezdirdik bak burası senin odan bak burasi mutfagimiz gibi sonra annem yıkadı biz yardımcı olduk üstünü giydirdi yedirdik pamuğum nasıl güzel oldu minik kuşum uyudu uzun uzun uyurken izledik sonra annem gitti o gece üçümüz beraber uyuduk
Demem o ki bir bilen şiddetle lazım oluyor
O günler dilerim senin için çok yakında gelir
İnşallah artık peş peşe güzel haberler alırız
inşallahhhhh tez zamanda kavuşuruz...ne güzel anlatmışsın......artık mevlüt süslerim bile hazır :)

Menzil 54 cabım bana faceden yazsana biri var sana diyeceğim yasin onunla da konuş hangisi kafana yatarsa ona göre alırsın ama kampanyadan yararlanmak istiyorum dersen canımdan öte bir ablam hayırlı geceler inşallah tez zamanda hepimiz mewlüt resimleri paylaşıcaz grubumda henüz 200 kişilik bir aileyiz ama kocaman olucak allaha emanet olun sevgili anneler ve anne adayları :anneadayı:
yazını şimdi gördüm....ben aldım eminönünde 3.250 ye aldım ....çok güzeller.....çok uygun geldi bana....burda 8 mlydu....

İyi akşamlar bayanlar öğrendiğim bi bilgiyi benim gibi yurt dışında bulunup evlat edinmeyi düşünen bayanlar için yazayım dedim hemen gecen gün bi arkadaş yurt dışında olanlara bazı saglık sorunu olan cocukların verildiğini
yazmıştı
Türkiyede ikamet ettigim şehirdeki yetkili kurumu aradım ve bilgi aldım öyle bir durumun olmadıgını söylediler burdakilerin durumuda aynı Türkiye dekiler gibi sırayla ilerliyomuş
İçiniz rahat olsun diycektim
Ya gerçekten mi...
Arkadaşım şu an ne kadar heyecanlandım bilemezsin. Iyi ki böyle bir şey dusunmussun de aramissın allah razı olsun. Ben bakanlığın sitesinde okuyunca hiç ihtimal vermedim. Aramayı düşünmedim bile. Peki ne yapmamız gerekiyor şimdi? Nereden ogrenebiliriz?

kızlar merhaba....yarın kızımın mevlütlüklerini almaya gidicez eminönüne....hediyelik ufak cep yasini istiyorum dışı kadife....buralarda çok pahalı bide oraya bakalım dedik...halısını ufak tefek eksiklerini alalım dedik....nolur nolmaz heran haber gelebilir ben hazır olim....okadar çok şey aldım ...aslında eksik kalmadı gibi bişey ...ama ben sanki daha çok eksik varmış gibiyim eşim hepsi bitti diyor sıkıntı yapma diyor...ama ben çok stresliyim sanki bişeler eksik heyecandan olsa gerek....öyle bi oldum ki lavaboya bile telefon elimde gidiyorum haber gelir diye .....tez zamanda kavuşalım yavrularımıza....peş peşe kavuşma haberleri alalım inşallahhhh....zaten haber gelince aileme sölemicem dayanabilirsem....alalım kızımızı eve getirelim ilk geceyi eşim kızım la birlikte geçirelim istiyorum yoksa gelen giden ilk gecenin tadını çıkarmak istiyorum....buraya yazıcam ama haber gelince mutlaka inşallahhhh.....ilk geceden sonra herkesi arayıp kızımın sesini dinleticem.....:anne::anne::anne::anne::halay::halay::halay:
Tefedüfen bu konuya denk geldim ama beni resmen salya sümük ağlattınız.. rabbimden tez zamanda yavrunuza kavuşmanızı diliyorum..

