• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Anahtari kimde Kalmali ? Fikirleriniz onemli benim icin.

Nerde yaşıyorsunuz? Yardım etmeme sebepleri türkiyeye dönmenizi istemeleri olabilir mi acaba? Hem madem orda hem gurbetlik var hem de sıkıntı var neden dönmüyorsunuz buraya?

isvicrede yasiyoruz canim..
Bilmem yardim etmeme sebebleri neydi bilemiyorum.. halbuki kayinpederin durumu iyidir ..Emeklidir,evleri var 4 tane,hatta emekli olmasina ragmen calisiyor suanda.. Ama bizim cile icinde oldugumuzu bildikleri halde hep sustular. bende bunu unutmam..

Donemeyiz cunku cocuklarim okuyorlar burda..1.2 sinif da degil baya ileri siniftalar derece olarak..ortaokuldalar yani.
onlari koparip da almak olmaz bu saaten sonra okullarindan.. Amannn ne gelecegim cimri insanlariin icine..
Allaha sukur ki, uzagim ...

Evin tapusu zaten kayinpederin uzerinde suan.
Esim gidemedigi icin tapuyu kendi uzerine aldi.. Valla her an hersey olabilir ben beklerim insanoglundan..
insanoglu bu cig sut emmis..
Benim paramda degil aslinda, cocuklarimin rizkidir o ..
boyle birsey dilerim olmaz aksini dusunmek bile istemiyorum.. cocuklarimin rizki soz konusu olan..

hiç girmeseydiniz ortak iş iyi değil..bakalımverecekmi tapuyu ozaman gerçek ortaya çıkar..ben olsam paramı koyardım bankaya yazın gelir pansyonda kalırdım..ben zaten ev üstüne ev olmaz diye düşünüyorum..aile dahi olsa..

Amiiiiiin yurekten Aminnnn diyorum bu yorumuna canim..
Allah razi olsun.. cok fedakarlik hemde nasil..
Esim konusacak canim ki umarim konusabilir cok cekinir ailesinden cunku..
Dedigim gibi esyalar oraya tasinirken, gorumcenin oglu gitmis dedesinin yanina da neymis efendim "sevgilisini goturememis diye uzulmus" ben bunu duyunca cok sinirlendim canim. ne demek bu ya.. oyle seye gelemem ben..
ben ordayken buyursun gelsinler. daha biz ayak basmamisiz sevgilisi gidememis diye uzulmus..
esim hemen aradi babasini rahatsiz oldugunu dile getirdi.. bu nedir boyle dedi.
"baba paranin cogunu sen verdin diye boyle yapiyorsan buyur al o zaman ev senindir dedi" gule gule oturun dedi..
biz gelmiyoruz esimle cocuklarimla dedi.. sonrada yumusadi haklisiniz demis..

Esimin o tapuyu almasi lazim uzerine, ben cok dedim git Turkiyeye al uzerine tapuyu diye..
cunku babasi ev sizin deyip duruyordu.. ama esim gitmedi, gidemedi.. Bize cok sey yasattilar bu gurbet ellerde.
o yuzden kalbim kirik ve icimden onlara anahtari vermek gelmiyor ne yazik ki..

Allah razi olsun tekrar canim.

Valla sen cok haklisin, neler yasatmislar sana. Insanlar okuyup oyle cevap versinler.
Bak esin de yeri gelince ne guzel resti cekmis. Simdi de oyle yapsin. Anne babanin imkani varsa yapacaklar tabii ki nereye goturecekler mali mulku. Bu sebepten oturu minnet duymani kimse beklemesin. Yok oyle her seyi kendim yapayim diye bir sey. Tamam her seyi kendin yap da miras kalsa cope mi atacaksin. Olmeden once mal vermisler iste size ne guzel. Ama tapu sart. Esinin aklina bunu kazi. Anahtari da kendi ailene ver.
Cekmedigin sey kalmamis yahu, cok sinirlendim. O kayinvalideyi dusunuyorsun sen hala. Dusunme canim.
Ay, kusura bakma yasin benden buyuktur buyuk ihtimalle. Ama senin adina sinirlendigim icin boyle fevri yazdim. Sana degil onlara kiziyorum yani. Dua edecegim sana iyi yurekli kadin.

