Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
tşk ederim. hiç bu şekilde düşünmemiştim. kafam karıştı . ikisini de mi tercih etmeliyim o zaman.?
rızayla olanda en az 6 hafta zorunluluğu var. o aklıma takılıyor . :KK43:

Şöyle düşünün... 5 yıl beklediniz ve nihayet sıra size geldi, terk bebek var gelin dediler. Ama o bebek Yeni doğmuş değil, 7 aylık bir bebek ama sıra sizde süreyi daha fazla uzatırsınız kabul etmezseniz. Yanı garantisi var mı terk olunca Yen'i doğmuş olacağının

Biz de sizin gibi dusunduk ama sonra secenigimizi neden daraltiyoruz dedik. Hem terk/hemde riza terk (rizasiyla terk etmis) yazdik. Bir bebek gelir hastanede kadin dogurmus o anda birakmis istemiyor rizali bebek ee napacaksiniz?? O kadar yil hasretiyle yanarken hayir diyebileceginizi düşünmüyorum.. Terk bebeginde birgun ailesinin cikip gelmeyeceginin garantisi yok. Ikisinde de olabiliritesi var. O yuzden bence ikisini de tercih edin derim ben. mawi07 mawi07 .

Bir konu hakkinda bilgi almak istiyorum lutfen yardim edin
Biz yazdigimiz dilekcede terk/riza yazdik tamam. Riza aileden aliniyor yani bebek bize gelmeden dava acilip mi riza aliniyor yoksa bizim uzmanimizin soyledigi gibi biz bebegi aldiktan 1 sene sonra mi riza davasi aciliyor. Ikinci sik cok sacma bu yuzden de burada bebeklerini geri alan aile cok olmus. Bu da beni telasa düşürüyor. Sizin uzmaninzin anlattiklari ya da yakin zamanda evlat edinenler lutfen bana yardimci olursa cok sevinirim.

Biz yazdigimiz dilekcede terk/riza yazdik tamam. Riza aileden aliniyor yani bebek bize gelmeden dava acilip mi riza aliniyor yoksa bizim uzmanimizin soyledigi gibi biz bebegi aldiktan 1 sene sonra mi riza davasi aciliyor. Ikinci sik cok sacma bu yuzden de burada bebeklerini geri alan aile cok olmus. Bu da beni telasa düşürüyor. Sizin uzmaninzin anlattiklari ya da yakin zamanda evlat edinenler lutfen bana yardimci olursa cok sevinirim.

Bebek ailenin rızası alınınca evlat edindiriliyor. Bir sene sonra da nüfusunu üzerine almanız için dava açılıyor. Rıza olayıyla bir sene sonraki davanın alakası yok. Rızası alınmayan ailelerin çocukları zaten baştan evlatlık verilmiyor.

Bebek ailenin rızası alınınca evlat edindiriliyor. Bir sene sonra da nüfusunu üzerine almanız için dava açılıyor. Rıza olayıyla bir sene sonraki davanın alakası yok. Rızası alınmayan ailelerin çocukları zaten baştan evlatlık verilmiyor.
Peki bunun yazili oldugu bir belge var m? Biz de bu mantikta oldugunu biliyoruz fakat uzmanimiz konunun boyle olmadiginda israrci aile rizasi sizin acitigniz davada aliniyor dedi. Ben de dedim oyle seymi olur aile geri ister o zaman.... Tabi diyor boyle davalarimiz cok oldu geri isteyen bit yanlislik var amaa uzmanimiz bize boyle bir bebegi verirse ne yapacagiz

6 haftalık riza suresi var aile bu sure zarfindan rizasindan cayabiliyor. Ama 6 hafta gecti mahkeme riza kararini onadi ailenin rizadan cayma hakki kalmiyor. Simdi boyle ise 20 gunluk bebek evlat edinen nasil ediniyor??? Uzmanin bilmesi gerekn seylerin pesine biz dusuyoruz... bizim uzmanda sorun var kesin.... 1 yil sonra acilan davada aile rizasi o zaman alinir mi ya bu naisl mantik??? Anlatamıyorsun ama kendi dogrulari var... Aile tabi ki cayar o zaman

