Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

fasülyeyi bende çok severim ama buzlukta tadı değişmiyor mu canım ya, sen nasıl yapıyorsun? ben sevemedim buzluk fasülyesini
ilk sene sıcaktan soğuya atıp şoklayıp koydum, yazık öylece atıldı tuhaf bi kokusu oldu.
geçen yıl domatesle kavurup koydum, çıkarıdığımda tazeden farkı yoktu.

bide geçen yıl yaptığım tüm sos ve menemenleri attım , cahillik işte eski kapakla yapmışım, bozuldu hepsi, bu sene cesaretim kırıldı biraz

ben bir tek kırmızı biber koydum ,birde bezelye, birde taze fasulya koydumm.. valla reçel filan yapmıyorum hazır alıyorum bu kışlık gıdaşları hazırlamada tembelim galibaa. :KK43::KK43:

ilk sene sıcaktan soğuya atıp şoklayıp koydum, yazık öylece atıldı tuhaf bi kokusu oldu.
geçen yıl domatesle kavurup koydum, çıkarıdığımda tazeden farkı yoktu.

bide geçen yıl yaptığım tüm sos ve menemenleri attım , cahillik işte eski kapakla yapmışım, bozuldu hepsi, bu sene cesaretim kırıldı biraz

bende eski kapak kullanırım her sene ama hiç bişey olmaz maşallah diyeyim.. kaynar kaynar doldurup ters çevirmedinmi?
bir gün sabaha kadar ters kalacak..

evet bakalım yine denicem ama menemensiz olmuyor.

aynen bende menemensiz kışın elim ayağıma dolaşır.. çünkü kışın domates almıyorum..hiç sebze almam kışın.. ıspanak pırasa vs dışında.. aşırı hormonlu oldukları için almıyorum.. o yüzden menemen bana çok lazım oluyor.. her yemeğe iki üç kaşık koyuyorum mis gibi oluyor yemekler sanki yaz yemeği gibi..
bazen acele bir yemek yapmak gerektiğinde açıyorum kavanozu dök tavaya, üzerine iki yumurta mis gibi menmeen :)
menemen her türlü kullanılır... mutlaka yapılmalı bence de...
ben birkaç gün önce iki kasa domates alıp yaptım, 22 adet kavanoz çıktı.. nasipse kışın kolaylık olacak.. resim koyacam akşama inşallah.. acılı sos ve turşuları da koyacağım.. incir reçeli de var..

bende severim onu atttım dolaba şükür ama o reçel yapanlar bayılıyorum geçen arkadaşım karpuzdan reçel yapmıştıı bayıldım vallaa..

karpuz reçelini bende duydum.. kabuğunun beyaz kısmında yapıyorlar değilmi?
aslında denemek isterim.. severim değişik reçelleri :)
en çok da patlıcan reçeline şaşırmıştım :KK70:
artık herşeyin reçeli yapılıyor..

aynen bende menemensiz kışın elim ayağıma dolaşır.. çünkü kışın domates almıyorum..hiç sebze almam kışın.. ıspanak pırasa vs dışında.. aşırı hormonlu oldukları için almıyorum.. o yüzden menemen bana çok lazım oluyor.. her yemeğe iki üç kaşık koyuyorum mis gibi oluyor yemekler sanki yaz yemeği gibi..
bazen acele bir yemek yapmak gerektiğinde açıyorum kavanozu dök tavaya, üzerine iki yumurta mis gibi menmeen :)
menemen her türlü kullanılır... mutlaka yapılmalı bence de...
ben birkaç gün önce iki kasa domates alıp yaptım, 22 adet kavanoz çıktı.. nasipse kışın kolaylık olacak.. resim koyacam akşama inşallah.. acılı sos ve turşuları da koyacağım.. incir reçeli de var..

evet ben bazen tembellik edip makarnaya bile kullanıyorum sos olarak menemeni :)
çalıştığım için kolaylık hep bana. bende yapıcam çok heveslendim şuan :)

bak bunu ilk kez duydumm domatesten reçelmi oluyorrr..
of kakao hemde kestane şekeri tadında :))

karpuz reçelini bende duydum.. kabuğunun beyaz kısmında yapıyorlar değilmi?
aslında denemek isterim.. severim değişik reçelleri :)
en çok da patlıcan reçeline şaşırmıştım :KK70:
artık herşeyin reçeli yapılıyor..
ben yapmadım ama arkadaşım verdi bana yok böyle bir tad ve renkk lokum gibi valla ..

evet ben bazen tembellik edip makarnaya bile kullanıyorum sos olarak menemeni :)
çalıştığım için kolaylık hep bana. bende yapıcam çok heveslendim şuan :)

of kakao hemde kestane şekeri tadında :))

iki kasasını 20 liraya aldım ben.. baya ucuzladı burda.. kasası 20 kilo.. toplam kırk kilodan yaptım.. kilosu yaklaşık 50 kuruşa geldi.. alırsan da kasasıyla al canım çok farkediyor fiyat.. kilo hesabı alınca 1 lira civarında...

iki kasasını 20 liraya aldım ben.. baya ucuzladı burda.. kasası 20 kilo.. toplam kırk kilodan yaptım.. kilosu yaklaşık 50 kuruşa geldi.. alırsan da kasasıyla al canım çok farkediyor fiyat.. kilo hesabı alınca 1 lira civarında...
evet öyle yapayım 1 kasa yeter zaten bize, domatesin memleketindeyim bol bol atmalı kenara :)

X