Bak güzel arkadaşım haklısın. Yaşananlar var bir sürü size yapılan haksızlıklar var ama kendi yazdığını görüyor musun? Evim dediğin yerden buzdolabının gittiğinin farkında değilsin. Yani o kadar az kullanmışsın orayı. Bu yeni evi de aynı miktarda kullanacaksan diyorum ne gereği var boş durmasının. Ama bu benim fikrim sadece. Yani istemiyorsan verme tabiki de anahtarını. Ben sana illa vereceksin demiyorum ki. Ama tapuyu kesinlikle alın derim. Orası ayrı.
Neyse umarım kırmamışımdır. Sadece fikrimi söylemek istemiştim. Çünkü konuyu ilk okuduğumda eşyalarınızın izinsiz alınmasına kızdığım kadar sizin bunu biri size söyleyene kadar farketmemiş olmanıza şaşırmıştım. Keşke o beyazeşyayı satıp gurbette kendinize bir buzdolabı alsaydınız dedim.

Canim ben evimi mi goruyordum?
Ben yurt disina geldim ev orda kaldi sonucta. Bana kimse birsey demiyor ki.. Anahtari onlara verdik buralara geldik biz.
Kapimiz kitliydi.. iceri girip almislar benim esylarimin icinden geri kalanida bir odaya koyup evlerini kiraya vermisler..
ben kiraya verilen kismina kadar olani biliyorum.. ama bana denmiyor ki esyalarini aldik haberin olsun..
bana bunu soyleyecek kimsede yok cevremde.. benimde haberim olmadi tabi..
istersem az kullanmis olayim onlarin benim esyalarimi izinsiz almak hakki olamaz.. insan gelinin bir ignesine bile dokunmaya kiyamamali..
karakter meselesi bu..
Tapuyu zaten kesinlikle almaliyiz.. bunun icin esimle konusacagim.
Yok canim ne kirilmasi ask olsun.. istedigin sekilde yazabilirsin dusunceni saygi duyarim ben..
Cokk cokkk haklisin canim benim keske de o beyaz esyalarimi sattirip parasini bana yollayin deseydim..
inan bak bunuda simdi sen bana akil ettirdin.. ben gercekten cok aptalim ya..
valla bak.. suan kendime kiziyorum.. ben ne diye o esyayi sattirmadim parasini yollayin dolap alacagim demedim..

esyalari aldigini kaynanam soyledi.. itiraf etti ..
bende al kullan dedim, ben calistim kazandim kendime aldim ama sana nasipmis sen kullan dedim..
Birde bana gecenlerde dediki istersen esyalarini geri vereyim :) dedim yok sende kalsin istemez! saka gibi ya
offff...

Son düzenleme:
Canim ben evimi mi goruyordum?
Ben yurt disina geldim ev orda kaldi sonucta. Bana kimse birsey demiyor ki.. Anahtari onlara verdik buralara geldik biz.
Kapimiz kitliydi.. iceri girip almislar benim esylarimin icinden geri kalanida bir odaya koyup evlerini kiraya vermisler..
ben kiraya verilen kismina kadar olani biliyorum.. ama bana denmiyor ki esyalarini aldik haberin olsun..
bana bunu soyleyecek kimsede yok cevremde.. benimde haberim olmadi tabi..
istersem az kullanmis olayim onlarin benim esyalarimi izinsiz almak hakki olamaz.. insan gelinin bir ignesine bile dokunmaya kiyamamali..
karakter meselesi bu..
Tapuyu zaten kesinlikle almaliyiz.. bunun icin esimle konusacagim.
Yok canim ne kirilmasi ask olsun.. istedigin sekilde yazabilirsin dusunceni saygi duyarim ben..
Cokk cokkk haklisin canim benim keske de o beyaz esyalarimi sattirip parasini bana yollayin deseydim..
inan bak bunuda simdi sen bana akil ettirdin.. ben gercekten cok aptalim ya..
valla bak.. suan kendime kiziyorum.. ben ne diye o esyayi sattirmadim parasini yollayin dolap alacagim demedim..

esyalari aldigini kaynanam soyledi.. itiraf etti ..
bende al kullan dedim, ben calistim kazandim kendime aldim ama sana nasipmis sen kullan dedim..
Birde bana gecenlerde dediki istersen esyalarini geri vereyim :) dedim yok sende kalsin istemez! saka gibi ya
offff...

