Ben olsam hiç ortaklık işine falan girmem. Kendi işini kurdu, yürütemedi demişsiniz. Demek ki ticari olarak pek yetenekli değil bu adam.
Ek olarak bebek geliyor, tek maaşa düşeceksiniz. Şu durumda elde avucta ne varsa tutup garanti olmayan bir işe gömmek mantıklı gelmedi.
Bir de abiniz size o parayı arabayı satmayın diye yeğeni için vermiş bir nevi. Ben olsam abimi de gücendirmek istemezdim.
Aile içi ortaklık güllük gülistanlık olmaz hiçbir zaman. İyi olan kardeşi düşman eder çoğu zaman. Bir de bu yönü var.
Kısacası ben olsam vazgeçerdim.
aslında yıllardır bu işlerin içinde. Hep esnaflık yaptı ama yeterli sermayesi olmadığı için kendi yerini açamıyor. Yürütemediği yer ise şöyle. Çok tenha mahalle arası. Evlerinin yanı. Zaten iş yapmayacağı en başından belliydi. Batmadı ama çok da kazandırmıyor. Kendi kendini döndürüyor. Okullar açılırsa belki iş yapacaktır karşısında lise var çünkü.
abimi tabiki gücendirmek istemem. Yengemle oturup konuşmuşlar ve böyle destek olmaya karar vermişler. Bunu bize söylediğinde oturup birlikte ağladık. Asla üzmek istemem. Ama bu paraya kenardaki birikimimiz gözüyle de bakamam. Çünkü en başında biz arabayı satıp döner işine gireceğiz dediğimiz için bize bu parayı verdiler. Bu işi yapalım diye yani. Parayı aldıktan sonra biz işten vazgeçtik bunu kenara koyuyoruz gibi bir şey düşünemeyiz.
risk her iş için vardır ama bizim yapacağımız işte en kötü ortaya koyduğumuz parayı alıp yolumuza devam edebiliriz. Yakınımız da aynı döner firmasından bayilik aldı. Tam kapanma döneminde açtı. Her yer kapalıyken bile sadece paket servisten 2 ayda koyduğu sermayeyi çıkardı. Biz de en kötü koyduğumuz parayı çıkarırız diye hesaplıyoruz. Eğer bu işi yapmayacaksak da zaten parayı kabul etmeyeceğiz.