aslında evin alımında sizden daha fazla para kattıkları için, anahtarı istemeyi kendilerinde hak görüyorlar ama.....sizde çok sıkıntı çekmişsiniz canım ya....nasıl yapıorlar gelinlerine,torunlarına bu cimriliği aklım almıyor.....kalp kırmayım diye düşünürseniz anahtarı vermeniz, dolayısıyla evi tüm sülaleye açmalarına göz yummanız gerekecek....bence siz üzüleceğinize onlar üzülsün....ne yani oğluna ev verince o evde söz hakkı mı olmalı...varmış ki vermiş....mezara mı götüreceğiz....kimin için yapıyoruz,hazırlıyoruz malı mülkü...çocuklar bizim çektiğimizi çekmesinler rahat etsinler diye....belli ki rahatsızsınız işte...o zaman vermeseydi....duymamazlıktan gelin....istesinler dursunlar...yalnız bu ev dışında da maddi yönden bağımlıysanız kayınpederinize o zaman iş değişir...o zaman aranız bozulur...o zaman anahtar yüzünden adamı kızdırmayın derim....
valla oyle canim cok cile cektik bu gurbet ellerde..
isin en acisi bu kadar cile cektigimizi bildikleri halde maddi olarak bir yardimci bile olmadilar..
herseyi gectim olmasinlar zaten ama bu buzdolabi olmadigi zamanlar garaji kullandim ya dolap yerine iste o zaman bildikleri halde orali olmadilar.
bunu unutamiyorum.. hadi beni bosverin ya..Torunlariniz var yazik ya.. yemekleri yedikleri garajda duruyor o pis yerde..
neysee ... neyse.. yazdikca uzuluyorum..
Bende sizin gibi dusunuyorum zaten.. O hakki olani ogluna vermis oluyor zaten..
vermeyedebilirdi ama Allah razi olsun vermis ogluna ev hakkini..
hatta dedi bu evi zaten sana veriyordum oglum, bu ev artik sizindir..
gule gule oturun dedi..
ama Anahtari saka yollu istemesi beni dusundurttu iste..
Maddi yonden bagimli degiliz canim benim.. biz bunca zamandir evliyiz daha birgun onlara yuk olmadik, birsey istemedik.
kendi yagimizda kavrulup gidiyoruz cok sukur. Allah muhtac da etmesin dilerim.
hep sabir ettik, sustuk... haksizliklari cok oldu bize.. ama hep sustuk saygida kusur etmedik..
Esim cok sukur bizi muhtac etmedi onlara..
Birtek ev konusunda iste mecbur kaldik.. keske kalmasaydik da kendimiz alabilseydik..
ama olmadi
Son düzenleme: