• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Anahtari kimde Kalmali ? Fikirleriniz onemli benim icin.

aslında evin alımında sizden daha fazla para kattıkları için, anahtarı istemeyi kendilerinde hak görüyorlar ama.....sizde çok sıkıntı çekmişsiniz canım ya....nasıl yapıorlar gelinlerine,torunlarına bu cimriliği aklım almıyor.....kalp kırmayım diye düşünürseniz anahtarı vermeniz, dolayısıyla evi tüm sülaleye açmalarına göz yummanız gerekecek....bence siz üzüleceğinize onlar üzülsün....ne yani oğluna ev verince o evde söz hakkı mı olmalı...varmış ki vermiş....mezara mı götüreceğiz....kimin için yapıyoruz,hazırlıyoruz malı mülkü...çocuklar bizim çektiğimizi çekmesinler rahat etsinler diye....belli ki rahatsızsınız işte...o zaman vermeseydi....duymamazlıktan gelin....istesinler dursunlar...yalnız bu ev dışında da maddi yönden bağımlıysanız kayınpederinize o zaman iş değişir...o zaman aranız bozulur...o zaman anahtar yüzünden adamı kızdırmayın derim....

valla oyle canim cok cile cektik bu gurbet ellerde..
isin en acisi bu kadar cile cektigimizi bildikleri halde maddi olarak bir yardimci bile olmadilar..
herseyi gectim olmasinlar zaten ama bu buzdolabi olmadigi zamanlar garaji kullandim ya dolap yerine iste o zaman bildikleri halde orali olmadilar.
bunu unutamiyorum.. hadi beni bosverin ya..Torunlariniz var yazik ya.. yemekleri yedikleri garajda duruyor o pis yerde..
neysee ... neyse.. yazdikca uzuluyorum..
Bende sizin gibi dusunuyorum zaten.. O hakki olani ogluna vermis oluyor zaten..
vermeyedebilirdi ama Allah razi olsun vermis ogluna ev hakkini..
hatta dedi bu evi zaten sana veriyordum oglum, bu ev artik sizindir..
gule gule oturun dedi..
ama Anahtari saka yollu istemesi beni dusundurttu iste..
Maddi yonden bagimli degiliz canim benim.. biz bunca zamandir evliyiz daha birgun onlara yuk olmadik, birsey istemedik.
kendi yagimizda kavrulup gidiyoruz cok sukur. Allah muhtac da etmesin dilerim.
hep sabir ettik, sustuk... haksizliklari cok oldu bize.. ama hep sustuk saygida kusur etmedik..
Esim cok sukur bizi muhtac etmedi onlara..

Birtek ev konusunda iste mecbur kaldik.. keske kalmasaydik da kendimiz alabilseydik..
ama olmadi :(

Son düzenleme:
vala ben yorum yapmak icin bile karar weremedim nasi düsünmem gerektiqini iki arada kaldım..:rolleyes:

Anahtar aileden birinde durmali kesinlikle. Esinizle konusup karar verin bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Esimle kararimiz belli zaten.
Anahtar bizde durmali fikrindeyiz. ama bunu onlari kirmadan guzel bir yolla soylemek mesele..
Madem bir baba olarak ogluna hakki olan evi vermis sagolsun. Artik oglum bu ev sizindir diyorsa.. Anahtarida bizde durmali..
zaten ogluna hakki olan ev payini vermis, artik
Bu eve kim daha cok odeme yapti ? kim odemedisi kalmamali...

Son düzenleme:
vala ben yorum yapmak icin bile karar weremedim nasi düsünmem gerektiqini iki arada kaldım..:rolleyes:

Al benden de o kadar
kac aydir dusunuyorum ben bu konuyu.. inanin arada kaldim.
ne yapacagimi bilemiyorum
Umarim bir cozum fikri cikar burdan ya..

Çok kötü yapmışsınız tamam aile para katmış kimse silah zoruyla istememiş burası tamam.
Ancak üstüne tapuda adamın üstüne...
Yarın siz anahtarı verirsiniz, görümcenin çocukları sevgilileriyle doluşur siz noluyo dediğinizde de babamın evi, dedemin evi denir.
Bence eşiniz güzel bi'dinle biz geldikçe ailecek gideriz hepberaber baba falan deyip kaynatsın.
Ve mümkünse tez zamanda gidin tapuyu halledin. Bunu çekinerek yazıyorum ama hayatın gerçekleri etraflıca düşünmek lazım; yarın Allah gecinden versin bi'şey olsa sizin o birikim ortak maldan sayılıp kardeşlere bölüşülecek. Kimse de almam demez, olan sizin paraya olur.