Hiç öyle aptalım falan diye düşünme. Onlar büyük onların aklına gelseydi keşke. Benim de aklıma boş boş duracağına o eşyalar ne yapılabilirdi diye düşününce geldi. Kimbilir ne şartlarda başka ülkeye gittiniz, o telaşede insanın aklına gelmeyebilir.
Arada yaşananlar yüzünden anahtarı vermek istememenizi anlıyorum ama sizin eşyalarınızı kullanan insanlar anahtardan gerekirse bir tane daha yaptırır, ya da çilingir çağırır gene o eve girebilir. Hem tapu da onun. Sonuçta illegal bir şey de yapmıyor. Bence siz ne olur ne olmaz günlük gibi şeylerinizi bir esas evinize götürün. Onun dışında da Allah kolaylık versin. Umarım eşiniz halleder ve siz de çok yüz göz olmazsınız.

Son düzenleme:
isvicrede yasiyoruz canim..
Bilmem yardim etmeme sebebleri neydi bilemiyorum.. halbuki kayinpederin durumu iyidir ..Emeklidir,evleri var 4 tane,hatta emekli olmasina ragmen calisiyor suanda.. Ama bizim cile icinde oldugumuzu bildikleri halde hep sustular. bende bunu unutmam..

Donemeyiz cunku cocuklarim okuyorlar burda..1.2 sinif da degil baya ileri siniftalar derece olarak..ortaokuldalar yani.
onlari koparip da almak olmaz bu saaten sonra okullarindan.. Amannn ne gelecegim cimri insanlariin icine..
Allaha sukur ki, uzagim ...

O kadar varlığın içinde yardım etmeme sebepleri dönün diye bence. Neyse düzeninizi kurmuşsunuz. Zor zamanları atlatmışsınız.

Hiç öyle aptalım falan diye düşünme. Onlar büyük onların aklına gelseydi keşke. Benim de aklıma boş boş duracağına o eşyalar ne yapılabilirdi diye düşününce geldi. Kimbilir ne şartlarda başka ülkeye gittiniz, o telaşede insanın aklına gelmeyebilir.
Arada yaşananlar yüzünden anahtarı vermek istememenizi anlıyorum ama sizin eşyalarınızı kullanan insanlar anahtardan gerekirse bir tane daha yaptırır, ya da çilingir çağırır gene o eve girebilir. Hem tapu da onun. Sonuçta illegal bir şey de yapmıyor. Bence siz ne olur ne olmaz günlük gibi şeylerinizi bir esas evinize götürün. Onun dışında da Allah kolaylık versin. Umarım eşiniz halleder ve siz de çok yüz göz olmazsınız.

Evet onlarda bize hic yol gostermedi demedi, diyorum ya hep sustular. Goz kapadilar gormezden geldiler.
Anahtari yaptirmis olabilirler buna inaniyorum. Ama bende onlar bizi gormeye geldikten sonra gidince kapinin kilidini degistiririm diye dusunuyordum.
yedek olsa bile ellerinde, yeni kilit yaptirmis oluruz ama haklisiniz onlar isterse o kilidi yine degistirir sirf anahtarlari icin herseyi denerler.
yok arkadasim ne ozel esylarimi goturecegim kendimle. eve girmek icin bu kadar cirkeflik yaparsa, illede ev ev derse, tapu benim derse e o zaman alsin evini basina calsin derim. esimde bunu der biliyorum cunku..
esyalarimizi aliriz ordan alsin evinde otursun ha ne olmus olur benim ekledigim para sayesinde yazlik evleri olmus olur. kizlarini,damatlarini,torunlarini cagirsin mangal,piknik,tatil,gunes eglencelerini yapsinlar.. Bende o evin ustune saydigim parayida helal etmem! olur biter..
cocuklarimin rizki o benim cunku..