Ya gerçekten mi...
Arkadaşım şu an ne kadar heyecanlandım bilemezsin. Iyi ki böyle bir şey dusunmussun de aramissın allah razı olsun. Ben bakanlığın sitesinde okuyunca hiç ihtimal vermedim. Aramayı düşünmedim bile. Peki ne yapmamız gerekiyor şimdi? Nereden ogrenebiliriz?
Evet gercekten canim
Ben yasadigim sehirdeki cocuk esirfeme kurumunun numarasini buldum aradim internetten yetkili kisinin numarasini verdiler onu aradim oda anlatti bu sekilde oldugunu baya sorular sordu bana
Esimle ilgili kazancimiz falan yaslarimiz
Daha sonra bi dilekceyle basvurabilecegimizi soyledi
Hatta yazin izine geldiginizde yanima ugrayin isterseniz dedi mail numarasi verdi bana ama biraz uzun surebilir dedi

istersn sen Turkiyede ikamat ettigin yerin kurumunu ara detayli bilgi al hatta banada yaz olurmu
ama bebegi buraya getirmekle olan islemler hakkinda bi bilgim yok cunku ilk 1 yil baktiktan sonra velayet davasi acilabiliyomus ve bebek bizim ustumuze olmazsa buraya nasil getirebilirim bilmiyorum
1yil boyunca elimizde bi sozlesme gibi bisey olacakis galiba bilen anneler daha iui bilirler
Arayip bi bilgi alirsan banada haber ver lutfen

Evet gercekten canim
Ben yasadigim sehirdeki cocuk esirfeme kurumunun numarasini buldum aradim internetten yetkili kisinin numarasini verdiler onu aradim oda anlatti bu sekilde oldugunu baya sorular sordu bana
Esimle ilgili kazancimiz falan yaslarimiz
Daha sonra bi dilekceyle basvurabilecegimizi soyledi
Hatta yazin izine geldiginizde yanima ugrayin isterseniz dedi mail numarasi verdi bana ama biraz uzun surebilir dedi

istersn sen Turkiyede ikamat ettigin yerin kurumunu ara detayli bilgi al hatta banada yaz olurmu
ama bebegi buraya getirmekle olan islemler hakkinda bi bilgim yok cunku ilk 1 yil baktiktan sonra velayet davasi acilabiliyomus ve bebek bizim ustumuze olmazsa buraya nasil getirebilirim bilmiyorum
1yil boyunca elimizde bi sozlesme gibi bisey olacakis galiba bilen anneler daha iui bilirler
Arayip bi bilgi alirsan banada haber ver lutfen
Çok teşekkür ediyorum
Güzel açıklayıcı oldu benim için. O zaman geriye ilk işlemlerin nasıl başlayacağını öğrenmek ve eşimin ikna olması kaldı. Inşaallah bu hastane rapor vs işlemler konsolosluğa teslim ederek halloluyordur. Tekrar tekrar teşekkürler canım. Inşaallah herkes evladına kavuşur. Beklemek sorun değil 3-4 yıl da beklerim yeter ki o gelsin.

Çok teşekkür ediyorum
Güzel açıklayıcı oldu benim için. O zaman geriye ilk işlemlerin nasıl başlayacağını öğrenmek ve eşimin ikna olması kaldı. Inşaallah bu hastane rapor vs işlemler konsolosluğa teslim ederek halloluyordur. Tekrar tekrar teşekkürler canım. Inşaallah herkes evladına kavuşur. Beklemek sorun değil 3-4 yıl da beklerim yeter ki o gelsin.
Eksik evrak, eksik başvuru anlamına gelir ve bu durumda vizenin reddedilmesi olasılığı yüksektir.

Sunulması gereken evrak listesi - Belgeler iki ayrı dosya halinde ve aşağıdaki sıraya göre düzenlenmiş olmalıdır :

Bu sayfada, Fransa’da ikamet eden kişilerin, uluslararası evlat edinme prosedürü çerçevesinde evlat edindikleri reşit olmayan (Fransız yasalarına göre 18 yaşından küçük) yabancı çocukların Fransa’da ikamet edebilmeleri amacıyla yaptıkları vize başvurularına dair bilgiler verilir.

