dün pazarda bende tek bir tezgahta gördüm turşuluk kornişon falan kilosu iki buçuk liraydı almadım, daha çıktıkça ucuzlar bir liraya kadar düşer diye...
dün söylediğimi yapamadım malesef.. evdeki hesap çarşıya uymadı, domates iki kasa almak için satıcıyla anlaştım, kasası 12,5 liraydı.. içeri girdim menemen içine ben salçalık biberde koyarım.. 5 kilo kadar da biber alayım dedim.. bi baktım bier yok pazarda, tek bir yerde vardı oda pahalıydı... düşündüm bibersiz yapsam çok sulu oluyor.. biber de pahalı.. napsam diye düşündüm.. eşim de dedi dur bakalım haftaya falan gelir biber ... bende domatesleri de almadım bu sefer.. haftaya kaldı malum... barbunya falan aldım buzluğa attım... kış yaklaşıyor, boş çıkarmıyım pazardan
menemen de ertelenince, gözüme incirler takıldı, hemen iki kilo aldım, eve geldim güzelce yıkayıp doğradım, şekere yatırdım.. nasipse incir reçeli yapacağım... soran arkadaşlar vardı, tarifini ve resimlerini ekleyeceğim canlarım yapınca.. şuan şekerli vaziyette yatıyorlar dolapta :)
haaa bu arada nasıl da unuttum, geremez içinde süzme yoğurt ve çökelek aldım.. onu da yapacam inşallah.. bi arkadaş sormuştu geremez nekadar dayanıyor diye, dolapta durursa 3-4 ay dayanıyormuş.. ben ilk kez yapıcam.. kışa kadar biter bile zaten
geremez ne diye sorarsanız, geremez göçmenler bilirmiş, kahvaltılık bi tarif.. biberli çökelek ve yoğurtlu.. çok severmiş göçmenler.. bende deneyeceğim bu kez bakalım :)