Sizi cok iyi anliyorum ..
Ama inanin bu durumun bu kadar sorun olabilecegi hic aklima gelmezdi. Resmen belirsizlik yasiyorum.
Ne yapacagimi bilmiyorum..
Bu ev alinirkende hep derdim Allahim kendi evimizi kendimiz alalim ne olur diye..
inanin ben kimseye muhtac kalmak istemezdim..
Keske esim ve ben kendi emegimizle ve paramizla alsaydik
yine kattik emegimizi, paramizi ama onlarinki kadar degil....
Ben onlarin yardimini goz ardi etmiyorum zaten. Allah razi olsun.
Ama ev sizin diyorlar.. Bu ev artik sizindir nasil isterseniz yapin dediler.
onlar para konusunda evet yardimci oldular bize ama ya onune geleni eve getirirseler ? (ki getirirler..ornekleri yasadik)
o zaman bana o evin sadece yatak odasi bolumu hak ? oyle mi ... bu durumda.
Konu sahibesi,
Yazdiklarinizdan esinizin ailesine saygili ve hurmet eden birisi oldugunuzu dusundum.
Onceden esyalarinizin alinip kullanilmasi gibi bir durum yasanmis hic hos degil,haklisiniz.
Ancak bu evin alinmasi icin esinizin ailesinin maddi yardimi olmus ve ne kadar bu ev sizindir deselerde,bakin sakayla karisik anahtari istemisler.
Siz senede 3-4 sefer gelecegiz diyorsunuz yani sanmiyorum ki sizin devamli kullanacaginiz evin esyalarini bu seferde alip kendi evlerine gotursunler.
Parfum vs ozel esyalarinizi karistirma durumuna karsilik cok ozel seylerinizi bulundurmazsiniz,esinize de bu konudaki hassasiyetinizi soylersiniz.
Gerekirse o ailesini bu konuda ve eve surekli birilerini getirme konusunda uyarir.
Ama size tavsiyem hem kimsenin kalbini kirmamak, hemde esinizin ruhunu oksamak adina bence anahtari vermeniz hos olur.
Hemde ev ile ilgili bir tamirat vs durumunda ailenizin size yardimi dokunur.
Mutlu ve huzurlu gunler dilerim.
Başkalarını getirirlerse eşiniz de rahatsız olur bu durumdan konuşursunuz.anladığım kadarıyla öyle anlayışlı saygılı birisiniz.güzelce durumu anlatırsınız.baktınız ilerleyen zamanlarda iş sizin istediğiniz gibi gitmiyor anahtarı alırsınız tamamen. Demiştim ama diğer yazdıklarınızı okuyunca vermeyin derim.siz geldiğinizde gelirler çok isterlerse.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
aslında önceki deneyiminizden ders çıkarmanız lazımdı ki orası sizin evinizmiş,girip sıfır eşyalarınızı kurdurup kullanmış kayınvalideniz..
e böylesi biri içine kendi kattığı para olan yazlık bir yerde olan evin anahtarını elbette ister..
onlara göre o ev şimdi boş boş duracağına gidelim tatil yapalım kapısı..
bence böylesi bir durum istemiyorsanız hiç onların parasına bulaşmayacaktınız..
anahtarı vermem demek zor sanki onlar yerini yapmıştır bile..
ha anahtarı vermem demezsinizde "anne,baba siz gelin ama peşinizden başkasını sürüklemeyin" dersiniz kibarca..
Başkalarını getirirlerse eşiniz de rahatsız olur bu durumdan konuşursunuz.anladığım kadarıyla öyle anlayışlı saygılı birisiniz.güzelce durumu anlatırsınız.baktınız ilerleyen zamanlarda iş sizin istediğiniz gibi gitmiyor anahtarı alırsınız tamamen. Demiştim ama diğer yazdıklarınızı okuyunca vermeyin derim.siz geldiğinizde gelirler çok isterlerse.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Elbette kendi evinizde istediginiz gibi yasamak istemeniz en buyuk hakkiniz,ancak sizde farkindasiniz eve onlarin katkisinin.
Ve malesef bazi aileler cocuklarinin bir seyler sahibi olmasinda once maddi olarak yardimci olurlar sonrasinda da sahip olunan seyler uzerinde kendilerini hak sahibi olarak gorurler.
Anladigim kadariyla esinizin aileside bu dusunceye sahip.
O yuzden sorunlar yasamamaniz icin bana en makul cozum bu gibi gorunuyor.
Eğer evin parasını kendiniz ödemiş olarak alsaydınız, ne münasabet vermeyin derdim ama şu durumda anahtarın yedeğini bence vermeniz icap eder. Evet, rahatsız edici bir durum ama yılda 2-3 kez gidip kısa süre kalıp dönüceksiniz. çok dert etmeyin kendinize, kayınpederinizin yazlığına gidip gelir gibi olucak belki ama şu durumda öyle gibide zaten.
eğer kaynınız veya görümceniz varsa, sonra nasıl olsa babamızın parası deyip eve ortak olabilrlermi?
sonra anahtarı vermekte şöyle dursun,sizin paranız kaynamasın arada
Keske arkadasim keske kendimiz odemis olsaydik.. o kadar cok isterdim ki..
cok agladim gunlerce,aylarca.. Allahim bize ver de kendi evimizi kendimiz alalim dedim hep..
Ama isyanda etmek istemiyorum .. insanin kendi emegiyle aldigi sey bambaska oluyor.
Ben zaten kendi cabamizla bir ev alamamis olmamiza bile cok icerliyorum uzuluyorum ama elden birsey gelmiyor.
Hayat pahali burdada.. yapacak birsey yok. o kadar SIKIYORUZ ki kendimizi yinede birikmiyor..
gercekten rahatsiz oluyorum arkadasim, inanin.. hemde cok.
Ben zaten ev alininca da dedim, bana dediler evin duvarlari ne renk olsun ?
dedim siz bilirsiniz bana sormaniza gerek yok..
hic karismadim ne etlisine ne sutlusune..
cunku niye karisayim ki? ben mi vermisim parasini da konusuyorum?
benim o eve verdigim mebla belli zaten..
dert etmek istemiyorum Ama Allahim yuregimden geceni biliyor
guzellikle,iyilikle kalp kirmadan hallolsun bu is dilerim... offf ne zor..
yazlık ev olduğu için birde yarızına ortak olalım dememişler burada neler okuyoruz..çok az kişi hibe gibi para katar..yazlık gibi olduğundan verebilirsiniz..
Arkadasim, sen neden dert ediyorsun yahu. Bir babanin ogluna imkani varsa yapmasi gereken bir sey bu. Dert etme sen bunlari. Mutlu mutlu yasa, hayrini gor evin.
hazır mal insanı çabuk yoldan çıkarır,Evin tapusu zaten kayinpederin uzerinde suan.
Esim gidemedigi icin tapuyu kendi uzerine aldi.. Valla her an hersey olabilir ben beklerim insanoglundan..
insanoglu bu cig sut emmis..
Benim paramda degil aslinda, cocuklarimin rizkidir o ..
boyle birsey dilerim olmaz aksini dusunmek bile istemiyorum.. cocuklarimin rizki soz konusu olan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?