Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

ayyyy cok guzel burası ben 2 yıllık evlıyım ama hıc kıslık hazırlık yapmadım annemın uzerıne yapıstım :):) bende yapmak ıstıyorum ama bılmıyorum bende gelebılırmıyım yanınızaaa :KK23::confused:bende ogrenmek ve yapmak ıstıyorum anneme hava atıcam:KK70:mesela kıraz marmelatından baslıycam :)
Hosgeldınn :) Kesınlıkle yaparsın :21:

Kizlar fotograflamayi unuttum ama biber tursusu yaptim ilk defa, musait bir zamanda fotografta paylasirim.

Biberleri once yikadim bir gece disarda beklettim kurusunlar diye, 2 kg kadar almistim bir miktarini yemeklik ayirdim. Geri kalani icin iki kavanoz once sicak su yaptim sonra annemi aradim soguk olacak diyince doktum kaynamis soguk su yaptim.

Kavanozun dibine 5 dis sarmisak koydum biberleri doldurdum uzerine suyu ekledim yarim bardak elma sirkesi goz karari kaya tuzu ve 2-3 kasik zeytinyagi ekledim en son uzerine 3, 5 adet sarmisak daha koydum sikica agzini kapattim dogrumu yaptim bilmiyorum. Ins. olmustur.
İyi yaptında cnm erken yapmışsın ,aklıda olsun ,turşu serinde sonbaharda son biberler son urunlerle yapılır :)ozaman ne kokar ne bozulur nede aldığın sebzeler hormonlu olur ...sen şimdi o yaptığın turşuyu buzdolaba koy da erimesin

Doğumun yaklaşmış, tek başına uğraşma, annenlerde yapma imkanın varsa orada da yapabilirsiniz.

Zaten şuanda domatesler hem pahalı hem menemen için uygun değil gibi, Ankara'da öyle :)) Bahçe domatesi çıksın diye bekliyorum ben de...

Hayırlı olsun bebeğin de sağlıkla al kucağına inşalh...
evet aslında tam domatesler lezzetlenmedi. hala sert kısımları var
dün aldıklarım öyle çıktı ne yazıkki
bekli salçalık domates çıkınca yaparım.
çünkü onların su oranı daha az oluyor.
annemde yapamam galiba.
7 saatlik bi mesafe annem bana.
orada yapmak zor olabilir. ablam ve kardeşim de dönüşümlü gelecekler.
fırsat bulamayabiliriz kalabalıktan. onların da çocukları var.
o yüzden

ayrca teşekkür ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin bebek.

Ben portakal limon atmıştım buzluğa şimdi limonata yapmak iyi oluyor iftarda. Bir limon bir portakaldan iki sürahi çıkıyor. Bezelye ıspanak filan koymuştum zamanında. Kış için bilmiyorum hiç saklamadım ne ne zaman saklanır bilmiyorumda. Bende takipteyim :KK60:

Ben portakal limon atmıştım buzluğa şimdi limonata yapmak iyi oluyor iftarda. Bir limon bir portakaldan iki sürahi çıkıyor. Bezelye ıspanak filan koymuştum zamanında. Kış için bilmiyorum hiç saklamadım ne ne zaman saklanır bilmiyorumda. Bende takipteyim :KK60:
bende cok merak edıyorum hep goruyorum ınstag ramda falan :KK48:

Oooooo sizi burda görmek çok güzel,2 yıl önce ramazan ayında hergün yaptığınız yemeklerin resimlerini çekip paylaşıyordunuz ozaman dan beri sana karşı bir sevgi oluştu içimde,seni tamısamda çok sevdim yazının sıcaklığı içtenliği şakacı olman çok hoşuma gitmişti şimdi burda tekrar görmek mutluluk verici,takip edeceğim seni

Dogru soyluyosun kesınlıkle :KK68: recelım boyle oldu bu sene artık napalım o_O dıger hazırlıklar ıle devam :KK68: az once ınternette gezınırken gordum haslanmıs mısırı tane tane ayıklayıp dondurucuya atmıslar.. hıc denedın mı acaba nasıl oluyor o_O konserve olarak dısarıdan aldıklarımızı kasık kasık yıyesım gelıyo oda oyle olur mu :KK64: eger tadı guzel oluyorsa ıyı olur bayramdan sonra alayım yapayım dedım de :KK48:
bende yapıyorum emin olabilirsin güzel oluyor

sagolasın :)
evet ya ucuzlasın o zaman zamanıda varsa :)
ınsallah ben bırkac hafta once attım 2,5 dan almıstım gecen hafta baktım 5 olmus bezelye sok oldum :KK57: bu hafta dusmustur ınsallah yıne :21: ben cıkayım sımdı pazara :KK68: ıyı aksamlar hayırlı ıftarlar sımdıden
ya 2 buçuk bile çok pahalı adanada 1 buçuktu

benim de ilgimi çekti topik. ben de takipteyim.
Ben de geçen gün taze fasülye buldum 2,5 TL den kilosu normalde 5 TL nin altında hiç görmedim.
Derin dondurucuya koymak erken olur diye kurutmaya bıraktım. Kurunun da yemeği çok güzel oluyor. Haşlayıp soğan, salça vs kavurup üstüne yumurta kırıyorum. Meze gibi...

benim de ilgimi çekti topik. ben de takipteyim.
Ben de geçen gün taze fasülye buldum 2,5 TL den kilosu normalde 5 TL nin altında hiç görmedim.
Derin dondurucuya koymak erken olur diye kurutmaya bıraktım. Kurunun da yemeği çok güzel oluyor. Haşlayıp soğan, salça vs kavurup üstüne yumurta kırıyorum. Meze gibi...

Bızım burada da 3,5 - 4 tl ortalama :) ıyı olmus 2,5 tl den bulup almak
Bizde sarımsaklı yogurt dokuyoruz uzerıne yemek olarak yapıp :) Eger kurutursam bu tarıfıde deneyeyım :kk77:

Bızım burada da 3,5 - 4 tl ortalama :) ıyı olmus 2,5 tl den bulup almak
Bizde sarımsaklı yogurt dokuyoruz uzerıne yemek olarak yapıp :) Eger kurutursam bu tarıfıde deneyeyım :kk77:
yemek olarak yapıp da sarımsaklı yoğurt hiç denemedim. aynı bildiğimiz sulu yemek mi?
yumurtalı ben bir arkadaşımda yemiştim bayılmıştım. Ondan önce fasülyeyi kurutmazdım hayatta. Ama dene asa pişman olmayacaksın. Kahvaltıda bile yiyen varmış bunu. Yumurtasını damak tadına göre ayarlarsın adedini yani..

yemek olarak yapıp da sarımsaklı yoğurt hiç denemedim. aynı bildiğimiz sulu yemek mi?
yumurtalı ben bir arkadaşımda yemiştim bayılmıştım. Ondan önce fasülyeyi kurutmazdım hayatta. Ama dene asa pişman olmayacaksın. Kahvaltıda bile yiyen varmış bunu. Yumurtasını damak tadına göre ayarlarsın adedini yani..

evet :) ben hıc yapmadım annem yapar lezzetlı oluyor ben begenıyorum ama esım yedıgınde pek begenmemıs :) bırde yumurtalıyı yapınca begenecekmı bakalım :)

ay bende takibe aldım konuyu . köye gidip difrizimi doldurma niyetindeyim hadi bakalım tarif bekliyoruz :)

X