Gerekli belgeler :

1. Dikkatlice doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış iki adet “uzun süreli vize” başvuru formu
2. Pasaportun aslı:

puce-32883.gif
Pasaport on (10) yıldan (veriliş tarihi) eski olmamalıdır
puce-32883.gif
Pasaport üzerinde en az iki (2) boş vize sayfası bulunmalıdır.
puce-32883.gif
Pasaport, vizenin sona eriş tarihinden itibaren en az üç (3) ay geçerli olmalıdır.

3. Pasaporttaki kişisel bilgileri, vizeleri ve mühürleri içeren tüm sayfaların fotokopisi
4. Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş, %18 gri fonlu üç (3) adet vesikalık fotoğraf
5. Dosya masrafları: 15 avro karşılığı TL (ücret, vize reddedilse de iade edilmez)
6. Onay (mümkünse yıllık onay ve belgesi ile birlikte) ;
7. Terk etme belgesi veya anne baba rızası;
8. Evlat edinme kararı;
9. Temyiz hakkından vazgeçme veya itiraz etmeme belgesi;
10. Evlat edindikten önceki ve sonraki çocuk doğum belgeleri;
11. Varsa, Türk hükümetinden çıkış izni.

Bu belgeler, çocuğun ülkesinde yürürlükte olan yönetmeliklere uygun resmi onay veya apostil taşımalıdır ve resmi onaylı Fransızca çevirisi yapılmalıdır.

AFA veya Yetkili bir Fransız makamı veya çocuğun ülkesindeki yetkili kurumun merkez birimi tarafından verilen Dava Süreklilik Sözleşmesi (APP) aşağıdakiler için gereklidir :

puce-32883.gif
Yerel evlat edinme karar girişi (evlat edinme kararının şekli ve veren yetkili makam ne olursa olsun)

puce-32883.gif
Çocuğun ülkeden çıkışını ve Fransa’da oturması için bir vizenin verilmesini sağlamak.

puce-32883.gif
Vize talebi, SAI’ye (Uluslararası Evlat Edinme Birimi) başvuru gerektirir.

Not :
puce-32883.gif
Aile nüfus kayıt örneği de aralarında bulunmak üzere tüm resmi belgeler Fransızca’ya çevrilmiş ve bir noter tarafından tasdiklenmiş olmalıdır.
puce-32883.gif
Belgelerin asıllarıyla, size iade edilmeyecek her belgenin bir suretini yanınızda bulundurmanız gerekir. Belirtilen belgelerden başka belgeler de istenebilir. Talep edilen tüm belgelerin sunulması, vizenin mutlaka onaylanacağı anlamına gelmez. Başvuru ücreti tarafınıza iade edilmez. Talebinizin incelenmesini kolaylaştıracak her tür belgeyi dosyanıza ekleyebilirsiniz (Örn : vize düzenlenmiş eski pasaportlarınız, vs…).
Ben fransadayim bulabildigim bilgiler bunlat sendd biseyler ogrenirsen paylas lutfen olurmu

Eksik evrak, eksik başvuru anlamına gelir ve bu durumda vizenin reddedilmesi olasılığı yüksektir.

Sunulması gereken evrak listesi - Belgeler iki ayrı dosya halinde ve aşağıdaki sıraya göre düzenlenmiş olmalıdır :

Bu sayfada, Fransa’da ikamet eden kişilerin, uluslararası evlat edinme prosedürü çerçevesinde evlat edindikleri reşit olmayan (Fransız yasalarına göre 18 yaşından küçük) yabancı çocukların Fransa’da ikamet edebilmeleri amacıyla yaptıkları vize başvurularına dair bilgiler verilir.

