Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaslar benimde 13 yıldır olmuyor evlat edinme konusunda çok kararsizim

Arkadaşlar kitap önerebilirmisiniz hangi kitapları okumalıyız sipariş edebileceğimiz bi site varmı

Arkadaşlar kitap önerebilirmisiniz hangi kitapları okumalıyız sipariş edebileceğimiz bi site varmı
Mrb.umaniniz kitap okumanizi tavsiye ettimi.biz istanbuldan basvuranlara uzmanlar soyluyo kitap okumamizi ve bildiklerimizden bi nevi sinav yapilacak :))
Cunku onerdikleri kitaplar cocuk yetistirmekle ilgili.yani bizler icin erken bukadar ayrinti ogrenmek ama tabi bilmektede fayda var.
Cocuguna sınır koyma 1ve 2yi aldik biz.
Cocugunuzun ilk 6yili
Bide cinsellikle ilgili bi kitapti unuttum adini.
Bunlari okumamiz istendi bizden.
Cok faydali bilgiler var.

Arkadaslar benimde 13 yıldır olmuyor evlat edinme konusunda çok kararsizim
Sen hele bi ilk baslardan okumaya basla topigi bak nasil ikna oluyosun
Bence yeterince vakit ve emek.harcamissiniz.daha fazla uzulmenin yipranmanin anlami varmi?
Dunyaya bidaha gelmeyecegiz.omrumuz ah la vahla gecmemeli bence.
Biz 8ay oluyo basvurali simdiden neden daha once basvurmadik diye pismanim
Hakkinizda hayirlisi olsun.
Rabbim pisman etmesin aldiginiz karardan

Evet uzmanımız söyledi bizede kitap okuyun çocuklarla ilgili diye ev ziyaretimize geldiklerinde bakacaklarmış kitaplarada

Evet uzmanımız söyledi bizede kitap okuyun çocuklarla ilgili diye ev ziyaretimize geldiklerinde bakacaklarmış kitaplarada

Adem Güneş'in annelik sanatını okudum ben mesela... Adem Güneş'i sosyal medyada takip etmeme rağmen bu kitabı hiç sevmedim mesela.

Ama O Tabak Bitecek diye bir kitap var, özellikle katı gıdaya geçiş ve kendi kendine yeme ile ilgili çok güzel tavsiyeler var. yabancı bir yazarındı ismini hatırlayamadım. onu tavsiye ederim :)

birkaç kitap daha aldım (ailede cinsel eğitim ve iletişim üzerine) ama daha okumaya fırsatım olmadı...

uğuböceği kapınızı çalarsa kitabını da bebişiniz için temin edin derim ben, ilerde baskısı olur olmaz, garanti olsun hazır piyasada varken

Amin sağolun siz aldığımı bebeği yoksa bekleme asamasindasiniz

Onu sevebilecekmiym bilmiyorum kendi çocuğum gibi olurmu

Taze bir anne olarak cevaplamaya çalışayım... Kızımı 1,5 ay önce aldım kucağıma...

Sevmek falan değil bu, bambaşka bişey. Kendinizi unutıyorsunuz, onun yüzü gülüyorsa yüzünüz gülüyor, en ufak misal kaka yaparken ıkınıp suratını asıyorsa sizin de yüzünüz asılıyor. uykusuzluk, yorgunluk vs hepsi hikaye, yorgunluktan ölseniz dahi bir dakika daha uyurken izleyeyim, nefesini dinleyeyim diye direniyorsunuz uykuya...

Sonra 3 aylık bebeğin evlendiği günü düşünüp sizden ayrılacak diye ağlamaya başlıyorsunuz veya yanlış kişiye aşık olursa ne tavır takınmalısınız onu düşünüyorsunuz.

kendi eşyalarınızı yorgunluktan beşe katlayarak ütülerken onun en ufak şeylerini bile evire çevire özenle ütülüyor, her ütü sürüşünüzden sonra kokluyorsunuz... yada misal bezini değiştirirken, alıp onu bile kokluyorsunuz evlat kokusu diye içinize çeke çeke...

evin havası, kokusu değişiyor, eşinizle daha mutlu, geleceğe daha olumlu bakar oluyorsunuz veya en olmadık şeylerden sürtüşme yaşayabiliyorsunuz (üşüyo hayır terliyor diye :) )

sadece siz değil, çevrenizde kim varsa deli oluyor o minnacık yüreğe, minnacık ağız buruna...

durmadan anlatmak istiyorsunuz neler yaptığını herkese, bir yandan nazar diye korkuyorsunuz ama yine de dilinizden düşmüyor en ufak parmak hareketi...

o güne kadar hayatınızın vazgeçilmezi dediğiniz şeylerin hiçbir anlamı kalmıyor. kendinize çorap almak bile istmiyorsunuz, herşeyi onun için yapasınız var çünkü...

ben uyurken başucumda davul çalınsa uyanmazdım... mesela annem odamı süpürebilirdi ben uyurken... şimdi kızım üstünü mü açtı bir ayak darbesiyle direk başında bitiyorum hemen üstünü örtüyorum. ama dışarda gök yarılsa duymuyorum. çünkü sadece kızıma odaklıyım...

kendi çocuğum gibi seviyor muyum? o zaten benim çocuğum, kimin doğurmuş olduğu hiç önemli değil. hatta aklınıza bile gelmiyor böyle birşey. o benim öz kızım, öz çocuğum, benim çocoğum... kanla değil belki ama çok çok başka şeylerle bağlıyız biz birbirimize...

Hayırlı olsun canım.

Merhabalar bir şey sormak istiyorum mahkemesi devam eden ne oluyo acaba biz terk rıza demiştik mahkemesi devam eden diye belirtmemiz mi lazım yardımcı olursanız sevinirim....

ne güzel bir anlatım.. sanki anlattığınız her anı yaşadım :)
bunları bizde yaşayacağız inşallah...

Bu kadar güzel yaşanır anlatılır ne mutlu. size helal olsun ve Allah razı olsun çok çok teşekkürler

anladım ne demek istediğinizi benim için zor bir karar

Merhabalar bir şey sormak istiyorum mahkemesi devam eden ne oluyo acaba biz terk rıza demiştik mahkemesi devam eden diye belirtmemiz mi lazım yardımcı olursanız sevinirim....
Canm terk var ama riza diye bi terim yok kurum diliyle.
Riza dedigimiz kelimenin anlami davasi devam eden yada davasi bitmis bebek demek.
Siz terk riza farketmez dediyseniz bitmisede, devam edenede tmm demis oldunuz buyuk ihtimal.
Ama yinede uzmaniniza sorun ayrintili anlatsin.
Bebegi evlad edindirmeden once bazi kriterler var.evlad edindirilmesi icin kurum mahkemeden izin istiyo.hakim biyolojiklere ulasmaya calisiyo.eger ulasamazsa yada baska sebeplerden dolayi evlad edindirilebilir karari veriyo bebek icin yada cocuk icin.
Yada karar asamasindayken evlad edindirilebiyo.
Kurumda beklemesin diye.
Benm bildiklerim bunlar.yanlisim olabilir.yanlis yonlendirmek istemem yinede uzmaninizla kounusun.gerekli butun aciklamayi yapiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…