• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Anahtari kimde Kalmali ? Fikirleriniz onemli benim icin.

Sizi cok iyi anliyorum ..
Ama inanin bu durumun bu kadar sorun olabilecegi hic aklima gelmezdi. Resmen belirsizlik yasiyorum.
Ne yapacagimi bilmiyorum..
Bu ev alinirkende hep derdim Allahim kendi evimizi kendimiz alalim ne olur diye..
inanin ben kimseye muhtac kalmak istemezdim..
Keske esim ve ben kendi emegimizle ve paramizla alsaydik
yine kattik emegimizi, paramizi ama onlarinki kadar degil....

O durumdada fark etmezdi inan bana, biz almaga kalksak sadece kendi cabamizla olacak kimsenin en ufak bi katkisi olmayacak ama sizdeki durum ayni bizim icinde gecerli olacak... Versen bitürlü vermesen bi türlü, vermessen senden kötüsü olmaz ne kiymetli evi varmis diye söylenir dururlar, verirsen artik senin evin olmaktan cikar yol gecen hani olur yinede kiymetin bilinmez... Bu yüzden icimde kalmasina ragmen ben simdilik almiyorum, alirsamda onlara en uzak yerden almayi planliyorun yinede kullanacaklar ama her istedikleri zaman degil, alirsam tabii..:ssz:

Son düzenleme:
Ben onlarin yardimini goz ardi etmiyorum zaten. Allah razi olsun.
Ama ev sizin diyorlar.. Bu ev artik sizindir nasil isterseniz yapin dediler.
onlar para konusunda evet yardimci oldular bize ama ya onune geleni eve getirirseler ? (ki getirirler..ornekleri yasadik)
o zaman bana o evin sadece yatak odasi bolumu hak ? oyle mi ... bu durumda.

Başkalarını getirirlerse eşiniz de rahatsız olur bu durumdan konuşursunuz.anladığım kadarıyla öyle anlayışlı saygılı birisiniz.güzelce durumu anlatırsınız.baktınız ilerleyen zamanlarda iş sizin istediğiniz gibi gitmiyor anahtarı alırsınız tamamen.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Konu sahibesi,
Yazdiklarinizdan esinizin ailesine saygili ve hurmet eden birisi oldugunuzu dusundum.
Onceden esyalarinizin alinip kullanilmasi gibi bir durum yasanmis hic hos degil,haklisiniz.
Ancak bu evin alinmasi icin esinizin ailesinin maddi yardimi olmus ve ne kadar bu ev sizindir deselerde,bakin sakayla karisik anahtari istemisler.
Siz senede 3-4 sefer gelecegiz diyorsunuz yani sanmiyorum ki sizin devamli kullanacaginiz evin esyalarini bu seferde alip kendi evlerine gotursunler.
Parfum vs ozel esyalarinizi karistirma durumuna karsilik cok ozel seylerinizi bulundurmazsiniz,esinize de bu konudaki hassasiyetinizi soylersiniz.
Gerekirse o ailesini bu konuda ve eve surekli birilerini getirme konusunda uyarir.
Ama size tavsiyem hem kimsenin kalbini kirmamak, hemde esinizin ruhunu oksamak adina bence anahtari vermeniz hos olur.
Hemde ev ile ilgili bir tamirat vs durumunda ailenizin size yardimi dokunur.
Mutlu ve huzurlu gunler dilerim.

Selam tsk.ederim
Elimden geldigince saygili olmaya ve hurmet eden biri olmaya gayret ediyorum.
Evet esyalarim alindi kullanildi hemde daha yeni gelindim esyalarim yepyeniydi..Birgun yuzlerine vurmadim hep sustum,sabir ettim.
Evet bu ev alindi ama keske bizim emegimizle alinsaydi bunu ne cok isterdim inanin. Karakter olarak da hickimseye minnet etmeyi sevmeyen biriyim.
az olsun benim olsun derim hep. Ama cok zor durumda kaldik gurbette yasamak cok zor. Bir ev lazimdi bize. mecburen elimizden ne kadar geliyorsa bizde ustune kattik.. Evet sakayla karisik da olsa "Anahtarinizi verirsiniz artik" dedi..
Ama ben neden kendime ait ozel esyalarimi sakliyayim,bulundurmayayim ki evimde? madem o ev bizimse artik..
o zaman ben ne anladim bu evden oyle degil mi> herkez kendi evinde ozgurce davranirken ben niye bulundurmayayim,sakliyayim..
bende bunu anlamiyorum.. bunun tek sebebi evin cogunluguna onlarin para vermis olmasi mi yani ?
Eve kimsenin getirilmesini istemiyorum desede esimi dinleyeceklerini sanmiyorum.
cunku Kayinpederim sagolsun basina buyruk bir insandir, inatcidir.. inat eder getirir..
bu seferde ben burda huzursuz olacagim..

