anladım... inşallah onaylanır..Merhaba bizim dosyamız hala onaylanmadı yabancı uyruklu olduğum icin herhalde de onaylanmıyacakta.
Merhaba, türk soylu yabancı uyruklu musunuz. Ben de oyleydim , aslen türküm fakat farklı bir ülkede doğduğum için vatandasligim yoktu. 5 senedir vatandasim. 13 yazımda turkiyeye geldim. Bana da ilk gorusmemde durumunuzu inceleyecegiz fakat yabancı uyruklularin dosyaları uzun sure askıda kalabiliyor dediler. Ben de ben T.c vatandasiyim ve reşit olmadigim bir yasta Türkiye ye geldim burada eğitim alıp evlendim dedim. Müdürlerine sordular ve bu durumda size yabancı muamelesi yapmayacagiz dediler. Resmen haksızlık olacaktı ki olsam bile bu durumda olan insanlar için de haksızlık. Diğer ülkeler bizim vatandaşlarımıza evlat edinme esnasinda zorluk çıkardığı için bizde de durum bu sebeple boyle diye açıklamada bulundular.Teşekkürler canım
bu perşembe Allahın izniyle başvurumuza gidiyoruz :)) ilk defa kızıma bu kadar yaklaştığımı hissediyorum. Tanrım kimsenin kaçağını boş bırakmasın
Ya inanki ne diyecegimi bilemedim.keske boyle sonuclanmasaydi.bu karari vermeselerdi keske.Merhaba
Oncelikle 4 yaşında down sendromlu kizimin olmasını sebep sundular ... kızım sürekli ilgi beklermis bebekle ilgilenemezmisim yada tam tersi olurmuş ... hem ben annelik tatmisim.( ki en çok bu cümleye sinirlendim down sendromunun ne demek oldugunu bilmiyor )
Sonra yapılan mürekkep testinde bir kisilik özelliği olabilir denmis ( ki kel alaka evlat edinmeye engel değil )
Zaten çocuk azmis çocuğu olmayanlar daha önemliymis ....
Beni bu açıklamalar tatmin etmedi ...sizi olsa tatmin edermiydi ?
Dünden beri ne yerdeyim ne gökte .... nefes alamıyorum
Ha birde komik yani üzülmeyin aileden evlat edinin oda yasal dedi ... Aile nerden bulacaksam ?
Siz sonradan tercihinizi degistirdiginiz icinmi siranizi yeni ogreneceksiniz.onceden bi sira bildirmislermiydi.anladım... inşallah onaylanır..
evet ben tercih eklettiğimden sıramın yeniden belirleneceği bildirildi..verdiğim dilekçe tarihinden itibaren 20 gün içinde oluyormuş oda nisan sonuna denk geliyo ondan once aramayın dediler..yoksa önceki sırama gore erkek 12 kız 18 ıdı sıramSiz sonradan tercihinizi degistirdiginiz icinmi siranizi yeni ogreneceksiniz.onceden bi sira bildirmislermiydi.
Ya inanki ne diyecegimi bilemedim.keske boyle sonuclanmasaydi.bu karari vermeselerdi keske.
Kaldiki down sendromu oyle diger agir hastaliklar gibi degil.tamam biraz daha fazla ilgiye ihtiyaclari var sadece.bence sadece bunu sebep gorduler.
Benm dosyam onaylanmasa naparim bilmiyorum oyuzden cok uzuldum yerine koydum kendimi.
Rabbim yardimcin olsun.neyseki bi kizin var.Allah bagislasin.insallah bi tane daha olur Allah buyuk
Çok üzüldüm gerçekten allah sabır versin. Boşa oyalamışlar o kadar zaman. Sebebi de hiç tatmin edici değil. Bu kadar oyalamalarını gerektirecek bi durum yoktu. Onaylanmıyosa da bir yıl bekletmeden soyleyebilirlerdi ki siz sıranızı öğrenmek için arayınca gelin konuşalım diyorlar. Olumsuzluğu bildirme gereği bile duymamışlar.Kötü hissediyorum sanki bir uçurumdan boşluğa atılmış gibi ... . Koskoca 1 yıl surundurduler resmen ... Allah dusmanimin başına vermesin ....
Başka cocugumun olma ihtimali yok maalesef. ...
Zaten garip biri uzman sağ olsun at gözlüğüyle bakıyor ...Çok üzüldüm gerçekten allah sabır versin. Boşa oyalamışlar o kadar zaman. Sebebi de hiç tatmin edici değil. Bu kadar oyalamalarını gerektirecek bi durum yoktu. Onaylanmıyosa da bir yıl bekletmeden soyleyebilirlerdi ki siz sıranızı öğrenmek için arayınca gelin konuşalım diyorlar. Olumsuzluğu bildirme gereği bile duymamışlar.