Bir bayan arkadasim var bana sunlari soyledi anahtar ile ilgili..

"Kayinpeder ve kayinvaliden sizi gormeye gelecekler nasilsa onlar gittikten sonra siz yurt disina geri dondugunuz zaman cilingirci cagirin kilidi degistirin. sonrada eve gidince kendilerine soyleyin. biz eski ev sahibinde anahtar vardir belki diye ne olur ne olmaz diye degistirdik kilidi haberiniz olsun" deyin dedi..

boylece anahtar sizde durmus olur dedi..

Ya ben boyle seyleri inanin sevmiyorum ya.. boyle oyunlari, boyle kurgulari
herzaman acik acik konusmaktan yanayim. hic gerek yok aslinda boyle oyunlara.. offf bilemedim...

Selam Arkadaslar.

Kayinpederimin ogluna vermis oldugu evi vardi.
Biz artik devamli Turkiyeye gidip geldigimiz icin o evi satip parasi ne ise; bizde uzerine ekleyelim bir ev alalim dedik tatil bolgesinde.
Kirmadi kayinpederim sagolsun satalim dedi..
Tatil bolgesinde olmasinida ozellikle cocuklar icin istedik..Ev satildi uzerinide biz tamamladik ve ekonomik durumumuza gore ev aldik.
Daha dogrusu kayinvalide ve kayinpederim sagolsunlar bizim arastirdigimiz eve gidip baktilar begendiler..satin alindi ev.
simdi gecenlerde kayinpederim "Anahtarinizi verirsiniz artik" diye sakayla sordu.. Ben birsey demedim.
Bu sene ilkkez gidecegiz eve. Anahtar olayini nasil yapacagiz bilmiyorum. Ben malinda,esyasinda degilim asla ama evimin anahtari bende olmali diye dusunuyorum.. (Daha onceden biz yurt disina yerlesince bizim ardimizdan kayinvalidem sagolsun bana sormadan,danismadan evimdeki esyalardan camasir makinemi,buzdolabimi,firinimi almis kurmus kullanmis.. inanin bundan 2 yil sonra haberim oldu. Bundan dolayi kirginim ona) Ama yinede birgun yuzlerine vurmadim asla..
cunku dedigim gibi esya,dunya mali benim umurumda degil.. Ama guvenim sarsilmisti..Esimin hatiri icin sustum..
Ama bu Ev sonucta, ozel mahrem yerimiz..
Anahtarimi onlara veremeyecegimi nasil bir sekilde soylemeliyim sizce? yada Esim mi demeli ?
Ben nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum...

Bana onerilerinizi yazarsaniz cok sevinirim..

NOT : Arkadaslar ev yazlik degil.. Normal kullanacagimiz bir evdir.. Senede 2 3 kez gidip gelebilecegiz eve nasip olursa.. yazdan yaza degil yani..

Benim evimin anahtarı kv dede annemde de var ayrıca gerektiğinde grip esyalari istedikleri gibi kullanabilirler izin almalarına gerek yok benim malim onların da malı

Çok kötü yapmışsınız tamam aile para katmış kimse silah zoruyla istememiş burası tamam.
Ancak üstüne tapuda adamın üstüne...
Yarın siz anahtarı verirsiniz, görümcenin çocukları sevgilileriyle doluşur siz noluyo dediğinizde de babamın evi, dedemin evi denir.
Bence eşiniz güzel bi'dinle biz geldikçe ailecek gideriz hepberaber baba falan deyip kaynatsın.
Ve mümkünse tez zamanda gidin tapuyu halledin. Bunu çekinerek yazıyorum ama hayatın gerçekleri etraflıca düşünmek lazım; yarın Allah gecinden versin bi'şey olsa sizin o birikim ortak maldan sayılıp kardeşlere bölüşülecek. Kimse de almam demez, olan sizin paraya olur.

