- 6 Ağustos 2014
- 961
- 2.445
- 358
odasını filan tam tekmil hazırlamışmıydınız..sizde istanbuldu değilmi..ya normal ev ziyaretine gelmek bilmezler buna da baya erken gelmişler:)
Eliftürker 8'e düşmüş. 1 kişi ilerlemiş yani arkadaşım :)Bursa dan başvuran arkadaşlar, bu ay sıra ogrenebildiniz mi?
Ozellikle istanbuldan olanlar yardimci olursa sevinirim..bebeğine kavuşan annelere soruyorum bebeğimizi aldıktan sonra ne kadar zaman içinde eve bakmaya geliyorlar tekrar yada geliyorlar mı?
Guzel bir liste olmus nerden baslamam gerektigine cevap oldu..yalniz Bebek arabasi icin kolu birlesik olmasin demissiniz o nedemek anlayamadim..İnşallah tez vakitte sizlerin de kucağı dolsun
Bence beklerken mümkün olduğunca tamamlayın sonra bulmuş gibi oluyor
İlk önce baby &me marka pamuk mendil birde pamuğu var çok kullanışlı ben içme suyunu kaynatıp iliyinca bolca pamuğu isliyorum en son altını onunla siliyorum
Can bebe ıslak havlu da kullanıyorum
Alabildiginiz kadar alın hatta minik bir tepecik yapın:) Çok kullanılıyor kusuyor koltuğa mi geldi halıya mi geldi hemen siliyorsun
Sonra minik tülbent gibi mendiller hem ağzına hemde sırtına teri için çok kullanışlı oluyor
Pişik kremi olarak sebamed aldım pek memnun değilim onun yerine vazelin baby daha güzel
Şampuan olarak johansins baby memnunum
Biberon temizliği için gene baby&me kullanıyorum memnunum
Biberon olarak avent aldım doğal akış olandan
Havlusunu bambu lifinden üretilmiş havlu aldım hemencecikıslaklığı emiyor çok da yumuşak
Bebe yağı kullanmıyorum onun yerine saf zeytin yağı kullanıyorum cildi hemen emiyor öyle pehlivan gibi yağlı da kalmıyor :)
Kilotlu çorap normal kısa çorap çıtçıtlı badi çok kullanılıyor
Ben 3-6 aylık almıştım ilk başlarda biraz büyük geldi ama hızlı büyüyorlar şimdi olmayanlar var
Penye battaniyeyi de çok kullanıyoruz
Ben bir tane örmüştüm birde hazır örgü vardı onları pek kullanamadık
Patik ve yelek gerekiyor kalkınca hemen sırtına geçiriyorum ama suveter kullanışlı değilmiş iki tane örmüştüm hiç giydiremedim
Sonra pijama lazım akşam yatarken giydiriyorum
Kiyafetleride 3_6 aylık aldım misler gibi hergün değişik değişik giydiriyorum
Çok kıyafet almayın hediyede geliyor
Banyo için küvet aldım gayet memnunum içinde yıkıyoruz
Birde eğer yoksa elektrikli ısıtıcı alın
Yikayacaginiz odayı üşümesin diye ısıtmak gerekiyor
Termos alın da ufak almayın
Gece mama suyunu içme kıvamında koyuyorum içine rahat oluyor yada dışarı çıkarken de lazım oluyor
Bir tane anne bebek çantası en büyüğünden:)
Yatak olarak park yatak aldım çok memnunum kolay yer değişiyor yanları böyle petekli delikli gibi uyanınca bizi görebiliyor
Kaz tüyü yastık ve yorgan tavsiye etmem hep çıkıyor birde haşır haşır sesi oluyor
Onun yerine yün yada adı aklıma gelmiyor bir silikon türü var onlar güzel
Nevresim takımı da lazım bazen hop kusuyor mecbur değişiyor
Önlük de çok kullanılıyor
Ben lcw den almıştım şu geçirmiyor memnunum
Yatağına dönence alabilirsiniz bizim kız çok seviyor hem ince motor gelişimi için faydalı
Alt açma seti almadım kaka değiyor yıka kurut zor olur hazır 10 lu paket aldım kirlendimi atıyorum hemde çantada az yer tutuyor iyi oluyor
İşte ayını bilseniz bez ve mama dağı yapın derdim ama gelince netten alın daha uygun oluyor alırken çok alın en çok ikisi bitiyor
Araba olarak chicco lite way aldık çok çok memnunuz