Ama söylediği şey "aileden mahkeme yoluyla evlat edinebilirsiniz" mantıklı. Bu şekilde bakma gücü olmayan çocuk istemeyen kadınlar çok oluyor. Doktorunuzdan rica etseniz tanıştırabilir belki. Doğumdan sonra mahkeme yoluyla alınabilir. Tek yol bu görünüyor.
Bunda yasa dışı bir durum yok ama. Eşinizin mesleği ne bilmiyorum ama yine aynı şekilde mahkeme yoluyla evlat edinmiş olacaksınız.Zaten garip biri uzman sağ olsun at gözlüğüyle bakıyor ...
Doktorlar asla yanasmiyor bu tarz seylere , Kaldiki eşimin mesleği dolayisiyla öyle birini arayamam ..
Yasa dışı değil ama eşim polis ve bu fikir sıcak bakmıyor ... Ayrıca öyle bir aile bulmak çok zor ...hadi bulundu diyelim 1 yıl bakmak şartıyla evlat ediniyorsun ya bir kaç sonra aile vazgeçerse?Bunda yasa dışı bir durum yok ama. Eşinizin mesleği ne bilmiyorum ama yine aynı şekilde mahkeme yoluyla evlat edinmiş olacaksınız.
Açılan tüm davaları evlat edinen aileler kazanmış ... yani mahkemeler biyolojik aileye şans vermiyor ...o konuda gönlünüz ferah olsun ...Sosyal hizmetlerden de evlat edinmiş olsan bile yıllar sonra geri alma hakkı var ki biyolojik annenin. Bize hiç hak yok zaten orası ayrı
Merhaba, türk soylu yabancı uyruklu musunuz. Ben de oyleydim , aslen türküm fakat farklı bir ülkede doğduğum için vatandasligim yoktu. 5 senedir vatandasim. 13 yazımda turkiyeye geldim. Bana da ilk gorusmemde durumunuzu inceleyecegiz fakat yabancı uyruklularin dosyaları uzun sure askıda kalabiliyor dediler. Ben de ben T.c vatandasiyim ve reşit olmadigim bir yasta Türkiye ye geldim burada eğitim alıp evlendim dedim. Müdürlerine sordular ve bu durumda size yabancı muamelesi yapmayacagiz dediler. Resmen haksızlık olacaktı ki olsam bile bu durumda olan insanlar için de haksızlık. Diğer ülkeler bizim vatandaşlarımıza evlat edinme esnasinda zorluk çıkardığı için bizde de durum bu sebeple boyle diye açıklamada bulundular.
Merhaba, siz T.c vatandaşı değil misiniz? Bizim 2 gorusmemiz daha kaldı , ev ziyaretinde herşey olumlu şuan için dediler. Fakat herşey olabilir, en kotu durumda bile asla vaz gecmeyecegim. Olmadı koruyucu aile, olmadı doğduğum ülkeden basvuracagim, herşeyi deneyecegim. Umarım sizin için de herseyin hayırlısı olur. Umudunuzu kaybetmeyin. Önemli olan bir yavruyu yetiştirmek ve olmadı en kotu durumda soy ismimizi taşımasa bile bir yavruyu hayata iyi bir vatandaş olarak kazandırmakMerhaba ben eski türk ama 10 yıllik alman vatandaşıyım ve türkiyede yaşıyor ve türk vatandaşıyla evliyim. Başvuru yaptığımızda bu konudan hiç bahsetmediler ne zaman son güne geldik o zaman bahsettiler.
Artık hakkımızda hayırlısı. Sizde son durum ney?
Merhaba
Oncelikle 4 yaşında down sendromlu kizimin olmasını sebep sundular ... kızım sürekli ilgi beklermis bebekle ilgilenemezmisim yada tam tersi olurmuş ... hem ben annelik tatmisim.( ki en çok bu cümleye sinirlendim down sendromunun ne demek oldugunu bilmiyor )
Sonra yapılan mürekkep testinde bir kisilik özelliği olabilir denmis ( ki kel alaka evlat edinmeye engel değil )
Zaten çocuk azmis çocuğu olmayanlar daha önemliymis ....
Beni bu açıklamalar tatmin etmedi ...sizi olsa tatmin edermiydi ?
Dünden beri ne yerdeyim ne gökte .... nefes alamıyorum
Ha birde komik yani üzülmeyin aileden evlat edinin oda yasal dedi ... Aile nerden bulacaksam ?