zaten esyalar tasinirken gorumcemin oglu gitti oraya, yanlarina 1 hafta tatilini yapti..
sevgilisini goturmedi diye de uzulmus.. esim ve ben kendilerini ikaz edincede kayinpederin zoruna gitti.
esimde dediki ev zaten senin evin baba haklisin, paranin cogu senin,, o zaman al evini gule gule kullan
ben ailemi alip gelmeyecegim o eve dedi.. sizin olsun o zaman dedi...
boyle bir diyalog oldu aralarinda.. (gerci hak verdi kayinpeder en sonunda esime)
benim orda esyalarim var sonucta hepsi kutular icinde, ozel ajandalarim var, mektuplarim notlarim var.
ne malum insanoglu belki durter seytan;
okur cocuk diye cok endiselendim acikcasi.. o nedenle inanilmaz sinirlenmistim o gun...
biz gidelim oyle gelin nedir bu acele dedim kendi kendime..
yani gidisat belli haklisiniz..
biz anahtari versek onlar oraya bugun tek gider, yarin sevgileri ile giderler
bizim kizmaya hakkimiz bile olmaz cunku dedemin evi derler
olan arada bizim paraya olur.
esime diyorum tapuyu uzerine al diye, esim yanasmiyor ki, ayip olur diyor..
ne alakasi var diyorum ayip olurmus babasina...
umarim o tapuyu uzerine alir esim.. bu kadar da aileden cekinilmez ki ya..
bilemiyorum sahiden bilemiyorum..

inanin midem bulaniyor gercekten..
en guzel sey fakirlik bence ya.. sahiden bak...

Son düzenleme:
Gecmiste boyle uzucu bir deneyim yasadigim icin guvenim sarsildi..inanin evimdeki herseyi goturmus kayinvalidem
ve bana kesinlikle sormadan.. izin bile almadan haliyle bu durum benim zoruma gitti.. Birde 10 yil kullanmis kendisi esyalarimi istersen vereyim demez mi? daha cok uzuldum. Kayinpederim ve kayinvalidem anahtar onlarda oldugu surece o evden cikmazlar hatta onune geleni katip eve getirirler tatil yapin diye.. cunku boyle bir deneyim yasandi onceleri..

Bu nedenle huzursuzum..
ne yapacagimi bilemiyorum.. kalp kirmak hic istemiyorum, hele yanlis anlasilmak hic..

Yazlık değil demişsiniz ama senede 3-4 kez gelseniz de kaç gün kalacaksınız ki? Yani tüm sene boyunca kaç ay o evde geçecek? Eşyalarınızı kullanmaları büyük terbiyesizlik ama bundan 2 yıl sonra haberinizin olması o evi ve o eşyaları ne kadar sıklıkla kullandığınızı anlatıyor bana. Yani yazlık değil diyorsunuz ama yazlığını kullanan insanlardan bile daha az geliyorsunuz sanki eve. Arada tatsızlıklar olmasa anahtarı verin gitsin derdim. Tabi ben duruma çok yabancıyım. Burdaki evde ne kadar şahsi eşyanız kalacak. Koltuktur kanepedir bunlar değil de elbisedir iç çamaşırıdır. Yoksa senede 3-4 kez kullanılacak parfümün bile bir esprisi yok benim için. Şu an ikamet ettiğim evin dışında sahil kenarında bir evim olsa sanki herkese veririm gibi geliyor anahtarını. Bir tatil yüzü görmeyen o kadar insan var ki, sebep olur gibi geliyor.

Esinize soyleyin guzelce, o da ailesind anladiklari uygun bir dille anlatsin. Siz konusursaniz kotu olursunuz, anaktari da vermemek gibi bi ihtimal yok bence. Vermezseniz ayip olur yani. Ama acik acik soyleyin ki onlarda yapmasin. Derdini soylemeyen derman bulamaz arkadaslar..kosenize cekilip mutlu olmayi beklemeyin, mutluluk dizin elinizde yeter ki kullanmasini bilin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim evimin anahtarı kv dede annemde de var ayrıca gerektiğinde grip esyalari istedikleri gibi kullanabilirler izin almalarına gerek yok benim malim onların da malı

Sizin arkanizdan izinsiz bir sekilde esyalarinizin bir cogu alindi mi hic ? yangindan mal kacirir gibi hemde..
Bundanda 2 yil sonra haberiniz oluyor... Benim guvenimi kaybetmis bir insan isterse gozumun nuru olsun benim icin biter..
Guven ruh gibidir.. Terk ettigi bedene geri donmez...

