Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Olsun bence bunuda problem etmene gerek yok evine gelenlere bebege ayri oda olmasi taraftariyim yeni eve bakmaya basladik mantigimiza uyan olur olmaz tasinacagiz diye belirtirsin..

ayy canim içim rahatladı. gorusmede soylemeyi dusunuyorum zaten. baştan belirtecegim. gelince de tekrar dile getiririm

gecen bir arkadaş vardi onun da boyle bir durum vardi onaylanmasi uzum sürmüştü ama onaylanmisti. fakat o arada hamile kalmış dogum yapmis. detayini bilmiyorum ama onay verildigini hatirliyorum

selam...

çifte vatandaşlık değildi ama.....bir arkadaşın eşi yabancı idi...sanırım italyandı....onlar da küçük bir pürüz yaşadılar...ama bir kaç ay gecikmeyle çocuklarına kavuştular...mevzuat...için rahat olsun...

Bende çifte vatandasim

Bende çifte vatandasim
13 yasında Türkiye te geldim, türk soylu bulgaristan vatandasiyim. Ayni zamanda da türk vatandasiyim. Bana da ilk başvuruda sureci askıya alabilme gibi bir durumdan bahsettiler. Ben sebep ne dedim. Ben bg de doğmuş bir türküm ve şuanda da TC vat yim dedim. Beni yabancı sınıfına sokmaniz doğru olmaz , ben reşit olmayan bir yaşta TC te geldim burada okudum evlendi dedim. Belgeledim. Müdüre sordu .. Tamam sorun olmaz dedi.. Fakat son ana kadar temkinliyim. Yapabileceğimiz herşeyi yapıyoruz. Ev ziyaretinde şuan için bir sıkıntı yok dediler. Dördüncü görüşmeyi bekliyoruz

Arkadaşlar,benim kavuşmama daha var ama biraz bilgilenelim değil mi, beklerken.. Ben doğala yakın beslenme taraftarıyım. Pirinç unu ile mama düşünüyorum ama sizin bildiğiniz beslenme tarzları varsa bilmek isterim. Eski usul pirinç unu maması nasıl olur acaba? Şekerle tanıştırmak istemiyorum 2 yaşına kadar. Katkı maddelerinden uzak olmak isterim. Alt değiştirirken evde mümkünse yıkamak ya da su ve pamuk kullanmak istiyorum. Dışarı çıktığımda belki ıslak mendil olabilir. Vücudunu halis zeytinyağı ile yağlamayı düşünüyorum. (haftada 1) Bebek bezi olarak da en pamuklu markayı düşünüyorum ama sanırım kimse memnun değil. Bunlar şu an için düşüncelerim bakalım hayata ne kadarı geçecek.

yaa... ben temmuz gibi bekliyordum.. hayırlısı sağlıklı gelsin de kızım :)

bebeğine kavuşan annelere soruyorum bebeğimizi aldıktan sonra ne kadar zaman içinde eve bakmaya geliyorlar tekrar yada geliyorlar mı?

bebeğine kavuşan annelere soruyorum bebeğimizi aldıktan sonra ne kadar zaman içinde eve bakmaya geliyorlar tekrar yada geliyorlar mı?

bize iki hafta dolmadan geldiler ilk ziyarete. Bizim uzmanımız dışında bir uzman daha vardı. birgün önceden haber verdiler. tabi malum bir telaş Eşimin evde olup olmaması ile ilgili bir talepte bulunmadılar aslında ama eşim o gün izin aldı ve evde olması iyi oldu.

Genel olarak eve bi baktılar tekrar. ben onlar gelmeden 2 aylık bebek için tüm prizlere koruma, dolaplara kilit falan takmıştım. bebek odasından çıkarken kitaplıkta oyalandılar kitaplara falan baktılar, bebekle ilgili kitapların olduğu yere gelince incelemeyi bitirdiler kitaplığı :) ama bişey sormadılar. bi form getirmişlerdi yanlarında, bize geldikten sonraki gelişimi vs ile ilgili. doktor kontrollerini sordular, düzenli bir doktor bulmuş olmanızı sanıyorum istiyorlar.

geldiklerinde kayınvalidemler bizdeydi, onlarla sohbet ettiler. genel olarak ailenin yaklaşımlarını sordular.

biz şehirdışından kızımıza kavuştuğumuz için uzmanımız o ana tanık değildi, biz ağlayarak anlattık, uzmanımızın da gözleri doldu... lohusalık dönemindesiniz bu duygusallık çok normal dedi, hatta erkeklerin de evlat edinme durumunda bebeklerini kucaklarına alınca lohusalık yaşadıklarını söyledi. çünkü eşim de bildiğiniz salya sümük ağlıyordu anlatırken... çektiğimiz resimleri falan gösterdik.

