Dediginiz gibi yapiyoruz. Kirilgan bir yapim olduğundan uzuluyorum sadece. Yoksa normalde bir dakika bile yuzumden gülücük eksik olmaz. Tek istedigim sureci atlatmak ve yavrumuza kavusmak. Bu arada bizde 5 yili devirdik. Yasimiz kucuk. Iki sarttan biri yeterli. Ya da diyor zaten politikalar bakanliginin evlat edindirme sitesindeBelki de sabrinizi siniyorlardir bazı uzmanlar öyle yapys bilerek üzerinize gelyrms sakin olun bence elinizden geldiğince ılımlı davranin
H hayretettim bize az bazinda belirtemeyecegimizi soylediler. Aslinda biz onun olabileceğini biliyoruz ama ustelemedik kismet dedik artik 0.1 yas yazdik. Ayni sizinkiyle. Bebek 0-3ayinda e. Ayi guvenli bağlanma acisindan cok onemli. O yuzden aya bu kadar takikligim. Ay ilerledikce bebegin size alismasi kolay olmuyor. Hemde emzirmeyi denemek istiyorum. Emzirme destekleyeci sistemler var. Bebegin damagi icin anneyi emmesi onemli diye bir yazi okumustum tam hatırlamıyorum. Youtube da var bir sistemin videosu. Ayrica gecen boyle evlat edinme ilgili buradaki yazilari okurken bir anda baktim göğsümden su gelmeye basladi. Belki dedim denersem emzirebilirim. Bu yuzden de bebegin erken gelisi onemli. Anne bebek arasinda en kuvvetli bağın olusabilmesi emzirmeye de cok bagliBende 0 12 ay kız bebek tercih ettim. aynı düşüncedeyim sağlıklı büyüsün beslensin. bide bazı psikoloji forumlarında okudum. bebek ne kadar küçükse aile ile iletişimi o kadar olur diye yada tam tersi büyük olmalı ve aileye evlat edinildiğini bilerek gelmeli ancak bundada aile ile uyum sorunu olabiliyormuş. işimiz zor :) ama bizler güçlüyüz ve çok özeliz.
Evet ama evlilik yilimizin dolmasını bekliyoruzUrfalim siz basvurnuzu yapacak misiniz?
İlaç kullanmadan süt gelebiliyordu sanrm peki gelmeyenlerdir için ben evlat edindimm diyelim ve emzirmek istiyorum fakat durum gelmedi bunun için ilaç kullanan var miH hayretettim bize az bazinda belirtemeyecegimizi soylediler. Aslinda biz onun olabileceğini biliyoruz ama ustelemedik kismet dedik artik 0.1 yas yazdik. Ayni sizinkiyle. Bebek 0-3ayinda e. Ayi guvenli bağlanma acisindan cok onemli. O yuzden aya bu kadar takikligim. Ay ilerledikce bebegin size alismasi kolay olmuyor. Hemde emzirmeyi denemek istiyorum. Emzirme destekleyeci sistemler var. Bebegin damagi icin anneyi emmesi onemli diye bir yazi okumustum tam hatırlamıyorum. Youtube da var bir sistemin videosu. Ayrica gecen boyle evlat edinme ilgili buradaki yazilari okurken bir anda baktim göğsümden su gelmeye basladi. Belki dedim denersem emzirebilirim. Bu yuzden de bebegin erken gelisi onemli. Anne bebek arasinda en kuvvetli bağın olusabilmesi emzirmeye de cok bagli
Bizde hayirlisiyla bi doldursaydik 5yilimizi önümüzde kocaman bir zaman dilimi var yavrumuza kavuşmak için ama olsn Allahın izniyle birgün kavusacagiz ya o bile mutlu ediyor beniDediginiz gibi yapiyoruz. Kirilgan bir yapim olduğundan uzuluyorum sadece. Yoksa normalde bir dakika bile yuzumden gülücük eksik olmaz. Tek istedigim sureci atlatmak ve yavrumuza kavusmak. Bu arada bizde 5 yili devirdik. Yasimiz kucuk. Iki sarttan biri yeterli. Ya da diyor zaten politikalar bakanliginin evlat edindirme sitesinde