Gerekli belgeler :

1. Dikkatlice doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış iki adet “uzun süreli vize” başvuru formu
2. Pasaportun aslı:

puce-32883.gif
Pasaport on (10) yıldan (veriliş tarihi) eski olmamalıdır
puce-32883.gif
Pasaport üzerinde en az iki (2) boş vize sayfası bulunmalıdır.
puce-32883.gif
Pasaport, vizenin sona eriş tarihinden itibaren en az üç (3) ay geçerli olmalıdır.

3. Pasaporttaki kişisel bilgileri, vizeleri ve mühürleri içeren tüm sayfaların fotokopisi
4. Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş, %18 gri fonlu üç (3) adet vesikalık fotoğraf
5. Dosya masrafları: 15 avro karşılığı TL (ücret, vize reddedilse de iade edilmez)
6. Onay (mümkünse yıllık onay ve belgesi ile birlikte) ;
7. Terk etme belgesi veya anne baba rızası;
8. Evlat edinme kararı;
9. Temyiz hakkından vazgeçme veya itiraz etmeme belgesi;
10. Evlat edindikten önceki ve sonraki çocuk doğum belgeleri;
11. Varsa, Türk hükümetinden çıkış izni.

Bu belgeler, çocuğun ülkesinde yürürlükte olan yönetmeliklere uygun resmi onay veya apostil taşımalıdır ve resmi onaylı Fransızca çevirisi yapılmalıdır.

AFA veya Yetkili bir Fransız makamı veya çocuğun ülkesindeki yetkili kurumun merkez birimi tarafından verilen Dava Süreklilik Sözleşmesi (APP) aşağıdakiler için gereklidir :

puce-32883.gif
Yerel evlat edinme karar girişi (evlat edinme kararının şekli ve veren yetkili makam ne olursa olsun)

puce-32883.gif
Çocuğun ülkeden çıkışını ve Fransa’da oturması için bir vizenin verilmesini sağlamak.

puce-32883.gif
Vize talebi, SAI’ye (Uluslararası Evlat Edinme Birimi) başvuru gerektirir.

Not :
puce-32883.gif
Aile nüfus kayıt örneği de aralarında bulunmak üzere tüm resmi belgeler Fransızca’ya çevrilmiş ve bir noter tarafından tasdiklenmiş olmalıdır.
puce-32883.gif
Belgelerin asıllarıyla, size iade edilmeyecek her belgenin bir suretini yanınızda bulundurmanız gerekir. Belirtilen belgelerden başka belgeler de istenebilir. Talep edilen tüm belgelerin sunulması, vizenin mutlaka onaylanacağı anlamına gelmez. Başvuru ücreti tarafınıza iade edilmez. Talebinizin incelenmesini kolaylaştıracak her tür belgeyi dosyanıza ekleyebilirsiniz (Örn : vize düzenlenmiş eski pasaportlarınız, vs…).
Ben fransadayim bulabildigim bilgiler bunlat sendd biseyler ogrenirsen paylas lutfen olurmu
Evlat edinme sonrası ikamet bile bu kadar belge istiyor yani... çok fazla prosedür var. Inşaallah canimm bisey ogrenirsem mutlaka paylasirim. Sagolasin

Merhaba arkadaslar, icinizde erenkoy eah rapor cikaran varmi surec nasil isliyor ne kadar suruyor ve kandan mi tahlil yapiyorlar cvp icin tsk...

kızlar merhaba.....bu gece rüyamda bebişimi aldık geliyoduk....bembeyaz kar gibiydi....annem dedim kafasını çevirip beni arıyodu rüyada bile annem demek ne kadar güzelmiş :( ....Allahım tez zamanda kavuştursun....sabah hemen rüyanın etkisiyle kurumu aradım rüyamı anlattım uzmanımız güldü ama malesef bebiş yok gelmedi dedi....belki rüyannn çıkar bugün buraya bebiş gelir dedi....bebek gelir gelmez haber vericem dedi....yani belki 1 ay daha beklicem malesef:KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:....ay artık gelsin çok duygusallaştım herşeye ağlıyorum....mevlütlükleri bile hazır .....gel artık nazlı kızım 2 yıl oldu beklemekten dermanım kalmadı odasına bakıp bakıp ahhh içi ne zaman dolacak diyorum :KK42::KK42::KK42::KK42:

kızlar merhaba.....bu gece rüyamda bebişimi aldık geliyoduk....bembeyaz kar gibiydi....annem dedim kafasını çevirip beni arıyodu rüyada bile annem demek ne kadar güzelmiş :KK43: ....Allahım tez zamanda kavuştursun....sabah hemen rüyanın etkisiyle kurumu aradım rüyamı anlattım uzmanımız güldü ama malesef bebiş yok gelmedi dedi....belki rüyannn çıkar bugün buraya bebiş gelir dedi....bebek gelir gelmez haber vericem dedi....yani belki 1 ay daha beklicem malesef:KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:....ay artık gelsin çok duygusallaştım herşeye ağlıyorum....mevlütlükleri bile hazır .....gel artık nazlı kızım 2 yıl oldu beklemekten dermanım kalmadı odasına bakıp bakıp ahhh içi ne zaman dolacak diyorum :KK42::KK42::KK42::KK42:
Tez zamanda gelir inşallah. Sağlıklı ve hayırlı evlat olsun.

kızlar merhaba.....bu gece rüyamda bebişimi aldık geliyoduk....bembeyaz kar gibiydi....annem dedim kafasını çevirip beni arıyodu rüyada bile annem demek ne kadar güzelmiş :KK43: ....Allahım tez zamanda kavuştursun....sabah hemen rüyanın etkisiyle kurumu aradım rüyamı anlattım uzmanımız güldü ama malesef bebiş yok gelmedi dedi....belki rüyannn çıkar bugün buraya bebiş gelir dedi....bebek gelir gelmez haber vericem dedi....yani belki 1 ay daha beklicem malesef:KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:....ay artık gelsin çok duygusallaştım herşeye ağlıyorum....mevlütlükleri bile hazır .....gel artık nazlı kızım 2 yıl oldu beklemekten dermanım kalmadı odasına bakıp bakıp ahhh içi ne zaman dolacak diyorum :KK42::KK42::KK42::KK42:
Yalancı doğum sancıları diyelim biz buna Kavuşmaya az kaldı biraz daha sanır gelecek ve o geldiğinde dünya değişecek herşey güzelleşecek

Günaydın kızlar.
Moralim o kadar bozuk ki anlatamam :KK61::KK61:, dün akşam kalabalık bir ortamda bulundum tanıdıklar , akrabalar v.s. Amcamın kızı 2.bebeğine hamileymiş , amcamın gelini yeni evlendi o da hamileymiş , başka bir uzaktan tanıdık var o da hamile , başka biri daha var oda hamile , ve bunların hepsi yanımda konuşuldu , yer yarılsa da içine girsem dedim , kıpkırmızı oldum , eşim de var bari o yanımda olmasaydı ona karşı da kendimi ezik hissettim küçüldükçe küçüldüm , ne diyeceğimi bilemedim , elimi kolumu nereye koyacağımı şaşırdım. Allahım resmen işkenceydi. Kendimi o kadar işe yaramaz o kadar dışlanmış hissediyorum ki anlatamam:KK61:. Ne bacı var derdimi paylaşacak ne de bir dostum var beni anlayacak. Galiba bi siz anlarsınız neler hissettiklerimi. Bebekliğini bildiklerimin bebeği oldu , kapı gibi anne oldular , Ya Ben... Kocaman bir SIFIR... Bu yüzden toplum içine çıkmak istemiyorum , hiç kimseye gidip gelmek istemiyorum , her gittiğim yerde bu konuşmalar var. " Ayşenin bebeği varmış , Fatmanın gelini hamileymiş , Ahmet baba olacakmış , kızım 2.ye hamile , gelinim hamileymiş torun geliyomuş.. " ve ardından bana doğru acınaklı bir bakış...

Back