Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Dediginiz de kesinlikle haklisiniz. Onunla ilgili o kadar cok hayalimiz var ki... Bana nasil anne diyecegini bile dusunurken suratimda garip bir gulumseme oluyor. Esimi en cok da esimi düşünüyorum. Onun hayallerinin benimkinden daha fazla oldugunu biliyorum,hissediyorum cunku. Su ana kadar hic bir cocugu kucagina almadi bir sey olacak canini incitirim diye. O başkalarının bebeklerine gulerek baktığı zaman yuregimin nasil yandigini tarif edemem... Insallah diyorum o zaman benim de bunlari gorecegim gun yakin

5yili doldurmadan basvuramiyoruz dimi keşke degerlendirseydik demissnz ya 5yil dolmadn basvurulabiliyrmu yoksa siz 6.yildami basvurdunuz öyle soyledijiz
5 yil bitti bizim 6. Yilimiza az bir zaman kaldi. Keske o aylari boşuna gecirmeseydim diye cok pisman oldum

Neden sehir değiştirmeyi dusunuyorsunuz ki??? O istemeyen insanlar sizin evde neler yasadiginizi?yolda bir cocugu gorudgunuzse yüreğinizden ne parcalarin kopup gittigini bilmiyorlar... Bizde de annem ilk seneler sacmalama kizim derdi. Sonra yuvadan bir bebegi sevmeye goturduk. Ay ben bunj evlat edinicegim diye tutturdu simdi hadi gelse de sevssmin derdinde. Sunu soyleyeyim hayati izda bu surecte size destek olan insanlar gercek dostlarınız sizi yargilamadan anlayışla karsilayan. Diğerlerinin varligi sizi artik rahatsiz etmemeli bence... Ayrica yavrunuz size geldiginde kapınızı kapattginizda basbasa kalacak olan sizlersiniz. Bu mutlulgunuza golge dusurmek isteyenleri dinlemeyin

Ya bir dee bu surecin ilk asamalarinda uykusuzluk problemi baslayan oldu mu acaba?? Ben ve esim artik sabahliyoruz desek yeridir. Neticelenmeyen bir olay var insanlarin ilimli yaklasmamasi var cok karmasik bir duygu boslukta gibiyiz.
Bizde eşimle çok zaman sabahladık bu süreçte. çünkü ben sadece iki kere tüp bebek yaptırdım acaba yinemi tüp bebek denesek olduk. bide şu kıbrıs olayı var yumurta dönasyonu mu yaptırsak dedik. neticede dönasyon olduğunu kimse bilmez karıkoca arasında kalır ve stressiz bi hayatımız olur evlat edinmenin getirdiği bi takım zorluklarla mücadele etmiş olmayız dedik. sonrada insanların düşüncesinin ne olduğu önemli değil dedik . aslında dünyaya gelen her evlat bizim yavrumuz tek farkı doğurmamak dedik . bu düşünce ilede evlat edinmeye başvurduk. düşüncelerimiz bunlardı ama bebeğin cinsiyeti yaşamı vs bunlarla ilgili hiç birşey düşünmedik. daha çok bizim sıkıntımız hangi seçenekle evladımıza kavuşacağımızdı. neticede başvuruda bulunduk ve o dıkıntılı süreci boşuna yaşadık diyorum. şimdi içimix rahat inşallah doğru yoldayız ve evlatlarımızla mutlu huxurlu sağlıklı bi hayatımız olacak

O zaman karamsar olmuyoruz :))

Erkek bebek için 2-3 yıl bekleme süresi mi varmış ? Süreler durmadan artıyor .Bursa dan kavuşma haberi yok hâlâ . ..Umarım bu yıl yerleştirmeler hızlanır
Evet malesef cnm süreler uzamış...Onaylanma sürecimizde inşallah bu süreye dahildir.

Haklisiniz tabi aileler sever mi diye dusundigun oldu fakat umrumuzda degl seven sever sevmeyen sevmez.fakat şöyle bir durum var benim eşim azosprm ve çevrede hele ki küçük bir şehirde erkek faktorlu bir rahatsızlık varsa biraz daha anorml karslnyr esimn toplumdaki yerini dusunerekten böyle birşey yapmaya karar verdik evldmz iki yaşına falan gelince tekrar donus yapacgz çevremizde biyolojik ailesyz olrk bilcklr