Fikirleriniz icin tsk.ederim
Ama suan hala dusunceler icinde gidip geliyorum.. Guven..guvenmek sahiden cok onemli bir konu...

Başkalarını getirirlerse eşiniz de rahatsız olur bu durumdan konuşursunuz.anladığım kadarıyla öyle anlayışlı saygılı birisiniz.güzelce durumu anlatırsınız.baktınız ilerleyen zamanlarda iş sizin istediğiniz gibi gitmiyor anahtarı alırsınız tamamen. Demiştim ama diğer yazdıklarınızı okuyunca vermeyin derim.siz geldiğinizde gelirler çok isterlerse.

Elbette kendi evinizde istediginiz gibi yasamak istemeniz en buyuk hakkiniz,ancak sizde farkindasiniz eve onlarin katkisinin.
Ve malesef bazi aileler cocuklarinin bir seyler sahibi olmasinda once maddi olarak yardimci olurlar sonrasinda da sahip olunan seyler uzerinde kendilerini hak sahibi olarak gorurler.
Anladigim kadariyla esinizin aileside bu dusunceye sahip.
O yuzden sorunlar yasamamaniz icin bana en makul cozum bu gibi gorunuyor.

aslında önceki deneyiminizden ders çıkarmanız lazımdı ki orası sizin evinizmiş,girip sıfır eşyalarınızı kurdurup kullanmış kayınvalideniz..
e böylesi biri içine kendi kattığı para olan yazlık bir yerde olan evin anahtarını elbette ister..
onlara göre o ev şimdi boş boş duracağına gidelim tatil yapalım kapısı..
bence böylesi bir durum istemiyorsanız hiç onların parasına bulaşmayacaktınız..
anahtarı vermem demek zor sanki onlar yerini yapmıştır bile..
ha anahtarı vermem demezsinizde "anne,baba siz gelin ama peşinizden başkasını sürüklemeyin" dersiniz kibarca..

Ben esime cok dedim kredi borcu cekelim,odeyelim..
kendi basimizin caresine bakalim dedim. Ama borclanmak da evde stress,huzursuzluk cikarir dedi herkez.
onceleri zaten o evin kirasini aliyorlardi kendileri. Biz hic kiramizi alamadik..
biz gidiyorduk seneden seneye kaynanamin evine inanin cok gozdarlik yasadik.
cocuguma sut kaynatacagim elektrik cok geliyor diye isiticiyi kaldirir kayinvalide.
banyoya giricem banyo yapicam bir bakiyorum sular buz gibi, sofbeni kapamis cok gaz gitmesin diye..buz gibi banyo yaptigimi bilirim.
cocuklar tost ister makineyi saklar elektrik diye..
yani ne diyeyim ki.. hangisini sayayim.. ben bile bunlari yazarken utaniyorum ama gercek bu yasananlar bunlar..
o yuzden daha fazla o eve gidemezdim cocuklarimla.. gozdarlik ediliyordu cunku bize..
bende cimri insanlari sevemiyorum.. elimde degil..
Elimizdeki butcede belliydi..
Her sene oyle eve gitmektense ayri evimiz olsun istedim..
inanin cok bunaliyorum.. Bu konuda asla kimseyle agiz dalasina girmek istemiyorum
cunku yorgunum..
Allahim bu isi en hayirli sekilde yoluna koysun gonlumdeki gibi... diyorum.

Başkalarını getirirlerse eşiniz de rahatsız olur bu durumdan konuşursunuz.anladığım kadarıyla öyle anlayışlı saygılı birisiniz.güzelce durumu anlatırsınız.baktınız ilerleyen zamanlarda iş sizin istediğiniz gibi gitmiyor anahtarı alırsınız tamamen. Demiştim ama diğer yazdıklarınızı okuyunca vermeyin derim.siz geldiğinizde gelirler çok isterlerse.

Evet bakin simdi sizde farkli dusunmeye basladiniz..
iste bu nedenle icim rahat degil ne yazik ki :( Bende bu nedenlerden dolayi vermek istemiyorum..
Lutfen bana bir yol gosterin.

Eğer evin parasını kendiniz ödemiş olarak alsaydınız, ne münasabet vermeyin derdim ama şu durumda anahtarın yedeğini bence vermeniz icap eder. Evet, rahatsız edici bir durum ama yılda 2-3 kez gidip kısa süre kalıp dönüceksiniz. çok dert etmeyin kendinize, kayınpederinizin yazlığına gidip gelir gibi olucak belki ama şu durumda öyle gibide zaten.

