Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Tesenizden belkide cikar sizin hic umudunuzu kaybetmeyin..tesenizi olun sonucuna gore karar verirsiniz..
Pek umudum yok haploit hucre bile cikmiyo fish testlerinde

Sana bosey sormak istiyorum
Peki evlat edinmeye karar verdiginizde ailenizin esinizin ailesini tepkisi noldu
Karsi ciktilarmi
Nasil soylediniz onlara

Peki evlat edinmeye karar verdiginizde ailenizin esinizin ailesini tepkisi noldu
Karsi ciktilarmi
Nasil soylediniz onlara
Ilk tesenizde cikis oldumu sizin..hic belli olmaz umutsuz olmayin cikabilir ...tedavi oluyormusunuz peki esiniz?
Biz evlat edinmeyi hic dusunmuyoduk bana cok uzak geliyodu ..ama 2016 agostosta negatif tese olunca yine hic dusunmuyordum.
Bir gun bir yabanci dizi izliyodum orda amerikali bir cift filipinli bir bebegi evlat edinmisti ve cok normal birdey gibi konusuyorlardi..o gun arastirmaya basladim ve yaklasik 1ay icinde kesin kararimizi verdik.
Ailelerimize basvuru asamasinda soyledik.
Hepsi cok mutlu oldular sizin karariniz siz bilirsiniz dediler.
Kayinvalideme ben demedim esim demis cok uzulmus birsey dememis hayirlisi olsun demis..

Karsi ciktilarmi
Nasil soylediniz onlara
O kadar çok uğraşıyorsun okadarçok üzülüyorsun o kadar çok şeyi feda ediyorsun maddi manevi kayıplarla boğuşuyorsun herdefasında yeniden büyüttüğün umutlarının darmadağın olduğunu gözyaşlarıyla kabullenmeye çalışıyorsun sorulan sorulara cevap veremiyorsun kendini eve kapatıp kimseleri görmek istemiyorsun depresyonlara giriyorsun hatta kendini değersiz amaçsız hissediyorsun... ve her şeyini yitirdiğini düşündüğün anda rabbin içine Bi umut tomurcuğu atıyor bir meleği neden evlat edinmeyeyim ki ne fark eder sadece doğurmakla mı anne olunuyor diyor ve sürekli araştırmak istiyorsun.. ve kuruma gidip ilk başvuruyu yaptığın an yaşadığın her şey bitiyor hatta sanki hiç yaşanmamış gibi oluyor. Yaşamak yeniden anlam kazanıyor kaybolan tebessümün sen farkında olmadan ortaya çıkıveriyor, insanlarla daha çok sohbet etmek etrafa daha çok bakmak yaşadığına daha çok şükretmek istiyorsun.. heyecandan kalbin deli gibi çarpıyor, günler geçip gitsin uzmanın ev ziyaretine gelsin diye kulağın telefonda gözün yollarda bekliyorsun..
Diyeceğim o Ki hiç düşünme çok ama çok mutlu olacaksın. Ve karanlık gümlerinden sonra aydınlanan yüzünü gördüğünde aileler senden daha çok mutlu olacak. Sadece inan ve tadını çıkar..
evlat edinmek de bir Doğum şeklidir ve yüksek sesle konuşulmalıdır. Bunu unutma sadece İnan..
Her şey çok güzel olacak!

