Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

evet sarımsaksızda olur. patlıcan kararında olunca tat veriyo ama çok gelirce acımsı oluyor ayarlamak lazım
Yapayim bakalim bu sene nasil olacak :)

Bu sene sende yaparsin canim :) ben seviyorum mutfakta olmayi ama mesela bu sene ilk defa yarim kilodan cilek aldim deneyim diye tadi guzeldi ama tam anlamiyla guzel bir recel olmadi :) baya pes etmistim recel yapamam ben demistim ama simdi yine heves ettim insallah persembe gunu pazardan kayisi alip recel denicem yine :) sende dene birseyler eninde sonunda guzel olacak :) ilk zamanlar olculu tarif yaparsan sorun olmaz aslinda

Konu unutuldu sanki Yemek bölümünde olsa daha mı iyi olurdu acaba
Unutulmasın ama yaa

kahvalıtık sostan, menemene, biber patlıcan közlemesinden, taze fasulyeye kadar kışlığımı yapıyorum. şimdiden heyecanlandım. şu an tek isteğim koca bi derin dondurucu :)

konu süper takipteyim

valla benimki çok güzel oluyor ayıptır söylemesi :)
ama geçen yıl çok büyük bi hata yaptım, eski kavanoz kapaklarını kullandım ve hepsi attı. inanırmısın oturup ağladım

slm kızlar hoşgeldiniz tekrar... hayır hayır konu unutulmadı, ama bazı nedenlerden dolayı bu hafta pek bişey yapamadım, misafirlerim davetler, iftar hazırlığı derken yemekle uğraşmaktan pek kış hazırlıklarına fırsat bulamadım bu hafta.. ama tam gaz geri dönüyorum inşallah... bu arada geçen yıllarda konuyu hep bu bölümde tutmuştum.. ama sanırım dediğiniz gibi bu bölümde pek sarmayacak bu sene... moderatöre rica edeceğim başlığa uygun biryere taşınsın konumuz..ordan devam ederiz atık...hem daha çok gelen olur, hem yemekle ilgili bir başlıkta daha çok talep olur...
bu arada benim değil hepimizin konusu... sadece ben değil sizlerde paylaşacaksınız ona göre :)
yarın pazara gidecem inşallah, bişeyler alıp yapayım diyorum.. eklerim resimleri buraya..sizlerde boş bırakmayın topiği fıstıklar :)

Bu sene niye gelmediler bakiyorum kac gundur kimse yok dayanmadim yazdim insallah daha cok paylasim olur kisliklarimizi hazirlariz hep beraber :) neler var planda ? Aklimda persembe gunu alayim kayisiyi cuma yaparim kismetse receli :) foto atarim :))

Kayısı marmelatı da çok güzel görünüyor. Bende çok tatlı sevmem, kayısı alınca bu ölçüyü denerim inşaallah.
Ellerine sağlık.

teşekkürler canım, dene mutlaka en kolay marmelat kayısıdan olur...

tabı ya gıtmez mı emek ve para verıyosun hangı bırıne yanasın.. neyden yapıyosun o kahvaltılıgı annem kırmısı bıberden falan yapıyo

bende yapacağım kahvaltılık sos inşallah, çeşitli tarifler var... yapan herkes ekler inşallah buraya yenilerini öğreniriz :)

canım seninkinin adı lutenitsa değilmi?

elimin lezzeti yok diye bişey olmaz canım.. bende bir zamanlar senin gibiydim, yaptım olmadı, denedim kötü oldu döktüm attım çöpe... ama zamanla yapa yapa elin alışıyor... bir iki kez deneyip yılmayacaksın... annelerimiz ne der, el benim el değil nenelerimizin eli :) onların eli çok leziz olduğundan mı öyle diyorlar? hayır tabiki de... tecrübe ede ede yapa yapa iyice ustalaştıkları için.. :)

ramazan dolayısıyla iftar sahur davetler derken fırsat bulamadım canım :) ama ramazan bitiyor artık.. çok güzel şeyler yaparız artık...
ben şeftali alayım diyordum, eşim köyden bi arkadaşından alacakmış çok güzelmiş şeftalileri... o yüzden biraz bekle dedi.. şeftaliden çok çeşit yaparım ben, komposto, reçel marmelat...yeterki elimde meyve olsun, bişey yaparım yani :)
yarın bi gideyim pazara inşallah belki mürdüm eriği falan da alabilirim... yada vişne alıp komposto yapabilirim (hoşaf) her hafta değişiyor pazarda meyveler.. geçen hafta kayısı boldu, bu hafta neler var bakalım...vişne görürsem kesin alırım çünkü vakti geçiyor bulamazsam da çok üzülürüm.. vişneyi çok severim çünkü...

