- 3 Temmuz 2009
- 8.580
- 3.537
- 723
anladım ne demek istediğinizi benim için zor bir karar
Canm terk var ama riza diye bi terim yok kurum diliyle.
Riza dedigimiz kelimenin anlami davasi devam eden yada davasi bitmis bebek demek.
Siz terk riza farketmez dediyseniz bitmisede, devam edenede tmm demis oldunuz buyuk ihtimal.
Ama yinede uzmaniniza sorun ayrintili anlatsin.
Bebegi evlad edindirmeden once bazi kriterler var.evlad edindirilmesi icin kurum mahkemeden izin istiyo.hakim biyolojiklere ulasmaya calisiyo.eger ulasamazsa yada baska sebeplerden dolayi evlad edindirilebilir karari veriyo bebek icin yada cocuk icin.
Yada karar asamasindayken evlad edindirilebiyo.
Kurumda beklemesin diye.
Benm bildiklerim bunlar.yanlisim olabilir.yanlis yonlendirmek istemem yinede uzmaninizla kounusun.gerekli butun aciklamayi yapiyolar
canım benim bildiği kadarıylada terk annesi babası bulunamayan. rıza da ailenin isteğiyle bırakılmış. ve mahkemesi bitmiş ve devam eden de ayrı bir seçim. çünkü biz seçim yaparken uzmanımız tek tek açıklama yaptı hepsine ayrıntılı anlayabilmemiz seçimleri doğru yapabilmemiz içinCanm terk var ama riza diye bi terim yok kurum diliyle.
Riza dedigimiz kelimenin anlami davasi devam eden yada davasi bitmis bebek demek.
Siz terk riza farketmez dediyseniz bitmisede, devam edenede tmm demis oldunuz buyuk ihtimal.
Bebegi evlad edindirmeden once bazi kriterler var.evlad edindirilmesi icin kurum mahkemeden izin istiyo.hakim biyolojiklere ulasmaya calisiyo.eger ulasamazsa yada baska sebeplerden dolayi evlad edindirilebilir karari veriyo bebek icin yada cocuk icin.
Kurumda beklemesin diye.
Benm bildiklerim bunlar.yanlisim olabilir.yanlis yonlendirmek istemem yinede uzmaninizla kounusun.gerekli butun aciklamayi yapiyolar
Öyle güzel anlatmışsınız ki hikayenizi, hayran oldum!... Demek hepimiz aynı endişeleri taşıyarak çıkıyoruz bu yola ama önemli olan sonuç!... Gülen yüzler, gülen gözler, daha bir umut ve yaşam enerjisi...:)) Ne mutlu size, umarım bizler de en kısa zamanda bu duyguları tadarız ve sizin gibi buradan çağırırız herkesi, "Geç kalmayın, beklemeyin, korkmayın!..." diye....:))canım sen bide benim böceğimin öyküsünü oku.....bir kişi bır kişidir....karar vermende etk,l,olur belki.........TÜPBEBEK ÖZEL BÖLÜM SÜMÜKLÜBÖCEĞİN HİKAYESİ
Canm terk var ama riza diye bi terim yok kurum diliyle.
Kurumda beklemesin diye.
Sizin adınıza çok mutlu oldum... Darısı başımıza...:))Arkadaşlar bugün ev ziyaretimiz yapıldı. Gayet olumlu geçti. Uzmanımız da çok pozitif bir insandı. yazılı belgenizi işleme koyacağım 10 güne kadar postayla bilgilendirilirsiniz dedi. Sıra sayıları 6 ayda bir güncelleniyormuş. Haziran sonunda liste güncellenir, siz de temmuz gibi arayın dedi. Çok şükür süreç iyi gidiyor gibi
Hadi hayırlı olsun arkadaşım bir adım daha yaklaştınız yavrunuzaArkadaşlar bugün ev ziyaretimiz yapıldı. Gayet olumlu geçti. Uzmanımız da çok pozitif bir insandı. yazılı belgenizi işleme koyacağım 10 güne kadar postayla bilgilendirilirsiniz dedi. Sıra sayıları 6 ayda bir güncelleniyormuş. Haziran sonunda liste güncellenir, siz de temmuz gibi arayın dedi. Çok şükür süreç iyi gidiyor gibi
Taze bir anne olarak cevaplamaya çalışayım... Kızımı 1,5 ay önce aldım kucağıma...
