- 24 Mart 2016
- 30
- 87
- 38
Biz daha ev ziyareti bekliyoruz.Sadece sıraların ilerleme hızını merak ettim canım. Sizin sıralara göre tahminen bekleme suremizi hesaplamaya çalışıyorum :)Siz de ayda bir arayip sormuyormusunuz siranizi arkadasim
Ayy cok saol canm ya inanki cok faydan oldu.bebekli anneleri yakaliyamiyoruz herzaman :))Süt mama dediğim devam sütü. İnek sütü verilmiyor bebeğe. Devam sütü de aslında toz. Kullanacağınız zaman ılık su ile karıştırıyorsunuz. Aklınızda olsun sütü hazırladıktan sonra çok bekletmemelisiniz. en fazla yarım saatte artık kullanmayın diyor doktorlar. Yani yemediyse aman sonra yediririm yapamıyorsunuz, ziyan oluyor mama(
Evet sterilizatörlerin mama ısıtma özelliği varam kullanışlı değil. Yani mamayı hazırlayıp makineye koysan nerden baksan 7-8 dakikayı bulur. Ee ben zaten sıcak ve soğuk suyu karıştırıp hemen elde ediyorum ılık mamayı. Yani bir termos, bebekli evin olmazsa olmazı. Makine için öyle teferruatlı almaya gerek yok. Ama özellikle kurutuculu olmasını tavsiye ederim.
Aklıma gelen her şeyi buraya yazmaya çalışıyorum. Ama siz de aklınızdaki soruları sorun. Birbirimizden o kadar çok şey öğreniyoruz ki.
Oyuncaklara kendinizi kaptırmayın bence:)) o kadar ufaklar ki zaten çok minik şeyleri tutabiliyorlar başta. 4-5 tl ye aldığım diş kaşıyıcılar en çok elinde tuttuğu. Büyük parçalar almayın yani.
Yatak yanına takılan dönenceyle epey oynuyor bizimkisi. Eliyle süslerini tutmaya çalışıyor. Genelde bebekler dönenceyle ilgili oluyorlar. Alırsanız eğlenceli olabilir. Hatta el beceriniz varsa kendiniz bile yapabilirsiniz.
Bebek bezini depolayım derken çok abartmayın. Çünkü ilk aylarda o kadar hızlı büyüyorlar ki hemen bir üst numaraya geçiyorsunuz. Elinizde kalmasın. Küçük gelirse kaka taşıyor çünkü:)
Arkadaşlar il dışından bebek hangi koşullarda neye göre geliyor mesela benim sıram 7 ama benimle aynı sırada başka şehirde bekleyenler de olabilir bu durumda öncelik neye göre belirleniyor anlamadım bilenler yardımcı olurlarsa sevinirim.
bebeğine kavuşan annelere soruyorum bebeğimizi aldıktan sonra ne kadar zaman içinde eve bakmaya geliyorlar tekrar yada geliyorlar mı?
3 ayda bir görüşmeleri soyluyorsunuz galiba degilmi.peki evinize nezaman geldiler bebekten sonra?
13 yasında Türkiye te geldim, türk soylu bulgaristan vatandasiyim. Ayni zamanda da türk vatandasiyim. Bana da ilk başvuruda sureci askıya alabilme gibi bir durumdan bahsettiler. Ben sebep ne dedim. Ben bg de doğmuş bir türküm ve şuanda da TC vat yim dedim. Beni yabancı sınıfına sokmaniz doğru olmaz , ben reşit olmayan bir yaşta TC te geldim burada okudum evlendi dedim. Belgeledim. Müdüre sordu .. Tamam sorun olmaz dedi.. Fakat son ana kadar temkinliyim. Yapabileceğimiz herşeyi yapıyoruz. Ev ziyaretinde şuan için bir sıkıntı yok dediler. Dördüncü görüşmeyi bekliyoruz
Ayy çok sevindim arkadaşım çok saol bende bugün arayıp bilgilenmek ve buraya yazmak istiyordumEliftürker 8'e düşmüş. 1 kişi ilerlemiş yani arkadaşım :)
Bir istatistik ben rica edebilir miyim .... :)D duman_34 listeye baktimda istanbulda farketmez dedigin icin ilk sen kavusursun gibime geliyo.erkek bebek icin soyluyorum tabi.en son citlenbik 15 ayda kavusmustu.mayista sanada 15 ay olacak basvurali.hadi olsunda 17 ay olsun.insallah daha az olur tabi istegimiz o.