Elbette kendi evinizde istediginiz gibi yasamak istemeniz en buyuk hakkiniz,ancak sizde farkindasiniz eve onlarin katkisinin.
Ve malesef bazi aileler cocuklarinin bir seyler sahibi olmasinda once maddi olarak yardimci olurlar sonrasinda da sahip olunan seyler uzerinde kendilerini hak sahibi olarak gorurler.
Anladigim kadariyla esinizin aileside bu dusunceye sahip.
O yuzden sorunlar yasamamaniz icin bana en makul cozum bu gibi gorunuyor.

Maddi olarak bize hicbir katkilari olmadi bu ev disinda.
Biz esim ve cocuklarimla birlikte gurbette cok yokluk cektik, yeri geldi buzdolabi yerine araba garajini kullandim tam 6 ay.. Araba garaji soguk diye..yemeklerimi orda sakli tutardim. tam 6 ay boyle yasadim buzdolabi olmadan esim calismiyordu is yoktu bulamiyordu..
Ama esimin ailesi bu durumda oldugumuzu bildikleri halde birgun bize bir yardimda bulunmadilar. ben anlatirdim garaji kullaniyorum buzdolabi diye
"aaa ne yaraticisin" derlerdi.. cocuklarim kucucuktu o zamanlar.
Birtek bu ev aliminda bize yardimci oldular ama tam 8 yil kirasini onlar aldi zaten biz kiradanda bir hayir gormedik..
Benim kararim anahtari vermemekten yana hala..
cunku guvenim yok ne yazik ki..
Bilsem ki guvenim tam gozum kapali veririm hic dusunmem..
Guvenimi yerle bir ettiler elimde degil, uzgunum..

Eve katkilari var diye ev uzerinde hukum sahibi olamazlar. Eger tapusunu size vermislerse. O nedenle rahatsizlik duymayin. Iyiligi ogullarina yapmislar ne guzel Allah razi olsun.
Sirf para yardiminda bulunduklari icin evin anahtarini istiyorlarsa ayip. Bence siz degil esiniz soylesin.

Yalniz soyle de bir durum var. Evde bir sorun meydana gelirse ne olacak? Her halukarda anahtarin birinde durmasi gerekiyor.
Anahtari onlara evinize kimseyi getirmemeleri ve esyalarinizi kullanmamalari kosuluyla da verebilirsiniz.

eğer kaynınız veya görümceniz varsa, sonra nasıl olsa babamızın parası deyip eve ortak olabilrlermi?
sonra anahtarı vermekte şöyle dursun,sizin paranız kaynamasın arada

Eğer evin parasını kendiniz ödemiş olarak alsaydınız, ne münasabet vermeyin derdim ama şu durumda anahtarın yedeğini bence vermeniz icap eder. Evet, rahatsız edici bir durum ama yılda 2-3 kez gidip kısa süre kalıp dönüceksiniz. çok dert etmeyin kendinize, kayınpederinizin yazlığına gidip gelir gibi olucak belki ama şu durumda öyle gibide zaten.

Keske arkadasim keske kendimiz odemis olsaydik.. o kadar cok isterdim ki..
cok agladim gunlerce,aylarca.. Allahim bize ver de kendi evimizi kendimiz alalim dedim hep..
Ama isyanda etmek istemiyorum .. insanin kendi emegiyle aldigi sey bambaska oluyor.
Ben zaten kendi cabamizla bir ev alamamis olmamiza bile cok icerliyorum uzuluyorum ama elden birsey gelmiyor.
Hayat pahali burdada.. yapacak birsey yok. o kadar SIKIYORUZ ki kendimizi yinede birikmiyor..
gercekten rahatsiz oluyorum arkadasim, inanin.. hemde cok.
Ben zaten ev alininca da dedim, bana dediler evin duvarlari ne renk olsun ?
dedim siz bilirsiniz bana sormaniza gerek yok..
hic karismadim ne etlisine ne sutlusune..
cunku niye karisayim ki? ben mi vermisim parasini da konusuyorum?
benim o eve verdigim mebla belli zaten.. :(

dert etmek istemiyorum Ama Allahim yuregimden geceni biliyor
guzellikle,iyilikle kalp kirmadan hallolsun bu is dilerim... offf ne zor..

yazlık ev olduğu için birde yarızına ortak olalım dememişler burada neler okuyoruz..çok az kişi hibe gibi para katar..yazlık gibi olduğundan verebilirsiniz..

eğer kaynınız veya görümceniz varsa, sonra nasıl olsa babamızın parası deyip eve ortak olabilrlermi?
sonra anahtarı vermekte şöyle dursun,sizin paranız kaynamasın arada

Evin tapusu zaten kayinpederin uzerinde suan.
Esim gidemedigi icin tapuyu kendi uzerine aldi.. Valla her an hersey olabilir ben beklerim insanoglundan..
insanoglu bu cig sut emmis..
Benim paramda degil aslinda, cocuklarimin rizkidir o ..
boyle birsey dilerim olmaz aksini dusunmek bile istemiyorum.. cocuklarimin rizki soz konusu olan..

