Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Günaydın kızlar.
Moralim o kadar bozuk ki anlatamam :KK61::KK61:, dün akşam kalabalık bir ortamda bulundum tanıdıklar , akrabalar v.s. Amcamın kızı 2.bebeğine hamileymiş , amcamın gelini yeni evlendi o da hamileymiş , başka bir uzaktan tanıdık var o da hamile , başka biri daha var oda hamile , ve bunların hepsi yanımda konuşuldu , yer yarılsa da içine girsem dedim , kıpkırmızı oldum , eşim de var bari o yanımda olmasaydı ona karşı da kendimi ezik hissettim küçüldükçe küçüldüm , ne diyeceğimi bilemedim , elimi kolumu nereye koyacağımı şaşırdım. Allahım resmen işkenceydi. Kendimi o kadar işe yaramaz o kadar dışlanmış hissediyorum ki anlatamam:KK61:. Ne bacı var derdimi paylaşacak ne de bir dostum var beni anlayacak. Galiba bi siz anlarsınız neler hissettiklerimi. Bebekliğini bildiklerimin bebeği oldu , kapı gibi anne oldular , Ya Ben... Kocaman bir SIFIR... Bu yüzden toplum içine çıkmak istemiyorum , hiç kimseye gidip gelmek istemiyorum , her gittiğim yerde bu konuşmalar var. " Ayşenin bebeği varmış , Fatmanın gelini hamileymiş , Ahmet baba olacakmış , kızım 2.ye hamile , gelinim hamileymiş torun geliyomuş.. " ve ardından bana doğru acınaklı bir bakış...

Bence çok abartıyorsun, bu bir eksiklik ya da eziklik değil. İnsanlar adına mutlu ol aş bunları. Zamanı gelince sen de anne olacaksın. Hamile kalınca, çocuk doğurunca bitmiyor her şey bu bir başarı değil. Zor kazanılan şeylerin kıymeti her zaman daha iyi bilinir. Onlar anne olmanın kıymetini bizim gibi bilecek mi acaba? Keyfini bizim gibi çıkarabilecekler mi? Tabiki hayır. Hep şikayet edecekler. ama biz bebeğimizi kucağımıza aldığımızda her anın keyfini çıkaracağız, ağlaması, huysuzluğu bile mutlu edecek bizi. Bunları düşün.

Canım zaten istememezlik yapmıyorum . ALLAH biliyor ki ben onların adına zaten mutlu oluyorum , burada sorun yok. Ama işte o bir sürü kalabalığın içinde hamile haberleri konuşulunca çok rencide oluyorum , bence biraz da insanlar anlayışsız.

Canım zaten istememezlik yapmıyorum . ALLAH biliyor ki ben onların adına zaten mutlu oluyorum , burada sorun yok. Ama işte o bir sürü kalabalığın içinde hamile haberleri konuşulunca çok rencide oluyorum , bence biraz da insanlar anlayışsız.

Bence sen çok alıngansın :)) kolayca çocuk sahibi olan hiçkimse bizim yaşadıklarımızı bilemez, bilemedikleri için de hassas davranmazlar. Onlar için çok normal hamile haberleri, bebek sohbetleri. Boş ver böyle şeylere takılıp da kendini soyutlama, ezik hissetme geleceği düşün. Kucağına alacağın bebeğini düşün. Benim 5 yıldır çocuğum olmuyor daha iki ay önce ikinci kez düşük yaptım. Ama öyle üzülüp kahrolmadım çünkü 5 sene de olsa, 10 sene de bebeğimi kucağıma alacağım. Bu umut bile yeter de artar bile.

Teşekkür ederim tesellin için doğrudur belki de ben çok alinganimdir. Ama yıllar geçtikçe insan artık sabredemez oluyor. Benim 11. Yılım oldu evleneli. 3 kere dış gebelik 2 kere de dusuk yaptım cok yiprandim 37 yaşıma geldim hala bebek hasreti çekiyorum.her zaman değil ama bazen böyle alinganligim tutuyor işte. Senin de dediğin gibi galiba sorun ben de.

Günaydın kızlar.
Moralim o kadar bozuk ki anlatamam :KK61::KK61:, dün akşam kalabalık bir ortamda bulundum tanıdıklar , akrabalar v.s. Amcamın kızı 2.bebeğine hamileymiş , amcamın gelini yeni evlendi o da hamileymiş , başka bir uzaktan tanıdık var o da hamile , başka biri daha var oda hamile , ve bunların hepsi yanımda konuşuldu , yer yarılsa da içine girsem dedim , kıpkırmızı oldum , eşim de var bari o yanımda olmasaydı ona karşı da kendimi ezik hissettim küçüldükçe küçüldüm , ne diyeceğimi bilemedim , elimi kolumu nereye koyacağımı şaşırdım. Allahım resmen işkenceydi. Kendimi o kadar işe yaramaz o kadar dışlanmış hissediyorum ki anlatamam:KK61:. Ne bacı var derdimi paylaşacak ne de bir dostum var beni anlayacak. Galiba bi siz anlarsınız neler hissettiklerimi. Bebekliğini bildiklerimin bebeği oldu , kapı gibi anne oldular , Ya Ben... Kocaman bir SIFIR... Bu yüzden toplum içine çıkmak istemiyorum , hiç kimseye gidip gelmek istemiyorum , her gittiğim yerde bu konuşmalar var. " Ayşenin bebeği varmış , Fatmanın gelini hamileymiş , Ahmet baba olacakmış , kızım 2.ye hamile , gelinim hamileymiş torun geliyomuş.. " ve ardından bana doğru acınaklı bir bakış...
canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki ....bu senede gerçekten bende kimi duysam hamile....ama üzülme bu bir eksiklik değil ne yapalım kaderimiz böle yazılmış bi yavrunun bize ihtiyacı var ...rabbim bizleri onlara sahip çıkmamızı istiyor ....bizlerde anne olacağız ille doğurmak değil annelik babalık....lütfen üzülme yavrun gelince sıran azalınca bunları takmayacaksın takmada....