Erkek bebek siralarini tahmin ettigimden arastirma yaptimda listeyle ilgili.onumde bitek ornek olarak citlenbik vardi.bide sen varsin :))
Ben size endeksliyim
Bu arada site yeni sekiller yapmis bayildim
sabah sabah ağzından bal damlıyor arkadaşım. valla bende bu aralar çok heyecanlıyım artık doğru düzgün ne kadar düştüğünü bir öğrenebilsem rahatlıcam. 10 mayısta öğrenicem inşallah. hemen haberi vericem buradan.D duman_34 listeye baktimda istanbulda farketmez dedigin icin ilk sen kavusursun gibime geliyo.erkek bebek icin soyluyorum tabi.en son citlenbik 15 ayda kavusmustu.mayista sanada 15 ay olacak basvurali.hadi olsunda 17 ay olsun.insallah daha az olur tabi istegimiz o.
Erkek bebek siralarini tahmin ettigimden arastirma yaptimda listeyle ilgili.onumde bitek ornek olarak citlenbik vardi.bide sen varsin :))
Ben size endeksliyim
Bu arada site yeni sekiller yapmis bayildim
canım bize doktor su verin dedi biz verioruz özellikle sıcaklar yaklaştı sık sık ver dediBeslenme ve diğer konularda doktorunuz sizi yönlendirecektir. Ve her konuda olduğu gibi her doktorun farklı bir tarzı var. Bizim doktorumuzun önerileriini sizlere de aktarayım. 5 buçuk aya kadar sadece hazır süt mama. Biz aptamil kullanıyoruz. 5,5 ayda su içmeye başlıyor. Kabak, havuç ve patates, mümkünse buharda haşlanmış. Doktor püreyi önermiyor. Çok küçük küp küp kesilecek. Artık aç ağzını uçak geliyor şeklinde yedirme de yok dedi. Önüne koyacağım haşlanmış küpleri kendisi eliyle yiyecek. Ne kadar yerse artık. Zaten süte devam ediyor. Rende elma ve artmut da başlıyor.
Bir öneri. İlk defa vereceğiniz sebze ya da meyveleri yedirmeden önce çiğ olarak bir parça kesip ağzının kenarına, yanağına sürün. Yaklaşık 10 saat sonra kızarıklık yoksa alerji yapmıyor demektir.
Bebeğiniz geldikten sonra mutlaka sağlık ocağına kayıt yaptırın. Zaten kurum da bunu istiyor. Ben kaydını yaptırdım ama tüm işlem ve kontrolleri kendi doktorunda oluyor. Bir klasörde tüm sağlık belgelerini saklıyorum. Takip Görüşmeleri için ihtiyacınız olacak. Özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız önceden sigortacınızla görüşün.
Pirinç unuyla yapılan muhallebiye bayılıyorum. Şekerle tabii:)) kendime yapıyorum bazen. Ama bebekler için besleyici yanı öyle çok fazla değil. Tabii süt neticede ama daha çok karın şişliği. Ama çok lezzetli bi şişlik:)
Hazır süt mamaların faydalı olduğunu düşünüyorum. Neticede anne sütü emmemiş bebeğim. Bu mamalarda bağışıklığı güçlendirici vitaminler var.
Demir vitamini olarak damla veriliyor. Aklınızda bulunsun. İki vitamin var. Biri devit, diğeri decatabs. Devit ayçiçek yağı, decatabs ise zeytinyağı ile yapılıyor. Decatabsı her eczanede bulamayabilirsiniz. Firması Trabzon'da, getirtebilirsiniz.
Pişik kremi kullanmıyoruz. Zaten sürekli temizlendiği için pişik olmuyor. Ama bazı bebeklerde kaka cinsi bile pişik yapabiliyor.
Islak mendil yenidoğan alıyorum. İnternetten çok hesaplı bulunuyor.
Zaten arkadaşlar krem, yağ, şampuan gibi şeyleri siz kendiniz deneyerek bulacaksınız. İnanın bebeğiniz size belli edecek hangisinden memnun kaldığını:))
Bir arkadaş DrBrown biberon yıkamaktan bahsetmiş. Çok doğru valla. Biberon yıkamak kolay değil:)) yetişmiyor. Size tavsiyem bir sterilizatör almanız. Şu an gereksiz gelebilir, kaynatırım diyebilirsiniz ama inanın büyük kolaylık. Ben çok memnun kaldım.