Gercekten sancılı bir surec. Mantigimin almadigi da mahmekemin biyolojik aileye oncelik vermesi isterse. Bir bebege emek veriyorsun canindan can katiyorsun. Birinin mahkemeye çıkıp vazgectim pismanim demesi yeterli oluyor. Tandiigm bir bayan 6 yasinda almisti ve 4 yil bakti sonra aile çıkıp cocugu istemek icin mahkemeye basvurdu. Cocuk 6 yil zaten yuvada kalmis sonra evlat edindirin demişler. 4 yilda ne değişti. Bence mahkemelerin bu konudaki karalari tekrar gozden geçirmesi gerekir. Biyolojik aile baksa neden versin?bir de devlet her imkani saglarken.... Allah hic birimizi karsilastirmasin boyle insanlarla
Buna benzer bir şey okumuştum. evlat edinen annenin sözleri içimi yaktı. şöyleki evlilik dışı gencecik bir anneden dünyaya gelmiş bir bebek doğar doğmaz evlatlık verilmiş. sonra biyolojk anne bir evlilik yapmış ve çocuğu olmamış dolayısıyla çocuğunu geri almak için mahkemeye başvurmuş. evlat edinen anne çok hüzünlü diyoki benim yavrum üç yaşında daha evlatlık olduğunu bile bilmiyor ve böyle bir süreç onu çok hırpalar bunu ona nasılaçıklayacağım. tabi evlada verilmiş üç yıllık maddi manevi emekde var . allah korusun böyle bi durumla karşılaşmayalım inşallah :)

Peki bunun yazili oldugu bir belge var m? Biz de bu mantikta oldugunu biliyoruz fakat uzmanimiz konunun boyle olmadiginda israrci aile rizasi sizin acitigniz davada aliniyor dedi. Ben de dedim oyle seymi olur aile geri ister o zaman.... Tabi diyor boyle davalarimiz cok oldu geri isteyen bit yanlislik var amaa uzmanimiz bize boyle bir bebegi verirse ne yapacagiz
Biyolojik aile evlat edindikten sonra bile geri alabilir bu risk herzaman var :(

Biyolojik aile evlat edindikten sonra bile geri alabilir bu risk herzaman var :KK43:
Tabi ki boyle bir risk var ama riza alinmasi cok onemli mahkeme riza olayini hep arıyor. İlerde sikinti. Bizim uzmanimiz rizasiz veriyor sonra ailedeb riza istiyor. Aile de o surecte cayiyor. Olan cocuga ve evlat edinen aileye oluyor. Bir risk almak var birde adimlarini bilerek atmak haklarini bilmek var. Burada o yuzden cogu bebek biyolojik aileye verilmis. Riza alinamadan vermişler.

arkadaşlaaaarrrrrrrrr çok mutluyum. :KK45: öncelikle hepinize fikirleriniz yönlendirmeleriniz için tşk ederim. 1 aralık bugün itibari ile başvurumuzu yaptık. eğer başvurumuz onaylanırsa sıramız 1 aralık 2016 tarihi ile geçerli olacakmış. uzmanımız çok iyiydi. aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz dedi. kız tercih ettik. eşim fark etmez diyordu ama kıza daha yakındık. tam formları doldururken 1 yaşında erkek bebek geldi. dünya güzeli bir görseniz maşallah. 18 günlükten o aileye verilmiş ve mahkeme süreci başlıyormuş.biz form doldurmayı bırakıp bebek sevmeye durduk. kız yazdık ama erkek mi deseydik diye ikilemde kaldık. o sırada uzmanımız kız sırası geç geliyor ama biz çok beklemek istemiyoruz derseniz erkek de ekleriz sorun değil dedi. bebeği aldık severken annesi önümüzden geçti. anne dedi. ay ben bir ağla .. çok duygulandım. ne güzel de bakmışlar.en az 2 yıl beklersiniz dedi. onaylanmayabilir bunu baştan söylüyoruz dedi ama ben çok umutluyum her şey güzel olacak inşallah. şimdi başvurudan sonraki 1, ve 2, görüşme sosyal hizmetlerde olacakmış. sonrasında ise eve geleceklermiş ama 1 yılı bulabilir dedi. ayrıca geçmiş yıllarda şehir dışından çok bebek geliyormuş ama bu yıl sadece 2 bebek gelmiş. biz tüm türkiye seçtik ama çok da dışardan gelen olmuyormuş. durum bu şekilde işte. Allahım eğer onaylanırsa 2-3yıl içinde ben de anne olacağım :21:

arkadaşlaaaarrrrrrrrr çok mutluyum. :KK45: öncelikle hepinize fikirleriniz yönlendirmeleriniz için tşk ederim. 1 aralık bugün itibari ile başvurumuzu yaptık. eğer başvurumuz onaylanırsa sıramız 1 aralık 2016 tarihi ile geçerli olacakmış. uzmanımız çok iyiydi. aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz dedi. kız tercih ettik. eşim fark etmez diyordu ama kıza daha yakındık. tam formları doldururken 1 yaşında erkek bebek geldi. dünya güzeli bir görseniz maşallah. 18 günlükten o aileye verilmiş ve mahkeme süreci başlıyormuş.biz form doldurmayı bırakıp bebek sevmeye durduk. kız yazdık ama erkek mi deseydik diye ikilemde kaldık. o sırada uzmanımız kız sırası geç geliyor ama biz çok beklemek istemiyoruz derseniz erkek de ekleriz sorun değil dedi. bebeği aldık severken annesi önümüzden geçti. anne dedi. ay ben bir ağla .. çok duygulandım. ne güzel de bakmışlar.en az 2 yıl beklersiniz dedi. onaylanmayabilir bunu baştan söylüyoruz dedi ama ben çok umutluyum her şey güzel olacak inşallah. şimdi başvurudan sonraki 1, ve 2, görüşme sosyal hizmetlerde olacakmış. sonrasında ise eve geleceklermiş ama 1 yılı bulabilir dedi. ayrıca geçmiş yıllarda şehir dışından çok bebek geliyormuş ama bu yıl sadece 2 bebek gelmiş. biz tüm türkiye seçtik ama çok da dışardan gelen olmuyormuş. durum bu şekilde işte. Allahım eğer onaylanırsa 2-3yıl içinde ben de anne olacağım :21:
Sizin adınıza çok sevindim inanın okurken benmde yüzümde gulucukler açtı inşallah tez zamanda kavuşursunuz yavrunuza hangi sehirdesiniz birde uzmn onaylanmayadabilir demis ya acaba onaylamama nedenleri ne olur ki

Yarin gidip aile sosyal politikalar bakanliginda yer alan yasal sureci ve bunun mad
Ne guzel boyle bir olayin size denk gelmesi. İnşallah bizimde sizin islemlerimiz biter de sira anini beklemek kalir geriye. Kiz/erkek diye eklettiniz mi?? Hepimiz icin hayirli olsun Allah bir an once kucaklarimiza cok sevdigimiz canlari almayi nasip etsin

benim adliyeden edindiğim kısa bir bilgiye göre çocuk bize koruyucu aile sıfatıyla verilior ve bu 1 sene sürüor. 1 senenin sonundu nüfus ve evlat edinme davası aynı şey zaten dava açılıor ve rıza ile bırakıldıysa çocuk baştan o zaman anne ya da baba kim varsa eğer onlar yoksa anane banane çarılıor duruşmaya gelip beyanda bulunmaları için. gelmezse zaten bir daha rızası hiç aranmıor. geldiği takdirde beyan alınıor ve diyelm tamam rıza alındı evlat edindik 5 sene daha bu karardan vazgeçme hakkı var sonsuza kadar değil yani 5 yılı geçirirse bir daha geri alma hakkı yok ancak maalesef 5 yıl içinda dav aaçarsa değerlendirior bu durum ki bu çok vahim bir durum gerçekten yazık günah aileye de çocuğa da nasıl sağlıklı bir birey olabilir ki o çocuk öyle bir karar verilirse allah korusun yaaa:(:(

arkadaşlar tşk ederim güzel dilekleriniz için. inşallah herkesin süreci kolay ve çabuk geçer. biz kız tercih ettik ama ilerleyen süreçte çok bekledik derseniz, fikriniz değişti derseniz erkek de ekleriz dedi uzmanımız sağolsun. antalyadan başvurduk. etrafta park var mı, okul ne kadar uzaklıkta gibi sorular sordular. onları yazdılar forma. ev ziyaretinden sonra onay verilecekmiş. sıramızı da onaydan sonra öğrenecekmişiz. olumsuz olabilme ihtimalini herkese söylüyorlarmış ama ben ona takılmadım. güzel olacak bizimkisi eminim. ANTALYA dan sırada olan var mı acaba?

