Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Belki de sabrinizi siniyorlardir bazı uzmanlar öyle yapys bilerek üzerinize gelyrms sakin olun bence elinizden geldiğince ılımlı davranin
Dediginiz gibi yapiyoruz. Kirilgan bir yapim olduğundan uzuluyorum sadece. Yoksa normalde bir dakika bile yuzumden gülücük eksik olmaz. Tek istedigim sureci atlatmak ve yavrumuza kavusmak. Bu arada bizde 5 yili devirdik. Yasimiz kucuk. Iki sarttan biri yeterli. Ya da diyor zaten politikalar bakanliginin evlat edindirme sitesinde

Bende 0 12 ay kız bebek tercih ettim. aynı düşüncedeyim sağlıklı büyüsün beslensin. bide bazı psikoloji forumlarında okudum. bebek ne kadar küçükse aile ile iletişimi o kadar olur diye yada tam tersi büyük olmalı ve aileye evlat edinildiğini bilerek gelmeli ancak bundada aile ile uyum sorunu olabiliyormuş. işimiz zor :) ama bizler güçlüyüz ve çok özeliz.

H hayretettim bize az bazinda belirtemeyecegimizi soylediler. Aslinda biz onun olabileceğini biliyoruz ama ustelemedik kismet dedik artik 0.1 yas yazdik. Ayni sizinkiyle. Bebek 0-3ayinda e. Ayi guvenli bağlanma acisindan cok onemli. O yuzden aya bu kadar takikligim. Ay ilerledikce bebegin size alismasi kolay olmuyor. Hemde emzirmeyi denemek istiyorum. Emzirme destekleyeci sistemler var. Bebegin damagi icin anneyi emmesi onemli diye bir yazi okumustum tam hatırlamıyorum. Youtube da var bir sistemin videosu. Ayrica gecen boyle evlat edinme ilgili buradaki yazilari okurken bir anda baktim göğsümden su gelmeye basladi. Belki dedim denersem emzirebilirim. Bu yuzden de bebegin erken gelisi onemli. Anne bebek arasinda en kuvvetli bağın olusabilmesi emzirmeye de cok bagli

İlaç kullanmadan süt gelebiliyordu sanrm peki gelmeyenlerdir için ben evlat edindimm diyelim ve emzirmek istiyorum fakat durum gelmedi bunun için ilaç kullanan var mi

Bizde hayirlisiyla bi doldursaydik 5yilimizi önümüzde kocaman bir zaman dilimi var yavrumuza kavuşmak için ama olsn Allahın izniyle birgün kavusacagiz ya o bile mutlu ediyor beni

Bizde hayirlisiyla bi doldursaydik 5yilimizi önümüzde kocaman bir zaman dilimi var yavrumuza kavuşmak için ama olsn Allahın izniyle birgün kavusacagiz ya o bile mutlu ediyor beni
Urfalim biz de sizin gibi dusunurduk bir baktik bitmis 5 yil nasil gecti anlamadik. Altinci yilimiza az bir zaman kaldi keske diyorum degerlendirseydik simdi siradaydik. Emzirmek icin bir bayan gazi universitesinin emzirme unitesinden bilgi alinabilecegini soylemisti. Metpamid kullanan vardi. Yan etkisi prolaktini yukselttigi icin. Lactamil var ama ne derece etkili bilemem. Bir de Gazi Un. br yazısını okumustum onda evlat edinen anne bebegi memeye alistirmali ve gunde 8 10 kez memeyi sağmali sut kanallarinin acilmasi icin diyordu. Emzirmenin tamamne beyinle alakali oldugunu acikliyordu makalede. Ben syt pompasini ve de emzirme destekliyici sistemi kesinlikle kullancagim. Emzirme destekliyici sistemde parmaga bile taksaniz sistemi bebek parmagi emiyor. Sirf cocugun Damak gelisimi icin. Bir yazida da aldiginiz yerde bebegin biberon agzini genis tutp hemen doyurmak icin bebege mamasini oyle veriyorlarsa bebek anne memesini kabul etmede zorlanabilir yaziyordu. Bence bu tamamen bize bagli o an sadece ona yogunlasacagiz ve eminim hepimiz bebeklerimizi emzirebilecegiz onemli olan inanmak. Bu yuzden bebegin kucuk gelmeside onemli.

