- 3 Temmuz 2009
- 8.580
- 3.537
- 723
kızım hızla büyüyor teyzeleri, çenesinin altında minik bir gıdısı çıktı, bacakları boğumlandı kızımın... Bugün kızıma kavuşmamın 4. haftası bitti... Sanki ömrümü onunla yaşamış gibiyim, öncesi yok... Gülücükleri o minnacık ağzını yüzüne yaydıkça, onu öyle kalp dolusu gülücüklerle gördükçe katlanıyor mutluluğum.
iyi ki diyorum bu yola girmişim, iyi ki balım benim kızım olmuş, iyi ki alnıma yazılmış.... evet bir de doğuran bir anne var ve hep dularımda. Rabbim yolunu açık, bahtını güzel eylesin. inşallah bundan sonra çok mutlu bir hayatı olsun. asla ama asla kötülüğünü istemem, ben bu mutluluğu yaşayalım diye kim bilir o neler yaşadı.... alın yazılarımız onun mutsuzluğu ve bizim mutluluğumuz noktasında kesişti ve ben onun hep mutlu olmasını yüreğimin en derininden diliyorum...
az önce görümcemle konuştuk... daha yeni evli sayılır, henüz planları arasında çocuk yok, yoktu. dedi ki bana, sen bana çok güzel bir örnek oldun. ben doğurarak değil senin gibi anne olmak istiyorum, ne farkı var ki... evet ne farkı var... sadece belki biraz daha sancılı bir süreç, birilerinin dudaklarının arasından çıkacak kelimelere bakıyoruz sonucu alabilmek için, biraz daha uzun bekliyoruz belki onayı aldıktan sonra... Ama ona tutup da yok kendin yapmayı dene neden denemiyorsun falan tarzı cümleler kurmak samimi gelmedi bana. gerçekten hiç bir farkı yok. ha hamile kalmak isteyen bir arkadaşınıza/akrabanıza evet çocuk yap demişsiniz ha bu şekilde evlat edinme de doğum şekliyse ben bu şekilde doğurmak istiyorum diyen kişiye.
evlat edinme son çare değil de gerçekten ebeveyn olmak için tercih edilen bir yöntem olarak görüldüğü ve biz de bunu köstek değil destek olarak söyleyediğimiz sürece evlat edinme birçok kişi açısından normalleşebilir belki de...
ben kızıma bunu en başından itibaren, bilinci ne zaman oturacakca o yaşlardan, ilk sorularından itibaren söylemeyi düşünüyorum. bu hayatımızın bir sonucu ne bir eksiklik ne bir hata ne saklanması gereken birşey... sonuçta bilmeyen kimse yok, enim için doğum yaptım demek kadar olağan birşey evlat edinndim demek...
geçen bahçe kapımızın kilidi kırıldı, çilingir çağırdık. kucağımzda kızım, adam kaç aylık falan diye sordu, sevdi... kendi kızı da daha 1 aylıkmış, işe gelmek nasıl zor gliyor, nasıl özlüuorum falan diye anlattı. sonra hangi hastanede doğum yaptınız siz diye sordu. çilingir, bir daha ne zaman göreceksin falan gibi bir duygu oluşmadı içimde, biz evlat edindik dedim. meğerse kendi kardeşinin de sorunları varmış, nasıl oluyor falan diye sordu anlaattım süreci... biz seslendirdikçe ve normalleştirdikçe çoğalabilir ve toplum içindeki densiz soruları azaltabiliriz.,
geçen hafta evin işleri gelen giden yetişemiyorum artık diye ev temizliğine bir bayan aldım. tam kızımı biberonla beslerken sütün kesildi mi diye sordu. ona da söyledim evlat edindiğimzi. onun da meğerse görümcesi evlat edinmiş, tüm sülalede en çok sevilen torun o, onun yeri bambaşka, yalnız biz söylemekte geciktik, 9 yaşına geldi, şimdi i yandan bi yerden duyarsa diye korku yaşıyoruz diğer yandan nasıl söyleyeceğiz diye düşünüp duruyoruz. biz cahillik yaptık, siz aklı ermeden ssöylemeye başlayın dedi kadıncağız.
sonra bir komşum geldi bir gün kızıyla, kızı 17 yaşında... daha önce sadece uzaktan merhabamız vardı, ismini ile bilmezdim kadının da kızının da. kadın da bizim gibi kalpten doğum yapmış, kızı 17 yaşına gelmiş bile... ve ikisinin de dudağından sadece iyi ki sözü döküldü, iyiki kızım olmuş iyi ki annem olmuş...
aslında ne kadar çokuz ve nasıl sessiz kalmışız onu gördüm bu 4 hafta içinde. özetle kimseyi ilgilendirmez nasıl anne olduğum ama iyi ki bu yolla anne olmuşum diye avaz avaz bağırmak geliyor içimden. mutluluğumun, hissettikleriimin başka bir tarifi sonucu olamaz sanırım...
siz hele birlikte kurabiye kek yapmalara başlayın,,,,,,,,,,henüz beş buçuk yaşında iken kerat cetvelini anlamaya ezberlemeye çalıştığını gör,,,,,,gör,,,,gör,,,,,GÖR!
GÖRÜN....görün anneler....görün anne adayları....görün inşallah....en yakın zamanda zaman su gibi geçsin bu günler unutulsun da görün.....
herkese sevgi ile.....