Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

Bu toz biber yapımı için mi, menemeni falan da mı o makinelerde yapıyorlarrr
Yok canım biber salcasi yapımı bu.Ama toz biber yapanlarda var aktarlar çekiyor.makinelerinde.Menemen olmaz ama domates salcasi olur domatesi al yıka. Makineye ver sonra kurut. Salça olur.

Son düzenleme:
Yok canım biber salcasi yapımı bu.Ama toz biber yapanlarda var aktarlar çekiyor.makinelerinde.Menemen olmaz ama domatesteşw salcasi olur domatesi al yıka. Makineye ver sonra kurut. Salça olur.
Hımm şimdi anladım, teşekkür ederim :)) biz de bu sefer saçaları ve sosları robotta çekip deneyeceğiz bakalım nasıl olacak :))

hımm anladım sizinki farklıymış canım.. biz büyük kazanlarda kaynatırız... domates ve biberi karıştırıp salça makinesinde çekeriz... sonra kazanlarda kaynatılır saatlerce...
o yüzden ocakta olmaz dedim.. sizinki farklıymış.. tek zorluğu kurutması sanırım...

gazelcim adanadada 200 yada 300 kilo karmızı biberler alınır çekirdekleri çıkar ve yıkanır,robottan geçirmek için makinalar var çekerler sonra damlarda leğenlerde 2 hafta kadar kurutulur tabiki bolca tuzda atılır daha sonra ikinci kez yine makinadan çektirirsin bidonlara konur

Şimdi yeni makina çıkmış. Biber leri yıkayıp yeşil saplarıni alıp ayıklama yapmadan atıyorlar. 2.kere çekmeye gerek kalmıyor.

selam kızlar, yine kopmuşum toppikten ya :/
ben hafta sonu biber ve patlıcan közlettim 10 ar kilo, attım buzluğa bu hafta sonu kemik suyu atıcam. çalıştığım için çok takip edemiyorum pazarı, bu ara neler koymalı buzluğa, fasülye en son 8 tlydi çok pahalı değilmi? düşermi? düşmeden bitermi?

canım bu aralar barbunya çok pazarda.. ben üç kilo koydum buzluğa üç poşet çıktı birer pişirimlik..
fasülye çok pahalıymış.. 8 lira çok.. bende akşamüzeri git pazara.. bizim burda fasülye 2 lira düşün yani...
pazar domates kaynıyor.. domates alıp kaynatıp menemen yapabilirsin kavanoza.. yada doğrayıp buzluğa koyabilirsin...
turşu düşünüyorsan zamanı geldi kornişonlar baya ucuzladı..

turşuları eşim yapar her sene bu hafta alıp yapıcakmış,
barbunya tüketmiyoruz hiç, lazım olursa marketten alıyorum, bakayım tekrar cuma günü fasulyeye kışın en büyük kurtarıcım oluyor. menemen aklımda işte her pzar birini yapıcam fırsat buldukça

fasülyeyi bende çok severim ama buzlukta tadı değişmiyor mu canım ya, sen nasıl yapıyorsun? ben sevemedim buzluk fasülyesini

neresi orası fasülye 8 lira, burda 3 lira

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…