Hemen baston hemde pusetı var arabaya koymak için bazasi var
Hafif katlaninca bagaj da yer kaplamiyor
Puseti kolay takip çıkıyor
Birde hangi marka alırsanız alın kolu birleşik almayın
Elinizde ne varsa takıyorsunuz
Saçları için tarak bir de tırnak markası
Aaa olmazsa olmaz otribebe burun aspiratoru
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
İnşallah yardımcı olabilmisimdir
Ayda 1 bebek kavuşmuş ailesine. .Inşallah 2016 da daha hızlı ilerler sıralar..Teşekkür ederim:)Eliftürker 8'e düşmüş. 1 kişi ilerlemiş yani arkadaşım :)
eğer ayı kucukse devam sutu ve sudan başka birşey verilmio ama 4+ aydan snra princ unu muhallebi olabilir şimdi islak mendiller sadece suyla uretilenvar katksız pomuklu yumşacık öyle eski usul yıkamaya gerek yok ama yinede sen bilirsin zeytın yağı birebir yumşacık yapıo gelişmesinede buyuk katkı sağlıo birde gunde 1 cay kaşığı içirilebilir bağırsaklarını yumuşatıo poposuna bile suruoruz rahat edio :) bn pişik kremi olarak dalin kullanıorum bize iyi geldi prima iilk kullandımda pişik yaptı sonra hagis kullandık iyi geldi sonra primaya dondum birdaha pişik yapmadı deneye deneye bulanabilir:) bimin bebek bezide iyi ucuz ama bizimki pişik olduğunda kullandım pişik geçti hava aldığı için 4+ aydan sonra suyla yoğurt bir cay kaşığı tatlandrmak için şeker tatlandırmak için oda iyimiş ayran yapıp verilmesi sindirimi guçlaendrıomş annemden aldığım bir bilgi bize diğer torunlarada vermşlr birde şu devam sutlerini hazırladımızda yarımdan başlıyara cicibebe karıştırıpda verilebilio ek gıdaya geçişde..gaz içinde acı elma yağı adacayı yağı diyede geçio olmassa olmaz sabah akşam göbiş ve ayaklara surulmesi gazı hafifletio birsuru biboron aldım ama sadce dr browns gaz önleyici kullanıorum olmassan olmas boşa para dağıtmayın direk onu alın birde hergun yeşil nane kaynatıp 2 cay kaşığı sabah akşam veriorum kusmasını önluo uşutmesini engeller bağırsakları rahatlatır gaz önleyici ilaç olarak bitkiselleri tercih ediorum onu doktorunuz tavsiye eder zaten) bebiş geldiğinde hiç boş vaktiniz kalmıcak şimdiden bol bol araştırınArkadaşlar,benim kavuşmama daha var ama biraz bilgilenelim değil mi, beklerken.. Ben doğala yakın beslenme taraftarıyım. Pirinç unu ile mama düşünüyorum ama sizin bildiğiniz beslenme tarzları varsa bilmek isterim. Eski usul pirinç unu maması nasıl olur acaba? Şekerle tanıştırmak istemiyorum 2 yaşına kadar. Katkı maddelerinden uzak olmak isterim. Alt değiştirirken evde mümkünse yıkamak ya da su ve pamuk kullanmak istiyorum. Dışarı çıktığımda belki ıslak mendil olabilir. Vücudunu halis zeytinyağı ile yağlamayı düşünüyorum. (haftada 1) Bebek bezi olarak da en pamuklu markayı düşünüyorum ama sanırım kimse memnun değil. Bunlar şu an için düşüncelerim bakalım hayata ne kadarı geçecek.
Uzmandan uzmana değişiyor sanırım ama her 3 ayda bir gibi düşünebilirsiniz.Ozellikle istanbuldan olanlar yardimci olursa sevinirim..
bize 1 hafta sonra geldiler ama bizim bebişin birsuru rahatsızlığı çıkmıştı ondan geldiler...bebeğine kavuşan annelere soruyorum bebeğimizi aldıktan sonra ne kadar zaman içinde eve bakmaya geliyorlar tekrar yada geliyorlar mı?
3 ayda bir görüşmeleri soyluyorsunuz galiba degilmi.peki evinize nezaman geldiler bebekten sonra?Uzmandan uzmana değişiyor sanırım ama her 3 ayda bir gibi düşünebilirsiniz.
Ben bebek bakimiyla ilgili pek bisey bilmiyorum okuyorum ogrenemiyorumda :)Arkadaşlar,benim kavuşmama daha var ama biraz bilgilenelim değil mi, beklerken.. Ben doğala yakın beslenme taraftarıyım. Pirinç unu ile mama düşünüyorum ama sizin bildiğiniz beslenme tarzları varsa bilmek isterim. Eski usul pirinç unu maması nasıl olur acaba? Şekerle tanıştırmak istemiyorum 2 yaşına kadar. Katkı maddelerinden uzak olmak isterim. Alt değiştirirken evde mümkünse yıkamak ya da su ve pamuk kullanmak istiyorum. Dışarı çıktığımda belki ıslak mendil olabilir. Vücudunu halis zeytinyağı ile yağlamayı düşünüyorum. (haftada 1) Bebek bezi olarak da en pamuklu markayı düşünüyorum ama sanırım kimse memnun değil. Bunlar şu an için düşüncelerim bakalım hayata ne kadarı geçecek.
Eve gelmediler daha. Kurumda görüşme.3 ayda bir görüşmeleri soyluyorsunuz galiba degilmi.peki evinize nezaman geldiler bebekten sonra?
Allah razi olsun cok faydali seyler paylasmissin canm.ve diger annelerde oyle hepiniz cok saolun :))Beslenme ve diğer konularda doktorunuz sizi yönlendirecektir. Ve her konuda olduğu gibi her doktorun farklı bir tarzı var. Bizim doktorumuzun önerileriini sizlere de aktarayım. 5 buçuk aya kadar sadece hazır süt mama. Biz aptamil kullanıyoruz. 5,5 ayda su içmeye başlıyor. Kabak, havuç ve patates, mümkünse buharda haşlanmış. Doktor püreyi önermiyor. Çok küçük küp küp kesilecek. Artık aç ağzını uçak geliyor şeklinde yedirme de yok dedi. Önüne koyacağım haşlanmış küpleri kendisi eliyle yiyecek. Ne kadar yerse artık. Zaten süte devam ediyor. Rende elma ve artmut da başlıyor.
Bir öneri. İlk defa vereceğiniz sebze ya da meyveleri yedirmeden önce çiğ olarak bir parça kesip ağzının kenarına, yanağına sürün. Yaklaşık 10 saat sonra kızarıklık yoksa alerji yapmıyor demektir.
Bebeğiniz geldikten sonra mutlaka sağlık ocağına kayıt yaptırın. Zaten kurum da bunu istiyor. Ben kaydını yaptırdım ama tüm işlem ve kontrolleri kendi doktorunda oluyor. Bir klasörde tüm sağlık belgelerini saklıyorum. Takip Görüşmeleri için ihtiyacınız olacak. Özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız önceden sigortacınızla görüşün.
Pirinç unuyla yapılan muhallebiye bayılıyorum. Şekerle tabii:)) kendime yapıyorum bazen. Ama bebekler için besleyici yanı öyle çok fazla değil. Tabii süt neticede ama daha çok karın şişliği. Ama çok lezzetli bi şişlik:)
Hazır süt mamaların faydalı olduğunu düşünüyorum. Neticede anne sütü emmemiş bebeğim. Bu mamalarda bağışıklığı güçlendirici vitaminler var.
Demir vitamini olarak damla veriliyor. Aklınızda bulunsun. İki vitamin var. Biri devit, diğeri decatabs. Devit ayçiçek yağı, decatabs ise zeytinyağı ile yapılıyor. Decatabsı her eczanede bulamayabilirsiniz. Firması Trabzon'da, getirtebilirsiniz.
Pişik kremi kullanmıyoruz. Zaten sürekli temizlendiği için pişik olmuyor. Ama bazı bebeklerde kaka cinsi bile pişik yapabiliyor.
Islak mendil yenidoğan alıyorum. İnternetten çok hesaplı bulunuyor.
Zaten arkadaşlar krem, yağ, şampuan gibi şeyleri siz kendiniz deneyerek bulacaksınız. İnanın bebeğiniz size belli edecek hangisinden memnun kaldığını:))
Bir arkadaş DrBrown biberon yıkamaktan bahsetmiş. Çok doğru valla. Biberon yıkamak kolay değil:)) yetişmiyor. Size tavsiyem bir sterilizatör almanız. Şu an gereksiz gelebilir, kaynatırım diyebilirsiniz ama inanın büyük kolaylık. Ben çok memnun kaldım.
Biberon uçları her üç ayda bir değişiyor. Zaten o silikon uçların ve plastiklerin de bir kullanım süresi var.
