Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Beş ay olmuş neredeyse ev ziyareti için geç kalınmış sanki biraz :/ kimisinin şansına bir kaç ayda ziyareti gerçekleşiyo. Bende ekim 2016 başvuru yaptım benimde ev ziyaretim yapılmadı daha
6 ay - 1 yıl içinde yapılıyor dedi uzmanımız. Çok yoğun bu il ile ilgili herşeye o tek başına yapıyor. Tüm görüşmeler ev ziyaretleri mahkemeler tek başına uğraşıyor. O yüzden anca gelir.

arkadaşlar antalya sırasında değişiklik yok mu. ya listenin bile sonundayım halaaa .

Arkadaşlar evladına kavuşan annelerden memur olan var mı aranızda? 8 haftalık Ücretli izin kullanan? Yarım zamanlı çalışmaya başlayan? Yönetmelik değişti bunu kendine uygulatan oldu mu?
Merhaba; bende sıra bekliyorum 8 haftalık annelik iznimiz var onu biliyorum, yarım zamanlıya başvurmak için izin bitiminden hemen sonra başvurmalıymışız rapor izin almadan.

Beş ay olmuş neredeyse ev ziyareti için geç kalınmış sanki biraz :/ kimisinin şansına bir kaç ayda ziyareti gerçekleşiyo. Bende ekim 2016 başvuru yaptım benimde ev ziyaretim yapılmadı daha
Bende 26 Ekim 2016 da başvurdum Aralık 5 de dosya teslimi yaptık 18 Ocak da da ew ziyareti oldu sanırım bu konuda şanslıyım ama sıra ilerlemesi sıkıntı dedi uzmanımız hayırlısı olsun inşallah

istanbuldan başvurup erkek bebek bekleyen anneler süreçi anlatabilirler mi listeden baktımda sanırım istanbulda çabuk ilerliyor sıra 1 seneden bebeklerine kavuşan aileler var yada ben yanlış mı gördüm :KK16::KK16::KK16:

kızlar merhaba....yarın kızımın mevlütlüklerini almaya gidicez eminönüne....hediyelik ufak cep yasini istiyorum dışı kadife....buralarda çok pahalı bide oraya bakalım dedik...halısını ufak tefek eksiklerini alalım dedik....nolur nolmaz heran haber gelebilir ben hazır olim....okadar çok şey aldım ...aslında eksik kalmadı gibi bişey ...ama ben sanki daha çok eksik varmış gibiyim eşim hepsi bitti diyor sıkıntı yapma diyor...ama ben çok stresliyim sanki bişeler eksik heyecandan olsa gerek....öyle bi oldum ki lavaboya bile telefon elimde gidiyorum haber gelir diye .....tez zamanda kavuşalım yavrularımıza....peş peşe kavuşma haberleri alalım inşallahhhh....zaten haber gelince aileme sölemicem dayanabilirsem....alalım kızımızı eve getirelim ilk geceyi eşim kızım la birlikte geçirelim istiyorum yoksa gelen giden ilk gecenin tadını çıkarmak istiyorum....buraya yazıcam ama haber gelince mutlaka inşallahhhh.....ilk geceden sonra herkesi arayıp kızımın sesini dinleticem.....:anne::anne::anne::anne::halay::halay::halay:

menzil54 topikte senin ismini her gördüğümde ahan da haber geldi diye gözlerimi 4 açılıyo heyecanlanıyorum :KK48::KK48: . Ama inanıyorum ki çok yakında alacağız güzel haberleri senden :KK73::KK73::KK73:... Sakın bebiş gelince bizi unutma mutlaka hikayeni yaz ki bize de moral olsun , yoksa beklemekten kafayı yiyecem :confused:. Bu arada bence de bebeğini alınca hemen haber etme yakınlarına , ben öyle düşünüyorum bi kaç gün sadece eşim , ben ve BIDILIĞIM keyif yapacaz inşallaaaahhhh :dua:

menzil54 topikte senin ismini her gördüğümde ahan da haber geldi diye gözlerimi 4 açılıyo heyecanlanıyorum :KK48::KK48: . Ama inanıyorum ki çok yakında alacağız güzel haberleri senden :KK73::KK73::KK73:... Sakın bebiş gelince bizi unutma mutlaka hikayeni yaz ki bize de moral olsun , yoksa beklemekten kafayı yiyecem :confused:. Bu arada bence de bebeğini alınca hemen haber etme yakınlarına , ben öyle düşünüyorum bi kaç gün sadece eşim , ben ve BIDILIĞIM keyif yapacaz inşallaaaahhhh :dua:
inşallahhhh.....yakında haber veririm inşallahhhhhh .....okadar çok heyecanlıyım ki anlatamam.....bugünde haber gelmedi....resmen gün sayıyorum....günler saatler geçmez oldu .....bende o güzel duyguları yaşayabilecekmiyim Allahımmmm....burda o güzel duyguları paylaşabilecekmiyim herkes gibi...zaman arkadaş vardı oda arada giriyor oda çok stresliydi kavuştu hep onu takip ederdim acaba kavuştumu kavuşsa diye hergün girip bakardım çok şükür kavuştu...artık banada sıra geldiiiii......en yakın zamanda kavuşurumm inşallah .....hepimiz kavuşalım bian önce...sıralar su gibi aksın inşallahhhh

Menzil 54 cabım bana faceden yazsana biri var sana diyeceğim yasin onunla da konuş hangisi kafana yatarsa ona göre alırsın ama kampanyadan yararlanmak istiyorum dersen canımdan öte bir ablam hayırlı geceler inşallah tez zamanda hepimiz mewlüt resimleri paylaşıcaz grubumda henüz 200 kişilik bir aileyiz ama kocaman olucak allaha emanet olun sevgili anneler ve anne adayları :anneadayı:

Merhabalar güzel anne adayları
Ben bu zamana kadar hep infertilite basliklarinda yazdım. Ama 3 yıldır da bu başlığı okuyorum. Sayfa sayfa okuyamasam da arada ne var ne yok bakıyorum. Sizin heyecanınızla heyecanlanıyorum. Bebişlerinizle eve döndüğünüzde ilk yorumlarınıza bakıp eşime anlatıyorum.

Beş buçuk yıllık evliyim ve tedavileri tükettiğimiz için en büyük hayalim bir yavrucağa gönlümün kapılarını açmaktı. Ancak yarı yolda kaldık. Büyük bir hevesle prosedürü araştırırken yurt dışında olduğumuz için ancak kimse evlat edinmezse sıra geldiğini ve türkiyede ciddi sıra olduğu için bize verilemeyeceğini öğrendim. Ancak çok büyük rahatsızlığı olan ya da engelli çocuklarda olabiliyormuş. Çok ama çok zor bir karar tabi ki. Bulunduğumuz ülkede de ciddi bir araştırma yaptım ama eşlerden biri buranin vatandaşı olmadan evlat edindirmiyorlarmis.

Eşim şu an için erken olduğunu ancak ileride evlat edinebilecegimizi soyluyor ki zaten su an istesek de bir yolu yok.

Bu soruyu sormaya haya ediyorum ancak dertleşmek istiyorum sizlerle. Siz engelli veya estetik sorunlu ya da kronik hasta bir bebeği evlat edinir miydiniz? Şu an bizim için erken olsa da düşünmeden edemiyorum görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Merhabalar güzel anne adayları
Ben bu zamana kadar hep infertilite basliklarinda yazdım. Ama 3 yıldır da bu başlığı okuyorum. Sayfa sayfa okuyamasam da arada ne var ne yok bakıyorum. Sizin heyecanınızla heyecanlanıyorum. Bebişlerinizle eve döndüğünüzde ilk yorumlarınıza bakıp eşime anlatıyorum.

Beş buçuk yıllık evliyim ve tedavileri tükettiğimiz için en büyük hayalim bir yavrucağa gönlümün kapılarını açmaktı. Ancak yarı yolda kaldık. Büyük bir hevesle prosedürü araştırırken yurt dışında olduğumuz için ancak kimse evlat edinmezse sıra geldiğini ve türkiyede ciddi sıra olduğu için bize verilemeyeceğini öğrendim. Ancak çok büyük rahatsızlığı olan ya da engelli çocuklarda olabiliyormuş. Çok ama çok zor bir karar tabi ki. Bulunduğumuz ülkede de ciddi bir araştırma yaptım ama eşlerden biri buranin vatandaşı olmadan evlat edindirmiyorlarmis.

Eşim şu an için erken olduğunu ancak ileride evlat edinebilecegimizi soyluyor ki zaten su an istesek de bir yolu yok.

Bu soruyu sormaya haya ediyorum ancak dertleşmek istiyorum sizlerle. Siz engelli veya estetik sorunlu ya da kronik hasta bir bebeği evlat edinir miydiniz? Şu an bizim için erken olsa da düşünmeden edemiyorum görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Açık yüreklilikle endişenizi paylaşabildiğiniz için sizi yürekten tebrik ediyorum. Evlat edinmek, bir yavruya yuva olmak, aile olmak, anne baba olabilmekmi yoksa bir bireyin hayatına ışık olabilmekmi. Galiba sorunun cevabı burada saklı. Bir yavrunun hayatına ışık olmak ona hayat vermekse cevap kesinlikle evet olurdu. Şayet bunu yapabilecek kadar güçlü bir yapım olsaydı.
Bazen bende kendimi eleştiriyorum. Evlat edineceğim yavrunun yaşını cinsiyetini seçmek sağlık drumu ile ilgili tercihlerde bulunmak gibi konularda kendimi azda olsa bencil hissediyorum.
Çünkü biyolojik evladım olsaydı cinsiyetinide, sağlık durumunuda, estetik yapısınıda belirleyemezdim. Ama biz evlat edinirken bazı tercihlerde bulunuyoruz. Sanırım altta yatan psikoloji evlat edindikten sonra hayatla ne derecede mücadele edebileceğimiz. Yani aslında Içten içe kendi kapasitemizi tartıyoruz. çünkü bu tercih edilen yani seçilen bir sorumluluk ve hakkıylada yerine getirmek gerekir. Şayet alınan bu mesuliyet hakkıyla yapılmazsa evlat içinde ebeveyn içinde sonu tam bir hüsran olur. Ben sorunuzun cevabına açık yüreklilikle ve üzülerek hayır yapamazdım yanıtını veriyorum. Böyle bir durumla mücadele edecek kadar özgüvenli cesur ve güçlü değilim. Sevgiler :)

istanbuldan başvurup erkek bebek bekleyen anneler süreçi anlatabilirler mi listeden baktımda sanırım istanbulda çabuk ilerliyor sıra 1 seneden bebeklerine kavuşan aileler var yada ben yanlış mı gördüm :KK16::KK16::KK16:

Evet 1 yılda kavuşan arkadaşlar var fakat. şimdi zaman daha uzun sürüyor. başvurular daha fazla olduğundan sanırım..

Bu yaz 7.yilimiza girecegiz
Burdan edinirsek muslumaniz diye vermeyebilirler galiba Tirkiye olunca prosedurler nedir hicte bilemiyorum dediginiz gibi hakkimizda hayirlisi

Maalesef aynı sorunu yaşıyoruz. Turkiye ye başvuruda çok sorun var maalesef. Bulunduğunuz ülkenin prosedürünü araştırmanızı tavsiye ederim. Aşağıdaki alintidan yurt dışından başvuru prosedürünü öğrenebilirsiniz.

Yurt Dışı;
Yurt dışında ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile bir yıldan fazla süre için Türkiye'de ikamet izni almış yabancı uyruklular evlat edinme başvurularını doğrudan Genel Müdürlüğümüze yapmaktadır. Ancak, Lahey Sözleşmesi gereği, yurt dışında yaşayan T.C. vatandaşlarının da Kurumumuza başvurduklarını yaşadıkları ülkedeki yetkili birime bildirmeleri gerekmektedir.