O kadar çok uğraşıyorsun okadarçok üzülüyorsun o kadar çok şeyi feda ediyorsun maddi manevi kayıplarla boğuşuyorsun herdefasında yeniden büyüttüğün umutlarının darmadağın olduğunu gözyaşlarıyla kabullenmeye çalışıyorsun sorulan sorulara cevap veremiyorsun kendini eve kapatıp kimseleri görmek istemiyorsun depresyonlara giriyorsun hatta kendini değersiz amaçsız hissediyorsun... ve her şeyini yitirdiğini düşündüğün anda rabbin içine Bi umut tomurcuğu atıyor bir meleği neden evlat edinmeyeyim ki ne fark eder sadece doğurmakla mı anne olunuyor diyor ve sürekli araştırmak istiyorsun.. ve kuruma gidip ilk başvuruyu yaptığın an yaşadığın her şey bitiyor hatta sanki hiç yaşanmamış gibi oluyor. Yaşamak yeniden anlam kazanıyor kaybolan tebessümün sen farkında olmadan ortaya çıkıveriyor, insanlarla daha çok sohbet etmek etrafa daha çok bakmak yaşadığına daha çok şükretmek istiyorsun.. heyecandan kalbin deli gibi çarpıyor, günler geçip gitsin uzmanın ev ziyaretine gelsin diye kulağın telefonda gözün yollarda bekliyorsun..
Diyeceğim o Ki hiç düşünme çok ama çok mutlu olacaksın. Ve karanlık gümlerinden sonra aydınlanan yüzünü gördüğünde aileler senden daha çok mutlu olacak. Sadece inan ve tadını çıkar..
evlat edinmek de bir Doğum şeklidir ve yüksek sesle konuşulmalıdır. Bunu unutma sadece İnan..
Her şey çok güzel olacak!
Yazinin ilk satirlarini ben yazmisim sanki.
Kendim yazsam ancak bukadar anlatabilirdim kendi hislerimi
Cok tesekkurler destegin icin
Sayeniz. De burasi satesinde kafam cok netlesmeye basliyor cok tesekkur ederim. Gercekten

Yazinin ilk satirlarini ben yazmisim sanki.
Kendim yazsam ancak bukadar anlatabilirdim kendi hislerimi
Cok tesekkurler destegin icin
Sayeniz. De burasi satesinde kafam cok netlesmeye basliyor cok tesekkur ederim. Gercekten
Yaşadıklarımız aşağı yukarı hep aynı ve bizi bizden başka Kimse tam olarak anlayamaz..
Ben de bu forumdan çok şey öğrendim burası sayesinde çok güçlendim iyi insanlar iyi ki varlar..

Ilk tesenizde cikis oldumu sizin..hic belli olmaz umutsuz olmayin cikabilir ...tedavi oluyormusunuz peki esiniz?
Biz evlat edinmeyi hic dusunmuyoduk bana cok uzak geliyodu ..ama 2016 agostosta negatif tese olunca yine hic dusunmuyordum.
Bir gun bir yabanci dizi izliyodum orda amerikali bir cift filipinli bir bebegi evlat edinmisti ve cok normal birdey gibi konusuyorlardi..o gun arastirmaya basladim ve yaklasik 1ay icinde kesin kararimizi verdik.
Ailelerimize basvuru asamasinda soyledik.
Hepsi cok mutlu oldular sizin karariniz siz bilirsiniz dediler.
Kayinvalideme ben demedim esim demis cok uzulmus birsey dememis hayirlisi olsun demis..
Afedersiniz yazinizi gormemisim
Yok ilk tesede hicbisey bulunamadi patoloji sonunda sekonder seviyede maturasyon arresti var dendi
Evet 3yildir kaan aydosla igne tedavidi oluyo esim halada devam ediyoruz degisn bisey olmadi hic

Ne kadar benzer hikayeler... kaan hocanın bekleme salonunda bekleyen çiftlerdeniz belki de çoğumuz.. biz de aynı tedavileri gördük belki aynı patoloji sonuçlarını okuduk.
birkaç yıl daha devam edelim sonuç değişebilir dedi hoca ben de hocam biz çok yorulduk herşekilde dedim. O da size önerceğim şey ya donasyon ya da evlat edinme olabilir o zaman dedi. İşte o gün kafamızdan sildik. Ve aile terapisine başladık karar vermemize yardımcı olsun diye bu yola baş koyduk ve bekliyoruz şimdi yavrumuzu... kolay değildi 12 yıl boyunca anne olmayı beklemek. Ama biliyorum ki yakında anne olacağım evladıma kavuşacağım :anne::KK200:

Ne kadar benzer hikayeler... kaan hocanın bekleme salonunda bekleyen çiftlerdeniz belki de çoğumuz.. biz de aynı tedavileri gördük belki aynı patoloji sonuçlarını okuduk.
birkaç yıl daha devam edelim sonuç değişebilir dedi hoca ben de hocam biz çok yorulduk herşekilde dedim. O da size önerceğim şey ya donasyon ya da evlat edinme olabilir o zaman dedi. İşte o gün kafamızdan sildik. Ve aile terapisine başladık karar vermemize yardımcı olsun diye bu yola baş koyduk ve bekliyoruz şimdi yavrumuzu... kolay değildi 12 yıl boyunca anne olmayı beklemek. Ama biliyorum ki yakında anne olacağım evladıma kavuşacağım :anne::KK200:
Insallah hayirlisiyla uzun surmez

Nasılsın anneler ve anne adayları
Uzun zamandır giremiyordum wc ye bile zarzor gideceğiniz günleri görmek dileğiyle:)
Yıllarca süren tedaviler bitmeyen ve hep baştan başlayan tedavi süreçleri sonuçsuz demicem olmadı evlat edinelim dedik demicem onca yıl tedavi olmak okadar zaman beklemek herşey nazlı minnaga kavuşmak içinmis bunu şimdi anlıyorum
Biz okadar uğraşırken aslında gelecek günü için bekliyormusuz
Emre bakıcıoğlu kaan hoca tansel.kaplancan semih ozkan Celaleddin Peru vs vs gitmediğimiz dr kalmadı
Alternatif tıp da cabası yıllar süren kürler
Artık ikimizde yorulmuştuk en sonki mteseden sonra artık vakti geldi diye düşünmeye başladık araştırmalar evlatbedinen ailelerle görüşme derken bu günlere geldik
Kolay olmadı evet de aslında zorlaştıran bizmisiz gerçek çok ama çok başkaymış
Anne baba olmak için doğurmak gerekmiyor bunu yazmak bile bana çok saçma geliyor
Anneyim ben dünyalar güzeli nazlı boncugum var
Hasta olsa gün kararıyor bir gün az yese tüm gün aç dolaşan biz oluyoruz kaldı ki sevgisi işte onu tarif edemem baba demesi anne demesi onun minik ağzından dökülmesi:)
Yeryüzünde böyle bir bağ böyle bir sevgi ancak yaşayınca anlaşılıyor
Onun varlığı bambaşka
Ailelerin kabullenmesine gelince
Tek kelime ile deli oluyorlar
Hergün arayıp soruyorlar uyaniksa sesini dinliyorlar
Komşulara gelince biz kimseden saklamadik komşular akrabalar arkadaşlar herkes biliyor
Bizim için gayet doğal çevremizde de bunu böyle görüyorlar yani siz ne kadar rahat ne kadar olağan davranırsanız çevre de öyle oluyor
Ben iki kere Mevlüt yaptım iki kere doğum günü yaptım biri aile içi biri arkadaş ve komsularla oldu
Hiç garipseyen oldumu mu aaaaa evlat edinmişler diyen oldu mu bilmiyorum direkt öyle bir tepki almadım
çıkıyoruz geziyoruz ev oturmalarina gidiyoruz ve hep beklenen oluyoruz benim nazlim çok tatlı çok güler yüzlü çok mutlu çok dilli bıdı bıdı hiç durmuyor çene :)
İkigun görmese annem ya bizi çağırır ya kendi gelir bunun tadi tuzu bambaşka der
Yani aileler çok seviyor
Arkadaş ve komşular siz nasıl olursanız öyle oluyor
Bir gülüşü yetiyor evimiz onun sayesinde ev oldu hayat onun sayesinde yaşanıyor
Evladına kavuşmuş bir anne olarak ne desem nasıl anlatsamda olmuyor kucağınıza aldığınız da anlıyorsunuz anne baba olmak ne demek ne için bu sıkıntıları yaşadığınızı işte ozaman anlıyorsunuz
Candan öte bambaşka bir şey