S
Sorunun kimden kaynakladigini anlattiniz mi? Yani diger turlu nereden bilecekler?? Bir sehirden baska bir sehire tasinmak cok guc ve zor bir olay. Bircok kez sehir degistirmek zorunda kalmis biri olarak söylüyorum bunu. Onemli olan fikirleri defistirebilmek. Çünkü baska bir sehiride gitseniz bu sefer baska sorunlar cikiyor karsiniza. Oturup iyice dusunmek lazim gerekir bence. Onunuzde uzun bir surec var belki fikirler degisir belki baska bir bir sey.... Herseyin hayirlisi diyelim

Bizde sanirim başvuru islemleri tamamen bittikten sonra rahat bir uyku çekeceğiz. Ondan sonrasi sadece zaman... Bizimde sizin gibi bircok senegimiz vardi ama esimde bu süreçlerin bizi manen ve madden yoracagini bunun yerine bu yapacağımız seyleri bir bebek evlat edinerek ona iyi bir gelecek verebilecegimizj söyledi ki hakliydi da...simdi diyorum iyi ki boyle birseye adim atmisiz diyorum simdi. Cinsiyet acisindan bende ne olursa kabulum dedim ama kararlari birlikte aldığımız icin esimin kiz istemesi ve bunlarin nedeblerini bana anlattiginda peki dedim. Simdiden birseyler almaya basladik bile meger dunden raziymisim ben de...

tşk ederim. hiç bu şekilde düşünmemiştim. kafam karıştı . ikisini de mi tercih etmeliyim o zaman.?
rızayla olanda en az 6 hafta zorunluluğu var. o aklıma takılıyor .

Yakın çevremiz sıkıntıyı biliyor ama uzak çevre beyden kaynaklandığını bilmiyor esim o sorumluluğu da bnm üzerime yıkmak istemiyor yani çevrenin bana bebegmzn olmamsyla ilgili konuşmalarını beni rahtsz edici sozlrde bulunmalarını istmyr dedgnz gibi uzun bir Surec var önümüzde ve bunlar daha kesinleşmemiş dusncelermz bakalım herşey en iyi şekilde olr insallh

Karar verme süreci gerçektende çok sancılı çok farklı şeylerle aynı anda tek başımıza destek alamadan mücadele ediyoruz ve öyle karar veriyoruz. e neticede bizde insanız ve bundan çokda etkileniyoruz sıkıntılı zor bir süreç yaşıyoruz. ama hepsi boşunaymış inanın. evlat edinmeye naşvurduğumuz gün tüm sıkıntımız geçti . şimdi düşünüyorumda boşunaymış o sancılar ne iyi etmişizde başvurmuşuz. evlat edinmeyi düşünen herkese sesleniyorum bir saniyenizi bile kaybetmeyin hemen başvurun eminim çok mutlu olacaksınız . olacağız. geçen hergün hayatımızdan ve mutluluğumuzdan çalıyo. buna izin vermeyin :))

tşk ederim. hiç bu şekilde düşünmemiştim. kafam karıştı . ikisini de mi tercih etmeliyim o zaman.?
Bence 6haftada çok uzun bir sure dgl yani bir bucuk aylık olyr tabi anne cock arasındaki bağ için nekdr küçük okdr iyi ama bir bucuk aylık da büyük dgl okdr skntiya dusmyin derm

Rıza konusu beni biraz düşündürüyo. malum evlat edinme işleminden sonra bile biyolojik ebeveynleri çocuğu geri almak isteyebiliyo. mahkeme biyolojik aileye öncelik veriyo diye biliyorum. ama sosyal hizmet uzmanımız böyle bir hadisenin çok nadir olduğunu söyledi .

Gercekten sancılı bir surec. Mantigimin almadigi da mahmekemin biyolojik aileye oncelik vermesi isterse. Bir bebege emek veriyorsun canindan can katiyorsun. Birinin mahkemeye çıkıp vazgectim pismanim demesi yeterli oluyor. Tandiigm bir bayan 6 yasinda almisti ve 4 yil bakti sonra aile çıkıp cocugu istemek icin mahkemeye basvurdu. Cocuk 6 yil zaten yuvada kalmis sonra evlat edindirin demişler. 4 yilda ne değişti. Bence mahkemelerin bu konudaki karalari tekrar gozden geçirmesi gerekir. Biyolojik aile baksa neden versin?bir de devlet her imkani saglarken.... Allah hic birimizi karsilastirmasin boyle insanlarla

Katılıyorum size çocuk oyuncağı sanki al bu çocuğu biraz gönlün olsun çok da acı cekiyorsunuz ama azck gonlnz olsn sonra geri alalm böyle bir mantigi aklım almyr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…