Urfalim bir de ne derece inanirsiniz bana bilemem ama ben bunlari okuduğum icin o gun bebekle ilgili tum yazilanlara adapte olmaya çalıştım ve okurlen yazilari bir yandan elim ile memeyi sagar gibi yaptim ama buna gercekten adapte oldum. Ve sonra baktim su gelmeye basliyor saskinliktan agladim cok degisik bir duygu tamamen beyin ile alakali bir olay bu

Ya bir dee bu surecin ilk asamalarinda uykusuzluk problemi baslayan oldu mu acaba?? Ben ve esim artik sabahliyoruz desek yeridir. Neticelenmeyen bir olay var insanlarin ilimli yaklasmamasi var cok karmasik bir duygu boslukta gibiyiz.

5 yıllık evli veya her iki eşinde 30 yaşını doldurmuş olmaları lâzım cnm bu durumda siz 5 yılınızı doldurduğunuzda başvurabiliriniz

Erkek bebek için 2-3 yıl bekleme süresi mi varmış ? Süreler durmadan artıyor .Bursa dan kavuşma haberi yok hâlâ . ..Umarım bu yıl yerleştirmeler hızlanır

Merhabalar... aileler evlat edindireceği bebeği kuruma bırakmak istediğinde onlara seçenek sunuluyor. Size yardım edelim, maaş bağlayalım bırakmayın ya da bizde kalsın durumunuz iyileşinceye alırsınız gibi. Evlat edindirme son seçenek olarak sunuluyor. Yanı bebeği bir daha görmek bile istemeyen anneler evlat edinmesini onaylıyor. çoğu zaman ailesinden habersiz hamile kalan üniversite öğrencilerinin bebekleri ya da tecavüz bebekleri evlatlık veriliyor. Bu durumda geri isteme oranı yok denecek kadar düşüyor. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin, karamsarlığa düşmeyin her şey yolunda gidecek :) sevgiyle kalın.

Kızlar yarına randevu aldık evrak teslimine gidiyoruz. telefonda bile çok heycanlandım. :) bu arada biz rıza değil, sadece terk seçeneğine karar verdik. rıza olanlar riskli görünüyor ve 6 haftalık olmadan önce verilmiyormuş. ben yeni doğmuş tercih ettiğim için terk seçeneği daha uygun gibi geldi. bu konuda ne düşünüyorsunuz?

S sessizlayd cok sagolun desteginiz için. Dusunmemeye çalışıyorum. İnanıyorum bebegim geldginde butun bunlarin ne kadar sacma nir dusunceden ibaret olduğunu gorecegim. Sadece zamannn....

Artık her tarafta mobese olduğu için terk çok azalmış. Bebek terk edilse bile ailesi bulunuyor kameralardan yine Rıza oluyor o. Bulunamayan vaka çok az olduğu için 5 yılı gözden çıkarmanız Lazım. Bir de şimdiki teknolojiyi değil de 3-4 sene sonrasını düşünün. tabi bunların hepsini göze almışsınızdır zaten.

S sessizlayd cok sagolun desteginiz için. Dusunmemeye çalışıyorum. İnanıyorum bebegim geldginde butun bunlarin ne kadar sacma nir dusunceden ibaret olduğunu gorecegim. Sadece zamannn....

Rica ederim. Beklerken hep bunlar geçecek aklınızdan, kötülükleri uzaklaştırın hep iyi şeyler düşünün. Bebeğiniz gelince birlikte yapacaklarınızı, onu nasıl giydirip süsleyeceğinizi :) size "anne" diyeceği anı düşünün. Risk her zaman var bunu sakın unutmayın. Kendi doğurduğunuz çoçuğu kaybetme riskiniz de var. Ama oturup "çocuğumu kaybedeceğim" diye düşünmez hiçbir anne :))

5yili doldurmadan basvuramiyoruz dimi keşke degerlendirseydik demissnz ya 5yil dolmadn basvurulabiliyrmu yoksa siz 6.yildami basvurdunuz öyle soyledijiz

Ya bir dee bu surecin ilk asamalarinda uykusuzluk problemi baslayan oldu mu acaba?? Ben ve esim artik sabahliyoruz desek yeridir. Neticelenmeyen bir olay var insanlarin ilimli yaklasmamasi var cok karmasik bir duygu boslukta gibiyiz.
O konuda biz de çok karmasigiz daha başvuru yapamadk ama herşeyi dusunuyoruz artık evlat edinmeye karar verdikten sonra okdr dusunduk k yavrumuzu evlilik çağına bile getrdk o sürece kad dusunduk yasanacklru birde çevre faktörü var tabi hele bizim gibi küçük bir sehirdeysrnz bu durum daha kabullenilmiyor burda çoğu arkadaş karşı çıktı ama biz şehir değiştirmeyi dusunyrz 3 5sene sonra tekrar donepm diyoruz ama net degilz hicbrsyde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…