Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
odasını filan tam tekmil hazırlamışmıydınız..sizde istanbuldu değilmi..ya normal ev ziyaretine gelmek bilmezler buna da baya erken gelmişler:)

Bi İzmir'deyiz, ilk ev ziyaretini de çok beklememiştik biz.

Odası hazırdı balımın aylardır zaten. Ama ben öyle bebek odası almadım, dört kapılı bir dolap ve dolaba uygun, üstü kapaklı bi şifonyer almıştım. yatağı park yatak. bir de tek kişilik normal bazalı yatak koydum odasına, kızımla yatıyorum zaten. onun dışında halısı perdesi avizesi dekorları vs de sıramız yaklaştığında tamamlanmıştı. o açıdan sıkıntı olmadı.

Guzel bir liste olmus nerden baslamam gerektigine cevap oldu..yalniz Bebek arabasi icin kolu birlesik olmasin demissiniz o nedemek anlayamadim..

eğer ayı kucukse devam sutu ve sudan başka birşey verilmio ama 4+ aydan snra princ unu muhallebi olabilir şimdi islak mendiller sadece suyla uretilenvar katksız pomuklu yumşacık öyle eski usul yıkamaya gerek yok ama yinede sen bilirsin zeytın yağı birebir yumşacık yapıo gelişmesinede buyuk katkı sağlıo birde gunde 1 cay kaşığı içirilebilir bağırsaklarını yumuşatıo poposuna bile suruoruz rahat edio :) bn pişik kremi olarak dalin kullanıorum bize iyi geldi prima iilk kullandımda pişik yaptı sonra hagis kullandık iyi geldi sonra primaya dondum birdaha pişik yapmadı deneye deneye bulanabilir:) bimin bebek bezide iyi ucuz ama bizimki pişik olduğunda kullandım pişik geçti hava aldığı için 4+ aydan sonra suyla yoğurt bir cay kaşığı tatlandrmak için şeker tatlandırmak için oda iyimiş ayran yapıp verilmesi sindirimi guçlaendrıomş annemden aldığım bir bilgi bize diğer torunlarada vermşlr birde şu devam sutlerini hazırladımızda yarımdan başlıyara cicibebe karıştırıpda verilebilio ek gıdaya geçişde..gaz içinde acı elma yağı adacayı yağı diyede geçio olmassa olmaz sabah akşam göbiş ve ayaklara surulmesi gazı hafifletio birsuru biboron aldım ama sadce dr browns gaz önleyici kullanıorum olmassan olmas boşa para dağıtmayın direk onu alın birde hergun yeşil nane kaynatıp 2 cay kaşığı sabah akşam veriorum kusmasını önluo uşutmesini engeller bağırsakları rahatlatır gaz önleyici ilaç olarak bitkiselleri tercih ediorum onu doktorunuz tavsiye eder zaten) bebiş geldiğinde hiç boş vaktiniz kalmıcak şimdiden bol bol araştırın

Son düzenleme:
Ben bebek bakimiyla ilgili pek bisey bilmiyorum okuyorum ogrenemiyorumda :)
Ozellikle beslenmeyle ilgili naparim acaba.kurumda hemsireler yada doktoru ne soylerse onu uygularim heralde.
Cunku mamalarin icindede vitaminlar falan vardir tahminimce.zaten anne sutu alamayacak yani onu doyuracak besleyecek kadar.oyuzden zengin bi mamayla beslemek isterim.
6 aydan sonrada yavas yavas kati gidalara gectikce daha dogal beslenmesine dikkat ederim.yumurtasi peyniri yogurdu corbasi dogal ev yapimi olmasina dikkat ederim.
Ama dedigim gibi canm simdilik pek bi bilgim yok sahsen.yasadikca artik cevremizdeki annelerden burdaki annlerden ogreniriz insallah :))

Beslenme ve diğer konularda doktorunuz sizi yönlendirecektir. Ve her konuda olduğu gibi her doktorun farklı bir tarzı var. Bizim doktorumuzun önerileriini sizlere de aktarayım. 5 buçuk aya kadar sadece hazır süt mama. Biz aptamil kullanıyoruz. 5,5 ayda su içmeye başlıyor. Kabak, havuç ve patates, mümkünse buharda haşlanmış. Doktor püreyi önermiyor. Çok küçük küp küp kesilecek. Artık aç ağzını uçak geliyor şeklinde yedirme de yok dedi. Önüne koyacağım haşlanmış küpleri kendisi eliyle yiyecek. Ne kadar yerse artık. Zaten süte devam ediyor. Rende elma ve artmut da başlıyor.
Bir öneri. İlk defa vereceğiniz sebze ya da meyveleri yedirmeden önce çiğ olarak bir parça kesip ağzının kenarına, yanağına sürün. Yaklaşık 10 saat sonra kızarıklık yoksa alerji yapmıyor demektir.

