Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

fasülyeyi dün çıktı almıştım. deneyeceğim. patlıcanları da kurutayım dolabımda var . Allah razı olsun.
bakalım yeni deneyimlemelerim nasıl olacak teşekkür ederim.

Bekarken, annemle birlikte bamyayı buzluğa koymuştuk.. Bamyanın ucunu temizledik.. Sonra tencerede su kaynattık. Sıcak suyun içine tuz ve limon ekledik.. Temizlenmiş bamyaları suyun içine koyduk. 2-3 dakika beklettik. Sonra soğuk için içine daldırdık. Suyunu süzüp, buzdolabı poşetine doldurduk ve şokladık. Kışında güzelce yemiştik.. Tadıda iyiydi.. Benim annem her sene bu şekilde yapar..

Patlıcan közlemesini kavanozda yapan var mı? Markette satılanların içeriğine baktım, tuz bir de bilmediğim 2 tane (muhtemelen) koruyucu madde vardı. Sadece tuz koysam kendi suyunu salsa dayanır mı acaba.
Patlıcan közlemesini kavanoza öylece doldurursan, bozulur. Küf yapar. Dayanmaz. Ama turşu şeklinde yapanlar var. Nasıl diye sorarsan, patlıcanı şişelere doldurdun. Üstüne bir yemek kaşığı sirke, tuz, bir yemek yaşığı zeytin yağı, 3-5 diş sarımsak koyuyorsun. Konserve şişelerine dolduruyorsun. Bir kazanda kapakları tutsun diye kaynatırsan, olur..

Biber ve patlıcan kurutmasını kışın nasıl kullanıyorsun. Aslında bende kurutmak istiyorum, ama yaşadığım şehrin havası çok nemli. Kurur mu bilemiyorum.. Kuruturken, güneşte mi kurutuyorsun? gölgede mi?

Teşekkür ederim. Sirke ve sarımsak koymak istemiyorum. 1 kavanoz sadece tuz ve yağ koyarak deneyeceğim. Olmazsa senin tarifinden hazırlarım. Geçen hafta bu tariften kırmızı biber közleyip hazırlamıştım, sarımsağını fazla kaçırmışım ama tadına doyamadık.

Tabi herkesin damak zevki farklı. Siz kendi beğenizine göre yapın. benim dediğim kışlık için. Ama ben yapıp 1 ay içinde yerim diyorsanız, şişeyi güneş görmeyen serin bir yerde saklayın. Ya da garantiye alıp, buzdolabına kaldırın.

kırmızı bibere var daha canım. Henüz ucuzlamadı bile. Ben de almadım daha. Pazarda da çok yok henüz.

Biraz da kurut, çorbaların içine ufalayıp atarsın hem renk verir hem lezzet.
Sevindim gercekten :) dun uzuldum pazarda :)) kurutma hic yapmadim balkonum inanilmaz toz aliyor birde o yuzden sinmiyor icime

ankara nın da pek farkı yokk
izmir den daha pahalı hatta.düşün ben kv lere gidince oradaki pazardan alışveriş yapıyorum

Canim merhabaa :)) 2014 gelinlerinden eda ben :) nasilsin insallah hatirlarsin mayista evlenmistim bende :)

Sevindim gercekten :) dun uzuldum pazarda :)) kurutma hic yapmadim balkonum inanilmaz toz aliyor birde o yuzden sinmiyor icime

Canim merhabaa :)) 2014 gelinlerinden eda ben :) nasilsin insallah hatirlarsin mayista evlenmistim bende :)

Kullanıcı adın mı değişmiş sanki :)) merhaba canm iyiyim şükür sen nasılsın

Günaydın kızlar kimler neler yapıyor bakayım
Ben bu hafta eşimden vişne ve şeftali istedim bakalım ne kadar alacak aldığı kadarını yaparım artık inşallah vardır vişne
Bide kızlar dün kek ve kurabiye attım dolaba eğer güzel olursa yapıp atmayı düşünüyom
Ağustos sonu gibide patlıcan işini bitirmeyi düşünüyom pazarda durumlar nasıl bilmiyorum ama
Bu sene dolabı tıkır tıkır doldurmam gerek çünkü eylül ekim gibi tüp bebek yaptıracağım o zamanda eltim gelecek bakmaya bana 5 kişi onlar 3 kişide biz oldumu 8 ancak yetiyor valla
Allahım isteyen kullarına hayırlısı ile versin inşallah banada

mrb

ben dondurucuya çilek atmak istiyorum ama cesaret edemiyorum, buzluğa çilek atanınız var mı bacılar? varsa nasıl atıyorsunuz
Biz atıyoruz çilek güzel oluyor.Yıkayıp poşetlere koyuyoruz.İstediğimiz zaman da çıkarıp reçel yapıyoruz.

şeftali ya da kayısıyı bütün halde buzluğa atan var mı? Ya da 2 ye keserek?
Sonra nasıl tüketiyorsunuz?

şeftali ya da kayısıyı bütün halde buzluğa atan var mı? Ya da 2 ye keserek?
Sonra nasıl tüketiyorsunuz?
Şeftaliyi bütün değilde doğrayıp koysan güzel olur aynı şekilde kayısıyıda gerçi onu doğramanada gerek yok ben atıyom ama hoşaflık atıyom ben reçel olur neden olmasın

Yok atmadım ama cılek vısne gıbı çıkarıp komposto reçel yapılır gıbıme gelıyor
ben bir kere çilek denemiştim. ama tezgahta çözülmesini beklemiştim. Acemi zamanlarım meyve olarak tüketmek için olmadı tabi. Vişne mantığı ile denebilir sanırım komposto yapmak için. Hiç yerim kalmadı neredeyse ama az da olsa denemek istiyorum bakalım.

meyve olarak tüketmiyorsun yani değil mi?
aynı vişneyi saklayıp ondan komposto yapar gibi?
Yok meyva olarak değilde ben hazır meyva sularını içemediğim için şeftali kayısı vişne bu sene çileği kaçırdım
Ama inşallah seneye ondan da doldurum kompostosu evet güzel oluyor
Hazır meyva sularının içinden çıkanları bir görsen ömrü billah içmessin bir daha bunlar çok iyi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…