Merhabalar,
Biz de evlat edinme surecinde on basvurumuzu tamamladik. Zor bir baslangic oldu.Uzmanimiz izine ayrılmış,yerine bakan uzmanimiz koruyucu evlat edinme bolumune bakıyor. Cok tatli biri fakat pek bilgisi yok. Bugun dilekcemizi doldururken takildigi konuyu daha once evlat edindirme bölümünde gorev alan uzman arkadasina danisti. Bayan da daha sonra yanimiza geldi, basta cok sert çıkıştı. Cunku bir sosyal hizmet uzmani olan arkadasimiza danistik hususi dilekcenizde istediklerinizi yazabilirsin hakkiniz dedi. Bizde 0_6 aylik istediğimizi yazdik. Bayan bize size ay hesaplamasi yapacagiz bir de dedi. Ayrimcilik mi yapiyorsunuz? Ben olsam bu dosyayai redderdim,hem rizali bebek yazmissiniz ama mahkemeyi rizayi bebek sizde kaldiktan 1 sene sonra mahkemede oz aileyi cagirip soruyor rizayi orda,bu yasa 2012 den sonra geldi(pek anlayamadim bilgisi olan var mi bu konuda??) ben de bu yasal surecte aile ister mi dedim... Tabi isteyen cok oldu siz iyice dusunun bence Dedi.(demoralize etme konusunda cok başarılı birr uzman) Kalakalkdik. Aciklamasini yapinca bizi anladi ve sakinlesti. Oraya basvurdugumuzda onun bize davranmasi gerektigi sekilde biz ona davrandik. Ilimli sakin... Esim cok sinirlendi. Ben de dedim aman sakin !!! Ugrasmaya degmez. Tabi cok üzüldüm. Bizler zaten belli basli sorunlarla mücadele eden insalariz. Hayatimizda bir çok aciyi yasarken herkes gibi ,bazi seylerde kat kat fazla aci cekiyoruz. Ve bu durumda daha ilimli insanlar bekliyoruz karsimizda. Bende sosyal hizmetler okudum karsidaki insana nasil yaklasilmasi gerektigini? Cok iyi biliyorum. O bile olmasa vicdanım var merhametliyim.
Bizim için sevinecegim olay bu uzmanin evlat edinme bolumunden alinmis olmasi. (sadece danışmada boyle davranan bir bayani bu bolumdeyken düşünemiyorum) neyse bebegimiz icin katlaniyoruz herseye bizler güçlüyüz.
Allahtan basvurudan 3-4 gun sonra posta yoluyla gelecek evraklarimiz asil islemlerimzii baslatacagiz.Tabi bu surecte inşallah bu göreve iyi bir uzman gorevlendirirler.
Kafamda deli sorular acikcasi (birde ailelerin cogu pisman olup geri istiyor demez mi?)
Bebegim gelmeden ya alirlarsa korkusu basladi simdiden sagolsun... (vardi icimde korku iyice coreklendi)