- 8 Ekim 2012
- 16.934
- 9.114
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
hosgeldın :)Gezınırken gordum ne guzel bır topık buhayırlı olsun G gazeldustubaglara :)
Bol bol paylasım olsun bılmedıklerımızı ogrenelım ıns:)
Bende cılek recelı yaptım, vısne ve bezelye koydum buzluga recelını yapmakta ıstedım ama vaktım yoktu posetledım attım hepsını:) kıs gunu cıkarıp recel yapmak ıstesek olur mu acep
Herseyın dogalını yapmaktan yanayım cocuklarım ve kendımız ıcın
Yazdan domates sosu yapar butun kıs kullanırım
Taze fasulye haslarım tursularımı yaparım suan aklıma gelenler:)
Ama hepsıne tatılden sonra baslıycam ınsallah 4 hafta sonraburda anca zamanı oluyo zaten dometesın falan
Takıbınızdeyım kızlar
Taze fasulyeyi nasıl buzluğa koyuyorsunuz ? Geçen sene az kavurdum ve koydum ama yinede kokusu hoşuma gitmedi. Var mı yöntemi?
Buzluğa koymaktan en çok çekindiklerim.
canım seninkinin adı lutenitsa değilmi?
güzel konu
ben de dün 3 kilo vişne aldım
eşim iftara kadar çekirdeklerini çıkardı
iftar sonrası 2 kilo şeker ile kaynattım.
bi 3 kilo daha almak lazım.
kış için iyi oluyor.
güzel tariflerinin devanı bekliyorum
bizim bu taraflarda geç oluyor vişne. ya da geç geliyorMerhabaıyı o zaman hala var demektır bulma sansım yuksek recel yapıldı degılmı :) ellerıne saglık
Gunaydın hanımlar
bakalım yarın cıkıcam pazara kısmetımde varsa alırım artıkbizim bu taraflarda geç oluyor vişne. ya da geç geliyor
ege de haziran ayı bitti mi vişne biterdi.
sen yine de sor çarşı pazarda.
hıc yapmadım ama annende soylemıs dogrudur o zaman :) afıyetle yersınız ınsallah :)Kizlar fotograflamayi unuttum ama biber tursusu yaptim ilk defa, musait bir zamanda fotografta paylasirim.
Biberleri once yikadim bir gece disarda beklettim kurusunlar diye, 2 kg kadar almistim bir miktarini yemeklik ayirdim. Geri kalani icin iki kavanoz once sicak su yaptim sonra annemi aradim soguk olacak diyince doktum kaynamis soguk su yaptim.
Kavanozun dibine 5 dis sarmisak koydum biberleri doldurdum uzerine suyu ekledim yarim bardak elma sirkesi goz karari kaya tuzu ve 2-3 kasik zeytinyagi ekledim en son uzerine 3, 5 adet sarmisak daha koydum sikica agzini kapattim dogrumu yaptim bilmiyorum. Ins. olmustur.
Ben de bir yıllık evliyim ve geçen yıl taze fasülye koyarak başlamıştım. Bu yıl kayısı ve çilek reçeli yaptım. Ayrıca sarma sarıp dolaba atanlardanım. Yine sadece kışlık olmasa da bezelye, haşlanmış nohut, börek, haşlanmış yarma da koyarım dolaba ki misafir geldiğinde elimin altında hazır dursun diye.ben de dün 3 kilo vişne aldım
eşim iftara kadar çekirdeklerini çıkardı
teşekkürler güzel bilgileriniz için, kolay pratik tariflerle bile hamarat olmak bu kadar kolaymışöyle turşular gelecek ki :) bekle biraz.. turşu zamanı değil henüz... ben her sene beş kiloluk bidonlara beşer tane turşu kurarım.. geçen sene yetmedi turşu eşim aşırı sever... bizde kısır falan çok yaparız arkadaşlarla :) eee kısır turşusuz olurmu... yendi bitti beş bidon yetmedi
bu sene 7 veya 8 bidon düşünüyorum.... iki bidon kornişon salatalık, iki bidon karışık, bir bidon mor lahana, bir bidon beyaz lahana, bir bidon cin biberi, bir bidon da minik minik top biberler varya acı, ondan yapacam inaşallah... bekleyin takipte olun..:)
aynı yılın gelınıyız demekBen de bir yıllık evliyim ve geçen yıl taze fasülye koyarak başlamıştım. Bu yıl kayısı ve çilek reçeli yaptım. Ayrıca sarma sarıp dolaba atanlardanım. Yine sadece kışlık olmasa da bezelye, haşlanmış nohut, börek, haşlanmış yarma da koyarım dolaba ki misafir geldiğinde elimin altında hazır dursun diye.