Bizde hayirlisiyla bi doldursaydik 5yilimizi önümüzde kocaman bir zaman dilimi var yavrumuza kavuşmak için ama olsn Allahın izniyle birgün kavusacagiz ya o bile mutlu ediyor beni
5 yıllık evli veya her iki eşinde 30 yaşını doldurmuş olmaları lâzım cnm bu durumda siz 5 yılınızı doldurduğunuzda başvurabilirinizAnlıyorum ama şuan tasinamayz yaza doğru olr büyük ihtimal hemde evlilik yılımızı doldurmadık daha bir de birşey daha sormak istyrm 30yasini doldurmak yada 5yillik evli olmak şartı varmış sanrm bunun sadece biri olsa olr mu biz 5yilimizi doldurmak uzereyiz ama yasimiz daha küçük burdaki arkadaşlar yilinizi doldurunca olr dedlr
Erkek bebek için 2-3 yıl bekleme süresi mi varmış ? Süreler durmadan artıyor .Bursa dan kavuşma haberi yok hâlâ . ..Umarım bu yıl yerleştirmeler hızlanırBiran önce gelin başvurun derim sıralar artık önceki gibi değil kızda 3 4 erkekte 2 3 sene bekleme süresi var dedi uzmanımız biz terk rıza kız erkek fark etmez dedik bizde yolun çok başındayız daha ilk başvurudan sonra evrak hazırlamamız için liste verdiler onları tamamlayıp teslim ettik şimdi de ev ziyareti bekliyoruz ondan sonra kurumda üç görüşmemiz daha olacak her şey olumlu olursa sıraya girmiş olacaz inşallah
Merhabalar,
Biz de evlat edinme surecinde on basvurumuzu tamamladik. Zor bir baslangic oldu.Uzmanimiz izine ayrılmış,yerine bakan uzmanimiz koruyucu evlat edinme bolumune bakıyor. Cok tatli biri fakat pek bilgisi yok. Bugun dilekcemizi doldururken takildigi konuyu daha once evlat edindirme bölümünde gorev alan uzman arkadasina danisti. Bayan da daha sonra yanimiza geldi, basta cok sert çıkıştı. Cunku bir sosyal hizmet uzmani olan arkadasimiza danistik hususi dilekcenizde istediklerinizi yazabilirsin hakkiniz dedi. Bizde 0_6 aylik istediğimizi yazdik. Bayan bize size ay hesaplamasi yapacagiz bir de dedi. Ayrimcilik mi yapiyorsunuz? Ben olsam bu dosyayai redderdim,hem rizali bebek yazmissiniz ama mahkemeyi rizayi bebek sizde kaldiktan 1 sene sonra mahkemede oz aileyi cagirip soruyor rizayi orda,bu yasa 2012 den sonra geldi(pek anlayamadim bilgisi olan var mi bu konuda??) ben de bu yasal surecte aile ister mi dedim... Tabi isteyen cok oldu siz iyice dusunun bence Dedi.(demoralize etme konusunda cok başarılı birr uzman) Kalakalkdik. Aciklamasini yapinca bizi anladi ve sakinlesti. Oraya basvurdugumuzda onun bize davranmasi gerektigi sekilde biz ona davrandik. Ilimli sakin... Esim cok sinirlendi. Ben de dedim aman sakin !!! Ugrasmaya degmez. Tabi cok üzüldüm. Bizler zaten belli basli sorunlarla mücadele eden insalariz. Hayatimizda bir çok aciyi yasarken herkes gibi ,bazi seylerde kat kat fazla aci cekiyoruz. Ve bu durumda daha ilimli insanlar bekliyoruz karsimizda. Bende sosyal hizmetler okudum karsidaki insana nasil yaklasilmasi gerektigini? Cok iyi biliyorum. O bile olmasa vicdanım var merhametliyim.
Bizim için sevinecegim olay bu uzmanin evlat edinme bolumunden alinmis olmasi. (sadece danışmada boyle davranan bir bayani bu bolumdeyken düşünemiyorum) neyse bebegimiz icin katlaniyoruz herseye bizler güçlüyüz.
Allahtan basvurudan 3-4 gun sonra posta yoluyla gelecek evraklarimiz asil islemlerimzii baslatacagiz.Tabi bu surecte inşallah bu göreve iyi bir uzman gorevlendirirler.
Kafamda deli sorular acikcasi (birde ailelerin cogu pisman olup geri istiyor demez mi?)