Bende bilirim benim malim onlarin mali demeyi.. ama guvenim yerle birken bunu diyemem..
Onca ac gozlulugune ragmen; kayinvalideme karsi o kadar saygiliyim ki, Rabbim bu sabrimin karsiligini versin bana insallah..
cunku inanilmaz sabir gosteriyorum.. Bende bilirim cirkef olmasini,kotu olmasini.
Ama bir mal icin, esya icin degmez diyorum.

Son düzenleme:
Yazlık değil demişsiniz ama senede 3-4 kez gelseniz de kaç gün kalacaksınız ki? Yani tüm sene boyunca kaç ay o evde geçecek? Eşyalarınızı kullanmaları büyük terbiyesizlik ama bundan 2 yıl sonra haberinizin olması o evi ve o eşyaları ne kadar sıklıkla kullandığınızı anlatıyor bana. Yani yazlık değil diyorsunuz ama yazlığını kullanan insanlardan bile daha az geliyorsunuz sanki eve. Arada tatsızlıklar olmasa anahtarı verin gitsin derdim. Tabi ben duruma çok yabancıyım. Burdaki evde ne kadar şahsi eşyanız kalacak. Koltuktur kanepedir bunlar değil de elbisedir iç çamaşırıdır. Yoksa senede 3-4 kez kullanılacak parfümün bile bir esprisi yok benim için. Şu an ikamet ettiğim evin dışında sahil kenarında bir evim olsa sanki herkese veririm gibi geliyor anahtarını. Bir tatil yüzü görmeyen o kadar insan var ki, sebep olur gibi geliyor.

Ben cocuklarimin rizkini niye verdim o eve ?
Kayinpederin yazlik bir evi olsun diye mi ? hayir..
ben canim isterse gelirim evime, canim istemezse de gelmem kapisi kitli durur..
Bu kimseyi baglamaz ki..
Bir tatil yuzu gormeyen insanlar cok demissiniz..Tabiki dogrudur..

Ama Ben ve cocuklarim 10 yildir tatil yuzu gormuyoruz.. 10 yil sonra Turkiyeye gittik.. cunku gidemiyorduk..Buna ne diyeceksiniz canim..
bizim hakkimiz yok mu? olamaz mi?.. ceken bilir gurbeti..
Benim cocuklarim once bir tatil yuzu gorsunde sonrasi Allah kerim.
bir anne olarak cocuklarimin neler yasadiklarini bu gurbette en iyi ben bilirim..
cocuklarim dururken baskasini niye dusuneyim..? cocuklarim her firsatta tatil,gunes yuzu gormus olsalardi bende sizinle ayni dusunurdum sevaptir derdim.. ama benim cocuklarim cok hasret kalmis denize, gunese,tatile..10 yil memleketine gidememek nasil bir duygu bilir misiniz ? hic yasamayin derim bu hissi.. cunku cok zor..

Tabiki oncelik yavrularimi dusunecegim..(Her Anne gibi)

once can sonra canan...

Son düzenleme:
Ben cocuklarimin rizkini niye verdim o eve ?
Kayinpederin yazlik bir evi olsun diye mi ? hayir..
ben canim isterse gelirim evime, canim istemezse de gelmem kapisi kitli durur..
Bu kimseyi baglamaz ki..
Bir tatil yuzu gormeyen insanlar cok demissiniz..Tabiki dogrudur..

Ama Ben ve cocuklarim 10 yildir tatil yuzu gormuyoruz.. 10 yil sonra Turkiyeye gittik.. cunku gidemiyorduk..Buna ne diyeceksiniz canim..
bizim hakkimiz yok mu? olamaz mi?.. ceken bilir gurbeti..
Benim cocuklarim once bir tatil yuzu gorsunde sonrasi Allah kerim.
bir anne olarak cocuklarimin neler yasadiklarini bu gurbette en iyi ben bilirim..
cocuklarim dururken baskasini niye dusuneyim..? cocuklarim her firsatta tatil,gunes yuzu gormus olsalardi bende sizinle ayni dusunurdum sevaptir derdim.. ama benim cocuklarim daha hasret kalmis denize, gunese,tatile.. Tabiki oncelik yavrularimi dusunecegim..(Her Anne gibi)

once can sonra canan...

