Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

siz hele birlikte kurabiye kek yapmalara başlayın,,,,,,,,,,henüz beş buçuk yaşında iken kerat cetvelini anlamaya ezberlemeye çalıştığını gör,,,,,,gör,,,,gör,,,,,GÖR!

GÖRÜN....görün anneler....görün anne adayları....görün inşallah....en yakın zamanda zaman su gibi geçsin bu günler unutulsun da görün.....
herkese sevgi ile.....

Her kelimesine katılıyorum. Mutlu olun, hepşmiz mutlu olalım inşallah:))

biz uzmanımızın tavsiyesiyle kızımız geldiği günden itibaren "iyi ki geldin, iyi ki bizim kızımız oldun, çok mutlu olduk" dedik severken ara ara.. "iyi ki bizi seçtin" dedik.. masalı aslında kendimiz yazıyoruz..benim bulduğum yöntem, 2,5 yaş civarındayken artık gece yatmadan önce masalları sonuna kadar dinlemeye başlamıştı.. o aralar kızımla tanışma hikayemizi masal gibi anlattım bir gece.. çok hoşuna gitti.. hatta beraber nasıl somurttuğunu, nasıl bana ilk kez gülümsediğini, elimi tuttuğunu falan canlandırdık.. diğer masalları okuduğum gibi zaman zaman tanışma hikayemizi de anlattım.. 3,5 yaş civarıydı, kızım bir gece bana "anne ben anlatayım" dedi.. tüm ayrıntılarıyla anlattı masalımızı.. sonu "sonraaaa ben sizin kızınız oldum. sana anne dedim anne oldun, babam baba oldu..çok mutlu olduk. iyi ki geldim ben" diye bitti.. tabii benim gözyaşlarımın onun gülücüklerine karışarak sarılmamızla..

kızım gelmeden önce "şanslı aile" diye bir kitap bulup okumuştum. can yayınlarından çıkan bir çocuk kitabı.. şu an çocuklarımıza okumak için değil ama biz yetişkinler için..çok faydalandığım bir kitaptı..

çocuklar için de tübitak yayınlarından "uğurböceği kapınızı çalarsa" adlı bir kitap çıktı geçtiğimiz aylarda.. içinde çok güzel resimler de var.. kızıma okudum, herhangi bir masal kitabı gibi dinledi; resimlerdeki çizimleri sevdi. hatta okulumuzun psikoloğuna ve öğretmenimize de armağan ettim. onlar da çok beğendiler..okulda okunacak kitaplardan biri olacak..sadece bizim çocuklarımızın değil asıl biyolojik aileleriyle yaşayan çocukların bu durumu normal-doğal bir doğum şekli olarak öğrenmesi gerekiyor..

bence bu konuya takilma. eskiden leylek getirdi diyorlsrmis çocuk inaniyormus :)))) ama uzmanin söylediği olaya bayıldım. seni gorduk sevdik birlikte yasamaya karar verdik :)
Gorusmelere yeni baslayan arkadaslar

Gorusmelere yeni baslayan arkadaslar
Kesinlikle haklisiniz diger ailelerde normal dogum bir dogum sekli olarak ogretmesi gerekiyor cocuklarina boylelikle bizim isimiz daha kolay olacak.. Zaten hepimizin korktugu sey cevremiz degilmi... Anlattiginiz masalda anne baba cocuk olarakmi anlattiniz yada anne kus baba kus gibi betimlemelerde mi bulundunuz.. Soylediginiz kitap ve dergiyi bulmaya calisicam tesekkurler..@EflatunA

Hayirli olsun.bitirmissiniz gorusmeleri ne guzel darisi bizlere :))
Ankaradada kitap tavsiyesinde bulunuluyomu.onlardan sorular soruluyomu.mesela size cocuk yetistirmekle ilgili sorular sormuslar ama bunlar icin bi kaynak gostermedilermi.
Toplam kac gorusmeniz oldu.
Ayy ne cok soru sordum :)

Merhaba sevgili kaderdaşlarım, valla yazdıklarınızı okumak bana o kadar iyi geldi ki, bu Aralar ben de çocuğumuza gerçeği Nasıl söyleyeceğimizi takmış durumdaydım, yavrum uyurken o melek suratına bakıp gözyaşlarımı tutamıyordum sana seni doğuramadığımı Nasıl söylerim, üzülmene sebep olur muyum diye içim içimi yiyordu. Aslında başlarda hiç bunlar aklıma gelmemişti ama sonra birkaç densizin tepkisiyle kafamda kurduğum tüm dünya yıkıldı bir an yavrumun bunu düşündüğümüz kadar normal karşılayamayacağı düştü içime, içim içimi yedi... Foruma da girmek istemedim derdim bunları yazıp birilerinin canını sıkmak değildi. Anneler gününüzü kutlamak için şöyle bir gireyim dedim, yazdıklarınız içimi açtı, çoookkk teşekkürler paylaşımda bulunan herkese. Bizler güzel şeyler yapmaya çalışan güzel insanlarız, sessiz kalması, üzülmesi gereken kişiler biz değiliz. Oğlum henüz 7 aylık anniii diye okadar net sesleniyor ki bana dünyalara bedel. Sevgi'yle çıkılan hangi yol çıkmazdır ki? Yavrularımız da bizi anlayacak eminim....
Kitap paylaşımı yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim, hemen alıp okuyacağım.
Şimdiden anneler gününüzü kutlamak istiyorum. Yavrusunu sadece karnında değil, kalbinde büyütmeyi de göze alabilen, bir meleğe fedakarca sevgisini, emeğini sunmaktan korkmayan tüm annelerin ve kendisini anne olmaya hazır hisseden tüm bayanların anneler günü kutlu olsun.

Insallah kocam sabah dediki seneye kizimla kutlariz artik anneler gununu

Evlat edinme başvurusu ile birlikte koruyucu aile olma talebinde bulunsak, bu talebimizin onaylanir mi? Onaylanir ise bize teslim edilecek olan çocuğu ailesi onaylaması durumunda 2-3 veya 5 sene sonra nufusumuza alabilir miyiz?

Bu konuyla ilgili bu sene çıkan bir kitap var ... tubitak yayınlarının "ugurböceği kapinizi çalarsa " adında ... 5 tl gibi bir fiyatla satılıyor hemde

Evlat edinme başvurusu ile birlikte koruyucu aile olma talebinde bulunsak, bu talebimizin onaylanir mi? Onaylanir ise bize teslim edilecek olan çocuğu ailesi onaylaması durumunda 2-3 veya 5 sene sonra nufusumuza alabilir miyiz?
merhaba biz evlat edinme sirasindayken koruyucu ailelik icin basvurduk. hemen onaylandi 2 hafta sonra minik oglumuzgeldi yaklasik iki yil oldu heyecanla kardesinin gelecegi gunu bekliyoruz

evet arkadaşlar istanbuldan sıramı söylüyorum. biraz önce öğrendim. genel sıra 31. hukuki süreci devam eden kız 20. erkek genel sıra 20. hukuki süreci devam eden erkek 10. sıra. evet düşmüşmü diye soracaksınız sayınız ama bende anlamadım heralde düşmüştür. her ay farklı bir adla sıra söylüyorlar. fazlada soru soramıyorum sabahtan beri çok meşguldu tlf artık bıkmışlardır insanlar diye soru sormak istemedim. ama heralde sıram iyi gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…