Tursulari beklemedeyim:)

öyle turşular gelecek ki :) bekle biraz.. turşu zamanı değil henüz... ben her sene beş kiloluk bidonlara beşer tane turşu kurarım.. geçen sene yetmedi turşu eşim aşırı sever... bizde kısır falan çok yaparız arkadaşlarla :) eee kısır turşusuz olurmu... yendi bitti beş bidon yetmedi
bu sene 7 veya 8 bidon düşünüyorum.... iki bidon kornişon salatalık, iki bidon karışık, bir bidon mor lahana, bir bidon beyaz lahana, bir bidon cin biberi, bir bidon da minik minik top biberler varya acı, ondan yapacam inaşallah... bekleyin takipte olun..:)

oh ne guzel canım koyden alma ımkanı varsa daha guzel olur tabı :) ne guzel baya marıfetlısın :) ayy ınsallah yıne kayısı vardır gercı vardır ama :) ınallah bulursun bendemı baksam persembe gunu acaba recel ıcın hıc aklımda yoktu ama senınle gecen konusuca bırde cahıde sultanın kayısı recelını gorunce tekrar alevlendı recel askım ama kararsızım vısne konusunda ve ınsallah bu sefer recelı becerebılırım.. gecen yaptıgımı sanırım fazla kaynattım yanı ocagı kapattıgımda harıkaydı kavanoza bosalattım bı baktım katılastı..bıde ben kopuk alma ısını abartıp yarım kılodan bır su bardagı kopuk aldım yarısı receldı çöpe dokucektım son anda su koydum kaynattım anaa oldu aynı hazır recel gıbı hemde ama ben ev recelı tadı ıstıyodum rengıde koyu ıstemıyorum

ohh masallah canım ne guzel tursu sevıyosunuz kayınvalıdem 1 kavanoz (hazır) vermıstı karısık hala yarım kavanoz duruyor bızde yenmıyo amaaa esımın teyzesı gecen yıl gondermıstı bu yıl gondermedı bı bıber tursusu yapmıstı omrumde boyle yemedım boyle kucuk ınce acı agzına atıyorsun acı sonra o acılık yok oluyo degısık harıka kısır yaptıgımda bende yanına cıkardım mısafırler bayıldı off canım cektı

Esim pek sevmiyor diye yapmoyorum ben. Aslinda iyi olur peki sadece yikayip atiyorum degil mi cekirdekleri cikmadan atarsam eger yanlis atmayim :))
Evet cnm saplarını ayır çekirdekli olarak at buzluğa ,ben bu vişneleri hoşafa toptan atmıyorum ,misal ayva kompostosunun içine bir tane kivi kuru üzüm az ,biraz vişne biraz portakal ,karanfil ..bu şekilde yaparım hem misafirler beyenir hemde boyle pembe renkli hoş bir hoşaf içmiş oluruz :)

Oo ilk defa duydum ama eminim.tadi cok guzeldir :)) bulurum insallah alayim biraz.. Peki suan zamani gecmek uzere olan ne vardir :) bezelye attim sadece suan

Bu yıl fırsatım olursa buzluğa ,yine kapya biber atıcam kozlenmiş ...buzluğa onca şey attım en sağlam kalan ,tadı değişmeyen sevdiğim bu oldu :)
Vişne birde mutlaka atıcam inş
Domates konservesi ,salça ,taze fasulye konservesi ..(denicem tadını beyenirsem sonraki yıl yaparım tekrar
Ve bol bol şeftali vişne rwçeli yapıcam inş :)bizde bunlar yeniyor
Geçen yıl lutganitsa ,kahvaltılık sos ,çeşit çeşit turşu ,menemen ,domates sos ,buzluğa mısır kozlenmiş biber patlıcan ,domates biber doğranmış ,onlar ca şey koysüdum ...
Kurutmalıklar ,tarhana vs bu yıl azaltıcam hazırlıkları:)

Oo ilk defa duydum ama eminim.tadi cok guzeldir :)) bulurum insallah alayim biraz.. Peki suan zamani gecmek uzere olan ne vardir :) bezelye attim sadece suan
Bezelye geçiyor Artık atıcaksan at daha ,barbunya bulursan at ,taz ffasıüulyenin barbunyanın zamanı şimdi ama taze fasulye daha uzun süre olur ,barbunya ucuzsa at zuLuğam,çilek geçti ,reçel yapacaksan ,
Şimdilik bunlar
Şeftalinin en güzel olduğu zaman ,sert sulu şeftali buldunmua l recel yap :)