Biberon uçları her üç ayda bir değişiyor. Zaten o silikon uçların ve plastiklerin de bir kullanım süresi var.
Artık yaz yaklaşıyor. Penye şapka alın derim. Bebeklerin kafası, saç olan bölge yani, çok damarlı olduğu için çok sıcak oluyor. Ben önce ateşi var sanıyordum. Kafasından çok terliyor bebekler ve yine kafasından çok üşüyor. Penye şapka olursa az rüzgarda bile takılabilir.
Hırka olmazsa olmaz. Zaten büyükler peşinizi bırakmıyor:)) hırkayı giydir kızım:))
Muslin battaniyeleri çok sevdim ben. Tam bahar ve yazlık. Taşıması da kolay. Güneş gelmesin diye üstüne de örtüyorum. Battaniye gibi kalın durmuyor.
Denize yakın olan arkadaşlar; bebeklerinizi 40ı çıktıktan sonra denize sokabilirsiniz diyor uzmanlar. Bebekler için deniz çok faydalı ve korku duyuları daha gelişmediği için aslında kendileri doğal olarak yüzme biliyorlarmış. tabii biz daha deneyemedik:)) yazı bekliyorum.
Evet evet sıcaklar başladı zaten zamanı da geldi. Ben de veriyorum. Ancak daha küçükken hazır sütten suyu alıyor. İlk aylarda su verince midesini şişiriyor diye biliyorum.canım bize doktor su verin dedi biz verioruz özellikle sıcaklar yaklaştı sık sık ver dedi
Eee peki nasil olacak.ne yapmayi dusunuyosunuz.Cevabiniz icin tesekkurler. Biz de ona benzer durumdayiz. Istanbul'dan dosyanizi Ankara'ya mutlaka gitmesi gerekiyor dediler. Ankara'daki Genel Mudurlukle gorustum bana mutlaka cocugu ABD vatandasi yapmaniz lazim ve bize onay oncesi Amerikan kurumlarindan "cocuk evlat edinmesinde sorun yoktur" diye kagit isteyeceklermis. Ben evlat edinecegim cocugu vatandas yapmayi dusunmedigimizi soyledim. Bana mevzuat boyle siz ABD vatandasi olduysaniz cocugun da hakki dediler.
Ben anlamiyorum... Biz ABD vatandasi yapmak icin cocuk evlat edinmiyoruz ki. Bu kurumun bize direttigi birsey degil bizim ve ergenlik cagina geldiginde cocugun tercih ettigi birsey olmali.
Ben isimden dolayi 2 yil once vatandasligi aldim ve Turkiye'ye donus yaptik. Istedikleri kagidi Turkiye'den almamiz mumkun degil. Onu almamiz icin yeniden Amerika'ya tasinip 6-10 aylik bir sosyal incelemeden gecmemiz gerekiyor. "Evlat edinebilir" kagidini ancak o sekilde alabiliyoruz. Bu Ankara'dan Istanbul'a tasinmak gibi kolay birsey degil ki.
Dur canm daha senle bana var :))ayni anda kavusabiliriz belki.benmki kişa gelir diye dusunuyorum.insallah tabi.bunlar benm pembe hayallerim :))Bir istatistik ben rica edebilir miyim .... :)
Heray ogreniyomusun sirani.insallah bu ay tekli siralari gorursun.bizimlede paylas mutlaka yoksa istatistik yapamam :)))sabah sabah ağzından bal damlıyor arkadaşım. valla bende bu aralar çok heyecanlıyım artık doğru düzgün ne kadar düştüğünü bir öğrenebilsem rahatlıcam. 10 mayısta öğrenicem inşallah. hemen haberi vericem buradan.
Hahahaha duruyom duruyommm :) yok temmuz 1 de ariyacagim; ) haziran 16 , 1 yıl olcak. ... süpriz olsun temmuzda ariyacagim amannnn şunun şurasinda temmuza ne kaldı dermisim hahaha öpüyorum seni. Hayaller olmadan olmazzzzDur canm daha senle bana var :))ayni anda kavusabiliriz belki.benmki kişa gelir diye dusunuyorum.insallah tabi.bunlar benm pembe hayallerim :))
buarada sirani ogrenebildinmi
Heray ogreniyomusun sirani.insallah bu ay tekli siralari gorursun.bizimlede paylas mutlaka yoksa istatistik yapamam :)))[/QUOT
mart ayında öğrendim. 2 ay olucak bakalım. pazartesi haberi veririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?