Son düzenleme:
Valla sen cok haklisin, neler yasatmislar sana. Insanlar okuyup oyle cevap versinler.
Bak esin de yeri gelince ne guzel resti cekmis. Simdi de oyle yapsin. Anne babanin imkani varsa yapacaklar tabii ki nereye goturecekler mali mulku. Bu sebepten oturu minnet duymani kimse beklemesin. Yok oyle her seyi kendim yapayim diye bir sey. Tamam her seyi kendin yap da miras kalsa cope mi atacaksin. Olmeden once mal vermisler iste size ne guzel. Ama tapu sart. Esinin aklina bunu kazi. Anahtari da kendi ailene ver.
Cekmedigin sey kalmamis yahu, cok sinirlendim. O kayinvalideyi dusunuyorsun sen hala. Dusunme canim.
Ay, kusura bakma yasin benden buyuktur buyuk ihtimalle. Ama senin adina sinirlendigim icin boyle fevri yazdim. Sana degil onlara kiziyorum yani. Dua edecegim sana iyi yurekli kadin.

Esim rest cekti evet cunku adam resmen onu ima etmeye calisti..
paranin cogunu ben verdim istedigimi yaparim,kimi istersem cagiririm demeye getirince esimde patladi.
al o zaman evini gule gule otur biz gelmiyoruz dedi.. oyle deyincede oglunu alttan almaya basladi.
ama o gunden beridir de bize soguklar :)
ben kimseye minnet edemem kusura bakmasinlar. Allahtan baska kimseye Eyvallah cekmedim ben..
Tabiki ogluna bir iyilik yapmis hakkini vermis ama benden asla onlara yaranmami beklemesinler, oglunun hakki olanini vermis elinde varmis vermis.
ben kimseye yalakalik yapamam uzgunum.
Tapuyuda esim isterse alir uzerine. ama alacagini sanmiyorum. Babasindan istemez sanmiyorum.
bu durumda kayinpeder de "sizin eviniz bu ev" ismi altinda bizi cocuk gibi avutarak istedigini cagirip buyur edecek o eve..
yillardir kira bile gormedik o evden biz.. satilmadan once.. sizin eviniz diyordu ama kirasini onlar yediler hep :)
canim benim cok tsk.ederim sahsima yazmis oldugun onur verici cumlen icin..
iyi olmak sart..
Allah iyilerle birliktedir.. kotulukle ele birsey gecmiyor canim benim...
dua et ne olur .. cok tsk.ederim.

O kadar varlığın içinde yardım etmeme sebepleri dönün diye bence. Neyse düzeninizi kurmuşsunuz. Zor zamanları atlatmışsınız.

Sebepleri eger sizin dediginiz gibi ise uzgunum ama amaclarina ulasamadilar.
bizim bu kadar sabirli ve dayanikli olabilecegimizi hesaba katmadilar demek ki.. (masallah diyeyim bize)
cunku hep diyorlar iyi dayandiniz nasil cektiniz o gurbeti.. hala soktalar inanamiyorlar demek ki..
eger donsunler diye inat edip bize yardim etmemislerse biz degil onlar utansin!....
Allah da hep bizimle yanimizdaydi.. cok sukur..

Bence uygun bir dille kirmadan söyleyin tmm evinizi almada yardim etmisler ama ev size alinmis bende olsam istemezdim esyalari kafasina göre götürüp kullanmalari hoş olmamış
Esinizle ayni fikirdesini birakin esiniz soylesin evlatlarina kirilmayabilirler
Şöyle birseyde diyebilirsiniz anne cok hevesliyiz evimiz oldu biraz bizde kalsin ileride veririz gibi seyler soyleyin kirmadan

Selam Arkadaslar.