Keske arkadasim keske kendimiz odemis olsaydik.. o kadar cok isterdim ki..
cok agladim gunlerce,aylarca.. Allahim bize ver de kendi evimizi kendimiz alalim dedim hep..
Ama isyanda etmek istemiyorum .. insanin kendi emegiyle aldigi sey bambaska oluyor.
Ben zaten kendi cabamizla bir ev alamamis olmamiza bile cok icerliyorum uzuluyorum ama elden birsey gelmiyor.
Hayat pahali burdada.. yapacak birsey yok. o kadar SIKIYORUZ ki kendimizi yinede birikmiyor..
gercekten rahatsiz oluyorum arkadasim, inanin.. hemde cok.
Ben zaten ev alininca da dedim, bana dediler evin duvarlari ne renk olsun ?
dedim siz bilirsiniz bana sormaniza gerek yok..
hic karismadim ne etlisine ne sutlusune..
cunku niye karisayim ki? ben mi vermisim parasini da konusuyorum?
benim o eve verdigim mebla belli zaten.. :(

dert etmek istemiyorum Ama Allahim yuregimden geceni biliyor
guzellikle,iyilikle kalp kirmadan hallolsun bu is dilerim... offf ne zor..

Arkadasim, sen neden dert ediyorsun yahu. Bir babanin ogluna imkani varsa yapmasi gereken bir sey bu. Dert etme sen bunlari. Mutlu mutlu yasa, hayrini gor evin.

yazlık ev olduğu için birde yarızına ortak olalım dememişler burada neler okuyoruz..çok az kişi hibe gibi para katar..yazlık gibi olduğundan verebilirsiniz..

seni anliyorum arkadasim da..
yazlik ev gibi oldugu icin onune geleni ardina takip eve getirirse ne olacak?
ben ve esim bu tip seyleri hic sevmiyoruz.. Ama esimin ailesi cok seviyor arkalarina insan takip getirmeyi..
sorunda bu..
Anahtar verilir tamam kontrole gidip gelinir..
Ama ya oraya gidip cikilirsa surekli ? beni endiselendiren budur..

aslında evin alımında sizden daha fazla para kattıkları için, anahtarı istemeyi kendilerinde hak görüyorlar ama.....sizde çok sıkıntı çekmişsiniz canım ya....nasıl yapıorlar gelinlerine,torunlarına bu cimriliği aklım almıyor.....kalp kırmayım diye düşünürseniz anahtarı vermeniz, dolayısıyla evi tüm sülaleye açmalarına göz yummanız gerekecek....bence siz üzüleceğinize onlar üzülsün....ne yani oğluna ev verince o evde söz hakkı mı olmalı...varmış ki vermiş....mezara mı götüreceğiz....kimin için yapıyoruz,hazırlıyoruz malı mülkü...çocuklar bizim çektiğimizi çekmesinler rahat etsinler diye....belli ki rahatsızsınız işte...o zaman vermeseydi....duymamazlıktan gelin....istesinler dursunlar...yalnız bu ev dışında da maddi yönden bağımlıysanız kayınpederinize o zaman iş değişir...o zaman aranız bozulur...o zaman anahtar yüzünden adamı kızdırmayın derim....

Arkadasim, sen neden dert ediyorsun yahu. Bir babanin ogluna imkani varsa yapmasi gereken bir sey bu. Dert etme sen bunlari. Mutlu mutlu yasa, hayrini gor evin.

Amin insallah...Allah razi olsun.
ya ne bileyim canim ya.. ben isterdim ki kendi emegimizle evimizi alsaydik..
inanin kimsenin birseyini odunc dahi almayi sevmiyorum ya..
Ailem de kiziyor bana ama ne yapayim elimde degil bende boyleyim iste..

Anahtar aileden birinde durmali kesinlikle. Esinizle konusup karar verin bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evin tapusu zaten kayinpederin uzerinde suan.
Esim gidemedigi icin tapuyu kendi uzerine aldi.. Valla her an hersey olabilir ben beklerim insanoglundan..
insanoglu bu cig sut emmis..
Benim paramda degil aslinda, cocuklarimin rizkidir o ..
boyle birsey dilerim olmaz aksini dusunmek bile istemiyorum.. cocuklarimin rizki soz konusu olan..
hazır mal insanı çabuk yoldan çıkarır,
siz Türkiye ye dönünce masrafından kaçınmayın tapuyu halledin bence,
kayınvalidenizin pinti biriymiş
hadi anahtarı verdiniz, evde ağırlığınızı hissettirin kırmadan...
zor durum umarım içinizi rahatlatacak şekilde çözümlenir..

Back