Arkadaşım sakin. Şu mübarek günde kırmak için yazmadım ben onları. Eşyalarınız kullanılıyor ama 2 yıl sonra haberiniz oluyor. 2 yıl tam 2 yıl kullanılmayacak 0 eşya almak bence başta gereksiz. Ama durumunuzu hikayenizi bilmiyorum. Burdan yazdıklarınız kadarını biliyorum. Ordan da anladığım bir insanın işinden alabildiği izinleri de katarsak, çocukların okulu falan hepi topu senede 2 ay gelebileceğiniz bir yer. Ben sadece ben ne yapardım dedim. Ama belki bilgisayar başından yazmak bana da kolaydır tam koyamıyorumdur yerinize kendimi. Yine de evet ev sahibi olmak güzeldir ama çocukların rızkından kısa kısa onları tatile hasret bırakarak ev sahibi olmanın da çok bir önemi yok gibi geliyor bana. Biz annemlerle 30 yıl kiradaydık. Şu anda da eşimle kiradayız. Hani ev sahibi olmanın önemini az buçuk biliyorum o yüzden dedim. Ev sahibi olmak önemli ama hayatı hele hele çocukların hayatını erteleyecek kadar değil.

Ha bu arada ben sevaptır diyorum çünkü ben de tüm çocukluğum boyunca sadece 1 kere deniz gördüm. O yüzden sevaptır diyorum. Yoksa deniz, tatil çok sık yaptığım bir şey olsa sevaptır falan aklıma gelmez belki de.

Son düzenleme:
valla oyle canim cok cile cektik bu gurbet ellerde..
isin en acisi bu kadar cile cektigimizi bildikleri halde maddi olarak bir yardimci bile olmadilar..
herseyi gectim olmasinlar zaten ama bu buzdolabi olmadigi zamanlar garaji kullandim ya dolap yerine iste o zaman bildikleri halde orali olmadilar.
bunu unutamiyorum.. hadi beni bosverin ya..Torunlariniz var yazik ya.. yemekleri yedikleri garajda duruyor o pis yerde..
neysee ... neyse.. yazdikca uzuluyorum..
Bende sizin gibi dusunuyorum zaten.. O hakki olani ogluna vermis oluyor zaten..
vermeyedebilirdi ama Allah razi olsun vermis ogluna ev hakkini..
hatta dedi bu evi zaten sana veriyordum oglum, bu ev artik sizindir..
gule gule oturun dedi..
ama Anahtari saka yollu istemesi beni dusundurttu iste..
Maddi yonden bagimli degiliz canim benim.. biz bunca zamandir evliyiz daha birgun onlara yuk olmadik, birsey istemedik.
kendi yagimizda kavrulup gidiyoruz cok sukur. Allah muhtac da etmesin dilerim.
hep sabir ettik, sustuk... haksizliklari cok oldu bize.. ama hep sustuk saygida kusur etmedik..
Esim cok sukur bizi muhtac etmedi onlara..

Birtek ev konusunda iste mecbur kaldik.. keske kalmasaydik da kendimiz alabilseydik..
ama olmadi :(

Nerde yaşıyorsunuz? Yardım etmeme sebepleri türkiyeye dönmenizi istemeleri olabilir mi acaba? Hem madem orda hem gurbetlik var hem de sıkıntı var neden dönmüyorsunuz buraya?

Fedakar bir kadinsin belli. Ne yapip et esini ikna et, tapuyu alsin. Milletin sevgilisi nasil senin evine gelir yahu, boyle sey mi olur.
Esin ya da sen mutlaka konusun, evimize kimsenin girmesini istemiyoruz deyin. Kirilan kirilsin, az seyler yasatmamislar sana ve cocuklarina. Ama once tapuyu alin.
Insallah her sey gonlunce olur. Emeklerinin karsiligini alirsin.