Kayinpederimin ogluna vermis oldugu evi vardi.
Biz artik devamli Turkiyeye gidip geldigimiz icin o evi satip parasi ne ise; bizde uzerine ekleyelim bir ev alalim dedik tatil bolgesinde.
Kirmadi kayinpederim sagolsun satalim dedi..
Tatil bolgesinde olmasinida ozellikle cocuklar icin istedik..Ev satildi uzerinide biz tamamladik ve ekonomik durumumuza gore ev aldik.
Daha dogrusu kayinvalide ve kayinpederim sagolsunlar bizim arastirdigimiz eve gidip baktilar begendiler..satin alindi ev.
simdi gecenlerde kayinpederim "Anahtarinizi verirsiniz artik" diye sakayla sordu.. Ben birsey demedim.
Bu sene ilkkez gidecegiz eve. Anahtar olayini nasil yapacagiz bilmiyorum. Ben malinda,esyasinda degilim asla ama evimin anahtari bende olmali diye dusunuyorum.. (Daha onceden biz yurt disina yerlesince bizim ardimizdan kayinvalidem sagolsun bana sormadan,danismadan evimdeki esyalardan camasir makinemi,buzdolabimi,firinimi almis kurmus kullanmis.. inanin bundan 2 yil sonra haberim oldu. Bundan dolayi kirginim ona) Ama yinede birgun yuzlerine vurmadim asla..
cunku dedigim gibi esya,dunya mali benim umurumda degil.. Ama guvenim sarsilmisti..Esimin hatiri icin sustum..
Ama bu Ev sonucta, ozel mahrem yerimiz..
Anahtarimi onlara veremeyecegimi nasil bir sekilde soylemeliyim sizce? yada Esim mi demeli ?
Ben nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum...

Bana onerilerinizi yazarsaniz cok sevinirim..

NOT : Arkadaslar ev yazlik degil.. Normal kullanacagimiz bir evdir.. Senede 2 3 kez gidip gelebilecegiz eve nasip olursa.. yazdan yaza degil yani..

Canım yurtdışında yaşıyorsunuz ve yılda bir geleceksiniz.Arada eve gidip bakılmalı bir şey olmuş mu var mı diye.Bu sizin iyiliğiniz için su borusu patlayabilir ya da çatı akabilir vs.Anahtarı verebilirsiniz ancak daha önce yapılan çok ayıp.Anahtarı teslim ederken aman eşyalara bir şey olmasın zor aldık zaten siz arada kontrol edersiniz gibi şeyler söyleyin.Daha önce de almıştık bunlar ikinci alışımız bu sefer gerçekten zorlandık gibi laflar edin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Zor veremem demek ama yaşadıklarınız da sıkıntılıymış.
Ben olsam sanırım, biz varken gelirsiniz, başkaları gelmek ister siz de ayıp olur diye hayır diyemezsiniz, biz varken gelmemiz daha uygun olur diyebilirdim.
Ev almış olmaları anahtarı alıp kendi evleri gibi kullanabilecekleri anlamına gelmiyor.

ne onların , ne benim anahtarım olmamalı ..:19:
3 yıl durdu,en son esimde rahatsız oldu hamdolsun degistirdi kapımın anahtarını ..:16:
mahrem,özel diye birsey var ya .. herkesin evinin anahtarı kendinde olsun ..
:ssz:

ne onların , ne benim anahtarım olmamalı ..:19:
3 yıl durdu,en son esimde rahatsız oldu hamdolsun degistirdi kapımın anahtarını ..:16:
mahrem,özel diye birsey var ya .. herkesin evinin anahtarı kendinde olsun ..
:ssz:
tapu yakamoz arkadaş ve kocasının üstüne değilki şu an:26:

Bence uygun bir dille kirmadan söyleyin tmm evinizi almada yardim etmisler ama ev size alinmis bende olsam istemezdim esyalari kafasina göre götürüp kullanmalari hoş olmamış
Esinizle ayni fikirdesini birakin esiniz soylesin evlatlarina kirilmayabilirler
Şöyle birseyde diyebilirsiniz anne cok hevesliyiz evimiz oldu biraz bizde kalsin ileride veririz gibi seyler soyleyin kirmadan

Bizimde amacimiz bu zaten. Kirmak istemiyoruz kimseyi.
Ev alma konusunda yardimlari dokundu bizde az bir miktarda olsa tamamladik tamam paramiz az gecti ama o ev bize alindi.
uzerine basa basa diyorlar bu ev sizindir diye..Evlendigimde ilk aldigim esyalarimi kullanamadim evet ama bir odada onlarda kalabilirdi diger esyalarim gibi.
Hemen alip kendi evine goturmeleri beni cok yaraladi.. izin istemediler bile.. oysa ben calisip almistim esyalarimi bekarken.
Esimle ayni fikirdeyiz canim.. Zaten esim soyleyecek.. soylemesi icin ben rica ediyorum kendisine.
Evet dediginiz de mantikli..
inanin canim o anahtari onlara verirsek artik unut o evi..
herkezi toplar gotururler oraya.. yazlik gibi kullanacaklar cok iyi biliyorum. ve benim hayatta en sevmedigim seydir.
ben cok ama cok cekinirim bir baskasinin malini istemeye,kullanmaya.. ne bileyim ben boyleyim iste..