Yurt dışında ikamet eden yabancı uyruklular ise bulundukları ülkenin evlat edinme ile ilgili merkezi otoritelerine yapmaktadırlar.

Çocuk Hakları Sözleşmesi (21/b) maddesi gereği; "Çocuğun kendi ülkesinde elverişli biçimde bakılması mümkün olmadığı veya evlat edinecek aile bulunmadığı takdirde ülkeler arası evlat edinmenin çocuk bakımından uygun bir çözüm olduğu" kabul edilmektedir.

Lahey Sözleşmesi de aynı kapsamda uygulamayı gerektirmektedir.

Türkiye'de evlat edinme başvurularının çok olması ve uzun süreler sırada beklenmesi nedenleriyle, 1.9.2004 tarihinden itibaren yapılan başvurularda, Yurt dışında yaşayan T.C. vatandaşları da dahil olmak üzere, yabancı ülke vatandaşlarının yanına Sözleşme'de belirtilen koşulları taşıyan yani; Türkiye'de evlat edindirilemeyen çocuklar yerleştirilmektedir.

Aile yanına yerleştirilmeyen çocukların,

» Çeşitli doğum kusurları (tavşan dudak, yarık damak v.b.)

» Sürekli tedaviyi gerektiren sağlık sorunları(kalp, böbrek rahatsızlığı v.b.)

» Çeşitli özürleri (fiziksel, zihinsel v.b.) bulunmaktadır.

Her çocuğun sahip olduğu özellik aynı olmamakta, daha hafif ya da ağır durumlar bulunmaktadır.

Açık yüreklilikle endişenizi paylaşabildiğiniz için sizi yürekten tebrik ediyorum. Evlat edinmek, bir yavruya yuva olmak, aile olmak, anne baba olabilmekmi yoksa bir bireyin hayatına ışık olabilmekmi. Galiba sorunun cevabı burada saklı. Bir yavrunun hayatına ışık olmak ona hayat vermekse cevap kesinlikle evet olurdu. Şayet bunu yapabilecek kadar güçlü bir yapım olsaydı.
Bazen bende kendimi eleştiriyorum. Evlat edineceğim yavrunun yaşını cinsiyetini seçmek sağlık drumu ile ilgili tercihlerde bulunmak gibi konularda kendimi azda olsa bencil hissediyorum.
Çünkü biyolojik evladım olsaydı cinsiyetinide, sağlık durumunuda, estetik yapısınıda belirleyemezdim. Ama biz evlat edinirken bazı tercihlerde bulunuyoruz. Sanırım altta yatan psikoloji evlat edindikten sonra hayatla ne derecede mücadele edebileceğimiz. Yani aslında Içten içe kendi kapasitemizi tartıyoruz. çünkü bu tercih edilen yani seçilen bir sorumluluk ve hakkıylada yerine getirmek gerekir. Şayet alınan bu mesuliyet hakkıyla yapılmazsa evlat içinde ebeveyn içinde sonu tam bir hüsran olur. Ben sorunuzun cevabına açık yüreklilikle ve üzülerek hayır yapamazdım yanıtını veriyorum. Böyle bir durumla mücadele edecek kadar özgüvenli cesur ve güçlü değilim. Sevgiler :)
Çok teşekkürler kıymetli cevabınız için.
Ben de kendimi o kadar güçlü hissetmiyorum ancak arada düşünmeden edemiyorum. Fakat yukarıdaki mesajda da okuyabilirsiniz hastalıktan hastalığa fark var. Evlat edinmek istediğim bebek şu şu hastalıklardan olmasın ama bu olabilir demek bana da çok ağır geliyor açıkçası. Özellikle yarik damak veya 6 parmak vs gibi estetikle çabucak hallolacak şekilde düşünülebilir gibi geliyor bana. Fiziksel zihinsel hastalıklar çok ama çok zor. Yine de ne getireceğini ve ne hissedeceğimi bilmediğim karanlık bir süreç.

Back