Herkese merhaba ben aranıza yeni katıldım. 03.01.2017 tarihinde Ankaradan eşim ile birlikte evlat edinme için başvuruda bulunduk. Erkek bebek, ikiz bebek ve varsa kardeşini de istedik. Henüz evimize incelemeye gelmediler. Çok heyecanlıyım aslında geldiklerinde ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda yaşadıklarınızı paylaşabilirmisiniz. Birde kaçıncı sırada olduğumuzu nasıl takip ediyoruz. Ankarada sıra ilerleme durumu hızlımı oluyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Herkese merhaba ben aranıza yeni katıldım. 03.01.2017 tarihinde Ankaradan eşim ile birlikte evlat edinme için başvuruda bulunduk. Erkek bebek, ikiz bebek ve varsa kardeşini de istedik. Henüz evimize incelemeye gelmediler. Çok heyecanlıyım aslında geldiklerinde ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda yaşadıklarınızı paylaşabilirmisiniz. Birde kaçıncı sırada olduğumuzu nasıl takip ediyoruz. Ankarada sıra ilerleme durumu hızlımı oluyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Hayırlı olsun, bir an önce işlemleriniz bitsin bebeğinizi bekleyin :)) Ankara'da bizim evimize gelmeleri bir yılı bulmuştu, gelince de on dakika durup gitti uzmanımız. Odalara baktı sadece. Sıralar çok yavaş ilerliyor hatta belki de Türkiye'de en yavaş Ankara :( 2 yıl olacak neredeyse biz başvuralı kız bebekte daha 55. Sıradayız. Bir yıl önce 62. Sıradaydık ilerlemiyor yanı. Ama erkek için başvurmuşsunuz erkek sırası daha hızlı kıza göre.

Seni anlayabildiğimi düşünüyorum. Bende tüp bebek yumurta dönasyonu ve evlat edinme düşünceleri arasında gelgitler yaşadım. Tüp bebek için kendimi umutlu bulamadım. Yumurta dönasyonu evet kıbrısta yapılıyo ama hem olumsuz neticelenme ihtimali vardı hemde zaten böyle bi meblayı karşılayabilecek durumum vardı. Beni en çok ağlatan ve kederlendiren konu bu olmuştu. Evlat edinme için tam iki yıl eşimin onay vermesini bekledim. Derken yaşımı ilerlemiş buldum. kaldıki Henüz evladıma bile kavuşamadım. Tüm bunların içinde en zoruda evlat edinmeye karar verme süreciydi. Evet evlat edinmek istiyorum cevabını zihnimde kendimize verdikten sonra yaşadığım tüm stres süreci nihayete erdi ve yerini evladıma kavuşacağım günün hayaline bıraktı. Umarım sizde kendi adınıza en hayırlı kararı kendinizi çok yıpratmadan verebilrsiniz. Sevgiler :))

benim ilk kk ile tanışmam çocuk istediğimiz ilk ay hamile kalamamamdı. Sonra her ay takip ediyordum. aylarca fikir alıyordum. sonra 6.ayda doktora gittik. baktıkki sorunlar varmış. ardından tüm bebek topikleri vs vs vs tedaviler derken donasyonu da çok araştırdım. evlat edinmeye eşimin karar vermesi donasyonmu evlat edinmemi derken buna karar verdim. kendimce çok düşündüm bir can daha getirmekmi gelen bir cana aile olmakmı. bu daha mantıklı geldi. sadece bazı rikleri düşündürüyor beni

Hayırlı olsun, bir an önce işlemleriniz bitsin bebeğinizi bekleyin :)) Ankara'da bizim evimize gelmeleri bir yılı bulmuştu, gelince de on dakika durup gitti uzmanımız. Odalara baktı sadece. Sıralar çok yavaş ilerliyor hatta belki de Türkiye'de en yavaş Ankara :KK43: 2 yıl olacak neredeyse biz başvuralı kız bebekte daha 55. Sıradayız. Bir yıl önce 62. Sıradaydık ilerlemiyor yanı. Ama erkek için başvurmuşsunuz erkek sırası daha hızlı kıza göre.
O kadar sürüyor mu bize 3 ay yada 6 aya evinize geliriz dediler çok uzun süreymiş üzüldüm. Sıranız kaçıncı sıra olduğunu nasıl öğreniyorsunuz. Biz bize uygun bebek şehir dışında çıkarsa bakmaya oraya da gideriz dedik.