Sosyal hizmetlerden de evlat edinmiş olsan bile yıllar sonra geri alma hakkı var ki biyolojik annenin. Bize hiç hak yok zaten orası ayrı
valla aynen bende tuhaf buluyorum... 1 ve 2 de dediklerinize katılıyorum.3. psikiyatri heyetinden olumlu evlat edinebilir raporu varmış biz görmedik direk kuruma yollandı (sadece histirionik kişilik bozukluğu olabilir denmiş ama bu evlat edinmeye sıkıntı yaratan bir durum değilmiş.psikiyatriye sordum ki testlerin %100 doğruluğuda yok )merhaba;
duruma çok üzüldüm ve açıkçası tuhaf buldum..
1-biyolojik çocuğunuzun olması kesinlikle evlat edinmeye engel değil.. çok zorlamışlardı ama bu forumdan bir arkadaş bu şekilde çocuğuna kavuştu.
2-down sendromlu bir kızınızın olması da engel olamaz.. sonuçta benzer durumda ikinci gebelik yaşayıp çocuk sahibi olanlar var. bir öğrencimin ablası down sendromlu mesela, ikisi de gayet sağlıklı bir şekilde büyüyorlar..
3- mürekkep testi psikoloğun yaptığı test olsa gerek. olumlu rapor vermedi mi? testin kendisini sunmuyorlardı biz rapor alırken. heyet raporunda bir mühür ve imza o kadar..
4-- aileden evlat edinin ne demek??? bu işlemler sosyal hizmetler aracılığıyla yapılsın diye yaygara koparılmıyor mu? internette satılık bebek ilanları var.. hangi devirde yaşıyoruz? nasıl böyle bir işe yönlendirebilir sizi? forumu takip ediyor mu bilmiyorum ama aileden tüm yasal prosedürü izleyerek evlat edinen bir arkadaşımız var.. nelerle, ne talepler, ne maddi beklentilerle karşılaştığını anlatsın size bir..
5- hiç bir şekilde tatmin olmadım bu söylenenlerden.. uzmanınız yeni işe başlamış deneyimsiz bir kişi olabilir mi, aklıma ilk gelen soru oldu. öyle tuhaf şeyler yapıyorlar ki; evlat edinmek için başvuran bir aileyi koruyucu aileliğe yönlendirmek, ya da tam tersi; deneyimsel eksiklikleri sizin hayatınızdaki bu denli önemli bir olayda rol oynamamalı.. bu karar size yazılı olarak bildirildi mi? 1 hafta ya da 2 hafta içinde karara itiraz etme durumunuz sözkonusu..lütfen uzmandan olumsuz kararla ilgili yazısını isteyin ve yazılı bir dilekçeyle kuruma başvurup itirazınızı yapın. hatta il müdürüyle konuşmayı deneyin derim..
Bi avukatla falan gorussen.belki bi fikir verir.yani buna haklari varmi yokmu onu ogrenirsin enazindan.valla aynen bende tuhaf buluyorum... 1 ve 2 de dediklerinize katılıyorum.3. psikiyatri heyetinden olumlu evlat edinebilir raporu varmış biz görmedik direk kuruma yollandı (sadece histirionik kişilik bozukluğu olabilir denmiş ama bu evlat edinmeye sıkıntı yaratan bir durum değilmiş.psikiyatriye sordum ki testlerin %100 doğruluğuda yok )
4. aileden evlat edinmek yasalmış .üzülmeyin aileden evlat edinin dedi ısrarla.
5. uzmanımız 4 yada 5 yıllık bir uzman . yazılı olarak yollanacakmış ama yazı gelmeden benden duyun istedim dedi.ben itiraz edeceğimi hatta bimere yazacağımı söyledim. birsey değişmez dedi. keşke kararı ankaraya bıraksaydınız dedim. orasıda olumlu demez. onceliğimiz çocuğu olmayan aileler dedi.
aynı ilden bir arkadaşımız daha var forumda ve o da biliyor uzmanın ne kadar sıkıntılı olduğunu ... yanarım yanarım 1 sene bekletip tüm ümitlerimi bir anda yıkmasına ...
itiraz hakkımız var diye biliyorum bende ama uzman yok demeye getirdi .. ne yapacağımı bende bilmiyorum .
Çok mantıklı diyorsun kanunu bulamadım nette ... bir araştırayim avukat ... teşekkür ederimBi avukatla falan gorussen.belki bi fikir verir.yani buna haklari varmi yokmu onu ogrenirsin enazindan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?