Günaydın kızlar.
Resmen benim hayatımı özetledin senin yasaduginin tip tip aynisini yasiyorum kimseyle gorusmuyorum kimseyle bir araya dahi gelmek istemiyorum ama biloyorum geçer hep geçecek deyip kendimi sakinlestiriyorum inşallah hersey güzel olacak bizde evlat edinme aşamasındayiz evraklar ve başvuru ile ugrasiyoruz

canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki ....bu senede gerçekten bende kimi duysam hamile....ama üzülme bu bir eksiklik değil ne yapalım kaderimiz böle yazılmış bi yavrunun bize ihtiyacı var ...rabbim bizleri onlara sahip çıkmamızı istiyor ....bizlerde anne olacağız ille doğurmak değil annelik babalık....lütfen üzülme yavrun gelince sıran azalınca bunları takmayacaksın takmada....

Evet canım inşallah yavrularımız bi gelsin tüm yaralarımızı saracaklar eminim buna , işte zaman zaman böyle bunalıma giriyoruz maalesef , ama bugün daha iyiyim çok şükür. Bu arada aklım hep sen de haberin olsun :KK28:, sürekli yazamasam da her gün takip ediyorum bir haber var mı diye , inşallah fazla bekletmeden gelir meleğin :KK46:

Resmen benim hayatımı özetledin senin yasaduginin tip tip aynisini yasiyorum kimseyle gorusmuyorum kimseyle bir araya dahi gelmek istemiyorum ama biloyorum geçer hep geçecek deyip kendimi sakinlestiriyorum inşallah hersey güzel olacak bizde evlat edinme aşamasındayiz evraklar ve başvuru ile ugrasiyoruz

Oofff inşallah geçer canım inşallahhh :110: artık çok sıkıldım inan. Nereye gitsem herkesin ya çoluğu çocuğu var ya da hamile , onlar çoluk çocuktan bahsediyor ben de sap gibi ortada kalıyom :KK42::KK42: . 15 kasım 2016 da başvurduk biz de , bir an evvel kavuşmak için can atıyorum.

Ben en son ne zaman bu kadar mutlu oldum
En son ne zaman mutluluktan ağladım
Gerçekten beni benden alan bir haberi ne zaman aldım
Ben sanki şimdi doğdum,sanki geçmişim yok oldu...
Kızlar güzel haber aile bakanlığını aradım sıramız erkek bebek de 6 ki zaten öncelikli tercihim erkek bebek ti eğer sıra takılmazsa 6 ay kadar bir süre dedi uzmanımız allah o minik elleri kucağıma aldığımda da paylaşmak nasip etsin...

Aaayyy canımm hadi inşallah 6 aya bile kalmaz kavuşursun paşana. En son kaçtı sıran , ne kadar zamanda düştü 6 ya.
Canım ben Ekim 2016 da başvurdum o zamandan bu yana 8 erkek bebek yerleştirdik dedi uzmanımız kızlar hariç ve daha önce olmadı dedi inşalalh takılmaz dedi yani 14 dü ilk sıramız

Günaydın kızlar.
Hamile kalabilmek o kadar kolayki... Eğer Allah isterse. Mesela benim kalmamı istemedi 12 yıl oldu evleneli. Sebep neydi. Kiminin eşi kiminin kendisi kiminin sebepsizdi. Benimki de bunlardan biri. Ben hiç isyankar olmadım. Bizim için bu hayırlı demekki dedim. Üzüntülü zamanlar ağlamalar maddi manevi yıpranmalar neler olmadıki. Kardeşimin bile kocaman oldu oğlu arkadaşlarımın 2.si 3.sü yolda gözüne gözüne giren hamileler bebekler... yalnız hissettik çoğu zaman belki hala. Ama yakında anne olacağız onu düşün herşey geride kalacak. Bizlerin hikayesi mutlu sonla bitecek. Sen güçlü dur öyle ortamlarda bekleyişinden bahset sen de.. bak gör o zmn daha kolay olacak. Biz kocaman yürekli kadınlarız. Emeğimizi düşün. Sonunu düşün.
Sevgiler...

Evet canım inşallah yavrularımız bi gelsin tüm yaralarımızı saracaklar eminim buna , işte zaman zaman böyle bunalıma giriyoruz maalesef , ama bugün daha iyiyim çok şükür. Bu arada aklım hep sen de haberin olsun :KK28:, sürekli yazamasam da her gün takip ediyorum bir haber var mı diye , inşallah fazla bekletmeden gelir meleğin :KK46:
inşallah ben hala beklemedeyim ....haber gelir gelmez burda paylaşıcam ....günler geçmiyor uykusuzluk yaşıyorum düşünmekten ....tez zamanda haber gelir inşallah

Ben en son ne zaman bu kadar mutlu oldum
En son ne zaman mutluluktan ağladım
Gerçekten beni benden alan bir haberi ne zaman aldım
Ben sanki şimdi doğdum,sanki geçmişim yok oldu...
Kızlar güzel haber aile bakanlığını aradım sıramız erkek bebek de 6 ki zaten öncelikli tercihim erkek bebek ti eğer sıra takılmazsa 6 ay kadar bir süre dedi uzmanımız allah o minik elleri kucağıma aldığımda da paylaşmak nasip etsin...
ayyy ne güzel gözün aydın....tez zamanda kavuş bebişine...bu gidişle benden önce kavuşacaksın :)

Back