Bebeğiniz geldikten sonra mutlaka sağlık ocağına kayıt yaptırın. Zaten kurum da bunu istiyor. Ben kaydını yaptırdım ama tüm işlem ve kontrolleri kendi doktorunda oluyor. Bir klasörde tüm sağlık belgelerini saklıyorum. Takip Görüşmeleri için ihtiyacınız olacak. Özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız önceden sigortacınızla görüşün.

Pirinç unuyla yapılan muhallebiye bayılıyorum. Şekerle tabii:)) kendime yapıyorum bazen. Ama bebekler için besleyici yanı öyle çok fazla değil. Tabii süt neticede ama daha çok karın şişliği. Ama çok lezzetli bi şişlik:)
Hazır süt mamaların faydalı olduğunu düşünüyorum. Neticede anne sütü emmemiş bebeğim. Bu mamalarda bağışıklığı güçlendirici vitaminler var.

Demir vitamini olarak damla veriliyor. Aklınızda bulunsun. İki vitamin var. Biri devit, diğeri decatabs. Devit ayçiçek yağı, decatabs ise zeytinyağı ile yapılıyor. Decatabsı her eczanede bulamayabilirsiniz. Firması Trabzon'da, getirtebilirsiniz.

Pişik kremi kullanmıyoruz. Zaten sürekli temizlendiği için pişik olmuyor. Ama bazı bebeklerde kaka cinsi bile pişik yapabiliyor.
Islak mendil yenidoğan alıyorum. İnternetten çok hesaplı bulunuyor.
Zaten arkadaşlar krem, yağ, şampuan gibi şeyleri siz kendiniz deneyerek bulacaksınız. İnanın bebeğiniz size belli edecek hangisinden memnun kaldığını:))

Bir arkadaş DrBrown biberon yıkamaktan bahsetmiş. Çok doğru valla. Biberon yıkamak kolay değil:)) yetişmiyor. Size tavsiyem bir sterilizatör almanız. Şu an gereksiz gelebilir, kaynatırım diyebilirsiniz ama inanın büyük kolaylık. Ben çok memnun kaldım.
Biberon uçları her üç ayda bir değişiyor. Zaten o silikon uçların ve plastiklerin de bir kullanım süresi var.

Artık yaz yaklaşıyor. Penye şapka alın derim. Bebeklerin kafası, saç olan bölge yani, çok damarlı olduğu için çok sıcak oluyor. Ben önce ateşi var sanıyordum. Kafasından çok terliyor bebekler ve yine kafasından çok üşüyor. Penye şapka olursa az rüzgarda bile takılabilir.
Hırka olmazsa olmaz. Zaten büyükler peşinizi bırakmıyor:)) hırkayı giydir kızım:))
Muslin battaniyeleri çok sevdim ben. Tam bahar ve yazlık. Taşıması da kolay. Güneş gelmesin diye üstüne de örtüyorum. Battaniye gibi kalın durmuyor.

Denize yakın olan arkadaşlar; bebeklerinizi 40ı çıktıktan sonra denize sokabilirsiniz diyor uzmanlar. Bebekler için deniz çok faydalı ve korku duyuları daha gelişmediği için aslında kendileri doğal olarak yüzme biliyorlarmış. tabii biz daha deneyemedik:)) yazı bekliyorum.