Artık yaz yaklaşıyor. Penye şapka alın derim. Bebeklerin kafası, saç olan bölge yani, çok damarlı olduğu için çok sıcak oluyor. Ben önce ateşi var sanıyordum. Kafasından çok terliyor bebekler ve yine kafasından çok üşüyor. Penye şapka olursa az rüzgarda bile takılabilir.
Hırka olmazsa olmaz. Zaten büyükler peşinizi bırakmıyor:)) hırkayı giydir kızım:))
Muslin battaniyeleri çok sevdim ben. Tam bahar ve yazlık. Taşıması da kolay. Güneş gelmesin diye üstüne de örtüyorum. Battaniye gibi kalın durmuyor.
Denize yakın olan arkadaşlar; bebeklerinizi 40ı çıktıktan sonra denize sokabilirsiniz diyor uzmanlar. Bebekler için deniz çok faydalı ve korku duyuları daha gelişmediği için aslında kendileri doğal olarak yüzme biliyorlarmış. tabii biz daha deneyemedik:)) yazı bekliyorum.
Siz de ayda bir arayip sormuyormusunuz siranizi arkadasimBursa dan başvuran arkadaşlar, bu ay sıra ogrenebildiniz mi?
Cok soru soruyorum ama bisey daha soracagim.. Bana balkonunuza camekan yaptirmalisiniz demislerdide o yuzdenUzmandan uzmana değişiyor sanırım ama her 3 ayda bir gibi düşünebilirsiniz.
Merakimi mazur gorun demekki herzamanki gibi istanbul yine gec geliyor evde bebeği gormeye.. Sevinmedim degil yani geldiklerinde haber edin lutfen... Bu arada en cok sorularimla sizi yoruyorum daha da gorunen o ki yoracagim sevgiler :)Eve gelmediler daha. Kurumda görüşme.
Süt mama dediğim devam sütü. İnek sütü verilmiyor bebeğe. Devam sütü de aslında toz. Kullanacağınız zaman ılık su ile karıştırıyorsunuz. Aklınızda olsun sütü hazırladıktan sonra çok bekletmemelisiniz. en fazla yarım saatte artık kullanmayın diyor doktorlar. Yani yemediyse aman sonra yediririm yapamıyorsunuz, ziyan oluyor mamaAllah razi olsun cok faydali seyler paylasmissin canm.ve diger annelerde oyle hepiniz cok saolun :))
Sterizatorden bende almak istiyorum arastirdim birazda cok rahat oluyomus seninde dedigin gibi.bide yanlis hatirlamiyosam mamayida bi derecede tutabiliyomus.hani gece bebek aglarda mama yapmakla ugrasilmasin diye.dogrumu anlamisim citlenbik.
Bide biseyi anlamadim.6 aydan once bebege sut veriliyomu.mamayi sutlemi yapiyoruz.mama ne? devam sutu ne?bide bunlarin haricinde inek sutudemi veriliyo.kafam karisti
Hiç yorulmam inanın:)) birbirimize faydamız dokunuyor. Yarın da siz bildiklerinizi yeni arkadaşlarla paylaşacaksınız.Cok soru soruyorum ama bisey daha soracagim.. Bana balkonunuza camekan yaptirmalisiniz demislerdide o yuzden
Merakimi mazur gorun demekki herzamanki gibi istanbul yine gec geliyor evde bebeği gormeye.. Sevinmedim degil yani geldiklerinde haber edin lutfen... Bu arada en cok sorularimla sizi yoruyorum daha da gorunen o ki yoracagim sevgiler :)
Biberondan bakima , sapkasindan denizine varana kadar herseyi ne guzel herşeyi anlatmissiniz. Ellerinize yüreğinize sağlık. Sizden cok şey kaptım bebeğime uygulayacağım inşallah .Beslenme ve diğer konularda doktorunuz sizi yönlendirecektir. Ve her konuda olduğu gibi her doktorun farklı bir tarzı var. Bizim doktorumuzun önerileriini sizlere de aktarayım. 5 buçuk aya kadar sadece hazır süt mama. Biz aptamil kullanıyoruz. 5,5 ayda su içmeye başlıyor. Kabak, havuç ve patates, mümkünse buharda haşlanmış. Doktor püreyi önermiyor. Çok küçük küp küp kesilecek. Artık aç ağzını uçak geliyor şeklinde yedirme de yok dedi. Önüne koyacağım haşlanmış küpleri kendisi eliyle yiyecek. Ne kadar yerse artık. Zaten süte devam ediyor. Rende elma ve artmut da başlıyor.