O kadar sürüyor mu bize 3 ay yada 6 aya evinize geliriz dediler çok uzun süreymiş üzüldüm. Sıranız kaçıncı sıra olduğunu nasıl öğreniyorsunuz. Biz bize uygun bebek şehir dışında çıkarsa bakmaya oraya da gideriz dedik.
Uzmanımızı arayıp öğreniyoruz. Şehirdışını biz de seçtik pek bir şey değiştirmiyor o.

hayırlı olsun arkadaşım ev ziyareti 4 veya 5 ci ayda oluyor hiç dert etme 10 1 5 dk evi geziyor uzman bi kaç bişey soruyor sonra ikinci görüşme için kuruma çağırır sizi sonra evrak teslim edersiniz tüm bunlar 6 7 ayı bulur ondan sonra sıranızı uzamanınızdan öğrenebirsiniz ben ankaradan 27 aydır sıradayım 15 sıram kız bebek için ne yazıkki biraz yavaş ankara sen başvurduğun tarihten sırada oluyorsun 2,5 3 yıl beklersin muhtemelen hayırlısı inşlh tez gelir :)

Az önce eşimin facebookunda gezerken bir paylaşıma denk geldim. Oraya yazılan bir yorum dikkatimi çekti. Gençten bir adam siyah bir bebeği evlat edinmişti. Onu öperken fotoğrafı vardı. Üstelik evli de değildi. Türkiye ki prosedürle almış yurtdışından. Detayını bilmiyorum.. Ama demek ki alinabiliyormus.
Dedim ne güzel insanlar var.
Ve sizler.. Hepiniz çok güzel kalplisiniz.

hayırlı olsun arkadaşım ev ziyareti 4 veya 5 ci ayda oluyor hiç dert etme 10 1 5 dk evi geziyor uzman bi kaç bişey soruyor sonra ikinci görüşme için kuruma çağırır sizi sonra evrak teslim edersiniz tüm bunlar 6 7 ayı bulur ondan sonra sıranızı uzamanınızdan öğrenebirsiniz ben ankaradan 27 aydır sıradayım 15 sıram kız bebek için ne yazıkki biraz yavaş ankara sen başvurduğun tarihten sırada oluyorsun 2,5 3 yıl beklersin muhtemelen hayırlısı inşlh tez gelir :)
Ankara aslında merkez daha hızlı ilerlemesi gerekirken geç ilerlemesi çok şaşırtıcı hayırlı olsun bekliyeceğiz artık napalım :) inşallah hepimiz bir an önce kavuşuruz bebeklerimize :)

Ne güzel çok sevindim böyle su gibi akıp gitsin sıralar inşallah :) sizin tek ev ziyareti mi oldu onay yazısından önce?
kusura bakmayın biraz geç oldu ewet bir kez oldu ew ziyareti hemen ardından onay yazısı geldi 2 hafta sonra
Listemiz çok gerilerde kalmış. kalbiyolojik anneyim senin adına çok sevindim. Ne güzel ilerlemiş sıran , kısa zamanda kavuşursun yavruna inşallah. Benim daha ev ziyaretim olmadı dolayısıyla daha dosyamın onaylanıp onaylanmadığını bile bilmiyorum :KK43: ve sıram hakkında da hiç bir bilgim yok :KK42::KK42:
su gibi akar geçer inşallah umarım bekleyen herkes tez zamanda kavuşur evladına

Back