Arkadaşım sakin. Şu mübarek günde kırmak için yazmadım ben onları. Eşyalarınız kullanılıyor ama 2 yıl sonra haberiniz oluyor. 2 yıl tam 2 yıl kullanılmayacak 0 eşya almak bence başta gereksiz. Ama durumunuzu hikayenizi bilmiyorum. Burdan yazdıklarınız kadarını biliyorum. Ordan da anladığım bir insanın işinden alabildiği izinleri de katarsak, çocukların okulu falan hepi topu senede 2 ay gelebileceğiniz bir yer. Ben sadece ben ne yapardım dedim. Ama belki bilgisayar başından yazmak bana da kolaydır tam koyamıyorumdur yerinize kendimi. Yine de evet ev sahibi olmak güzeldir ama çocukların rızkından kısa kısa onları tatile hasret bırakarak ev sahibi olmanın da çok bir önemi yok gibi geliyor bana. Biz annemlerle 30 yıl kiradaydık. Şu anda da eşimle kiradayız. Hani ev sahibi olmanın önemini az buçuk biliyorum o yüzden dedim. Ev sahibi olmak önemli ama hayatı hele hele çocukların hayatını erteleyecek kadar değil.

Canim benim ben cocuklarimdan kisarak para biriktirdim demedim.. yanlis anlasilma var..
tam tersi cocuklarimizdan kismadik verdik harcadik onlara.. birikim cok yapamadik ondan bir ev alamadik ya kayinpeder evi satmak zorunda kaldi..
biz cocuklari denize tatile hasret birakmak ister miydik asla..
ama devlet ile ilgili olan bir durumdu bu.. oturum izni olmadigi icin gidemiyorduk Turkiyeye.. izin yoktu.
cok sukur artik iznimiz var ve gidebiliyoruz Allahin izniyle.. demek istedigim buydu hasretlikten..
yoksa burda yasadigimiz surece cocuklarimiza her zaman yetmeye calistik EvelAllah..

birde biz evlenmistik o esyalarimi kullaniyordum zaten Turkiyede iken.. 7 aylik gelindim ben yurt disina geldigimizde..
benim esyalarimi kaynanam almis kendi evine goturmus.. b.makinesi,c.makinesi, firinim.. ve bana hic bir sekilde demiyor ben goturdum diye..
izini de gectim artik bari ben goturdum de.. onuda demiyor.. eve goturdugunden benim 2 yil sonra haberim oldu canim.. bu da beni yaraladi.
hatta buzdolabimizi da almislar megersem bundan da yeni haberimiz oldu canim... :)
1 ay once ogrendik ki, buzdolabimizida almislar evden.. Acaba evde esyam kaldi mi cok merak ediyorum simdiden..

ve bize soylenmiyor bunlar..
kim olsa deli olurdu.. Ben sevmem boyle seyleri. ben kimsenin malina tenezzul etmeyi sevmem.. korkarim ya..
banane derim.. ama bakiyorumda millet genis..

umarim simdi anlatabildim durumu

Son düzenleme:
Fedakar bir kadinsin belli. Ne yapip et esini ikna et, tapuyu alsin. Milletin sevgilisi nasil senin evine gelir yahu, boyle sey mi olur.
Esin ya da sen mutlaka konusun, evimize kimsenin girmesini istemiyoruz deyin. Kirilan kirilsin, az seyler yasatmamislar sana ve cocuklarina. Ama once tapuyu alin.
Insallah her sey gonlunce olur. Emeklerinin karsiligini alirsin.

Amiiiiiin yurekten Aminnnn diyorum bu yorumuna canim..
Allah razi olsun.. cok fedakarlik hemde nasil..
Esim konusacak canim ki umarim konusabilir cok cekinir ailesinden cunku..
Dedigim gibi esyalar oraya tasinirken, gorumcenin oglu gitmis dedesinin yanina da neymis efendim "sevgilisini goturememis diye uzulmus" ben bunu duyunca cok sinirlendim canim. ne demek bu ya.. oyle seye gelemem ben..
ben ordayken buyursun gelsinler. daha biz ayak basmamisiz sevgilisi gidememis diye uzulmus..
esim hemen aradi babasini rahatsiz oldugunu dile getirdi.. bu nedir boyle dedi.
"baba paranin cogunu sen verdin diye boyle yapiyorsan buyur al o zaman ev senindir dedi" gule gule oturun dedi..
biz gelmiyoruz esimle cocuklarimla dedi.. sonrada yumusadi haklisiniz demis..