bu arada ben kızıma daha gelmeden hazırladığım keçe arılardan ve bal kavonozlarından verdim. çok hoşlarına gitti :)

olumlu bir görüşme oldu çok şükür :)

Benim de hayallerim vardı:))) ama olmadı çoğu yapamadım. Ya beceriksizliğim den yada zaman bulamadığımdan. Her akşam banyo yaptırıyoruz. O yüzden her alt açma da altını ıslak pamukla silme olayını yapmıyorum. Sadece sabah uyandığında yapıyorum. Sabah ilk altını alıyorum biraz açık bırakıyorum bir mutlu oluyor ki çok seviyor çıplak durmayı. Tepinip duruyor zor bağlıyorum tekrardan resmen savaşıyoruz. Sonra damlalarini veriyorum sporumuz var onu yapıyoruz. Sonra yine ıslak pamuklarla ellerini ve yüzünü temizliyorum. Ki elkerini kimbilir gunde kac kez temizliyorum . Disleri kasinmaya basladi birde emzik kullanmadigi icin emzik niyetine eller surekli agizda. Havalar iyice ısınsın o zaman kaka sonrasi yikarim diyorum. Yaklaşık 40 dk böyle. Hemen mama yemek istemiyor çünkü. Mama konusunda da çok araştırma yaptım goldengoat kullanıyordum ama yaramadı bizim kıza. Kabızlık çektik. Şimdi aptamil conformil kullanıyorum. Ilk basta kivami daha yogun oldugu için ve keçi sütü tadına alıştığından sevmedi. Şimdi kabızlık sorunumuzda yok şükür. Dediginiz princ unlu mamayi çocuklarını çoktan büyütmüş olanlar yap dediler bana ama zor geldi açıkçası. Hem kullandığımız mamalarin içinde bissuru bebeklerimiz için yararlı maddeler var. Birde princ unu maması kof kilo yapıyor diye duymuştum ben. Biberon yıkamaktan hele ki dr browns biberonu yıkamaktan yoruldum :)) biberon sayisini fazla tutun. Birde 3 tane cam biberon kırdım. Bundan sonrakileri plastik aliyorum artik. 6 biberon var su an .şimdilik sadece günde 3-4 cay kaşığı elma suyu veriyorum. Onuda içine kan damlasını katarak. Elma suyuyla olunca şapur şupur yutuyor çünkü. Birde gündüzleri her mama arası su veriyorum 6-7 çay kaşığı. Mamasının içine bir ka çok damla zeytinyağı damlatiyorum. Doktor tavsiye etti kilo alımına yardımcı olur dedi. Bez konusunda hastanedeyken alıştığı bezle devam ettik. Bazı bebekler en iyi bezi bile sevmezmiş bazen. Biz prima kullanıyoruz o yeşil paketli olandan ama. Benim yaptığım özel bir şey yok yapabildiklerim bunlar. Ama ek gıdaya geçince tecrübeli arkadaşlardan yardım alıcam. Mesela ilk başta kabak patates püresi başlamayı düşünüyorum. Sonra meyva purelerine geçmek istiyorum. Meyvelerin güzel tadından sonra sebze yemez diye korkuyorum. Çünkü şimdiden çok seçici bir bebek. Korkutuyor bazen beni kuzu. İşimiz var seninle diyorum :))) ama babamızın o kadar hoşuna gidiyor ki bu durum daha şimdiden karakterini ortaya koyuyor benim kızım diyor. Tulum ve yelek giymekten ve polar battaniyeden hiç hoşlanmıyor. Uyurken söyleniyor ve benimde onunla birlikte pışpış pışpış dememi istiyor. Sonrada nasılda yaptırıyorum dediklerimi der gibi bir sırıtışla uyuyor kuzu

O kadar güzel ve ayrıntılı anlatıyorsunuz ki gözümle görmüş gibi yaşıyorum. Ne büyük bir nimet oldu bu forum bize. Yüz yüze görüşmemiz çok zor ama karşılıklı konuşma ortamı olsa bile duygular bu kadar ayrıntılı anlatılamayabilirdi. Türkiye'nin her yanından aynı amaçlar, farklı tecrübelerle zenginleşiyoruz. İyi ki varsınız ve yazmaya devam ediyorsunuz.

ne kadar güzel bir haber. başka şehire göndereceklerine neden bize tlf açmıyorlar burda dört gözle yolunu bekliyoruz (((

Allahım bu ne güzel anlatım Rabbim multlulugunuza mutluluk katsın okurken gerçekten sanki yanimdaymisiniz gibi anlarını Allahın sakınsin sizi maşallah Barikallah...

odasını filan tam tekmil hazırlamışmıydınız..sizde istanbuldu değilmi..ya normal ev ziyaretine gelmek bilmezler buna da baya erken gelmişler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…