Bende cok severim kapyayi misafir geldiginde de ortaya cok iyi oluyor :) faaulyeyi domatesle kavurup buzluga atarim yine ben :) ohh baya yapmissin gecen sene soslar falan masallah :) bu yilda kolaylik olur aslinda sana kisa Allah yavrunu saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah :)

Bezelye attim bize yeter sukur :) aaa barbunyadami ama cok pahaliydi gecen hafta ya insallah ucuzlamistir,.ayy hazir recele dalmisken cilekte mi alsam diyorsum kararsizdim gecmismidir almayim mi ezik falansa..hic yemedim seftali receli :)) ama kafamdaki recellwrin ustune birde onu yaparsam sanirim bitmez gibi :)) kayisi kesin, sanirim visnede bulursam kesin, cilek eger gecmemisse :)) sen yaptin mi cilek receli

Ben buzluk kokusu aldım ya ondan atmıcam buzluğa
Evet ben bayaaa bişiy yapmıştım ama bu yıl hamilelik vs derken yenmedi çok birde kış sebEleride oluyor abartmamak lazım ..
Çilek yumuşak olursada marmelat yaparsın oda olur ..şeftali reçe reçeli kesin dene derim ..bnm eşim bir bunu birde vişne reçelini yer :)
Ya bu yıl ben çileke aş erdim :)anca yemeye yetiştirdim inan kilolarca çilek yemişimdir aklıma reçel yapmak bile gelmedi :)

canım kayısı marmelatını kesin yapmanı tavsiye ederim.. en kolayı odur.. hem elin tecrübe kazanır, hemde tadı çok güzel hafif mayhoşş ister ekmeğe sür, işter kaşık kaşık ye :) reçeli kaşıklayamazsın tadı ağır gelir ama marmelatın bu özelliği var.. hatta sütlü tatlıların, kupta yaptığın muhallebilerin üzerine de dökebilirsin nefis oluyor...

Kızlar vişne bulursanın atın buzluga kışın kompostosu çok güzel oluyor :)

ben buzluğa pek atmıyorum canım, çünkü buzluğu dolduruyorum atıyorum bişeyler, sonra kurban gelince yer kalmıyor..
buzluğu genelde et tarzı şeylere ayırıyorum.. o yüzden konserve komposto marmelat tam benlik :)hemde çok pratik hazır kapağını aç iç :)

canım zamanı geçmeye başlayan çilek var, kayısı var.. vişne belki de geçti bile, geçen hafta yoktu pazarda çok üzüldüm..
barbunya sanmam daha geçmez ya çok pahalıydı çünkü ve birkaç tezgahta vardı.. zamanı geçecek olsa çok olurdu pazarda.. çilek daha geçmedi, hemen al bu hafta... reçel yap marmelat ya, çilek çok şey yapılır...

ben vişneyi kaçırdım sanırım pazarda hiç göremedim

Bu durum sanirim buzluga bagli cok sukur benimkilerde koku yoktu ondan bu yilda yapicam insallah memnun kalirim. Hele patlican her cesidine bayiliyorum esimede sevdirdim. Dogru kesinlikle yenilecek kadar yapilmali ben mesela bu kis pazara cikmadigim zamanda oldu hava soguk pazar uzak diye buzluktan yedik :) sukur bitti. O kadar guzel diyosun merak ettim bak simdi :) ayva recelide benden tavsiye annem yapar cok lezzetli oluyor :) afiyetler olsun istemis minik napicaksin :)

Canim daha cok tatli sevdigimizden recel daha iyi sanki :)oo kayisida gec kaliyordum desene.hadi ya visnede gecti demek belkide denk gelirsin insallah o zaman bende bulamam sanirim. Bakalim ben ne bulucam pazardan. Kayisiyi bulayimda

Gezınırken gordum ne guzel bır topık bu hayırlı olsun G gazeldustubaglara :)
Bol bol paylasım olsun bılmedıklerımızı ogrenelım ıns:)
Bende cılek recelı yaptım, vısne ve bezelye koydum buzluga recelını yapmakta ıstedım ama vaktım yoktu posetledım attım hepsını:) kıs gunu cıkarıp recel yapmak ıstesek olur mu acep
Herseyın dogalını yapmaktan yanayım cocuklarım ve kendımız ıcın
Yazdan domates sosu yapar butun kıs kullanırım
Taze fasulye haslarım tursularımı yaparım suan aklıma gelenler:)
Ama hepsıne tatılden sonra baslıycam ınsallah 4 hafta sonra burda anca zamanı oluyo zaten dometesın falan
Takıbınızdeyım kızlar

Taze fasulyeyi nasıl buzluğa koyuyorsunuz ? Geçen sene az kavurdum ve koydum ama yinede kokusu hoşuma gitmedi. Var mı yöntemi?
Buzluğa koymaktan en çok çekindiklerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…