Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

hosgeldın :)

Taze fasulyeyi nasıl buzluğa koyuyorsunuz ? Geçen sene az kavurdum ve koydum ama yinede kokusu hoşuma gitmedi. Var mı yöntemi?
Buzluğa koymaktan en çok çekindiklerim.

Ben domates ıle rengı degısene kadar kavurup soguduktan sonra posetlıyorum. Yazında yemegı yapacagım zsman soganı oldurup dırek hıc buzu cozulmeden fasulyeyı atıyorum

güzel konu
ben de dün 3 kilo vişne aldım
eşim iftara kadar çekirdeklerini çıkardı
iftar sonrası 2 kilo şeker ile kaynattım.
bi 3 kilo daha almak lazım.
kış için iyi oluyor.

güzel tariflerinin devanı bekliyorum

Merhaba ıyı o zaman hala var demektır bulma sansım yuksek recel yapıldı degılmı :) ellerıne saglık

Gunaydın hanımlar

Kizlar fotograflamayi unuttum ama biber tursusu yaptim ilk defa, musait bir zamanda fotografta paylasirim.

Biberleri once yikadim bir gece disarda beklettim kurusunlar diye, 2 kg kadar almistim bir miktarini yemeklik ayirdim. Geri kalani icin iki kavanoz once sicak su yaptim sonra annemi aradim soguk olacak diyince doktum kaynamis soguk su yaptim.

Kavanozun dibine 5 dis sarmisak koydum biberleri doldurdum uzerine suyu ekledim yarim bardak elma sirkesi goz karari kaya tuzu ve 2-3 kasik zeytinyagi ekledim en son uzerine 3, 5 adet sarmisak daha koydum sikica agzini kapattim dogrumu yaptim bilmiyorum. Ins. olmustur.

hıc yapmadım ama annende soylemıs dogrudur o zaman :) afıyetle yersınız ınsallah :)

ben de dün 3 kilo vişne aldım
eşim iftara kadar çekirdeklerini çıkardı
Ben de bir yıllık evliyim ve geçen yıl taze fasülye koyarak başlamıştım. Bu yıl kayısı ve çilek reçeli yaptım. Ayrıca sarma sarıp dolaba atanlardanım. Yine sadece kışlık olmasa da bezelye, haşlanmış nohut, börek, haşlanmış yarma da koyarım dolaba ki misafir geldiğinde elimin altında hazır dursun diye.

Bir de yukarıdaki mesajınıza istinaden görümcemin vişne konusunda bir tavsiyesini paylaşmak istedim. Vişneler tazeyken çekirdeklerini çıkarırsan suyu sıçrıyor ve zahmetli oluyor. Ben biraz dolapta bekletiyorum, tam donmadan alıp çekirdeklerini öyle çıkarıyorum dedi. Bu hafta deneyeceğim bakalım...

teşekkürler güzel bilgileriniz için, kolay pratik tariflerle bile hamarat olmak bu kadar kolaymış turşuyu öğrenmek bende çok istiyorum, çok tuzlu olmayan çıtır çıtır yene bilen turşular. :) bu arada ben geçen sene şeker fasülye böyle geniş yapılı fasülyeyi doğrayıp direk buzdolabına atmıştım iki ay önce çıkardığımda pişmedi maalesef, fasülye o konuda sıkıntılı, anneme söylediğimde o da pişmemiştir dedi birisi yapmış pişmemiş, dolmalık biberlerde sıkıntı olmuyor, onun için yazdığınız gibi fasülyeyi biraz domatesle öldürmek lazım

aynı yılın gelınıyız demek hosgeldın
haslanmıs nohut harıka oluyor ben dun hemen cıkarıp salata yaptım mesela yoksa anıden canım cektıgınde yapamazdım hem bır kerede haslamıs oluyorsun bır paketı borek zaten ap ayrı kolaylık bırı gelcegı zaman bır cesıdın hazır olmus oluyor ayy bu topıge gelmeden bır daha recel yapmam dıyordum ama suan pısmanlık duyuyorum ınsallah ıstedıklerımı bulurum pazardan
Bende bulursam vısne nasıl cıkaracagımı dusunuyorum ınternette catal ıgne ve bos tukenmez kalemle (yanı ıcı cıkmıs) cıkarıldıgını gordum her ıhtımalde yere bırsey serıp oyle cıkarayım tezgahta cekırdeklerını ben bır kılo alırsam hemen bıter sanırım ayıklaması

güzel fikir . kesinlikle katılıyorum.
tekrar yapacağım nasipse önümüzdeki haftalarda.
o zaman bu yöntemi deneyeceğim.

benim no frost değil dolabim.
derin dondoruculu olanlardan
ve küçük.
kurban da geliyor.
o nedenle çok bi yerim olmaz.
sizin gibi çok çok bi şeyler koyamıyorum.

Çatal iğne pratik oluyor. Tükenmez kalemi duymamıştım...

Bir de balkonunuz varsa orada yapabilirsiniz, ben öyle yapıcam. Masaya oturup yere sofra bezi serip (balkonumda halı var) çekirdek ayıklarım artık...

Kolay gelsin..

tesekkur ederım :) balkonda olabılır dedıgın gıbı hem ayakta yorulmam

Konservelerinizi dolapta mı saklıyorsunuz??

Ben dolaba/dondurucuya koymuyorum...

Mesela fasülye, börek tarzı şeyleri dolapta muhafaza ederim ama turşu, reçel, menemenlik domates biber tarzı şeyleri kilerim var oraya koyuyorum hiç de bozulmuyor..

yok canım turşumu dolaba koymuyorum.
menemenlikleri ve reçelleri dolabımda boş yer olunca dolabımın alt rafına alıyorum.
her ihtimale karşı.
bozulmasın diye
menemenlik yapmadım uzun zaman oldu.
aslında yapmak lazım.
şimdi doğum iznime ayrılıyorum bu 25 temmuzda
37 haftalık oluyorum.
o zaman annemlere gideceğim.
acaba eylülde gelince mi yapsam menemenlikleri
yoksa gitmeden mi yapmalı.
ben gelince diye düşündüm ama bilemedim. kafam karıştı

bir de böyle börek fasülye bamya gibi şeyleri koyacak yer bile olmuyor biliyor musun. yani kurbandan baya bi sonra koymam lazım ki yer açılsın. inan çok küçük üst tarafı.

Doğumun yaklaşmış, tek başına uğraşma, annenlerde yapma imkanın varsa orada da yapabilirsiniz.

Zaten şuanda domatesler hem pahalı hem menemen için uygun değil gibi, Ankara'da öyle :)) Bahçe domatesi çıksın diye bekliyorum ben de...

Hayırlı olsun bebeğin de sağlıkla al kucağına inşalh...

ayyyy cok guzel burası ben 2 yıllık evlıyım ama hıc kıslık hazırlık yapmadım annemın uzerıne yapıstım :):) bende yapmak ıstıyorum ama bılmıyorum bende gelebılırmıyım yanınızaaa bende ogrenmek ve yapmak ıstıyorum anneme hava atıcammesela kıraz marmelatından baslıycam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…