Bir öneri. İlk defa vereceğiniz sebze ya da meyveleri yedirmeden önce çiğ olarak bir parça kesip ağzının kenarına, yanağına sürün. Yaklaşık 10 saat sonra kızarıklık yoksa alerji yapmıyor demektir.
Bebeğiniz geldikten sonra mutlaka sağlık ocağına kayıt yaptırın. Zaten kurum da bunu istiyor. Ben kaydını yaptırdım ama tüm işlem ve kontrolleri kendi doktorunda oluyor. Bir klasörde tüm sağlık belgelerini saklıyorum. Takip Görüşmeleri için ihtiyacınız olacak. Özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız önceden sigortacınızla görüşün.
Pirinç unuyla yapılan muhallebiye bayılıyorum. Şekerle tabii:)) kendime yapıyorum bazen. Ama bebekler için besleyici yanı öyle çok fazla değil. Tabii süt neticede ama daha çok karın şişliği. Ama çok lezzetli bi şişlik:)
Hazır süt mamaların faydalı olduğunu düşünüyorum. Neticede anne sütü emmemiş bebeğim. Bu mamalarda bağışıklığı güçlendirici vitaminler var.
Demir vitamini olarak damla veriliyor. Aklınızda bulunsun. İki vitamin var. Biri devit, diğeri decatabs. Devit ayçiçek yağı, decatabs ise zeytinyağı ile yapılıyor. Decatabsı her eczanede bulamayabilirsiniz. Firması Trabzon'da, getirtebilirsiniz.
Pişik kremi kullanmıyoruz. Zaten sürekli temizlendiği için pişik olmuyor. Ama bazı bebeklerde kaka cinsi bile pişik yapabiliyor.
Islak mendil yenidoğan alıyorum. İnternetten çok hesaplı bulunuyor.
Zaten arkadaşlar krem, yağ, şampuan gibi şeyleri siz kendiniz deneyerek bulacaksınız. İnanın bebeğiniz size belli edecek hangisinden memnun kaldığını:))
Bir arkadaş DrBrown biberon yıkamaktan bahsetmiş. Çok doğru valla. Biberon yıkamak kolay değil:)) yetişmiyor. Size tavsiyem bir sterilizatör almanız. Şu an gereksiz gelebilir, kaynatırım diyebilirsiniz ama inanın büyük kolaylık. Ben çok memnun kaldım.
Biberon uçları her üç ayda bir değişiyor. Zaten o silikon uçların ve plastiklerin de bir kullanım süresi var.
Artık yaz yaklaşıyor. Penye şapka alın derim. Bebeklerin kafası, saç olan bölge yani, çok damarlı olduğu için çok sıcak oluyor. Ben önce ateşi var sanıyordum. Kafasından çok terliyor bebekler ve yine kafasından çok üşüyor. Penye şapka olursa az rüzgarda bile takılabilir.
Hırka olmazsa olmaz. Zaten büyükler peşinizi bırakmıyor:)) hırkayı giydir kızım:))
Muslin battaniyeleri çok sevdim ben. Tam bahar ve yazlık. Taşıması da kolay. Güneş gelmesin diye üstüne de örtüyorum. Battaniye gibi kalın durmuyor.
Denize yakın olan arkadaşlar; bebeklerinizi 40ı çıktıktan sonra denize sokabilirsiniz diyor uzmanlar. Bebekler için deniz çok faydalı ve korku duyuları daha gelişmediği için aslında kendileri doğal olarak yüzme biliyorlarmış. tabii biz daha deneyemedik:)) yazı bekliyorum.
Daha doğru bilgisi olanlar cevaplayacaktır ama bildiğim artık iller arası çok sık yaşanmıyor. Örneğin eskiden Sinop'ta bebek var ama evlat edinmek isteyen yok. O bebek talep olan diğer ile gönderiliyor. Ancak şimdi tüm Türkiye'de sıra bekleyen çok aile var. Yakın zamanda Diyarbakır-Mardin arasında evlat edindirme olmuştu sanırım.Arkadaşlar il dışından bebek hangi koşullarda neye göre geliyor mesela benim sıram 7 ama benimle aynı sırada başka şehirde bekleyenler de olabilir bu durumda öncelik neye göre belirleniyor anlamadım bilenler yardımcı olurlarsa sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?