Esimin o tapuyu almasi lazim uzerine, ben cok dedim git Turkiyeye al uzerine tapuyu diye..
cunku babasi ev sizin deyip duruyordu.. ama esim gitmedi, gidemedi.. Bize cok sey yasattilar bu gurbet ellerde.
o yuzden kalbim kirik ve icimden onlara anahtari vermek gelmiyor ne yazik ki..

Allah razi olsun tekrar canim.

Canim benim ben cocuklarimdan kisarak para biriktirdim demedim.. yanlis anlasilma var..
tam tersi cocuklarimizdan kismadik verdik harcadik onlara.. birikim cok yapamadik ondan bir ev alamadik ya kayinpeder evi satmak zorunda kaldi..
biz cocuklari denize tatile hasret birakmak ister miydik asla..
ama devlet ile ilgili olan bir durumdu bu.. oturum izni olmadigi icin gidemiyorduk Turkiyeye.. izin yoktu.
cok sukur artik iznimiz var ve gidebiliyoruz Allahin izniyle.. demek istedigim buydu hasretlikten..
yoksa burda yasadigimiz surece cocuklarimiza her zaman yetmeye calistik EvelAllah..

birde biz evlenmistik 7 aylik gelindik buraya geldik biz yurt disina..
benim esyalarimi kaynanam almis kendi evine goturmus.. b.makinesi,c.makinesi, firinim.. ve bana hic bir sekilde demiyor ben goturdum diye..
izini de gectim artik bari ben goturdum de.. onuda demiyor.. eve goturdugunden benim 2 yil sonra haberim oldu canim.. bu da beni yaraladi.
hatta buzdolabimizi da almislar megersem bundan da yeni haberimiz oldu canim...
1 ay once ogrendik ki, buzdolabimizida almislar evden

ve bize soylenmiyor bunlar..
kim olsa deli olurdu.. Ben sevmem boyle seyleri. ben kimsenin malina tenezzul etmeyi sevmem.. korkarim ya..
banane derim.. ama bakiyorumda millet genis..

umarim simdi anlatabildim durumu

Bak güzel arkadaşım haklısın. Yaşananlar var bir sürü size yapılan haksızlıklar var ama kendi yazdığını görüyor musun? Evim dediğin yerden buzdolabının gittiğinin farkında değilsin. Yani o kadar az kullanmışsın orayı. Bu yeni evi de aynı miktarda kullanacaksan diyorum ne gereği var boş durmasının. Ama bu benim fikrim sadece. Yani istemiyorsan verme tabiki de anahtarını. Ben sana illa vereceksin demiyorum ki. Ama tapuyu kesinlikle alın derim. Orası ayrı.
Neyse umarım kırmamışımdır. Sadece fikrimi söylemek istemiştim. Çünkü konuyu ilk okuduğumda eşyalarınızın izinsiz alınmasına kızdığım kadar sizin bunu biri size söyleyene kadar farketmemiş olmanıza şaşırmıştım. Keşke o beyazeşyayı satıp gurbette kendinize bir buzdolabı alsaydınız dedim.

Son düzenleme:
kayinvalideniz evsizin artik deyip koca yureklilik yapmis vermis ki bu devirde kalmadi pek oyleleri simdi siz gelmis yok mahrem yok parasinda pulunda degilim diyorsunuz bal gibide parasinda pulundasiniz iste kalsa neolacak ayrica kaiversin yani evi kemirip bitircek hali yokya alt tarafi bi ev ya ne varki bunda adamlara bak acidim onlara paralariyla rezil oldular benimde bi oglum varr vallahi kendi gelecegimden suphe eder oldum ki allahtan icimde mal kiskancligi yok hem aileme hem esimin tarafina helali hos olsun ki esimin ailesi tarafindan kotu tecrubelere maruz kaldigim halde bunu gene rahatlikla diyebiliyorum :34:

hazır mal insanı çabuk yoldan çıkarır,
siz Türkiye ye dönünce masrafından kaçınmayın tapuyu halledin bence,
kayınvalidenizin pinti biriymiş
hadi anahtarı verdiniz, evde ağırlığınızı hissettirin kırmadan...
zor durum umarım içinizi rahatlatacak şekilde çözümlenir..

ohoo kayınpederin üzerineymiş ev şimdi anahtarı istemeyin bari tapudan sonra istesiniz..onların niyeti farklıymış..ortak para ile yazlık bir ev almakmış.garip bir durum..keşke baştan açıkça konuşulsaydı..

Back