Allah razi olsun cok faydali seyler paylasmissin canm.ve diger annelerde oyle hepiniz cok saolun :))
Sterizatorden bende almak istiyorum arastirdim birazda cok rahat oluyomus seninde dedigin gibi.bide yanlis hatirlamiyosam mamayida bi derecede tutabiliyomus.hani gece bebek aglarda mama yapmakla ugrasilmasin diye.dogrumu anlamisim citlenbik.
Bide biseyi anlamadim.6 aydan once bebege sut veriliyomu.mamayi sutlemi yapiyoruz.mama ne? devam sutu ne?bide bunlarin haricinde inek sutudemi veriliyo.kafam karisti

Uzmandan uzmana değişiyor sanırım ama her 3 ayda bir gibi düşünebilirsiniz.
Cok soru soruyorum ama bisey daha soracagim.. Bana balkonunuza camekan yaptirmalisiniz demislerdide o yuzden
Eve gelmediler daha. Kurumda görüşme.
Merakimi mazur gorun demekki herzamanki gibi istanbul yine gec geliyor evde bebeği gormeye.. Sevinmedim degil yani geldiklerinde haber edin lutfen... Bu arada en cok sorularimla sizi yoruyorum daha da gorunen o ki yoracagim sevgiler :)

Süt mama dediğim devam sütü. İnek sütü verilmiyor bebeğe. Devam sütü de aslında toz. Kullanacağınız zaman ılık su ile karıştırıyorsunuz. Aklınızda olsun sütü hazırladıktan sonra çok bekletmemelisiniz. en fazla yarım saatte artık kullanmayın diyor doktorlar. Yani yemediyse aman sonra yediririm yapamıyorsunuz, ziyan oluyor mama(
Evet sterilizatörlerin mama ısıtma özelliği varam kullanışlı değil. Yani mamayı hazırlayıp makineye koysan nerden baksan 7-8 dakikayı bulur. Ee ben zaten sıcak ve soğuk suyu karıştırıp hemen elde ediyorum ılık mamayı. Yani bir termos, bebekli evin olmazsa olmazı. Makine için öyle teferruatlı almaya gerek yok. Ama özellikle kurutuculu olmasını tavsiye ederim.

Aklıma gelen her şeyi buraya yazmaya çalışıyorum. Ama siz de aklınızdaki soruları sorun. Birbirimizden o kadar çok şey öğreniyoruz ki.

Oyuncaklara kendinizi kaptırmayın bence:)) o kadar ufaklar ki zaten çok minik şeyleri tutabiliyorlar başta. 4-5 tl ye aldığım diş kaşıyıcılar en çok elinde tuttuğu. Büyük parçalar almayın yani.

Yatak yanına takılan dönenceyle epey oynuyor bizimkisi. Eliyle süslerini tutmaya çalışıyor. Genelde bebekler dönenceyle ilgili oluyorlar. Alırsanız eğlenceli olabilir. Hatta el beceriniz varsa kendiniz bile yapabilirsiniz.

Bebek bezini depolayım derken çok abartmayın. Çünkü ilk aylarda o kadar hızlı büyüyorlar ki hemen bir üst numaraya geçiyorsunuz. Elinizde kalmasın. Küçük gelirse kaka taşıyor çünkü:)

Arkadaşlar il dışından bebek hangi koşullarda neye göre geliyor mesela benim sıram 7 ama benimle aynı sırada başka şehirde bekleyenler de olabilir bu durumda öncelik neye göre belirleniyor anlamadım bilenler yardımcı olurlarsa sevinirim.

Hiç yorulmam inanın:)) birbirimize faydamız dokunuyor. Yarın da siz bildiklerinizi yeni arkadaşlarla paylaşacaksınız.

Görüşmem yakında olacak. Bitince detayları yazarım zaten.

Camekana gelince. Benim evimde balkon yok. Ama bütün camlara güvenlik mandalı takılmalı demişlerdi. Siz de camekan yaptırmak istemiyorsanız balkon kapısına güvenlik kilidi yaptırıyoruz dersiniz. Balkon demirlerinizi de pleksi malzemeyle kapatırız gerekirse diyebilirsiniz bence.

Biberondan bakima , sapkasindan denizine varana kadar herseyi ne guzel herşeyi anlatmissiniz. Ellerinize yüreğinize sağlık. Sizden cok şey kaptım bebeğime uygulayacağım inşallah .

Daha doğru bilgisi olanlar cevaplayacaktır ama bildiğim artık iller arası çok sık yaşanmıyor. Örneğin eskiden Sinop'ta bebek var ama evlat edinmek isteyen yok. O bebek talep olan diğer ile gönderiliyor. Ancak şimdi tüm Türkiye'de sıra bekleyen çok aile var. Yakın zamanda Diyarbakır-Mardin arasında evlat edindirme olmuştu sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…