Son düzenleme:
Canım yurtdışında yaşıyorsunuz ve yılda bir geleceksiniz.Arada eve gidip bakılmalı bir şey olmuş mu var mı diye.Bu sizin iyiliğiniz için su borusu patlayabilir ya da çatı akabilir vs.Anahtarı verebilirsiniz ancak daha önce yapılan çok ayıp.Anahtarı teslim ederken aman eşyalara bir şey olmasın zor aldık zaten siz arada kontrol edersiniz gibi şeyler söyleyin.Daha önce de almıştık bunlar ikinci alışımız bu sefer gerçekten zorlandık gibi laflar edin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim yilda bir niye geleyim ki ben? Evim olduktan sonra yilda 3 4 kez bile gelir insan.. burdan boguldukca evine memleketine kacar..
Bende isterdim gonul rahatligi ile anahtarimi vermeyi ama ben guvenmiyorum ne yazik ki.. uzgunum ama acik konusmak gerek simdi burda.
daha onceki yasadiklarim yuzunden guvenim yok.. son cumlelerinde yazdiklarin mantikli ki zaten de oyle..
simdi onlar dolabimizi almis, firinimizi almis. b.makinesini almis.. ee ben simdi gidip onlari alacagim durduk yere masraf cikti..
bunu oz evladina yapmayacaklardi..
sanki biz burda yoldan para topluyoruz oyle kolay degil gurbette para kazanmasi..

Umarim anahtari vermek zorunda kalmayiz. benim temennim bu yonde..
Gonlumdeki olur insallah..

bizim de değil cnm .. kayınpederin apt .. :31:
ama özel diye birsey var ben karsıydım 3 yıl kaldı anahtar ... :19: şahsi görüşüm :42:

yok kızkardeşimde kayınpederinin dairelerinden birinde oturuyor..ama hep kardeşimdeydi anahtar verme olayı olmadı bile hiç..
bu olay değişik..şimdi tapuyu almadan isterse anahtarı sorun olmasın..evin boyası ne renk olsun diyorlarmış..:26:bundan önce ses çıkarmadı gelin bize diye bir beklentileri var anladığım kadarıyla..

Zor veremem demek ama yaşadıklarınız da sıkıntılıymış.
Ben olsam sanırım, biz varken gelirsiniz, başkaları gelmek ister siz de ayıp olur diye hayır diyemezsiniz, biz varken gelmemiz daha uygun olur diyebilirdim.
Ev almış olmaları anahtarı alıp kendi evleri gibi kullanabilecekleri anlamına gelmiyor.

yasadigim SIKINTI dolu gunlere dayanarak veremem diyorum zaten.
dar gunumde yanimda olmayanlar, genis gunumde hemen bitmesinler bir zahmet basimda..
biz varken gelirsiniz diyecegiz bizde zaten canim.. son dusuncemiz bu..
Biz anahtarimizi veremeyiz yanlis anlamayin. biz gelince buyrun gelin basimizin uzerinde yeriniz var diyecegiz..
Ev almis olmalari anahtari alip kendi evleri gibi kullanmalari anlamina gelmiyor %1000 katiliyorum size. Ama eger o anlama geliyorsa da denilecek sey basit:
"buyrun alin evinizi gule gule oturun" ayak ta basmam o eve.. olur biter.
Ayni dusuncedeyim bende..

yok kızkardeşimde kayınpederinin dairelerinden birinde oturuyor..ama hep kardeşimdeydi anahtar verme olayı olmadı bile hiç..
bu olay değişik..şimdi tapuyu almadan isterse anahtarı sorun olmasın..evin boyası ne renk olsun diyorlarmış..:26:bundan önce ses çıkarmadı gelin bize diye bir beklentileri var anladığım kadarıyla..

arkadasın durumu tamamen bilemiyorum ama anahtar herkesin kendi evinin olsun diyorum ben :31:

Back