Bebegim gelmeden ya alirlarsa korkusu basladi simdiden sagolsun... (vardi icimde korku iyice coreklendi)
tşk ederim. İnşallah her şey güzel olur. Rabbim yar ve yardımcımız olsunİçinizden geleni yazın sakin ve rahat olun biz bi gecede yazdık.... Samimi ve doğal olun yeterli
S sessizlayd cok sagolun desteginiz için. Dusunmemeye çalışıyorum. İnanıyorum bebegim geldginde butun bunlarin ne kadar sacma nir dusunceden ibaret olduğunu gorecegim. Sadece zamannn....Merhabalar... aileler evlat edindireceği bebeği kuruma bırakmak istediğinde onlara seçenek sunuluyor. Size yardım edelim, maaş bağlayalım bırakmayın ya da bizde kalsın durumunuz iyileşinceye alırsınız gibi. Evlat edindirme son seçenek olarak sunuluyor. Yanı bebeği bir daha görmek bile istemeyen anneler evlat edinmesini onaylıyor. çoğu zaman ailesinden habersiz hamile kalan üniversite öğrencilerinin bebekleri ya da tecavüz bebekleri evlatlık veriliyor. Bu durumda geri isteme oranı yok denecek kadar düşüyor. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin, karamsarlığa düşmeyin her şey yolunda gidecek :) sevgiyle kalın.
Kızlar yarına randevu aldık evrak teslimine gidiyoruz. telefonda bile çok heycanlandım. :) bu arada biz rıza değil, sadece terk seçeneğine karar verdik. rıza olanlar riskli görünüyor ve 6 haftalık olmadan önce verilmiyormuş. ben yeni doğmuş tercih ettiğim için terk seçeneği daha uygun gibi geldi. bu konuda ne düşünüyorsunuz?
S sessizlayd cok sagolun desteginiz için. Dusunmemeye çalışıyorum. İnanıyorum bebegim geldginde butun bunlarin ne kadar sacma nir dusunceden ibaret olduğunu gorecegim. Sadece zamannn....
5yili doldurmadan basvuramiyoruz dimi keşke degerlendirseydik demissnz ya 5yil dolmadn basvurulabiliyrmu yoksa siz 6.yildami basvurdunuz öyle soyledijizUrfalim biz de sizin gibi dusunurduk bir baktik bitmis 5 yil nasil gecti anlamadik. Altinci yilimiza az bir zaman kaldi keske diyorum degerlendirseydik simdi siradaydik. Emzirmek icin bir bayan gazi universitesinin emzirme unitesinden bilgi alinabilecegini soylemisti. Metpamid kullanan vardi. Yan etkisi prolaktini yukselttigi icin. Lactamil var ama ne derece etkili bilemem. Bir de Gazi Un. br yazısını okumustum onda evlat edinen anne bebegi memeye alistirmali ve gunde 8 10 kez memeyi sağmali sut kanallarinin acilmasi icin diyordu. Emzirmenin tamamne beyinle alakali oldugunu acikliyordu makalede. Ben syt pompasini ve de emzirme destekliyici sistemi kesinlikle kullancagim. Emzirme destekliyici sistemde parmaga bile taksaniz sistemi bebek parmagi emiyor. Sirf cocugun Damak gelisimi icin. Bir yazida da aldiginiz yerde bebegin biberon agzini genis tutp hemen doyurmak icin bebege mamasini oyle veriyorlarsa bebek anne memesini kabul etmede zorlanabilir yaziyordu. Bence bu tamamen bize bagli o an sadece ona yogunlasacagiz ve eminim hepimiz bebeklerimizi emzirebilecegiz onemli olan inanmak. Bu yuzden bebegin kucuk gelmeside onemli.
O konuda biz de çok karmasigiz daha başvuru yapamadk ama herşeyi dusunuyoruz artık evlat edinmeye karar verdikten sonra okdr dusunduk k yavrumuzu evlilik çağına bile getrdk o sürece kad dusunduk yasanacklru birde çevre faktörü var tabi hele bizim gibi küçük bir sehirdeysrnz bu durum daha kabullenilmiyor burda çoğu arkadaş karşı çıktı ama biz şehir değiştirmeyi dusunyrz 3 5sene sonra tekrar donepm diyoruz ama net degilz hicbrsydeYa bir dee bu surecin ilk asamalarinda uykusuzluk problemi baslayan oldu mu acaba?? Ben ve esim artik sabahliyoruz desek yeridir. Neticelenmeyen bir olay var insanlarin ilimli yaklasmamasi var cok karmasik bir duygu boslukta gibiyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?