Bir de yukarıdaki mesajınıza istinaden görümcemin vişne konusunda bir tavsiyesini paylaşmak istedim. Vişneler tazeyken çekirdeklerini çıkarırsan suyu sıçrıyor ve zahmetli oluyor. Ben biraz dolapta bekletiyorum, tam donmadan alıp çekirdeklerini öyle çıkarıyorum dedi. Bu hafta deneyeceğim bakalım...
güzel fikir . kesinlikle katılıyorum.Ben de bir yıllık evliyim ve geçen yıl taze fasülye koyarak başlamıştım. Bu yıl kayısı ve çilek reçeli yaptım. Ayrıca sarma sarıp dolaba atanlardanım. Yine sadece kışlık olmasa da bezelye, haşlanmış nohut, börek, haşlanmış yarma da koyarım dolaba ki misafir geldiğinde elimin altında hazır dursun diye.
Bir de yukarıdaki mesajınıza istinaden görümcemin vişne konusunda bir tavsiyesini paylaşmak istedim. Vişneler tazeyken çekirdeklerini çıkarırsan suyu sıçrıyor ve zahmetli oluyor. Ben biraz dolapta bekletiyorum, tam donmadan alıp çekirdeklerini öyle çıkarıyorum dedi. Bu hafta deneyeceğim bakalım...
aynı yılın gelınıyız demekhosgeldın
haslanmıs nohut harıka oluyor ben dun hemen cıkarıp salata yaptım mesela yoksa anıden canım cektıgınde yapamazdımhem bır kerede haslamıs oluyorsun bır paketı borek zaten ap ayrı kolaylık bırı gelcegı zaman bır cesıdın hazır olmus oluyor ayy bu topıge gelmeden bır daha recel yapmam dıyordum ama suan pısmanlık duyuyorum ınsallah ıstedıklerımı bulurum pazardan
Bende bulursam vısne nasıl cıkaracagımı dusunuyorum ınternette catak ıgne ve bos dukenmez kalemle (yanı ıcı cıkmıs) cıkarıldıgını gordum her ıhtımalde yere bırsey serıp oyle cıkarayım tezgahta cekırdeklerını benbır kılo alırsam hemen bıter sanırım ayıklaması
Çatal iğne pratik oluyor. Tükenmez kalemi duymamıştım...
Bir de balkonunuz varsa orada yapabilirsiniz, ben öyle yapıcam. Masaya oturup yere sofra bezi serip (balkonumda halı var) çekirdek ayıklarım artık...
Kolay gelsin..
güzel fikir . kesinlikle katılıyorum.
tekrar yapacağım nasipse önümüzdeki haftalarda.
o zaman bu yöntemi deneyeceğim.
benim no frost değil dolabim.
derin dondoruculu olanlardan
ve küçük.
kurban da geliyor.
o nedenle çok bi yerim olmaz.
sizin gibi çok çok bi şeyler koyamıyorum.
yok canım turşumu dolaba koymuyorum.Konservelerinizi dolapta mı saklıyorsunuz??
Ben dolaba/dondurucuya koymuyorum...
Mesela fasülye, börek tarzı şeyleri dolapta muhafaza ederim ama turşu, reçel, menemenlik domates biber tarzı şeyleri kilerim var oraya koyuyorum hiç de bozulmuyor..
bir de böyle börek fasülye bamya gibi şeyleri koyacak yer bile olmuyor biliyor musun. yani kurbandan baya bi sonra koymam lazım ki yer açılsın. inan çok küçük üst tarafı.Konservelerinizi dolapta mı saklıyorsunuz??
Ben dolaba/dondurucuya koymuyorum...
Mesela fasülye, börek tarzı şeyleri dolapta muhafaza ederim ama turşu, reçel, menemenlik domates biber tarzı şeyleri kilerim var oraya koyuyorum hiç de bozulmuyor..
yok canım turşumu dolaba koymuyorum.
menemenlikleri ve reçelleri dolabımda boş yer olunca dolabımın alt rafına alıyorum.
her ihtimale karşı.
bozulmasın diye
menemenlik yapmadım uzun zaman oldu.
aslında yapmak lazım.
şimdi doğum iznime ayrılıyorum bu 25 temmuzda
37 haftalık oluyorum.
o zaman annemlere gideceğim.
acaba eylülde gelince mi yapsam menemenlikleri
yoksa gitmeden mi yapmalı.
ben gelince diye düşündüm ama bilemedim. kafam karıştı