Sevmek falan değil bu, bambaşka bişey. Kendinizi unutıyorsunuz, onun yüzü gülüyorsa yüzünüz gülüyor, en ufak misal kaka yaparken ıkınıp suratını asıyorsa sizin de yüzünüz asılıyor. uykusuzluk, yorgunluk vs hepsi hikaye, yorgunluktan ölseniz dahi bir dakika daha uyurken izleyeyim, nefesini dinleyeyim diye direniyorsunuz uykuya...
Sonra 3 aylık bebeğin evlendiği günü düşünüp sizden ayrılacak diye ağlamaya başlıyorsunuz veya yanlış kişiye aşık olursa ne tavır takınmalısınız onu düşünüyorsunuz.
kendi eşyalarınızı yorgunluktan beşe katlayarak ütülerken onun en ufak şeylerini bile evire çevire özenle ütülüyor, her ütü sürüşünüzden sonra kokluyorsunuz... yada misal bezini değiştirirken, alıp onu bile kokluyorsunuz evlat kokusu diye içinize çeke çeke...
evin havası, kokusu değişiyor, eşinizle daha mutlu, geleceğe daha olumlu bakar oluyorsunuz veya en olmadık şeylerden sürtüşme yaşayabiliyorsunuz (üşüyo hayır terliyor diye :) )
sadece siz değil, çevrenizde kim varsa deli oluyor o minnacık yüreğe, minnacık ağız buruna...
durmadan anlatmak istiyorsunuz neler yaptığını herkese, bir yandan nazar diye korkuyorsunuz ama yine de dilinizden düşmüyor en ufak parmak hareketi...
o güne kadar hayatınızın vazgeçilmezi dediğiniz şeylerin hiçbir anlamı kalmıyor. kendinize çorap almak bile istmiyorsunuz, herşeyi onun için yapasınız var çünkü...
ben uyurken başucumda davul çalınsa uyanmazdım... mesela annem odamı süpürebilirdi ben uyurken... şimdi kızım üstünü mü açtı bir ayak darbesiyle direk başında bitiyorum hemen üstünü örtüyorum. ama dışarda gök yarılsa duymuyorum. çünkü sadece kızıma odaklıyım...
kendi çocuğum gibi seviyor muyum? o zaten benim çocuğum, kimin doğurmuş olduğu hiç önemli değil. hatta aklınıza bile gelmiyor böyle birşey. o benim öz kızım, öz çocuğum, benim çocoğum... kanla değil belki ama çok çok başka şeylerle bağlıyız biz birbirimize...