benim adliyeden edindiğim kısa bir bilgiye göre çocuk bize koruyucu aile sıfatıyla verilior ve bu 1 sene sürüor. 1 senenin sonundu nüfus ve evlat edinme davası aynı şey zaten dava açılıor ve rıza ile bırakıldıysa çocuk baştan o zaman anne ya da baba kim varsa eğer onlar yoksa anane banane çarılıor duruşmaya gelip beyanda bulunmaları için. gelmezse zaten bir daha rızası hiç aranmıor. geldiği takdirde beyan alınıor ve diyelm tamam rıza alındı evlat edindik 5 sene daha bu karardan vazgeçme hakkı var sonsuza kadar değil yani 5 yılı geçirirse bir daha geri alma hakkı yok ancak maalesef 5 yıl içinda dav aaçarsa değerlendirior bu durum ki bu çok vahim bir durum gerçekten yazık günah aileye de çocuğa da nasıl sağlıklı bir birey olabilir ki o çocuk öyle bir karar verilirse allah korusun yaaa:KK43::KK43:
Cok tesekkur ederim. Su zamanlari su gibi akip gitsin Allah'im

benim adliyeden edindiğim kısa bir bilgiye göre çocuk bize koruyucu aile sıfatıyla verilior ve bu 1 sene sürüor. 1 senenin sonundu nüfus ve evlat edinme davası aynı şey zaten dava açılıor ve rıza ile bırakıldıysa çocuk baştan o zaman anne ya da baba kim varsa eğer onlar yoksa anane banane çarılıor duruşmaya gelip beyanda bulunmaları için. gelmezse zaten bir daha rızası hiç aranmıor. geldiği takdirde beyan alınıor ve diyelm tamam rıza alındı evlat edindik 5 sene daha bu karardan vazgeçme hakkı var sonsuza kadar değil yani 5 yılı geçirirse bir daha geri alma hakkı yok ancak maalesef 5 yıl içinda dav aaçarsa değerlendirior bu durum ki bu çok vahim bir durum gerçekten yazık günah aileye de çocuğa da nasıl sağlıklı bir birey olabilir ki o çocuk öyle bir karar verilirse allah korusun yaaa:KK43::KK43:

Bu ne kadar saçma bi sistem böyle. İyi ne güzelmiş Besle büyüt 5 yaşına getir sonra bi dava açsın hazır çocuğu alsın götürsün. Oh ne ala memleket

Merhaba kızlar, bende kalbimde büyütüyorum evlatcanımı... istanbul 0-1 yaş kız sırasında 34. sıradayız :KK43: bizide listeye eklermisiniz ?
istanbulda olup yakın zamanda evladını alan var mı ? ne zaman başvurdu ?
Evladını alan arkadaşlar inanın mesajlarınızı dolu gözlerle okudum sizin kadar heyecanlandım... evlatcanlarınızı bizim için boool boool koklayın öpün çok çok sarılın işte :KK36::anne:

sırası az kalan arkadaşlar var, siz ne zaman başvurdunuz ?

QUOTE="hararet, post: 49111114, member: 171943"]Bu ne kadar saçma bi sistem böyle. İyi ne güzelmiş Besle büyüt 5 yaşına getir sonra bi dava açsın hazır çocuğu alsın götürsün. Oh ne ala memleket[/QUOTE]
maalesef öyle:( inşallah buna bir düzenleme gelir. aklıma bile getirmek istemiorum gerçekten ne yıkımdır düşünemiorum. allah kimseye göstermesin. tabi ki bunlar çok nadir yaşanan şeylermiş ama sonuçta kanun kanundar::(

Back