anladım ne demek istediğinizi benim için zor bir karar
uzun zamandır foruma girmiyorum,fırsatım oldu bugun yazınızı gördüm sayfalar arasında gezinirken....yazmak istedim...kendi çocuğum gibi olur mu?????....öte bile geçer emin olun:))) bir biyolojik anne ve de minik bir oğlanın koruyucu annesi olan biri olarak söylüyorum öte bile geçer...onun için her şeye değer...gözünün içine bakarsınız aynı aşkla...kan bağının bir anlamı olmadığını öğrenirsiniz ve öğretirsiniz....geçtiğiniz yollar aynıdır, çünkü evlattır....bir ömür anne olmayı dokuz ayla sınırlı kılmaktır yanlış olan...çünkü asıl annelik doğumdan sonra başlayan zamandadır..gülerken gülüyorsanız annesiniz..ağlarken ağlıyorsanız annesiniz...canı yandığında canınız yanıyorsa annesiniz...yemeği soğuk yiyorsanız,son dilimi ayırıyorsanız,gece uykularınız yoksa..,büyüdükçe hem onunla gurur duyup hem telaşlanıyorsanız...ilk adımlarını sizinle yaşıyorsa..bütün yolları size çıkıyorsa...anne deyince sizin gözünüze bakıyorsa...sizden destek alıp başarıyorsa...düştüğünde yanında siz varsanız..acıyan yerini siz öpüyorsanız...hissediyorsanız annesiniz...o yüzden gönlünüz ferah olsun anneliği miniğinizle öğreniceksiniz...karnınızda büyümüş olması önemli değil...dokuz ay sizinle olmadı diye bir ömrü feda etmeyin bece...nacizane fikrimdi sevgiler...herşey gönlünüzce olsun...Onu sevebilecekmiym bilmiyorum kendi çocuğum gibi olurmu
Merhaba, ayarlarınız kapalı olduğu için özel mesaj atamadım, bana mesaj atabilir misiz?Cevabiniz icin tesekkurler. Biz de ona benzer durumdayiz. Istanbul'dan dosyanizi Ankara'ya mutlaka gitmesi gerekiyor dediler. Ankara'daki Genel Mudurlukle gorustum bana mutlaka cocugu ABD vatandasi yapmaniz lazim ve bize onay oncesi Amerikan kurumlarindan "cocuk evlat edinmesinde sorun yoktur" diye kagit isteyeceklermis. Ben evlat edinecegim cocugu vatandas yapmayi dusunmedigimizi soyledim. Bana mevzuat boyle siz ABD vatandasi olduysaniz cocugun da hakki dediler.
Ben anlamiyorum... Biz ABD vatandasi yapmak icin cocuk evlat edinmiyoruz ki. Bu kurumun bize direttigi birsey degil bizim ve ergenlik cagina geldiginde cocugun tercih ettigi birsey olmali.
Ben isimden dolayi 2 yil once vatandasligi aldim ve Turkiye'ye donus yaptik. Istedikleri kagidi Turkiye'den almamiz mumkun degil. Onu almamiz icin yeniden Amerika'ya tasinip 6-10 aylik bir sosyal incelemeden gecmemiz gerekiyor. "Evlat edinebilir" kagidini ancak o sekilde alabiliyoruz. Bu Ankara'dan Istanbul'a tasinmak gibi kolay birsey degil ki.
Amin teşekürler paylaşımınız için düşünüyorum bende yaşımda genç beklesemmi baş vuru yapsam bilmiyorumuzun zamandır foruma girmiyorum,fırsatım oldu bugun yazınızı gördüm sayfalar arasında gezinirken....yazmak istedim...kendi çocuğum gibi olur mu?????....öte bile geçer emin olun:))) bir biyolojik anne ve de minik bir oğlanın koruyucu annesi olan biri olarak söylüyorum öte bile geçer...onun için her şeye değer...gözünün içine bakarsınız aynı aşkla...kan bağının bir anlamı olmadığını öğrenirsiniz ve öğretirsiniz....geçtiğiniz yollar aynıdır, çünkü evlattır....bir ömür anne olmayı dokuz ayla sınırlı kılmaktır yanlış olan...çünkü asıl annelik doğumdan sonra başlayan zamandadır..gülerken gülüyorsanız annesiniz..ağlarken ağlıyorsanız annesiniz...canı yandığında canınız yanıyorsa annesiniz...yemeği soğuk yiyorsanız,son dilimi ayırıyorsanız,gece uykularınız yoksa..,büyüdükçe hem onunla gurur duyup hem telaşlanıyorsanız...ilk adımlarını sizinle yaşıyorsa..bütün yolları size çıkıyorsa...anne deyince sizin gözünüze bakıyorsa...sizden destek alıp başarıyorsa...düştüğünde yanında siz varsanız..acıyan yerini siz öpüyorsanız...hissediyorsanız annesiniz...o yüzden gönlünüz ferah olsun anneliği miniğinizle öğreniceksiniz...karnınızda büyümüş olması önemli değil...dokuz ay sizinle olmadı diye bir ömrü feda etmeyin bece...nacizane fikrimdi sevgiler...herşey gönlünüzce olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?